25-07-2026, 03:09:29

Autor Tema: Stelvio 2.0 280 kardan  (Posjeta: 1011 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Dado_Esbe

• Trade Count: (0)
  • Učim polako
  • Spol: Muški
    • Slavonski Brod
Stelvio 2.0 280 kardan
« u: 06-09-2024, 23:05:31 »
Pozdrav alfisti,
Nedavno na zadnjem redovnom servisu, majstor je primjetio da je guma na kardanu napukla. Dio je naručen, međutim dugo se nije promjenila jer nije me ni bilo a ni majstor nikako da bude slobodan.
Danas nakon zamjene gume me zove i govori kako auto trese kad se kreće lagno na nekih 20kmh i kako mi je navjerojatnije otišao diferencijal. No nije siguran niti zna išta o tome.
Zanima me da li je netko imao slilčan slučaj da trese nakon zamjene gume?
Hvala

Offline Cobra

• Ovisnik o alfistima
  • Audi A3
    • Zagreb centar
Odg: Stelvio 2.0 280 kardan
« Odgovori #1 u: 07-09-2024, 02:30:25 »
Ako si se dugo vozio sa raspucanom gumom, vjerojatno ti je i nosac kardana dobio po lampi, on se nalazi iza zgloba prema diferencijalu, obicno na sredini i ako je dobio lufta, naravno da trese i vibrira na kretanju, a hoce i u voznji kad se luft pojaca…

Ili ga nakon izmjene gume nije dobro vratio natrag pa kardan nije u centru…

Ja bih prvo pregledao to…

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: jockersmoker

Offline jockersmoker

• Član Alfa Kluba 3
  • Pripravnik
  • *
  • Giulia952MA-2.0-Q4 Veloce
    • Grad Zagreb
« Odgovori #2 u: 07-09-2024, 13:06:54 »
Pozdrav alfisti,
Nedavno na zadnjem redovnom servisu, majstor je primjetio da je guma na kardanu napukla. Dio je naručen, međutim dugo se nije promjenila jer nije me ni bilo a ni majstor nikako da bude slobodan.
Danas nakon zamjene gume me zove i govori kako auto trese kad se kreće lagno na nekih 20kmh i kako mi je navjerojatnije otišao diferencijal. No nije siguran niti zna išta o tome.
Zanima me da li je netko imao slilčan slučaj da trese nakon zamjene gume?
Hvala
možda ga nije centrirao dobro.... Ne vjerujem da je diferencijal. Imaš za kupiti ojačane gume te i tamo sam gledao na uputstvima da se treba jako paziti kako se vraća. Pitanje veliko i kako je zategnuo šarafe, probajte retorqirati šarafe na određeni torq naravno... Ne vjerujem da je dif.... Moguće i nocač kaj veli Cobra.... U najgorem slučaju ako imaš HAK neka ti auto otpeljaju nekome tko zna u Zagrebu.... Imaš Seba npr itd itd
Giulia2.0SquadraT
RiP 166@146..…

Offline Dado_Esbe

• Učim polako
    • Slavonski Brod
« Odgovori #3 u: 07-09-2024, 21:45:19 »
možda ga nije centrirao dobro.... Ne vjerujem da je diferencijal. Imaš za kupiti ojačane gume te i tamo sam gledao na uputstvima da se treba jako paziti kako se vraća. Pitanje veliko i kako je zategnuo šarafe, probajte retorqirati šarafe na određeni torq naravno... Ne vjerujem da je dif.... Moguće i nocač kaj veli Cobra.... U najgorem slučaju ako imaš HAK neka ti auto otpeljaju nekome tko zna u Zagrebu.... Imaš Seba npr itd itd

Hvala svima na odgovorima, ovako imam informaciju da je 6 puta skida i stavljao gumu pa je vjerovatno potrefio kako treba, a i šogoru je isti taj dan mjenjao tu istu gumu na BMW 540i i kod njega je iz prve i nista ne trese, tako da mislim da nije do centriranja nego vjv kako ste pisali nosac ili taj neki lezaj.
ugl iduci tjedan ide ponovno gore pa cemo vidjeti.
Javim rezultate.

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: jockersmoker

Offline jockersmoker

• Član Alfa Kluba 3
  • Pripravnik
  • *
  • Giulia952MA-2.0-Q4 Veloce
    • Grad Zagreb
« Odgovori #4 u: 06-10-2024, 12:31:49 »
Hvala svima na odgovorima, ovako imam informaciju da je 6 puta skida i stavljao gumu pa je vjerovatno potrefio kako treba, a i šogoru je isti taj dan mjenjao tu istu gumu na BMW 540i i kod njega je iz prve i nista ne trese, tako da mislim da nije do centriranja nego vjv kako ste pisali nosac ili taj neki lezaj.
ugl iduci tjedan ide ponovno gore pa cemo vidjeti.
Javim rezultate.

i jel ima rezultata?
Giulia2.0SquadraT
RiP 166@146..…