17-04-2026, 13:42:12

Autor Tema: Giulia/Stelvio - naknadno uključivanje Android Auto/Apple CarPlay  (Posjeta: 5417 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Paso

• Član Alfa Kluba 13
  • Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Muški
  • GTV 3.0, GT 1.9, Giulia 2.2 JTDM, Giulia 2.0 Turbo
    • Zaljev, Rijeka
Bio sam danas u P.S.C. Primorje (službeni servis u Rijeci) i pitao ih za aktivaciju CarPlaya na Giuliji 2018 kojoj hardver to podržava. Rekli su da oni to ne rade i da sumnjaju da to radi itko u Hrvatskoj i da je najbolje otići u Italiju.

Rekao sam im da postoji službena korak-po-korak procedura propisana od Alfe za to (imam taj Alfin PDF objavljen na Alfa Owneru), ali nisu pokazali entuzijazam - iako zapravo imaju sve potrebno, od dijagnostike do pristupa svemu. Očekivao bih da ih to zanima i da žele zaraditi i uslužiti svoje kupce, ali ovako ispada da odrađuju samo ono osnovno i neophodno. Tužno je što je slično s Alfom i na drugim, daleko većim tržištima.

Ako netko nađe službenog Alfa zastupnika u regiji koji to izvodi, neka javi ovdje! Znam za one neke neslužbene u Poljskoj koji to izvode, ali ne ide mi se baš do tamo radi toga! :) Od ažuriranja softvera se radi rocket-science...

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: shadowfax

Offline Davor

• Član Alfa Kluba 16
  • Trade Count: (0)
  • Starosjedioc
  • *
  • GTV, Giulia Q2
    • Zagreb
mislim da ti je za te stvari najbolje i najsigurnije kontaktirati eng custom... oni idu po ovlaštenim servisima u Italiji i kodiraju te stvari... treba ih pitati imaju li u planu doći do Trsta ili negdje u blizu granice...

Offline Lookaku

• Član Alfa Kluba 3
  • Trade Count: (0)
  • Učim polako
  • *
    • Zadar
Pozdrav,

Je li saznao netko u međuvremenu radi li tko u Hrvatskoj uključivanje AA/CP za drugu generaciju?
I drugo pitanje, gdje se kod nas može kupiti licenca za update mapa za navigaciju i može li se uopće?

Offline Paso

• Član Alfa Kluba 13
  • Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GTV 3.0, GT 1.9, Giulia 2.2 JTDM, Giulia 2.0 Turbo
    • Zaljev, Rijeka
Pozdrav,

Je li saznao netko u međuvremenu radi li tko u Hrvatskoj uključivanje AA/CP za drugu generaciju?
I drugo pitanje, gdje se kod nas može kupiti licenca za update mapa za navigaciju i može li se uopće?

Po proceduri od Alfe ispada da su servisu potrebne samo dvije stvari - da može nabaviti USB hub s dva porta (taj je kompatibilan) part number 68437454AA i pristup pouzdanoj dijagnostici koja može odraditi proxy. I kažu da se ne smije slučajno uključiti AA/CP prije nego se uspješno odradi upgrade huba i proxy inače se u multimediji zabricka ta opcija.

Za drugo pitanje imamo temu o mapama i navigaciji gdje smo o tome pisali, uglavnom to se može kod ovlaštenih zastupnika kupiti, pretplata na MOPAR Mac Care traje 3 godine i stoji 151 euro. No, ima glupa kvaka malog tržišta, nije lako napraviti račun na MOPAR-u jer davi oko mailova i podataka, a nema HR podržanu. Ja sam na kraju glumio Talijana, pa mi je uspjelo. Jednom kada to imaš, kadagod se ulogiraš možeš skinuti zadnju mapu i licencni ključ za tvoj auto po broju šasije.
« Zadnja izmjena: 20-03-2025, 09:37:54 od Paso »

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: shadowfax