23-04-2026, 16:31:57

Autor Tema: Stelvio - tko bi me provozao?  (Posjeta: 6060 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline matko

• Trade Count: (0)
  • Učim polako
  • Spol: Muški
    • Sinj
Stelvio - tko bi me provozao?
« u: 30-01-2023, 10:17:49 »
bok

u planu mi je uzimati novo vozilo, a Stelvio je visoko na listi potencijalnih kandidata

prije nego se odlučim je li Stelvio konačni kandidat, volio bih ga malo detaljnije ispitati, odnosno pogledati kvalitetu materijala u unutrašnjosti, ergonomiju, zadnju klupu, gepek...

također i vozne karakteristike

ima li neka dobra forumska duša u Dalmaciji da posjeduje Stelvio i spremna mi ga je pokazati, provozati me u njemu i ispričati mi iskustva s vozilom?

ako nema u Dalmaciji, mogu se provozati i malo dalje, nije problem

dolazim na lokaciju i častim pićem  :D

EDIT: bio sam u AC-a u Splitu, nemaju ništa
a šta se tiče oglasa, niti jedan nema u Dalmaciji
tj. ima jedan na Index oglasima, zvao sam al je lik odustao od prodaje, pa ga nisan htio pilati time da mi pokazuje auto =D
« Zadnja izmjena: 19-02-2023, 19:16:42 od a.m.alfa »

Offline matko

• Učim polako
    • Sinj
Odg: Stelvio - tko bi me provozao? =D
« Odgovori #1 u: 05-02-2023, 20:47:36 »
Provozao se danas.
A jučer pogledao dva rabljena.
Mislim da ću ipak ići prema BMW 3, G20.

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

Offline Mike20

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #2 u: 06-02-2023, 07:33:09 »
Uff, teške riječi  :smijeh

Offline Alfistic

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa romeo world
    • Čakovec
« Odgovori #3 u: 06-02-2023, 07:48:09 »
Nije da su ista klasa i razred auta pa mi nije jasna konstatacija G20 odnosno limuzina prema suv-u ??? G20 je dobar auto, vozio sam nedavno 340i, strašan auto al usporedba s Stelviom, zapravo bilo kojom alfom uopće nema dodirnih točaka. Alfa nema čime parirati BMW-u već 15 godina na žalost
« Zadnja izmjena: 06-02-2023, 07:49:11 od Boxer »
Rasprave s budalama nemaju nikakvog smisla, prvo te navuku na svoj nivo a onda dotuku iskustvom.

Offline Pol ZF1

• Sa stažom
    • Međimurje
« Odgovori #4 u: 06-02-2023, 08:54:35 »
Pa nitko ne uspoređuje ništa...
Čovjek je na listi kandidata imao ono što mu se najviše sviđa od limuzina i ono što mu se najviše sviđa do SUV-ova...
Probao je SUV, ne leži mu, dakle ostaje mu G20...
Nema potrebe za dramom.  :)

Offline Alfistic

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa romeo world
    • Čakovec
« Odgovori #5 u: 06-02-2023, 16:54:09 »
Drama je samo to što nemamo što kupiti i moramo kupivati bmw-e i ostalo...
Rasprave s budalama nemaju nikakvog smisla, prvo te navuku na svoj nivo a onda dotuku iskustvom.

Offline filip00

• Pripravnik
  • **
    • Slovenija
    • ride epic drive epic
« Odgovori #6 u: 06-02-2023, 18:29:57 »
Možda se samo meni čini, ali većina ljubitelja alfe koliki god bili ljubitelji, svejedno ne bi danas kupili alfu čak i da se nešto nudi, nego će radije kupiti BMW ili kajgod drugo. Zašto, pojma nemam....ali definitivno vidim taj uzorak kod hrpetine ljudi.

Offline ElRa

• Sa stažom
    • Sarajevo
« Odgovori #7 u: 07-02-2023, 08:56:46 »
Možda se samo meni čini, ali većina ljubitelja alfe koliki god bili ljubitelji, svejedno ne bi danas kupili alfu čak i da se nešto nudi, nego će radije kupiti BMW ili kajgod drugo. Zašto, pojma nemam....ali definitivno vidim taj uzorak kod hrpetine ljudi.

Neizvijesnost u budućnost brenda, diskontinuitet, post prodaja, loš imidž brenda, stari modeli (enterijer), uticaj savremenog marketinga na percepciju vožnje, nedostatak hi tech rješenja u automobilu...

Offline dgas

• Starosjedioc
    • Vinkovci
« Odgovori #8 u: 07-02-2023, 09:47:59 »

Evo ja nisam nikakav zagriženi alfista,rob marke i sl. jednostavno volim automobile i nije mi problem voziti neku drugu marku ako je po nekim mojim kriterijima...
Rado bih opet kupio neku Alfu nakon GT-a ali do Giulie jednostavno nemam što (iako nisam neki ljubitelj sedana i zasad mii je preskupa), Giulietta mi nikad nije sjela, tip Tonalea me uopće ne zanima, displeyi i razne gluposti isto tako.
I onda dođeš do točke gdje baciš oko na neku drugu marku ali i tamo je ponuda za nekog tko zna što hoće skoro pa nikakva jer već desetak godina je teško naći pošteni auto koji nije sve sličniji nekom gadgetu sa nekakvim glupim motorićima (naravno za razumne novce)...

Hrpetina ljudi kupuje auto po načinu rekla-kazala a da nema pojma uopće što želi i što mu treba a tu Alfa ne kotira baš dobro  :D

« Zadnja izmjena: 07-02-2023, 09:50:15 od dgas »

Offline Šiljo

• Član Alfa Kluba 5
  • Pripravnik
  • *
  • AR Stelvio 2.0
    • Zagreb-Karlovac
« Odgovori #9 u: 07-02-2023, 10:21:33 »
Neizvijesnost u budućnost brenda, diskontinuitet, post prodaja, loš imidž brenda, stari modeli (enterijer), uticaj savremenog marketinga na percepciju vožnje, nedostatak hi tech rješenja u automobilu...

Niti jedan od ovih razloga što si nabrojao nebi trebao biti presudan da istinski zaljubljenik u Alfa Romeo ne kupi Alfu.
Ponuda jest mala i svodi se na svega 3 modela, to stoji, ali mislim da bi se svatko mogao naći sa svojim potrebama i u Tonaleu i u Giulii i u Stelviu.
Druga je stvar što su danas auti strahovito poskupjeli pa netko 3 puta važe, ako uopće ima novca, jel bi dao 300 tisuća za novog Tonalea ili 400-500 pa i više za Giuliu/Stelvio pa se onda okreću svetom njemačkom trojstvu razmišljajuć upravo na način kako si ti opisao.
Ja sam preskočio recimo 159 kao logičnu nasljednicu svoje 156 al kad sam prvi put vidio Giuliu rekao sam to je to.
Jedina prepreka su tad bile finacije. Danas je vozim i uživam i za ničim ne žalim. Pa i da se nešto pokvari, kao da se drugi ne kvare, ajd.

Pokretač teme pita recimo za zadnju klupu u Stelviu (pretpostavljam radi mjesta) i onda nakon razmišljanja odustaje i okreće se G20. A ta ista trica ima manje mjesta iza nego Giulia, provjereno. 2 sjedalice sam stavio iza na isofix i u Giulii mi supruga stane između njih, u G20 nema teoretske šanse. (a to sam radio jedino jer mi susjed ima G20 pa reko ajd da usporedim kolko ima mjesta iza)
Danas valjda svi kod kupovine auta gledaju za koliko i u kojem vremenskom roku će ga kasnije prodati, kalkulacije nebrojene, hoće li se puno izgubiti, jel bi se moglo što i zaraditi, hoće li se kvariti, jel će to Meho moć popravit, itd., itd. Tko tako razmišlja teško će kupit Alfu. A i takvo smo podneblje, puno predrasuda, brdoviti Balkan, žena može bit sa sela al pas i auto moraju bit iz Njemačke.

O motorizaciji dostupnih modela i usporedbi sa konkurencijom uopće niti ne želim raspravljati. Uvijek će bit rejsera kojima će falit konja, a 90% korištenja auta se svede na nekakvu gradsku vožnju, čast izuzecima. Na autoputu svaki može držati 150-170 km/h.   

Da zaključim, tko stvarno želi kupit Alfu, kupit će je, ko se u startu premišlja, teško.
« Zadnja izmjena: 07-02-2023, 10:22:41 od Šiljo »

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: Disco Volante, kizo, tomo AR 159, Toya

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #10 u: 07-02-2023, 10:41:17 »
Niti jedan od ovih razloga što si nabrojao nebi trebao biti presudan da istinski zaljubljenik u Alfa Romeo ne kupi Alfu.
Ponuda jest mala i svodi se na svega 3 modela, to stoji, ali mislim da bi se svatko mogao naći sa svojim potrebama i u Tonaleu i u Giulii i u Stelviu.
Druga je stvar što su danas auti strahovito poskupjeli pa netko 3 puta važe, ako uopće ima novca, jel bi dao 300 tisuća za novog Tonalea ili 400-500 pa i više za Giuliu/Stelvio pa se onda okreću svetom njemačkom trojstvu razmišljajuć upravo na način kako si ti opisao.
Ja sam preskočio recimo 159 kao logičnu nasljednicu svoje 156 al kad sam prvi put vidio Giuliu rekao sam to je to.
Jedina prepreka su tad bile finacije. Danas je vozim i uživam i za ničim ne žalim. Pa i da se nešto pokvari, kao da se drugi ne kvare, ajd.

Pokretač teme pita recimo za zadnju klupu u Stelviu (pretpostavljam radi mjesta) i onda nakon razmišljanja odustaje i okreće se G20. A ta ista trica ima manje mjesta iza nego Giulia, provjereno. 2 sjedalice sam stavio iza na isofix i u Giulii mi supruga stane između njih, u G20 nema teoretske šanse. (a to sam radio jedino jer mi susjed ima G20 pa reko ajd da usporedim kolko ima mjesta iza)
Danas valjda svi kod kupovine auta gledaju za koliko i u kojem vremenskom roku će ga kasnije prodati, kalkulacije nebrojene, hoće li se puno izgubiti, jel bi se moglo što i zaraditi, hoće li se kvariti, jel će to Meho moć popravit, itd., itd. Tko tako razmišlja teško će kupit Alfu. A i takvo smo podneblje, puno predrasuda, brdoviti Balkan, žena može bit sa sela al pas i auto moraju bit iz Njemačke.

O motorizaciji dostupnih modela i usporedbi sa konkurencijom uopće niti ne želim raspravljati. Uvijek će bit rejsera kojima će falit konja, a 90% korištenja auta se svede na nekakvu gradsku vožnju, čast izuzecima. Na autoputu svaki može držati 150-170 km/h.   

Da zaključim, tko stvarno želi kupit Alfu, kupit će je, ko se u startu premišlja, teško.
Potpis na ovo

Sent from my SM-N986B using Tapatalk

Nije bolest sve što boli

Offline krk4n

• Ovisnik o alfistima
  • 159 tka
    • Zagreb
« Odgovori #11 u: 07-02-2023, 11:15:33 »

Ja moram pitat koji su gabariti tvoje žene, jel imam dvije najuže sjedalice na tržištu (Peg perego Viagio) i između stane jedan ruksak, i to je to. Imam sestru koja je malo teža od pera (165 cm, 48 kila) i ni ona nestane.

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: medo_zg

Offline Alfista145

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS 2001 - Volvo V60 RD4 2018
    • Istra
« Odgovori #12 u: 07-02-2023, 11:16:42 »
Da su napravili Giuliu SW 90% bin uzeo nju a ne Volva v60.
Btw u v60 izmedu 2 isofixa ja mogu sjesti, nisam komotan ali stanem. Al imam 180 i skoro 90kg.
« Zadnja izmjena: 07-02-2023, 11:18:22 od Alfista145 »
Alfa u srcu, Volvo u garazi.

Offline Šiljo

• Član Alfa Kluba 5
  • Pripravnik
  • *
  • AR Stelvio 2.0
    • Zagreb-Karlovac
« Odgovori #13 u: 07-02-2023, 12:41:32 »

Ja moram pitat koji su gabariti tvoje žene, jel imam dvije najuže sjedalice na tržištu (Peg perego Viagio) i između stane jedan ruksak, i to je to. Imam sestru koja je malo teža od pera (165 cm, 48 kila) i ni ona nestane.

Ima je u bokovima al nebitno, stane, jer da nije stala kad smo tu kombinaciju probavali u jednoj Giulii ja je danas nebi vozio. To je bio minimalan uvjet jer sam tada imao troje djece, 2 u sjedalicama i jednu odraslu curicu koja se vozi na prednjem sjedalu (sad imam fala Bogu četvero pa sam u malo većim problemima) Naravno da nema mjesta ko u jednom, bezveze bubam Superbu, al za nuždu je ok. 7 dana se na ljeto vozila pol sata na more i nazad i bilo je ok. Neka na taj "komoditet" možda nebi pristala, al to je neka druga tema.     

Offline kremenko

• Ovisnik o alfistima
    • Sarajevo svih 1425 dana pod opsadom
« Odgovori #14 u: 07-02-2023, 12:52:47 »
I mene je zacudilo da je gledao Stelvio i onda odlucio za G20. Hajde da je rekao da je ipak odlucio kupiti X3.
Zasto G20 a ne Giulia?
Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata,
Al'  ja sam prvo rek'o Alfa, pa sam poslije rek'o tata.

Offline PeSti0018

• Starosjedioc
    • Benkovac
« Odgovori #15 u: 07-02-2023, 13:10:05 »
 kolega nije odusta zbog zadnje klupe nego nekih drugih stvari koje mu nisu 'sile'..cita sam na drugom forumu. I okej,daje svoju lovu i zeli sto vise dobit za to. Ispocetka je gleda x3,g20 i stelvio koliko sam skuzija,nakon probne voznje zakljucija da nije za njega..iako osobno msm da bi se predomislija da je proba ocuvaniji model jer po tesktu bi reka da je pogleda 2/3 izraubana stelvija iako nemaju puno km,drugi nedostatak je tesko popravit osim aftermarket zamjenom

Ali mozda on napise pokoju ric jos jer je gledao aute kod jednkg forumasa.

Poslano sa mog SM-G988B koristeći Tapatalk

Ready To Race

Offline Šiljo

• Član Alfa Kluba 5
  • Pripravnik
  • *
  • AR Stelvio 2.0
    • Zagreb-Karlovac
« Odgovori #16 u: 07-02-2023, 13:43:42 »
Svak za svoje novce kupuje što hoće i točka. Da u startu eliminiram povod za bespotrebne rasprave. Ali....

Nije mi vrag dao mira i išao sam pogledati što je kolega napisao za ta dva Stelvia što je gledao. (nije bilo teško zaključiti o kojem se forumu radi)

Da sam ja donosio sud o kupovini Stelvia/Giulie na temelju 4 dana 0-24 sata vožnje Stelvia iz RAC-a koji je tada dok sam ga vozio bio star ni 2 godine valjda i imao bijednih 19000 km nikada nebi kupio Giuliu. Onaj centralni greben, konzola kak se već zove između dva sjedala naprijed je toliko škripao, to je čudo jedno. Pa onda razgovor sa djelatnikom RAC-a o iskustvima korisnika Giulie i Stelvia (u to vrijeme je taj RAC imao dosta Giulia i Stelvia u ponudi). Te imaju problema sa DNA tipkom te se hauba ne zatvara, itd. itd.
Uglavnom, kolega NHF al samo je potvrdio moj veleumni zaključak iz prethodne objave. Tko se u startu premišlja neće kupit Alfu. Al donijeti zaključak "nije za mene Alfa" na temelju dva Stelvia 5-6 god. stara sa cca 110 000 u ko zna kakvim uvjetima i na koji način napravljenih kilometara je onak.   

Offline ElRa

• Sa stažom
    • Sarajevo
« Odgovori #17 u: 07-02-2023, 14:02:37 »

Šta ćeš sa Alfom, Fiatom kod nas? Zaljubljenika u ITA vozila je sve manje i manje. Jednostvano loš imidž.
I većina razmišlja kako će ga kasnije prodati, zamijeniti. Sa ITA automobilima kupac je na Balkanu donji. Razumijem takve ljude, ne osodjujem.

Na zapadu se automobili kupuju na lizing sa svim pravilima lizinga, a tu prednost imaju Audi, BMW, Mercedes... I tamo Alfa ima loš imidž. I naravno većina današnjih kupaca ne traži hard core auto, već mu automobil dodje kao gadget.
Od zaljubljenika u brend se ne živi. Zato bi cilj trebao biti proširiti gamu modela, modernizovati ponudu, pa bi Tavares onda i trpio nekog GTa na kojem ne zaradjuje.
« Zadnja izmjena: 07-02-2023, 14:09:28 od ElRa »

Offline krk4n

• Ovisnik o alfistima
  • 159 tka
    • Zagreb
« Odgovori #18 u: 07-02-2023, 14:07:51 »
Ima je u bokovima al nebitno, stane, jer da nije stala kad smo tu kombinaciju probavali u jednoj Giulii ja je danas nebi vozio. To je bio minimalan uvjet jer sam tada imao troje djece, 2 u sjedalicama i jednu odraslu curicu koja se vozi na prednjem sjedalu (sad imam fala Bogu četvero pa sam u malo većim problemima) Naravno da nema mjesta ko u jednom, bezveze bubam Superbu, al za nuždu je ok. 7 dana se na ljeto vozila pol sata na more i nazad i bilo je ok. Neka na taj "komoditet" možda nebi pristala, al to je neka druga tema.   

Čestitke na djeci  :hop: 

Ja sam auto prodao upravo zbog nedostatka mjesta na zadnjoj klupi, nikog nisam jos dodatno mogao povesti, ni do trgovine. Plus, dječje flašice nestanu u vrata i tak jos nekih sitnica koja bi trebale biti implementirane u auto bez obzira sto je sportski sedan.
Inače Gulija je bila 2016 i kompletan SW je dignut na zadnje verzije. Auto sam imao 2 godine, na OBDu se nikad nijedna greska nije pokazala niti je nešta ''divljalo'' od tehnike.

Offline dgas

• Starosjedioc
    • Vinkovci
« Odgovori #19 u: 07-02-2023, 15:19:59 »
Ne odnosi se na nečiji post već samo neko moje razmišljanje, da se netko ne nadje prozvan  :D

Skoro svaki dan negdje naletim na priču kako auto nema mjesta, fali mu nekakav pretinac, gepeku fali nešto litara i razmišljam si pa ljudi na čemu ste vi odrasli... nije vrag da je čača kupovao tamića i nekakve lubeničare jer eto nožni palac nije u prirodnom položaju, fali pretinac za bocu 0,75 i sl. a iskreno rijetko je netko i razmišljao o tome.

Danas su auti veći nego ikada i opet nije dosta... ja npr. imam 185cm i kad sjednem iza u E60 (koji je dosta velik auto) mogao bih reći da nemam mjesta za noge ako prednji sic nije povučen  ali ne razmišljam o nekoj sedmici već se vozim.  Jednostavno su svi postali razmaženi sa hrpom nepotrebne prtljage.

Offline Bandit

• Član Alfa Kluba 19
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Stelvio 280 Q4 TI
    • Split
« Odgovori #20 u: 07-02-2023, 16:05:28 »
Evo ja nisam nikakav zagriženi alfista,rob marke i sl. jednostavno volim automobile i nije mi problem voziti neku drugu marku ako je po nekim mojim kriterijima...
Rado bih opet kupio neku Alfu nakon GT-a ali do Giulie jednostavno nemam što (iako nisam neki ljubitelj sedana i zasad mii je preskupa), Giulietta mi nikad nije sjela, tip Tonalea me uopće ne zanima, displeyi i razne gluposti isto tako.
I onda dođeš do točke gdje baciš oko na neku drugu marku ali i tamo je ponuda za nekog tko zna što hoće skoro pa nikakva jer već desetak godina je teško naći pošteni auto koji nije sve sličniji nekom gadgetu sa nekakvim glupim motorićima (naravno za razumne novce)...

Hrpetina ljudi kupuje auto po načinu rekla-kazala a da nema pojma uopće što želi i što mu treba a tu Alfa ne kotira baš dobro  :D
Ne bih bas rekao da se plati €30-40k samo na temelju rekla-kazala.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Postoji Alfa i (ne) postoje drugi automobili.

Offline dgas

• Starosjedioc
    • Vinkovci
« Odgovori #21 u: 07-02-2023, 16:44:06 »
Ne bih bas rekao da se plati €30-40k samo na temelju rekla-kazala.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Meni to isto nije jasno jer razmišljam na drukčiji način ali ima dosta takvih koji  na tuđi odgovor "nemam problema sa autom" kupi isti bez da ga imalo zanima kakav motor ima i slične stvari, lijep mu je, svijetli unutra i jednostavno hoće samo novo a sve ostalo je nebitno.

Offline matko

• Učim polako
    • Sinj
« Odgovori #22 u: 07-02-2023, 21:35:51 »
Prodao sam F30 prije 7 mjeseci.
2.0 dizel.
Vozio sam ga 4 godine.
Otada vozim Proceed iz 2008. godine koji je u mene od 2014.
Ima 300 000 km na satu. 2.0 dizel.
Služi li?
Služi.
Treba li mi išta bolje?
Pa možda i ne treba. Ovaj me prevozi od točke A do točke. Prošao sam s njime 800 km za vikend St-Zg-St. Sve ok.

Offline matko

• Učim polako
    • Sinj
« Odgovori #23 u: 07-02-2023, 21:48:49 »
Ali, opet...
Volim aute, pa mi je želja bila uzeti nešto novije.
Povukao me trend SUV-ova i crossovera.
Plan mi je bio preko operativnog leasinga i firme riješiti nešto novo ili max godinu dana staro.
Došao do zaključka da je to teška financijska pušiona.
Testirao sam Cupru Formento 2.0 benzin 190 ks 4x4 od 300 000 kn i 2.0 benzin 4x4 od 400 000 kn.
Plastika, skučenost i umjetni zvuk kod ove zadnje u Cupra modeu.
Postoji mnogo boljih načina za potrošiti tolike pare.

Testirao i Tonale. Mild hybrid. 130 konja, čini mi se. Samo to su imali tada u ponudi.
Izvana izgleda super, a unutra još bolje.
380 000 kn. Ne ide s mjesta.
Felge 20 inča, neudoban kao kočija.

Pošto sam iz Kia/Hyundai svijeta, testirao i Tucson hibrid sa 235 konja. 15 min nakon Tonalea.
Nešto više od 310 000 kn. Najbolji komada auta za te pare od svih nabrojenih.

Čuo se s leasingom oko ponude, to je malo potrajalo i na kraju sam odustao od novih auta.
To nema smisla.
Aj da imam 2 milijuna kuna na računu, pa da iskeširam skoro 400 000 kn za Alfin mali SUV od 130 konja.
Ovako sam odlučio odustati od tih suludih radnji :)

Offline matko

• Učim polako
    • Sinj
« Odgovori #24 u: 07-02-2023, 21:54:28 »
I onda ostaje uzeti par godina rabljeno auto. Kešom.

X3, GLC i Q5 su preskupi, uvoz se ne isplati.
XC60 mi nikada nije pretjerano zanimljiv i ostao mi je Stelvio za probati.
Moćno mi je izledao na cesti, al sam po slikama i videima vidio da je infotainment dosta rudimentaran.
Ispočetka sam ga zbog toga malo zanemario.
No, kako se već 7 mjeseci vozim autom koje nema infotainmenta, skužio sam da mi možda i nije potreban.
A s druge strane sam čuo da se Stelvio vozi kao limuzina, za razliku od ostalih SUV-ova.
I tako sam odlučio testirati i Stelvija, pa da vidim ima li smisla ići na tu opciju ili se jednostavno vratiti na provjerenu i pouzdanu robu - 320D, ali ovaj put nove generacije.

Offline matko

• Učim polako
    • Sinj
« Odgovori #25 u: 07-02-2023, 22:05:17 »
U subotu bio kod Trans auta.
Oni su imali par Stelvija na lageru, te još neki slični šverceri po jedan ili dva komada.
Pa sam odlučio otići do njih jer sam zaključio da je bolje šta više modela odjednom pogledati da dobijem kvalitetan uvid.
Ostala su im samo 3 modela na lageru, 2-3 su prodana u zadnjih tjedan dana.
Jedan je izgledao dosta umorno, ostala su dva koja su djelovala malo bolje.
Detaljno sam ih pogledao jer do sada nikad nisam sjedio u Stelviju.
Unutrašnjost djeluje zastarjelo i kvaliteta materijala unutra nije na visokom nivou.
Oba su imala neko mušićavo ponašanje elektronike.
To je sve bilo ispod mojih očekivanja, pa sam odbio testnu vožnju, jer nisam vidio smisao.
35 000 eura cijena, gume stare 4-5 godina, 110 000 km na satu i nereprezentativno stanje.

Sutradan sam se našao s jednim vlasnikom Stelvija. Možda je i član foruma.
Njegov je u boljem stanju od ta dva. Dosta boljem.
Dao mi je i đir. Auto neloše ide, ali nije baš toliko wow.
U zavojima se isto malo ispadne iz sica, nije baš kao u limuzini  :crazy:

Svi modeli su bili iz 2017/8 sa 215 konja.

Nakon svega toga sam zaključio da ću ipak ići na provjerenu robu, par godina star 320D u rangu 30-35 tis eura

Offline draak

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • LD 12
    • Bruxelles
« Odgovori #26 u: 08-02-2023, 08:58:58 »
Uff, teške riječi  :smijeh
Kao, svaki pravi alfist, gleda kako kupiti BMW

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

:ar:

Offline Mike20

• Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #27 u: 08-02-2023, 09:31:38 »
Kao, svaki pravi alfist, gleda kako kupiti BMW

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Ne gleda nego traži ispriku za kupnju. :tooth

Zašto bi netko morao sebe opravdavati za kupljeno.

Talijani nemaju što više nuditi, neka čim prije svi modeli budu prepakirani pežoji, pa da vidim onda ljubitelje tko će to kupovati  :smijeh

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: Zagi

Offline kizo

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
    • Zagreb
« Odgovori #28 u: 08-02-2023, 17:16:41 »
tko hoće kupiti Alfu kupiti će Alfu, a ostali samo ju škicnu usput dok traže auto

Offline Disco Volante

• Trade Count: (+3)
  • Starosjedioc
  • Alfa Romeo GT, Abarth 595 Turismo
    • Zagreb sjever
« Odgovori #29 u: 08-02-2023, 19:32:11 »
tko hoće kupiti Alfu kupiti će Alfu, a ostali samo ju škicnu usput dok traže auto

Točno!
I dobro da je tako.