06-11-2024, 03:44:25

Autor Tema: Alfa Romeo 146 TC2000  (Posjeta: 690 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline SBAlfista

• Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • Alfa Romeo 146 1.6 Twin Spark
    • Slavonski Brod
Alfa Romeo 146 TC2000
« u: 31-03-2023, 23:13:45 »
Primjetio sam da ne postoji tema na forumu nego se samo spominjalo da je postojalo kroz trkacu povijest Alfa Romea bez, da ne kazem ikakvih, informacija.

Dakle radi se o TC utrkama, tocnije klasi TC2000 koja se odrzavala u Argentini pocevsi sa 1979. godinom. U toj su klasi dozvoljeni motori maksimalne kubikaze 2000 kubicnih centimetara. Pritom su dozvoljene minimalne modifikacije motora, ali ukoliko auto ima varijabilnu fazu, varijabilnu geometriju usisa ili pak ABS, to mora biti uklonjeno i zamijenjeno "fiksnim" dijelovima, te ABS sustav uklonjen skroz.

Pokusao sam i pokusavam i dalje izvuci jos informacija. No ono sto zasad imam je da je 146ica vozena od 2001. do 2003. i njome je upravljao Juan Manuel Lopez, pod nadimkom "Cochito" i Osvaldo Abel Lopez "Cocho" u timu CL Racing.
 Juan Manuel (rođ. 9.3.1980.) zapoceo je trkacu karijeru 1995 u Argentinskom prvenstvu Renault F1. Alfu 146 je poceo vozit 2001. za CL Racing tim. 146icu je vozio svega 10 utrka osvojivsi samo 4 boda te zavrsio na 26. poziciji ukupnoga poretka.
Osvaldo Abel (rođ. 3.12.1947.) zapoceo trkacu karijeru 1967., te se umirovio pocetkom 2000ih nakon sto je sa iznad spomenutim sinom vozio 1 od 2 Alfe 146 TC2000.

Sto se tice specifikacija i samog izgleda auta, mogu samo prenijeti u tekst ono sto sam vidio na slikama i ponesto videa. Tocnije samo izgled, a specifikacije na veliku zalost nigdje ne nalazim ni za sto. Kao sto su tezina automobila, konacna snaga motora, koliko je prosirena karoserija, dimenzije kotaca, mada ovako napamet bih rekao da se radi o 15icama sa mozda 215 50 gumom. Felge kakve su na Alfi su koristili jos poneki sudionicki auti i na prvu bih rekao da su Speedline-ice. Nasao sam nekoliko slicnih modela ali nikako bas taj.

Osobito mi je zapelo za oko sto taj auto ima prednju suspenziju postavljenu horizontalno poprecno, smjestenu kakvih 15ak cm iza postojecih pozicija za klasicno postavljene amortizere. A na mjestima koja su inace namijenjena za standardno postavljanje amortizera, ima stelanje nagiba prednjih kotaca bez da se dira suspenzija.
Informacije za straznji ovjes nemam.

2 ili 3 varijante prednjeg branika su postojale. Sa velikim "lip" spojlerom, nakon toga malo redizajniran te je kasnije uklonjen lip i jos jedan redizajn otvora je nastupio, slican onome na 155 DTM.
Odostraga je bio veliki podesivi spojler, a straznji branik blago skracen. I nije imao difuzor. Mada se ne sjecam da sam vidio TC auto tog vremena sa straznjim difuzorom svakako.
Iznutra nista drugacije od bilo kojeg drugog trkaceg auta, nista nije ostalo tvornicki. Znaci roll cage, sportski volan, digitalni cajger, goli lim itd itd. Ne moram nabrajat, sve se zna.

2003. se tokom utrke dogodio kvar na motoru i to je bio kraj utrkivanja Alfe 146 u TC2000 kategoriji.

Postoje slike jedne zapustene 146 koja po obliku karoserije odgovara onoj kakva je vozena na TC2000 no nisam nasao nigdje takav livery na utrkama, vjerujem da je bio plan auto ponovno slozit no odustalo se od toga u jednom odredenom trenutku zbog xy razloga.

Slike sam postavio NEkronoloski.
Always take the road less traveled!! :)

Offline Alfista145

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • 147 1.6 TS 2001 - Volvo V60 R 2018
    • Istra
Odg: Alfa Romeo 146 TC2000
« Odgovori #1 u: 31-03-2023, 23:31:43 »
Zanimljivo