Dragi alfisti,
upoznati smo sa negativnim reakcijama pojedinih sudionika susreta, osobito u subotu 05.11.2016. godine. Također smo upoznati i sa reakcijama na stranicama srpskog kluba alfista.
Što se tiče same organizacije, proglašavanje istog da je ''fijasko'' je krajnje neprimjeren jer je u organizaciju istog uložen veliki trud i vrijeme, jednako kao i u organizaciju bilo kojeg drugog susreta. Pojedinačni komentari iz neke subjektivne perspektive sudionika alfista, osobito dotične osobe sa foruma alfista Srbije su nedorečeni i pomalo smiješni. Propusti su uvijek prisutni i dio su svake organizacije, ali u ovoj mjeri u kojoj se apsolutno sve ocrnjuje što se ugledalo taj dan u Dubrovniku, za svaku je osudu.
Kao organizator ovog susreta, s naglaskom da nisam sam u ovoj organizaciji, već iza mene stoji klub i lokalni momci koji su članovi kluba i koji su pomogli u njegovoj organizaciji, naglašavam kako nije bila nikakva namjera da se iti jednim dijelićem ovog programa nekoga uvrijedi, osramoti ili bilo što drugo. S druge strane, od sudionika očekujemo da se poštuje Grad u koji se dolazi, njegova povijest i sadašnjost, kao i ljudi koji u njemu žive, a koji su dio te povijesti i nose je u sebi duboko, bilo na ovakav ili onakav način.
Javno sramoćenje Dubrovnika kao Grada (i povijesti koja ga je učinila ovakvim kakvim jest danas), njegovih stanovnika da su ''opterećeni i zatucani'', alfista (članova Alfa Romeo kluba Hrvatska i ostalih nečlanova) kao slobodnog udruženja ljubitelja Alfa Romeo iz Dubrovnika te ostatka Hrvatske, uvreda je svima nama te je osuđujemo i to može biti samo na čast i obraz onima koji to rade, a s čime se susrećemo posljednjih dana.
Stavljanje ovog susreta u politički kontekst je sramotan i za takve osobe ne želimo da nam se više pojavljuju na susretu jer nisu dobrodošli u ovaj Grad i ne mogu se smatrati alfistima niti njihovim prijateljima. Jer dobro svi znamo koja nam je namjera i svrha okupljanja.
Iskreno mi je žao i onih koji nisu na susret došli upravo zbog istih ovih razloga koji se spominju na forumima susjednih država.
Pozdrav svima!