Pitanje vlasniku teme, vidim da imate i 166 i Giuliettu...znam da su to potpuno dva razlicita auta, i godinama i klasom itd., ali posto nikad nisam ulazio u Giuliettu niti je vozio pitanje glede unutrasnjosti...
Poredeci prednja sjedala u ta dva auta i prostor (sirinu i visinu auta narocito), sta mozete reci? Da li su Giuliettina sjedala profilisana kao u 166, i kako je sa duzinom sjedeceg dijela?
Kad bi neko visok 190 cm proveo primjera radi 800 km u jednom i u drugom autu (glede udobnosti, prostora u kabini i komfora), sta bi zakljucio?
Ovo pitam kao dugogodisnji vozac 166 koji razmislja da nabavi Giuliettu kao modernije auto ali nije siguran oko mnogo stvari. Duge rute me zanimaju posebno, vise nego gradska voznja.
Hvala 
Kao prvo, oprosti na dugom cekanju, ali nisam bio u mogucnosti bas natipkati usporedbu..mozda si do sada vec i sjeo u ili cak i kupio Giuliettu.
Ovako, moji dojmovi su djelomicno opisani u tvom dijelu "znam da su to potpuno dva razlicita auta, i godinama i klasom itd."..i upravo zbog toga je mozda nezahvalno ih usporedjivat..
Znaci..ukratko..166 je prema Giuli..avion!
Jednostavno, neusporedivi su materijali i izrada svega..ali bas svega sto pogledas na ta dva auta pogotov u unutrasnjosti.
Sto se tice siceva i udobnosti..giuli nije za duge puteve..meni su osobno tvrdnjikavi i bocni oslonci su, cak meni koji imam preko 100kg i preko 1,90 sto si naveo, gotovo neupotrebljivi jer ja "secem" od ruba do ruba sica. Da su meksi, vjerujem da bi situacija bil daleko bolja.
Moram napomenut da imam siceve od tkanine, a dojma sam da su kozni ipak nesto udobniji..a kako ja nisam ljubitelj koze..jebga..
Visine, sirine u unutrasnjosti ima za svaku pohvalu, pa cak bi i rekao za tu klasu da ima fascinantno puno mjesta..kod nesto nizeg vozaca, dobro prodje i onaj koji sjedi iza..sto kod mene nije slucaj

Sicevi se daju super namjestiti jedino sto me smeta je polozaj upravljaca..tj. moram ga drzati previsoko ako zelim imati kontrolu nad svim lampicama, posebno se visoko nalaze zmigavci i kontrolne lampice kratko-dugog svjetla..
To je sto se tice dijela za koji si pitao, a sto se tice motorizacije..znaci giuli..ubija 166-icu..pa ju s gustom vozim..i ima odlicnu potrosnju o cemu sam vec pisao.
Osobno, ne preporucam ti zamjenu 166-ice za Giuli s obzirom na ceste duge kilometraze..osim ako ces gledat ekonomicnost..
Reci cu cak i da za novu Giuli ne bi dao 25 tiuca i vise eura..nazalost moram to rec..ali s obzirom da sam za odlicnu polovnu dao daleko daleko manji iznos..auto je u tom pogledu fantastican..
Eto..ako imas jos pitanja..udri..trudit cu se bit jednako realan..