04-11-2025, 23:44:29

Autor Tema: Punjenje auto klime u Rijeci?  (Posjeta: 13526 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Alfa_ri

• Gost
  • Trade Count: (0)
Odg: Punjenje auto klime u Rijeci?
« Odgovori #30 u: 26-03-2015, 12:14:56 »
Nikad bio pa nemogu rec ništa.
Imao sam priliku upoznat vlasnika i nemam baš lijepih rijeci za njega..
Inace svoju klimu sam servisirao na tibljašima u radioni ispod autodijelova tokić,blizu 007,i sve pohvale.

A vidiš meni su tamo punili klimu i isti dan mi je pukla cijev od klime, to se inače zove Auto Stella, ne znam da li su oni šta zeznuli, ali od tada nikad više tamo... U isto vrijeme rade po pet auta tri mehaničara, čim sam to vidio  :mah: :mah:
Ja ću sad na ljeto klimu ići punit kod Bracota na Viškovo, čovjek je prva liga!

Fiuman

• Gost
« Odgovori #31 u: 26-03-2015, 12:22:19 »
ma  to je sve relativno jer to za Bracota ča veliš je kod mene kontra i to do te mjere da san ga htio izmlatiti nakon ugradnje plina u 145 jer su me 3 puta rušili , 6 mjeseci je trajala zajebancija , ispilo mi rupu kod rezervne gume sa otvaračem za konzerve i još nakon ča su mi se smilovali na teh. , pa za slikanje stavili svoj ozračnik u bunker , odem kod njega i on mi ga hoće ugraditi na stranu auspuha  :o000: tada san mu skoro haubom bunkera glavu otkinuo .
Nitko od navedenih se neče previše bakčat s klimom jer je specifično kad treba nač propust a i ljudi bi da kad napune više nikad ne ispusti dok imaju auto ali to nije kučna klima tako da je to jako teško zamislivo !

Offline Antonio

• Član Alfa Kluba 11
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Muški
  • 159 2.4 JTDm TI
    • Crikvenica
« Odgovori #32 u: 26-03-2015, 12:32:35 »
Znači mogli bi zaključit da u Ri i okolici nema čovjeka koji će napunit plin i prekontrolirat sistem, ništa neće zajebat i to normalno naplatit?

Jadna li nam majka, danas svi "majstori", a majstora nigdje.

Alfa_ri

• Gost
« Odgovori #33 u: 26-03-2015, 12:35:24 »
ma  to je sve relativno jer to za Bracota ča veliš je kod mene kontra i to do te mjere da san ga htio izmlatiti nakon ugradnje plina u 145 jer su me 3 puta rušili , 6 mjeseci je trajala zajebancija , ispilo mi rupu kod rezervne gume sa otvaračem za konzerve i još nakon ča su mi se smilovali na teh. , pa za slikanje stavili svoj ozračnik u bunker , odem kod njega i on mi ga hoće ugraditi na stranu auspuha  :o000: tada san mu skoro haubom bunkera glavu otkinuo .
Nitko od navedenih se neče previše bakčat s klimom jer je specifično kad treba nač propust a i ljudi bi da kad napune više nikad ne ispusti dok imaju auto ali to nije kučna klima tako da je to jako teško zamislivo !

A da vidiš uvijek ima dobrih i loših stvari za nekoga, ja sam kod njega napravio alternator i grijače i čovjek mi nakon tjedan dana šalje poruku na mobitel "Dobro jutro da li je sa vašim autom sve u redu i jeste li zadovoljni uslugom", ono to mi se nikad nije desilo koda smo  u Njemačkoj  :)
Za Auto Stellu sam napisao šta mi je bilo, kod Glavana isto više nikad!
Nema više dobrih majstora i moš ga je.at, svako oće zafušarit i pobrat lovu nabrzaka

Fiuman

• Gost
« Odgovori #34 u: 26-03-2015, 14:36:57 »
Znači mogli bi zaključit da u Ri i okolici nema čovjeka koji će napunit plin i prekontrolirat sistem, ništa neće zajebat i to normalno naplatit?

za pojedinačne stavke bi se i našlo al sve kod jednoga ja još nisan doživio  :roll:
Naime jedan moj bivši radni kolega (ima oko 60 godina) je pravi frigorista i zna napuni , zna provjerit , ima potreban pribor i plin te ok naplačuje ALI on nije automehaničar niti išta vezano s tim pa ti neče mjenjat filter klime(kabine/peludi kako ga več sve zovu) , neče skidat kompresor , uglavnom on če po potrebi vakumirat sistem , dodat ulja u kompresor (ako je sumlja u propust onda ulje s bojom da se poslije utvrdi di je curilo) , napunit sistem i prekontrolirat dal sve radi kako treba al tu prestaje . Stanko , Boris , ja i još nekolicina kojima san ga preporučio su zadovoljni tim ča nam treba ali mi uglavnom sami promjenimo filter i ostalo tako da je na njemu samo da hladi u kabini  :hap:

Offline jakov

• Član Alfa Kluba 13
  • Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 156 2.0 JTS & 75 3.0 12v & 595 Comp. & Abarth 124
    • Losinj
« Odgovori #35 u: 27-03-2015, 02:24:24 »

pa mislim da sam u drugom postu ove teme napisao gdje sam punio klimu i koliko sam platio.
u nastavku teme se nitko nije zalio na taj ciak.

sto se tice rada, mozda je u ciaku na 4 dizalice 5 mehanicara ali to ti ne garantira neku ekstra uslugu jer jednostavno imaju satnicu i nema tu vremena za nesto dodatno pogledati a da nije u radnom nalogu.
nije sada ni kod darka drugacije.

Alfa_ri

• Gost
« Odgovori #36 u: 12-04-2017, 10:48:25 »
Evo mene opet sa OPET istim problemom odnosno da klima puše topli zrak, nemam više živaca ni volje, počet ću ići sa pištoljima po servisu  :)

Dakle već tri godine radim tu hebenu klimu, bio sam i kod Glavana Sušak, Stella Tibljaši, Braco Viškovo i više se i ne sjećam di sve... preko onih kupona nešto...

Dakle naručim se i lijepo kažem mehaničaru da mi provjeri di klima pušta i da se napravi ako se može i napuni plinom da bar traje 2-3 godine i svi fino kažu da su riješili problem i napune plinom, i to ljeto super hladi sve pet, prođe zima evo sad topliji dani kad ono opet topli zrak, ne da mi se nakon godinu dana ići po servisima i moljakat za nešto što uredno platim...
Prošle godine bio kod Bracota na Viškovu, kaže rješeno ti je, ulazni ventil je bio problem i super radila prošlo ljeto i evo opet sad ništa od klime.

Dakle da li netko zna di mogu napraviti servis klime, a to je da se otkrije uzrok di pušta, jer svatko zna napuniti plinom.
Kažem nemam je ni volje više raditi, ali jednostavno se taj auto ne može voziti po ljeti, cijeli dan stoji na suncu + koža unutra...

Kažem malo je nezgodno doći nakon godinu dana i žaliti se na klimu, mislim išao bih ali vjerujem na riječ pa sam račun negdje i zagubio, ali ovaj put ću sačuvati sve i ne idem dok mi se ne popravi...

Ide mi više na jetra i Alfa  i razni kvazi mehaničari  :puke:

Online igorfiume

• Na probi
  • *
    • Rijeka
« Odgovori #37 u: 28-05-2017, 17:15:20 »
Glavan je lopov i fuser...iz prve ruke iskustva prije par godina.
Zašto ne ideš do Darka?

Offline Alfist1990

• Trade Count: (+3)
  • Sa stažom
  • Giulietta,Mito,145QV x 2
    • Poreč
« Odgovori #38 u: 28-05-2017, 22:15:54 »
Moj zaključak je da u Rijeci i šire nema pravog majstora za autoklime. Ja sam također obišao hrpu "majstor" neću ih prozivati ovdje iako bi svasta mogao napisati o njima i svi bi kao nešto popravili,uzeli LOVU, a klima za tjedan dana opet ne radi. Napravit će jedino ako slučajno pogode.  :D Pa tako onda radije sam popravljam.  :mehanic

Alfa_ri

• Gost
« Odgovori #39 u: 29-05-2017, 09:20:19 »
Akcija u Vulkailu 200kn punjenje pa sam napravio

Offline Paso

• Član Alfa Kluba 13
  • Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GTV 3.0, GT 1.9, Giulia 2.2 JTDM, Giulia 2.0 Turbo
    • Zaljev, Rijeka
« Odgovori #40 u: 14-09-2017, 20:20:38 »
Evo i ja sam iskoristio akciju u Vulkalu u Rijeci, mislim da traje još sutra. Provjera i punjenje su 200 kn i čini se da dobro rade, a i izuzetno su ljubazni.

Naravno, odmah sam primjetio 147-icu ispred od jednog od majstora, a brzo je došao i njegov kolega koji vozi GTV 2.0TS (prije V6 TB), tako da se klima punila u ugodnoj alfističkoj atmosferi. :)

Offline Paso

• Član Alfa Kluba 13
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Zaljev, Rijeka
« Odgovori #41 u: 10-04-2024, 01:50:11 »
Vidim da je tema bila dugo na spavanju, a dolazi sezona, pa me zanima kakvo je sada stanje?

Tko puni sustave sa starim plinom i po koliko?

Tko puni nove sustave, kakve su cijene?

Jeste li imali kakvo nedavno iskustvo?

Offline Nino T

• Član Alfa Kluba 4
  • Na probi
  • *
  • AR Giulia 2.2 180
    • Zagreb
« Odgovori #42 u: 10-04-2024, 16:12:41 »
Baš prekjučer punio klimu na svojoj. Počela slabo hladiti…. puštala na gumici na spoju. Zamjena gumice,punjenje, cca sat vremena rada u Emil Frayu 170€…

Offline Toya

• Starosjedioc
  • Veloce 2.0 Q4
    • Senj / Zadar
« Odgovori #43 u: 11-04-2024, 07:19:34 »
prošle godine pred kraj ljeta sam ja punio na Giuliji i ispalo me 138 € u Vulkalu zato jer se radi o mediju R-1234yf kojeg ima 0.535 Kg. Što se tiče starog plina znam da se po Zadru može napuniti za nekih 40-50 €  :hat:
Navodno, legenda kaže da se može i stari plin ubaciti u novije sisteme ali ja nisam bio toliko hrabar da isprobam  :craz
Bor bor ograda ! :D

Offline robertsk

• Član Alfa Kluba 5
  • Sa stažom
  • *
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD; Alfa Romeo GTV 2.0 TS x2
    • Velika Gorica
« Odgovori #44 u: 11-04-2024, 08:22:30 »
meni su na citroenu izvadili novi plin van i stavili stari unutra i evo vec 2 godine sve radi  :)

Offline piquet

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • SYM
    • Zagreb
« Odgovori #45 u: 11-04-2024, 08:26:02 »
može se i stari staviti ali se mora skroz isprazniti sistem...ne smiju se miješati...
MiTo

Offline Paso

• Član Alfa Kluba 13
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Zaljev, Rijeka
« Odgovori #46 u: 11-04-2024, 10:13:50 »
Za stari plin u novi sustav kažu da može dugoročno oštetiti kompresor, mada ne kužim kako bi to bilo povezano osim da postoji neka razlika u brtvama, pa da dolazi do nekog nagrizanja itd.

Uglavnom, napunio sam R1234 jučer kod autoelektričara Siniše na Školjiću, nešto je bilo još unutra, pe me ispalo 150 €. Kada se sjetim koliko je sve to bilo jeftino nekada...

Offline Stanko

• Predsjedništvo
  • Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GTV6 2.5; Berlina 1750; 156 1.9 16v jtdm
    • balkon s pogledom na Kvarnerski zaljev RI
« Odgovori #47 u: 19-04-2024, 06:52:51 »
cca bilo je 400 kuna....a sad je 150 ojra...pranje auta je bilo 5 kn...sad je 1 euro i skraćeno vrijeme pranja

jbg...hoćemo euro....eto nam ga sad
SPASIMO ZEMLJU!...to je jedino mjesto u svemiru gdje ima čokolade...

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: Matej Ti