04-06-2026, 12:52:49

Autor Tema: GTV 2.0 TS - skidanje srednjeg lonca ( da/ne )  (Posjeta: 10738 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Bandit

• Član Alfa Kluba 19
  • Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Muški
  • Stelvio 280 Q4 TI
    • Split
Odg: GTV 2.0 TS - skidanje srednjeg lonca ( da/ne )
« Odgovori #30 u: 20-07-2011, 21:27:01 »
ma od ovakvih stvari nema nikakvih rezultata nekih, to je ubiti samo za zvuk...
za neke rezultate treba komplet sve mijenjat što si napisao, a i ja gore u prvom postu  :ok:

Da, mislim da je (ako se ima novaca za taj sport) najbolje sve mijenjati, i naravno napraviti kod nekog (tko zna) remap i mozda ce biti rezultata.

Recimo, koliko je ljudi stavilo raznorazne gljive, a i neke kompliciranije izvedbe usisa, pa ode na valjke, kad ono rezlutati loši.... pa kako idealno dovesti hladan zrak.... gdje točno postaviti usis, treba znati što se radi. Nadalje, skidanje katalizatora, što opet to znači za "disanje" auta... sve je to nešto o čemu se treba posavjetovati sa stručnjacima s tog polja.
Druga opcija je od neke firme tipa Supersprint naručiti cijeli sistem, od početka do kraja, kojeg su oni testirali i napravili baš za taj model auta. Radi se o znanosti, a ne fušeraju.
Postoji Alfa i (ne) postoje drugi automobili.

Offline VanjaTUONO

• Trade Count: (0)
  • Sa stažom
  • GTV 2.0 TS BlackPearl, Aprilia RSV Tuono V2 TS
    • Zagreb
« Odgovori #31 u: 20-07-2011, 21:48:33 »
Definitivno promjene ikakvih odnosa usis/ispuh nisu sam tak bezazlena...zato sam i otvorio temu sa naznakom da ne želim prčkati previše po tvorničkom setup-u usis/ispuh, te da želim malo dublji zvuk i ništa više. Naravno, ideja je bila čuti i vaša iskustva, te ne otkrivati toplu vodu.

OK....govorimo li sada o zadnjem protočnom loncu i ništa više  :?:

:ok: :ok:
"as a practical proposition this car is usless, driving position is suitable only for a monkeys, rear seat are a joke.............but"     Jeremy Clarson TOP GEAR

Offline Isus

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #32 u: 20-07-2011, 21:59:19 »
ne vidim cemu kompliacije ak ima na istim motorima komplet drugaciji ispuh i radi dobro onda se to skopira i bok znaci kpirat 145/146 i bok, ak s ene varam Alanq4 je tak napravio na svom monstrumu.
Kockasti auto, najbolji auto.

Offline VanjaTUONO

• Sa stažom
    • Zagreb
« Odgovori #33 u: 20-07-2011, 22:24:23 »
Zašto kopirat i mjenjat kompletni ispuh  :?:

Prije svega pitanje je što se želi....možda ti imaš drugačije potrebe nego ja  :?: Siguran sam da si skužio da želim amaterski promjeniti zvuk i to je to :craz

Alfu, iako ljubimicu koristim i kao prijevozno sredstvo..svakodnevno prometalo. Poštujem tvoja šarafljenja kao i Alanova  :care :care ..... samo što nažalost nisam u prilici svakodnevno se baviti autom niti iz hobija. A Alanqu je GTV definitivno preokupacija koju jednostavno obožava i živi za nju. Siguran sam da me razumiješ  :craz
"as a practical proposition this car is usless, driving position is suitable only for a monkeys, rear seat are a joke.............but"     Jeremy Clarson TOP GEAR

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #34 u: 20-07-2011, 22:28:06 »
ma znam al velim nije problem nabavit cjevcuge i dobijes zvuk ko na 145/6. Gdje se zna recept sto dobiti.

Ono sto se meni cini kao opcija je da se ubaci protocni straga, i jedan od dva poluprotocni i to onaj blize zadnjem.

Offline VanjaTUONO

• Sa stažom
    • Zagreb
« Odgovori #35 u: 20-07-2011, 22:37:17 »
ma znam al velim nije problem nabavit cjevcuge i dobijes zvuk ko na 145/6. Gdje se zna recept sto dobiti.

Ono sto se meni cini kao opcija je da se ubaci protocni straga, i jedan od dva poluprotocni i to onaj blize zadnjem.

Jesi li ti onda ispravna adresa za "recepturu"  :craz...slobodno ti se javim  :?: Baš bi i volio se više posavjetovati sa ekipom koja zna job  :ok:....a i ćut kako se čuju te 145/6  :)

tnx  unaprijed  :care

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GTV V6 TB, GIULIETTA, Z750, SF1098S
    • ZG
« Odgovori #36 u: 21-07-2011, 00:00:28 »
evo vam još jedna slika, pa kemijajte šta bi moglo a što ne  :craz

Uploaded with ImageShack.us
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #37 u: 21-07-2011, 00:11:03 »
Jesi li ti onda ispravna adresa za "recepturu"  :craz...slobodno ti se javim  :?: Baš bi i volio se više posavjetovati sa ekipom koja zna job  :ok:....a i ćut kako se čuju te 145/6  :)

tnx  unaprijed  :care
vidi ispod avatara što vozim  :craz
je 2.0 je TS al je malo drugačiji od tvog  :craz

a ispuh bi ja ovak složio po uzoru na 145/6

crveno su cjevi koje idu umjesto lonca tak je slično na 145/6 sad je sam pitanje jel ide to tak zbog stražnjeg ovjesa na GTV al mislim da bi trebalo.
« Zadnja izmjena: 21-07-2011, 00:12:08 od Isus »

Offline mikela

• Ovisnik o alfistima
  • - fiat 500 abarth- alfa giulietta 2.0jtdm
    • dugopolje-hvar-split
« Odgovori #38 u: 21-07-2011, 01:51:15 »
Definitivno promjene ikakvih odnosa usis/ispuh nisu sam tak bezazlena...zato sam i otvorio temu sa naznakom da ne želim prčkati previše po tvorničkom setup-u usis/ispuh, te da želim malo dublji zvuk i ništa više. Naravno, ideja je bila čuti i vaša iskustva, te ne otkrivati toplu vodu.

OK....govorimo li sada o zadnjem protočnom loncu i ništa više  :?:

:ok: :ok:
ja ti dam iz prve ruke odgovor na mojoj je kada sam je kupio prije tri miseca skinut srednji lonac i vezan je sa cijevi rezultat je po meni nikakav auto dreči ko blesav dublji zvuk i ništa više sa duže vožnje glava bude ko bubanj :kosa: i onda dodjem i poslušam jednu sa novim auspuhom orginalnim lipi reski zvuk ko može orginalu platit i onda lipo naručim auspuh i miran :drive:
jopet će bit alfa pa di puklo da puklo

Offline VanjaTUONO

• Sa stažom
    • Zagreb
« Odgovori #39 u: 21-07-2011, 07:32:59 »
ja ti dam iz prve ruke odgovor na mojoj je kada sam je kupio prije tri miseca skinut srednji lonac i vezan je sa cijevi rezultat je po meni nikakav auto dreči ko blesav dublji zvuk i ništa više sa duže vožnje glava bude ko bubanj :kosa: i onda dodjem i poslušam jednu sa novim auspuhom orginalnim lipi reski zvuk ko može orginalu platit i onda lipo naručim auspuh i miran :drive:

AAAiiiiiii....zar do toga dođe  :o000: :o000: Pitanje je samo rezonancije u kutiji ( kabini ). Između ostalog vozim i motor ( još je i V2  :) ) sa full otvorenim topom. Naravno, da je bučan ali takva nerezonirajuća buka mi je milina za uši. Tutnjava u kabini kad ti baš udara po bubnjiću je ono što definitivno želim izbjeć  :craz

Niš....na konzultacije kod npr ISAP-a, Shakala, Laste ( iako su se svi "pokvarili" zadnjih par godina ). Sklon sam vjerovat ( ispravite me ako griješim ) da samo zadnji protočni ne može toliko udarat u kabinu

ovo vidjeh na njuški....pogledajte i ostale njegove oglase...zna li netko malo više o tim loncima  :?http://www.njuskalo.hr/karoserija-limarija/auspuh-dupli-oglas-237400

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GTV V6 TB, GIULIETTA, Z750, SF1098S
    • ZG
« Odgovori #40 u: 21-07-2011, 08:18:44 »
Najbolje da danas sjednemo na cugu i onda odemo na "konzultacije" kod doticnih  :craz a i ovo sa linka bi ti vrlo lako moglo biti ok... Al to je puno novaca, znam jednog lika sto slaze jeftinije, samo neznam hoces li moc sa autom u njegovo dvoriste uci, ja sa svojom nema sanse nazalost..

budem ti na kavi sve rekao  :ok:
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

Offline VanjaTUONO

• Sa stažom
    • Zagreb
« Odgovori #41 u: 21-07-2011, 08:35:17 »
More  :ok:

samo da se pije....nije niti važno što.....naravno, uz neizostavnu Alfa mužjačku ribičiju  :cigara: :drive: