Svi znamo da je teško naći zamjenu za 156, a kod mene je potraga bome potrajala. U samoj potrazi sam bio neodlučan, svakakve ideje su padale na pamet. Ipak, nakon malo računanja i razmišljanja, odluka je pala na Deltu. U tome su pomogle teme kolega s foruma koji su svoje primjerke nahvalili. Nakon dugog, svakodnevnog kontroliranja oglasa uspio sam naći neš meni zanimljivo - hrvatska Delta 2009., Platino oprema, svjetla Poltrona Frau, održavana veci dio u ovlaštenim servisima i garažirana. Trenutno mehanički sve promijenjeno, trebao bih biti miran dugo vremena

Dvojba mi je oduvijek bila dizel il benzin. Vozio sam bravo 1,4 t-jet 150ks i bio mi je zanimljiv, al spram jtd me nije oduševil. Naravno, drukčija je filozofija vožnje, nema tolko momenta u niskim okretajima, al evo Deltu vozim već par dana i stvarno jako lepo ide, ne fali snage u nijednom režimu. Jedini detalj koji bih volio je da je 6. duža pošto imam međugradake vožnje, al nije strašno.
Da ne duljim, u nastavku par slika iz oglasa.

Bivši vlasnik si je dao truda:

I jedna obiteljska, tesko se odlučit koja je ljepša. Čak bi reko da nisu za usporedbu, pogodak su obje.