Pozdrav svima.
Vać osmu godinu vozim Giulietta 1.4 multiair sa TCT mjenjačem. Povremeno mi se dašavaju čudno kvarovi koje ni sam ne znam kako otklonim. Naime, prije otprilike dvije godine ugasila se u vožnji i pri pokušaju dijagnosticiranja kvara nisam dijagnostikom mogao ući u ECU. Takođe sve moguće lampice su se popalile i nije bilo moguće ni zaverglati. Nakon otprilike pola sata sve se normalizovalo ali se počelo vraćati nakon kratke vožnje. Sve je ukazivalo na loš kontakt tako da sam sve konektore i mase očistio. Nakon čišćenja opet je sve normalno radilo.
Poslije toga mi se povremeno znalo desiti da kad okrenem kluč i pokušam startovati ništa se ne desi. Bilo je dovoljno samo ponoviti paljenje i sve je bilo ok.
U zadnjih 15-tak dana znalo se desiti da se pale greške mjenjača, ESP-a i opet samo se normalizuje.
Prošle sedmice sam nakon vožnje normalno ugasio auto, parkirao i ostavio 10-tak sati. Kada sam pokušao da upalim auto opet su se sve lampice popalile i nije moguće ni zaverglati.
Sumnjajući na loš kontakt opet sam sve konektore i mase koju su pristupačni očistio ali kvar je ostao. Dijagnostikom ne mogu ući u ECU, mjenjač, volan i esp.
Sve osigurače pregledao i svi dobri.
Akumulator za svaki slučaj dopunio i opet ništa.
Ima li ko slična uskustva?