22-07-2026, 12:21:29

Autor Tema: Alfa 147 JTDm, novo kvacilo i zamjac, vibracije kod kretanja  (Posjeta: 907 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Kalmageddon

• Trade Count: (+5)
  • Sa stažom
  • Spol: Muški
  • Cuore Sportivo
    • Vinkovci
Alfa 147 1.9 JTDm 8v. Krenuo se cuti druk lezaj malo, rekoh ajde taman je i korpa tvrda, stavicu nov set kvacila sa zamajcem, sve novo stavljeno Valeo, i ubacen 6 brzina menjac drugi, provereno otvoren i ispravan, stavljen Victor Reinz novi semering radilice..

Kada sam preuzeo auto od majstora(koji nije bas bio pricljiv i zainteresovan generalno), kod laganog pustanja kvacila osetio sam poprilicno jake vibracije. Desava se posebno kada se krece sa mesta u rikverc i iz prve. Nakon predjenih 50-60km vibracije su se smanjile, ali i dalje su tu. Pedala kvacila znacajno meksa, naravno.

Takodje kada krenem da pustam kvacilo u prvoj brzini cuje se jako blago lagano struganje, koje radi istim taktom kao motor, kao diskovi kada koce na motociklu npr.

Moje pitanje je, sta bi mogao biti problem?
Propust u montazi(eventualno sumnjam na to), problem za kvacilom/zamajcem novim? Ili kada je skinut i vracen nosac menjaca da nije on dobio po guzici?  Ili treba pustiti neko vreme da to legne na svoje, kako su mi neki rekli?

Hvala
La Meccanica Delle Emozioni
Alfa Romeo 147 JTDm 8V

Offline mote kariola

• Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • GT, Piaggio 50
    • Labin
Odg: Alfa 147 JTDm, novo kvacilo i zamjac, vibracije kod kretanja
« Odgovori #1 u: 13-06-2025, 21:44:28 »
Nosa? mjenjaca/ motora 80%. Ako nakon 300ak km ne stanu vibracije onda tutni novi/ slabiji/ mek?i
功夫大师.

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: Kalmageddon

Offline Kalmageddon

• Trade Count: (+5)
  • Sa stažom
  • Cuore Sportivo
    • Vinkovci
« Odgovori #2 u: 13-06-2025, 22:05:31 »
A kako sa starim zamajcem i kvacilom nije vibriralo? I odakle struganje, jel moguce da nije dobro centrirana lamela?
La Meccanica Delle Emozioni
Alfa Romeo 147 JTDm 8V

Offline mote kariola

• Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • GT, Piaggio 50
    • Labin
« Odgovori #3 u: 14-06-2025, 01:22:23 »
Simptomi su kao kad je meni konjina metnila nosac od Tatre (izgleda) kad sam mijenjao homokineticki i preventivno glavni nosac motora, cijela sasija se tresla kao narki? u krizi. I?ao kod drugog mehe, stavio drugi TRW nosa? i auto se preporodio. Mozda je tvoj meho ne?ta zasrao sa kojim nosa?em? To ti je najjednostavnije i najjeftinije za prvo provjeriti. Svakako odi reklamiraj rad i/ili dijelove. Sretno
功夫大师.