ima 2 trgovine na par km od mene, nema cega nema, ali tocno sta ti govoris modeli 1:43 vjerne preslike originala, nema ispod 50 eura. cak sam nasao 2 delte S4 128 eura, doslovce kao prave 
koji put naidem na neke modele koji su jako dobri a cijena od par eura a neke kopije gore nego da sam ih ja radio, po 15-20 eura. govorim za 1:43
ja uglavnom kupim nesto ako mi zapne za oko i ako je cijena ok
Heh, s obzirom da sam ozbiljniji kolekcionar, mogu tu reći par riječi. Ta Delta koju si vidio je vjerojatno rezinski ili white metal hand built ili factory built model i o njima sam govorio kad sam spomenuo modele od 100-tinjak i više eura. Naime, rezinski modeli su za razliku od die -casta načinjeni od posebne vrste plastike tzv. rezina ili white metala i u pravilu su znatno detaljniji od klasičnih die -cast modela. Također, dobrim dijelom ili u cjelini su ručni rad i proizvode se u limitiranim edicijama od nekoliko desetaka ili eventualno stotina i otuda tolika razlika u cijeni.
S druge strane, postoje stari modeli tipa Mercury, Mebetoys, Politoys, Solido i sl. koji su inicijalno bili rađeni kao igračke i nisu toliko detaljni, ali su stari 40-ak i više godina i danas ih je teško naći, te vrlo su cijenjeni u kolekcionarskim krugovima, pa se i njihove cijene također mogu vinuti u nebo.
Danas najbolji omjer cijene i kvalitete daju tzv. novinski modeli (Hachette, Altaya..) koji u Italiji, Španjolskoj i još nekim europskim zemljama izlaze uz novine na kioscima i često su u nekim tematskim serijama, primjerice Fiat, Peugeot ili Alfa kolekcija.