11-06-2026, 07:58:40

Autor Tema: Promjena distribucije na 147-ici  (Posjeta: 585 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline 147Ri_

• Trade Count: (0)
  • Učim polako
  • Spol: Muški
    • Rijeka
Promjena distribucije na 147-ici
« u: 03-04-2024, 07:55:47 »
Bok ekipa, imam dva pitanja u vezi 147ice. Prvo distribuciju sam mjenjao na 170tis km, sad sam na nekih 216tis km i nedavno sam primijetio šavove na mikro remenu, pa me zanima da li je to znak da bi trebao promijeniti distribuciju ili ne pošto nisam bas prešao pun km od prošlog velikog. Drugo pitanje je malo kompliciranije, uglavnom pred kojih pol godine sam primijetio da mi alfa pali teško iz prve, ponekad ni ne upali a kad dam kontakt, ugasim i kresnem iz druge upali kao da nije ništa ni bilo. Na zimu mi je dvaput izbacilo 'glow plug error' ali sam bio kod električara, rekao je da nisu grijači a i od tad mi ni jednom nije izbacilo tu grešku. Provjerio sam akumulator i alnaser, također su dobri pa više ne znam šta bi moglo biti. Prijatelj koji također ima 147icu mi je preporučio da stavim aditiv od datacola, nakon što sam ga stavio i odvozio i raspuhao neko vrijeme mi je palio iz prve pa je opet isto počelo, pa sam normalno opet uzeo taj aditiv pa mi opet pali iz prve al do kad, više mi to izgleda kao kratkoročno rješenje za dugoročni problem, pa više ne znam šta bi drugo moglo biti 😬

Offline Stiv

• Trade Count: (+20)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 Busso SW & 147 1.9jtdM
    • Samobor
Odg: Promjena distribucije na 147-ici
« Odgovori #1 u: 03-04-2024, 14:10:20 »
Kad je hladnije vrijeme, odma je na udaru sami akumulator, te ako je imalo lošiji odma utječe i na prvo paljenje.

Druga stvar je mogućnost da je već i sami anlaser lošiji pa teže vrti a onda u kombinaciji sa lošijim akumulatorom dobitna komba da ne upali iz prve.

Treća stvar su grijači, mogu bit dobri ali s vremenom oslabe i kad se mijenjaju, treba paziti da su isti kao i stari, ima kračih ima dužih, te zamjeniti obavezno sve, jer ako se zamijeni jedan ili 2, ti novi imaju drugačiji otpor i pištat će na tabli i blinkati error glow plug.

DATACOL aditiv je odlična stvar i za ova naša šrot goriva je kao neki plivadon, pomaže ali ne na duge staze zbog samog goriva kojeg točimo.

Ja u svoju staru 146 1.9jtd točim ga svakih 15tisuća i em motor bolje pali i radi, em se smeće iz rezervara i lajtunga sakupi u filteru a i pročiste se naslage sa ostalih dijelova dobave goriva do dizni i samih dizni
:mahm QVMember of  U B OQV

Offline Robertino

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
    • Pazin
Odg: Promjena distribucije na 147-ici
« Odgovori #2 u: 03-04-2024, 21:36:28 »
Sta se distribucije tice, nema nekog razloga da ju opet mjenjas u tako malo km (osim ako je proslo nekih 6 godina i vise od zadnje promjene). Mikroremen mozes promijenit ako je ispucan