Neizvijesnost u budućnost brenda, diskontinuitet, post prodaja, loš imidž brenda, stari modeli (enterijer), uticaj savremenog marketinga na percepciju vožnje, nedostatak hi tech rješenja u automobilu...
Niti jedan od ovih razloga što si nabrojao nebi trebao biti presudan da istinski zaljubljenik u Alfa Romeo ne kupi Alfu.
Ponuda jest mala i svodi se na svega 3 modela, to stoji, ali mislim da bi se svatko mogao naći sa svojim potrebama i u Tonaleu i u Giulii i u Stelviu.
Druga je stvar što su danas auti strahovito poskupjeli pa netko 3 puta važe, ako uopće ima novca, jel bi dao 300 tisuća za novog Tonalea ili 400-500 pa i više za Giuliu/Stelvio pa se onda okreću svetom njemačkom trojstvu razmišljajuć upravo na način kako si ti opisao.
Ja sam preskočio recimo 159 kao logičnu nasljednicu svoje 156 al kad sam prvi put vidio Giuliu rekao sam to je to.
Jedina prepreka su tad bile finacije. Danas je vozim i uživam i za ničim ne žalim. Pa i da se nešto pokvari, kao da se drugi ne kvare, ajd.
Pokretač teme pita recimo za zadnju klupu u Stelviu (pretpostavljam radi mjesta) i onda nakon razmišljanja odustaje i okreće se G20. A ta ista trica ima manje mjesta iza nego Giulia, provjereno. 2 sjedalice sam stavio iza na isofix i u Giulii mi supruga stane između njih, u G20 nema teoretske šanse. (a to sam radio jedino jer mi susjed ima G20 pa reko ajd da usporedim kolko ima mjesta iza)
Danas valjda svi kod kupovine auta gledaju za koliko i u kojem vremenskom roku će ga kasnije prodati, kalkulacije nebrojene, hoće li se puno izgubiti, jel bi se moglo što i zaraditi, hoće li se kvariti, jel će to Meho moć popravit, itd., itd. Tko tako razmišlja teško će kupit Alfu. A i takvo smo podneblje, puno predrasuda, brdoviti Balkan, žena može bit sa sela al pas i auto moraju bit iz Njemačke.
O motorizaciji dostupnih modela i usporedbi sa konkurencijom uopće niti ne želim raspravljati. Uvijek će bit rejsera kojima će falit konja, a 90% korištenja auta se svede na nekakvu gradsku vožnju, čast izuzecima. Na autoputu svaki može držati 150-170 km/h.
Da zaključim, tko stvarno želi kupit Alfu, kupit će je, ko se u startu premišlja, teško.