Pozdrav svima,
ovo je moja druga alfa koju sam uzeo preko foruma, prvo 147 , sada Giulietta benzinac,
Uzeo od kolege s foruma, ukratko 1.4MA 170ks sa 56k km, uredno servisirana kod Mrkše. Prije kupnje provjerena kod Seba, uglavnom sve ok osim..
manjih ogrebotina na vratima od parkinga, moram srediti još slijedeće:
1. kočnice imaju mesa ali škripe pri svakom kočenju - što može biti uzrok?
2. malo slini getriba, na stranim forumima sam čitao da je to kao boljka i ništa strašno, kao i u nekoliko testova rabljene alfe
3. hmmm ovjes je utegnut ali prvih 10tak minuta škripi- sumnjam na selene. Također čim auto odstoji tipa 30min i ponovno idem voziti čuje se škripanje, znaci nikakvo lupkanje ili udaranje kao na 147

vec samo škripanje...
4. kod mrkše na zadnjem servisu stavljeno je ovo ulje -
http://www.selenia.com/it/dettaglio-prodotto.asp?code=1389 dok prema uputstvima ide Selenia K 5w40 a nakon 2-3 godine to je promjenjeno na 5w40 Selenia PE, pa sada po novom na ovo digitek ulje 0w40- dosta mi je zbunjujuće koje da ulje stavljam, molio bih preporuku.
uglavnom, auto je odličan, iznutra je skroz očuvan jedino mu treba temeljito pranje plus riješiti ovih par nedostataka...
jako je ugodan za voziti, turbo kreće od 2500rpm i jako lijepo ide, nije bučan u kabini što je ok.
na sjedala se ne mogu još naviknuti i ona u 147 su definitivno puno bolja nego ova, bolje drže u zavojima itd..
potrošnju još točno ne znam, ali kroz nekoliko tankova ću vidjeti kako ide...
također molio bih preporuku za 225 45 17 ljetne gume,,,vozim se uglavnom po gradu oko 10k km na godinu stoga mi ne trebaju neke ekstra skupe...spominju se ove Hifly?
slike cu posuditi od kolege, budući da ju nisam još pošteno poslikao a i na čeličnim je felgama pa nije fotogenična