Štetno ne. Ne znam je li itko spominjao štetnost. Meni s povađenom ekologijom teško da će se zagrijat u leru, pa nemam smisla stajat na mjestu ujutro na -10. Turbina kod mene fućka svega inicijalnih 500m vožnje, ako i toliko. Nakon 5 minuta vožnje lagano kazaljka počne ić gore (navodno normalna stvar s ugašenim EGR-om i DPF-om), a za stajat na mjestu imam osjećaj da bi moglo proć i 20 minuta.
@xindi
U pravilu da, ako je termostat ok. I to kad pričamo tiskat, a ne gazit. Gazit auto ne bi trebalo ni u kojem slučaju. Al to je do individualnog stila vožnje. Ja vozim ko dedek dok krene kazaljka se dizat prema 60, a onda malo opustim vožnju, a tiskanje odnosno opet ne neka slalom vožnja i garenje tek kad je na 80. Siguran sam da postoje ljudi koji izletavaju s parkinga i voze tako cijelo vrijeme. Kao što rekoh, to je do pojedinca i teško da će se netko striktno držat uputa. Svi mi imamo svoju razvijenu znanost i teoriju kako bi trebalo auto vozit i održavat. Ja sam samo citirao upute kojih se nastojim držat. Dakle lagano kretanje par sekundi nakon paljenja auta i grijanje motora u laganoj vožnji. Siguran sam da nema problema ni ako ga griješ u leru.