14-05-2026, 17:33:14

Autor Tema: Kupovina : Alfa Giulia 2.2 JTDm  (Posjeta: 23976 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline danoAR

• Trade Count: (0)
  • Učim polako
  • Spol: Muški
    • Zagreb
Kupovina : Alfa Giulia 2.2 JTDm
« u: 11-02-2022, 20:11:36 »
 Pozdrav ekipa, u planu imam kupiti Giuliu, 2.2 dizel, pa bih vas molio da mi iznesete svoja iskustva sa dotičnom, teško mi je doći do nekih konkretnih informacija što se tiče same pouzdanosti, nekih tvorničkih mana i grešaka.
Hvala unaprijed
« Zadnja izmjena: 17-06-2022, 11:53:33 od a.m.alfa »

Offline sasa.baska

• Ovisnik o alfistima
  • Giulia 🍀
    • Baška ' Krk
Odg: Alfa Giulia - kupovina što paziti
« Odgovori #1 u: 12-02-2022, 11:08:59 »
2.2d,  180ks,  manualac.
53k km,  sve tip top  :ok:
Jedino nam ispao jedan poklopac od perača farova...

Offline clio

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo Giulia Q4 ,Alfa Romeo Giulietta TCT
    • Lovran
« Odgovori #2 u: 12-02-2022, 11:21:41 »
2.2 d,180 ks AT, 102000 sada,auto je odličan,svaka preporuka. Oko 100 traži veliki servis ali to je normalno neko održavanje,ja nemam za sada nikakvih kvarova niti nečeg sličnog.

Offline Alanq4

• Trade Count: (+1)
  • Starosjedioc
    • Ljubljana - Slovenija
« Odgovori #3 u: 12-02-2022, 13:54:49 »
Ja serafim 3 komade i evo jedna ima 175.000km i za sad nista nije trebalo raditi osim svih servisa motora i mjenjaca po kilometrini.  Jednom na minusu vani je zastekala rucna ali se ponov resetirala i sve ok, za svakli slucaj se provjerilo kljesta i sve kablove i sve bp.
Ovjes je nesto najbolje sto su napravili (vidi se da je bila prvo q 510hp i ostale onda na istoj bazi)

Offline kilo529

• Član Alfa Kluba 2
  • Sa stažom
  • *
  • Giulia 2.2 JTDm AT8
    • Zagreb
« Odgovori #4 u: 13-02-2022, 09:23:06 »
meni oba poklopca perača ispala u garanciji...razbio i letvu volana al to nema veze s autom kao autom. u svakom slučaju odličan auto, 2.2 AT8 remap 220 ks.
« Zadnja izmjena: 13-02-2022, 09:25:33 od kilo529 »
Ex: 33 QV, 33 1.7 iE, 156 2.0 TS, 156 2.0 JTS, 159 2.4 JTDm, Giulietta 2.0 JTDm2, Giulia 2.2 JTDm AT8

Offline sale 75

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 JTDm Q2
    • aljmaš
« Odgovori #5 u: 13-02-2022, 10:54:05 »
Kakva je potrošnja 2.2  :what:

Offline Ivo

• Starosjedioc
    • Zagreb
« Odgovori #6 u: 13-02-2022, 13:36:10 »
Kakva je potrošnja 2.2  :what:
Za takav stroj - mala :)
Nemam ali znam.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Offline sale 75

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 JTDm Q2
    • aljmaš
« Odgovori #7 u: 13-02-2022, 14:38:10 »
Znam da je mala, tj mora biti ali zanima me koliko je realna

9ka mi trosi 11l,pa si razmišljam dali bi razlika u goriva bila dovoljna za ratu kredita  :tooth

Offline clio

• Ovisnik o alfistima
    • Lovran
« Odgovori #8 u: 14-02-2022, 08:40:46 »
meni je uvijek oko 7, otvorena cesta 7 ili 6,9,gradska,međugradska 7,5, prosjek uvijek oko 7,2 , 7,3.

Offline sasa.baska

• Ovisnik o alfistima
  • Giulia 🍀
    • Baška ' Krk
« Odgovori #9 u: 14-02-2022, 11:53:06 »
2.2d,  180ks,  manualac.
53k km,  sve tip top  :ok:
Jedino nam ispao jedan poklopac od perača farova...

potrošnja 6-6.5,  dosta otvorene ceste i većinom lagana voznja

Online Šiljo

• Član Alfa Kluba 5
  • Pripravnik
  • *
  • AR Stelvio 2.0
    • Zagreb-Karlovac
« Odgovori #10 u: 14-02-2022, 12:38:41 »
2,2 180 KS AT 2017. g. trenutno na 47000 km, družimo se cca 8 mjeseci, prešao cca 12000 km.
Nakon početnih šokova sa check engine, sve ok, toči vozi.
Potrošnja može biti i 5,5 l, isprobano na jednom putovanju od preko 600 km u komadu, al to je stvarno vožnja po ograničenju. Oko 8 l se meni kreće potrošnja. Sa dosta ZG špice i gmiženja u "prvoj".
O ZF-u se valjda ne treba trošiti riječi.
Jedino što me smeta na tom autu je glasan motor i to neko "podrhtavanje" prednjeg kraja kod kretanja naprijed/nazad
kad je smotan volan. Bio sam na špuru međutim to nije riješilo "problem".   

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: tomo AR 159

Offline dgas

• Starosjedioc
    • Vinkovci
« Odgovori #11 u: 14-02-2022, 13:05:21 »
Jedino što me smeta na tom autu je glasan motor i to neko "podrhtavanje" prednjeg kraja kod kretanja naprijed/nazad
kad je smotan volan. Bio sam na špuru međutim to nije riješilo "problem".   

Ovo "podrhtavanje" što spominješ sam ja riješio promjenom guma na jednom autu... kada su smotani kotači pri kretanju znalo mi se dogoditi kao da guma proklizi prema naprijed i onda je bio taj osjećaj skakutanja. Uglavnom meni je to riješilo problem ali mislim da to proklizavanje ima veze i sa težinom auta (bio je oko 1150kg).
« Zadnja izmjena: 14-02-2022, 13:11:36 od dgas »

Online Šiljo

• Član Alfa Kluba 5
  • Pripravnik
  • *
  • AR Stelvio 2.0
    • Zagreb-Karlovac
« Odgovori #12 u: 14-02-2022, 13:11:18 »
Kad sam kupio auto bile su dosta potrošene prednje gume, desna i poderanog ruba zbog špura, osjetilo se podrhtavanje, kupio nove gume, napravio špur, opet se osjetilo. Sad na zimskom kompletu opet se osjeti.
Nisam pametan.   

Offline kinsbi

• Na probi
  • *
    • Knin
« Odgovori #13 u: 14-02-2022, 13:13:59 »
Ovo "podrhtavanje" što spominješ sam ja riješio promjenom guma na jednom autu... kada su smotani kotači pri kretanju znalo mi se dogoditi kao da guma proklizi prema naprijed i onda je bio taj osjećaj skakutanja.

Meni na Giuliji skakuce po mokrom uvijek, ali po suhom dosta manje i samo na ljetnim 19, na zimskim 18 ne. (oba nova seta) Valjda je tako na svima, takav ovjes.

A za potrosnju da dodam da mi je sad zimi na dosta kratkim relacijama po gradu (5-10km) izmedju 11-12l. Kad se malo ugrije onda pada ispod 10.

Offline Batina

• Ovisnik o alfistima
  • 156 2.4 20v
    • Zagorje, Luka
« Odgovori #14 u: 14-02-2022, 13:33:11 »
Giulia ima taj "bug" sa poskakivenjem zbog koncepcije i setupa ovjesa.
Redizajn to ima malo manje izraženo ali idalje prisutno.
Can a car ever be art? Most experts say no, but they obviously haven't seen the Alfa Romeo.

Offline Božen

• Koordinator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • St_Q4 2021. Giulietta 1.6 1982. Giulietta 1.6 2014
    • Split
« Odgovori #15 u: 14-02-2022, 21:29:45 »
Znam da je mala, tj mora biti ali zanima me koliko je realna

9ka mi trosi 11l,pa si razmišljam dali bi razlika u goriva bila dovoljna za ratu kredita  :tooth

Giulia 2.2 diesel AT mi troši oko 1,5 - 2 litre manje nego ex 159 1.9 ručni mjenjač

"Some cars take your breath away"

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: tomo AR 159

Offline Alanq4

• Trade Count: (+1)
  • Starosjedioc
    • Ljubljana - Slovenija
« Odgovori #16 u: 15-02-2022, 21:22:19 »
Meni na Giuliji skakuce po mokrom uvijek, ali po suhom dosta manje i samo na ljetnim 19, na zimskim 18 ne. (oba nova seta) Valjda je tako na svima, takav ovjes.

A za potrosnju da dodam da mi je sad zimi na dosta kratkim relacijama po gradu (5-10km) izmedju 11-12l. Kad se malo ugrije onda pada ispod 10.

To je zbog geometrije ackermana, slicno radi i mercedes. Ali zato drzi pravac i mnogo je stabilnija na visokim brzinama. I ne ne moze se to popraviti spurom.

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: bestija

Offline BM0021

• Sa stažom
  • JTD 16v
    • Zagreb zapad
« Odgovori #17 u: 16-02-2022, 12:31:36 »
Samo kaj se mrcedes bezveze vozi, nisam se u 2god uspio sprijateljiti s njegovim upravljanjem

Offline Vedran97

• Učim polako
    • Gospić
« Odgovori #18 u: 17-06-2022, 11:42:02 »
Pozdrav,

Planiram si kupit Giuliu 2.2 JTD 150, ima netko nekakva iskustva stim autom, na što trebam pazit, neke greške tvorničke?

Offline medo_zg

• Na probi
  • *
    • Sesvete
Odg: Kupovina : Alfa Giulia 2.2 JTDm
« Odgovori #19 u: 17-06-2022, 13:55:53 »
Pozdrav,

Planiram si kupit Giuliu 2.2 JTD 150, ima netko nekakva iskustva stim autom, na što trebam pazit, neke greške tvorničke?
Ima ih već dosta u HR na cestama i svako malo dođe neka, dođi ne neki skup i popričaj s vlasnicima. Ja sam često na ZG skupu.

Moje iskustvo je pozitivno, sa mehanikom, vožnjom, mane su mi neke sitnice u unutrašnjosti i infotainment.
Motor- 2.2 jtd ima ih puno sa 200+kkm i dosta 300+kkm, a stare su 4-5 godina po tome bi se moglo reći da je motor pouzdan.
Mjenjač - ZF AT8 - pouzdan mjenjač, radi odlično preporučujem
Ovjes - 50:50 omjer udoban a dinamičan nisam čuo da ima problema.
Ovisno o očekivanjima i željama auto se može složiti u mnoge razne setupe od ful udobne limuzine za autocestu koja kruza i troši 5.5 litara do track day auta za Grobniku koji može odvoziti dobro vrijeme bez prevelikih ulaganja.

Offline alfaKT

• Na probi
  • *
    • Kutina
« Odgovori #20 u: 09-03-2023, 11:25:43 »
Ja ju imam od 2018 godine i napravio sam 168000 sa 2.2. Veloce Q4. Problema je bilo jako malo i uzrokovani su uglavnom"servisiranjem" u Autocommercu, tj Emil Frey. Medjutim imaju i jednu veliku manu koja je na dosta auta serijska greška koju naravno Alfa nije riješila koliko sam prijemtio čitajući talijanske i njemačke forume. Uglavnom prva stvar je bila zaštopan odušak klime pa je voda curila u prostor suvozačkih nogu, riješeno u AC ,iako su mi htjeli podvaliti zamjenu cijelog sistema i naplatiti 10X više, dok ja sam nisam našao rješenje i rekao da moraju odštopati odušak klime i uputiti ih kako da to naprave. Zatim je otišao, ne sjecam se kilometraze, mislim nakon 100000km i velikog servisa, dihtung na grani turba. Naravno u AC su htejli mijenjati cijelu granu truba i turbinu i to naplatiti ak se dobro sjecam oko 30-40 tisuca kuna. Morao sam se svadjati tamo s njima a zamjene samo dihtung, a ne sve i pritom su naglasili da oni ne garantiraju za posao i tvrdili da se iskrivila grana turba, iako to uopće nisu ni provjerili. Nakon svega ipak su samo dihtung zamijenili, auto je prestao prduckati, medjutim pojavio se miris dima u kabini pri hladnm paljenju, što sam rijesio tako da sam zatvorio ventilaciju na autu tj stavio na recirkuliranje unutar kabine. NIsam se više bavio time, dok nisam odvezo auto kod Seba koji je poslikao i vidio da su gamad u AC ostavila granu turba poluzašarafljenu tj 2 šarafa uopće nisu stavili na granu, upravo zato da se dogodi motanje grane zbog velikih temperatura pa da ispadne kako su bili u pravu kad je dihtung bio problem. Zatim jos jedna stvar je bila zaštekan panorama krov, u AC nisu ni pokusali ustanoviti u čemu je problem, već su htjeli zamijeniti cijeli siste. OK, dozvolio sam im i još sam usput naručio gume tj brtve (kostaju oko 3500kn), da stave sve novo kad već mijenjaju cijeli sistem na panoramskom krovu. Došao sam preuzeti vozilo, krov je radio ,pomicao se ,medjutim buka se nije nista smanjila, pa sam ih trazio da mi daju stare gume koje su zamijenili. Tu je uslijedila panika po AC, tj vec je tad postao Emil Frey. Nakon sto su mi gume već zaračunali na fakturi, rekli su mi da ih nisu zamijenili, tj da je za sve kriv misteriozni čovjek koji je radio na autu i dao otkaz baš jučer, dan prije nego samdosao preuzeti auto, bez ikakve isprike su mi dali nove gume nek si ih nosim doma jer NARUČIO SAM IH , naravno da sam to odbio jer sam narucio gume ne da si ih nosim doma, vec da ih oni ugrade. Ajde tu su zasutili i opet bez ikakve isprike maknuli gume sa fakture. Zatim su farbali branik i montirali novi jer je prednji napukao u lakšoj prometnoj, malo sam trknuo frenda na semaforu i puknuo je samo branik. Oni su nabavili novi i ofarbali, farba se počela ljuštiti nakon par mjeseci, pa sam došao nazad da to poprave. Popravili su, pofarbali, medjutim nakon 2 dana kad sam isao prati auto skuzim da nema plastika ispod brnaika na obje strane, jednostavno ih nisu vratili na auto i to nisu priznali, vec su rekli da sam im dovezo auto takav bez tih plastika. Tu smo prekinuli svaku suradnjui nisam im zelio platiti taj zadnji račun. Eto to ti je moje iskustvo na 168000km sa tim autom što se tiče "OVLASTENOG SERVISA" znači bolje bi prosao da sam ga servisirao kod Muje u Mrdusi Gornjoj. Što se tiče mane koja je prouzrocena od strane samog proizvodjaca je ta sto je usisna bregasta šuplja i često se dogodi da se blago pomota 1-2 desetinke mm, auto kucka, tj lupka metalan zvuk kad je hladan i nema maximalne snage, znaci ne ide 245km/h sto mu je max brzina, nego ne moze više od 215-225km/h , NEMA NIKAKVIH POPRATNIH PROBLEMA auto ne trosi ulje, nista ne pokazuje na dijagnostici i upotrebljiv je u svakodnevnoj upotrebi. Tako da ako ides kupovati rabljeni obavezno ga provjeri da li se čuje metalno kuckanje koje počne tek 5-10 minuta nakon paljenja, ne pocne lupkati odmah i zatim nestane kad se motor zagrije tj kad temperatura pokazuje 3-4 crtice na displayu. Eto to ti je sve :-) nadam se da sam ti pomogao, ako treba jos kakav savjet slobodno se javi :-) PREPORUKA ako uvozis auto NE IDI U EMIL FREY NI POD CIJENU ŽIVOTA , eh da zaboravio sam jos jednu stvar koju su napravili  "stručnjaci u Emil Frey. Pri zamjeni zadnjih pakni kočnica na desnoj strani su okrenuli kabel kji ide na motoric elektronske ručne kočnice naopačke ,namjerno, jer su morali okrenuti žice na utikaču da bi ga na taj način uopće mogli krivo uštekati, tako da se taj kabel nakon godinu dana što je bio prenapet poderao i zasvijetlila je kontrolka ručne kočnice. Za to imam i svjedoke jer smo kabel popravili kod mene na dvorištu i čudili se tko je išao namjerno okrenuti kabel krivo, samo Emil Frey jer su jedino oni servisirali auto. Tako da kod njih odvezes ispravan auto a uvijek ga odvezes sa problemom, ako ne odmah oni srede da se problem pojavi kroz odredjeno vrijeme. Jedni pošten i odgovoran djelatnik tamo je prodavač rezervnih dijelova gdin Mario Videk, ostalo je sve žešća banda  :dick:
Što se tiče samo auta, perfektan je, jako se lijepo vozi, pogon 4x4 radi bolje nego kod nekog terenca, isprobao sam ga na velikoj uzbrdici i neociscenoj cesti sa barem 20cm snijega, prošla je dioncu uspona veću od 7% kao tenk . Sto se tiče potrosnje ovisi kaj ju vozis, moze trositi 5.5 a moze trositi 10lit, meni je prosjek oko 7-8 litara. Pošto imam dosta otvorene ceste nisam imao problema sa zastopavanjem egra ili neceg slicnog. Što se tiče održavanja ovisi koji je motor ulje preporucujem Selenia WR0-30 i to zamjenu na maksimalno 15000km, ali bolje i prije. Zaboravi na servisni interval od 20000km jer ulje nije dovoljno kvalitetno i razbije ga nakon 15000km. Moja do 15000km ne potrosi nista ulja, a onda od 15 do 20000km oko pola litre. I naravno zadnja stvar NE STAVLJAJ NA AUTO NIKAKVE ZAMJENSKE DIJELOVE. Narucuj original dijelove, ali iz Italije i Njemacke jer su puno jefitniji nego kod nas. npr meni su u Emil Frey htjeli uvaliti filter za ZF mijenjač po cijeni od 5000kn, dok sam ga ja nabavio iz Njemačke, naravno original dio u oroginal OEM kutiji za 120€ (sad je poskupio pa kosta 192€) Sve je kod nas skuplje 2-10x nego što se moze nabaviti izvana, a original dijelovi izvana su jefitniji nego zamjenski dijelovi kod nas
« Zadnja izmjena: 09-03-2023, 11:36:40 od alfaKT »

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: Toya, Ben

Offline James

• Starosjedioc
    • OS
« Odgovori #21 u: 09-03-2023, 11:34:45 »
Ja ju imam od 2018 godine i napravio sam 168000 sa 2.2. Veloce Q4. Problema je bilo jako malo i uzrokovani su uglavnom"servisiranjem" u Autocommercu, tj Emil Frey. Medjutim imaju i jednu veliku manu koja je na dosta auta serijska greška koju naravno Alfa nije riješila koliko sam prijemtio čitajući talijanske i njemačke forume. Uglavnom prva stvar je bila zaštopan odušak klime pa je voda curila u prostor suvozačkih nogu, riješeno u AC ,iako su mi htjeli podvaliti zamjenu cijelog sistema i naplatiti 10X više, dok ja sam nisam našao rješenje i rekao da moraju odštopati odušak klime i uputiti ih kako da to naprave. Zatim je otišao, ne sjecam se kilometraze, mislim nakon 100000km i velikog servisa, dihtung na grani turba. Naravno u AC su htejli mijenjati cijelu granu truba i turbinu i to naplatiti ak se dobro sjecam oko 30-40 tisuca kuna. Morao sam se svadjati tamo s njima a zamjene samo dihtung, a ne sve i pritom su naglasili da oni ne garantiraju za posao i tvrdili da se iskrivila grana turba, iako to uopće nisu ni provjerili. Nakon svega ipak su samo dihtung zamijenili, auto je prestao prduckati, medjutim pojavio se miris dima u kabini pri hladnm paljenju, što sam rijesio tako da sam zatvorio ventilaciju na autu tj stavio na recirkuliranje unutar kabine. NIsam se više bavio time, dok nisam odvezo auto kod Seba koji je poslikao i vidio da su gamad u AC ostavila granu turba poluzašarafljenu tj 2 šarafa uopće nisu stavili na granu, upravo zato da se dogodi motanje grane zbog velikih temperatura pa da ispadne kako su bili u pravu kad je dihtung bio problem. Zatim jos jedna stvar je bila zaštekan panorama krov, u AC nisu ni pokusali ustanoviti u čemu je problem, već su htjeli zamijeniti cijeli siste. OK, dozvolio sam im i još sam usput naručio gume tj brtve (kostaju oko 3500kn), da stave sve novo kad već mijenjaju cijeli sistem na panoramskom krovu. Došao sam preuzeti vozilo, krov je radio ,pomicao se ,medjutim buka se nije nista smanjila, pa sam ih trazio da mi daju stare gume koje su zamijenili. Tu je uslijedila panika po AC, tj vec je tad postao Emil Frey. Nakon sto su mi gume već zaračunali na fakturi, rekli su mi da ih nisu zamijenili, tj da je za sve kriv misteriozni čovjek koji je radio na autu i dao otkaz baš jučer, dan prije nego samdosao preuzeti auto, bez ikakve isprike su mi dali nove gume nek si ih nosim doma jer NARUČIO SAM IH , naravno da sam to odbio jer sam narucio gume ne da si ih nosim doma, vec da ih oni ugrade. Ajde tu su zasutili i opet bez ikakve isprike maknuli gume sa fakture. Zatim su farbali branik i montirali novi jer je prednji napukao u lakšoj prometnoj, malo sam trknuo frenda na semaforu i puknuo je samo branik. Oni su nabavili novi i ofarbali, farba se počela ljuštiti nakon par mjeseci, pa sam došao nazad da to poprave. Popravili su, pofarbali, medjutim nakon 2 dana kad sam isao prati auto skuzim da nema plastika ispod brnaika na obje strane, jednostavno ih nisu vratili na auto i to nisu priznali, vec su rekli da sam im dovezo auto takav bez tih plastika. Tu smo prekinuli svaku suradnjui nisam im zelio platiti taj zadnji račun. Eto to ti je moje iskustvo na 168000km sa tim autom što se tiče "OVLASTENOG SERVISA" znači bolje bi prosao da sam ga servisirao kod Muje u Mrdusi Gornjoj. Što se tiče mane koja je prouzrocena od strane samog proizvodjaca je ta sto je usisna bregasta šuplja i često se dogodi da se blago pomota 1-2 desetinke mm, auto kucka, tj lupka metalan zvuk kad je hladan i nema maximalne snage, znaci ne ide 245km/h sto mu je max brzina, nego ne moze više od 215-225km/h , NEMA NIKAKVIH POPRATNIH PROBLEMA auto ne trosi ulje, nista ne pokazuje na dijagnostici i upotrebljiv je u svakodnevnoj upotrebi. Tako da ako ides kupovati rabljeni obavezno ga provjeri da li se čuje metalno kuckanje koje počne tek 5-10 minuta nakon paljenja, ne pocne lupkati odmah i zatim nestane kad se motor zagrije tj kad temperatura pokazuje 3-4 crtice na displayu. Eto to ti je sve :-) nadam se da sam ti pomogao, ako treba jos kakav savjet slobodno se javi :-) PREPORUKA ako uvozis auto NE IDI U EMIL FREY NI POD CIJENU ŽIVOTA , eh da zaboravio sam jos jednu stvar koju su napravili  "stručnjaci u Emil Frey. Pri zamjeni zadnjih pakni kočnica na desnoj strani su okrenuli kabel kji ide na motoric elektronske ručne kočnice naopačke ,namjerno, jer su morali okrenuti žice na utikaču da bi ga na taj način uopće mogli krivo uštekati, tako da se taj kabel nakon godinu dana što je bio prenapet poderao i zasvijetlila je kontrolka ručne kočnice. Za to imam i svjedoke jer smo kabel popravili kod mene na dvorištu i čudili se tko je išao namjerno okrenuti kabel krivo, samo Emil Frey jer su jedino oni servisirali auto. Tako da kod njih odvezes ispravan auto a uvijek ga odvezes sa problemom, ako ne odmah oni srede da se problem pojavi kroz odredjeno vrijeme. Jedni pošten i odgovoran djelatnik tamo je prodavač rezervnih dijelova gdin Mario Videk, ostalo je sve žešća banda  :dick:
Napiši zlu netrebalo svoje iskustvo i u temi o AC/EF:
https://alfisti.hr/forum/index.php?topic=4034.360

Ja kada sam vozio 159, isto mogu potvrditi da sam kontaktirao sa Videkom i on mi se činio ok.
Ali eto, pa sad ti vozi Alfu i osloni se na ovlaštenu servisnu mrežu.
AC Duo u Osijeku kao nekakav ovlašeni neću ni komentirati, bojim se i proći pored tog servisa koliko me jeza hvata.
« Zadnja izmjena: 09-03-2023, 11:36:06 od James »

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: alfaKT

Offline Toya

• Starosjedioc
  • Veloce 2.0 Q4
    • Senj / Zadar
« Odgovori #22 u: 09-03-2023, 11:35:02 »
Pozdrav,

Ako gledaš modele sa panorama krovom toplo ti preporučam da zaobiđeš jer na svakoj to crkne a popravci su dosta skupi, pogledaj po alfa grupama na fejsu ili forumu i vidjet ćeš. :fp
Što se ostaloga tiče auto je fantastičan za svakodnevnu uporabu uz minimalnu potrošnju i jako je precizan na volanu.  :pivo:
Bor bor ograda ! :D

Offline AriVatanen

• Ovisnik o alfistima
  • Giulietta 1.4 tbi
    • Osijek
« Odgovori #23 u: 09-03-2023, 11:40:55 »
 :ok:
« Zadnja izmjena: 09-03-2023, 11:42:58 od AriVatanen »

Offline clio

• Ovisnik o alfistima
    • Lovran
« Odgovori #24 u: 09-03-2023, 11:45:07 »
Ne bih odrzavao auto u ovlaštenom servisu ni pod cijenu ne znam cega. Giuliu odrzavam kod mehanicara kod kojeg odrzavam sve Alfe do sada. Čovjek je na mjestu,pazi na svaku stvar, napravit ce sve da bude kako treba biti,a toga u ovlastenom servisu nema,ne postoji,narocito jer smo u RH.

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: alfaKT

Offline Ben

• Administrator
  • Pripravnik
  • *
  • 159, 𝒢𝓉𝓋 TB, Giulietta
    • Zagreb
« Odgovori #25 u: 09-03-2023, 12:12:11 »
alfaKT, svaka čast na postu.

Ja na svojoj Veloce imam isto panoramski krov i primijetih da se od 170km/h nadalje čuje glasno vjetar u kabini kao iz prednjeg dijela panorame.

Probat ću sa Sonax preparatom za mekšanje gume, pa bumo vidjeli.

Offline Nino T

• Član Alfa Kluba 4
  • Na probi
  • *
  • AR Giulia 2.2 180
    • Zagreb
« Odgovori #26 u: 09-03-2023, 13:30:59 »
2.2. 180 ks. 2016 godina trenutno na 57000 km. Jedinih problema imao sam sa infotaimentom(veliki ekran). Prvi put se ugasio pa proradio sam od sebe nakon kraćeg vremena, a drugi put se ugasio i stvar riješena odlaskom u servis i updaitanjem.Navodno im taj infotaiment je slabija strana, barem ovim prvim generacijama. Inače auto servisiran u EF od prvog dana ali kad čitam ovaj post od kolege sa njegovim iskustvima dođe ti da se zamisliš. Tim više jel se spremam na veliki servis… Kaj se tiče vožnje, ležanja, upravljivosti auto je tip top

Offline alfaKT

• Na probi
  • *
    • Kutina
« Odgovori #27 u: 18-03-2023, 12:33:02 »
Ne bih odrzavao auto u ovlaštenom servisu ni pod cijenu ne znam cega. Giuliu odrzavam kod mehanicara kod kojeg odrzavam sve Alfe do sada. Čovjek je na mjestu,pazi na svaku stvar, napravit ce sve da bude kako treba biti,a toga u ovlastenom servisu nema,ne postoji,narocito jer smo u RH.

ovlašteni su smrt, ako nisi auto kupio kod nih i imas 5 godina garanciju, na te aute paze. Na aute koji nisu kupljeni kod njih ili su iz uvoza, priznaju samo 2 god garanciju i dotad je sve OK, nakon 2 godine gledaju kako da ti sjebu auto što više. Ono što su meni napravili u AC je čisti kriminal, tamo više nema šanse otići, čak sam razmišljao i ne kupiti Alfu više nikad samo zbog očajnih ovlaštenih servisa. U ovlašteni ako idete najprije uzmite sudskog vještaka koji će pregeldati sve dijelove na autu u nekoj mehaničarskoj radioni, zatim odvezite auto u ovlašteni i obavezno sa fotoaparatom,sudskim vještakom i odvjetnikom, barem što se tiče Autocommerca tj Emil Freya

Offline alfaKT

• Na probi
  • *
    • Kutina
« Odgovori #28 u: 18-03-2023, 12:34:12 »
alfaKT, svaka čast na postu.

Ja na svojoj Veloce imam isto panoramski krov i primijetih da se od 170km/h nadalje čuje glasno vjetar u kabini kao iz prednjeg dijela panorame.

Probat ću sa Sonax preparatom za mekšanje gume, pa bumo vidjeli.

jesi probao šta? riješio? Čuje se po ljetu manje jer je zrak rijeđi, čim je vani hladnije buka počne na manjoj brzini zbog gustoće zraka

Offline Ivo

• Starosjedioc
    • Zagreb
« Odgovori #29 u: 18-03-2023, 21:19:10 »
ovlašteni su smrt, ako nisi auto kupio kod nih i imas 5 godina garanciju, na te aute paze. Na aute koji nisu kupljeni kod njih ili su iz uvoza, priznaju samo 2 god garanciju i dotad je sve OK, nakon 2 godine gledaju kako da ti sjebu auto što više. Ono što su meni napravili u AC je čisti kriminal, tamo više nema šanse otići, čak sam razmišljao i ne kupiti Alfu više nikad samo zbog očajnih ovlaštenih servisa. U ovlašteni ako idete najprije uzmite sudskog vještaka koji će pregeldati sve dijelove na autu u nekoj mehaničarskoj radioni, zatim odvezite auto u ovlašteni i obavezno sa fotoaparatom,sudskim vještakom i odvjetnikom, barem što se tiče Autocommerca tj Emil Freya
A sto su ti sjebali? Mozes napisati. Dobro je znati, jer u ovlastenim svakakvi mehanicari rade.

Sent from my iPhone using Tapatalk