Koliko je visok onaj graničnik oko grabe na tehničkom pregledu?
2. kanal za pregled donjeg postroja vozila duljine najmanje osam metara, širine 0,80 do jedan metar i dubine 1,40 do 1,80 metara, s najmanje jednim stepenicama koje moraju biti izgrađene na izlaznoj strani, ugrađenom unutarnjom rasvjetom koja omogućuje osvijetljenost gornjeg ruba kanala od najmanje 250 luksa te jednim pokretnim svjetlom. Kanal mora biti potpuno obložen keramičkim pločicama ili drugim materijalom iste kakvoće. Na početku kanal mora imati ispunjeno zaobljeno uzdignuće polukružnog oblika. Gornji rub kanala i zaobljeno uzdignuće polukružnog oblika moraju biti obloženi
čvrstim rubom najmanje visine 7 cm koji otežava pad vozila u kanal. Na one dijelove kanala na koje su postavljeni pojedini uređaji (valjci, razvlačilica itd.) ili tamo gdje tehnologija tehničkih pregleda to ne dopušta, ne moraju biti postavljeni čvrsti rubovi.
Pitanje: trenutno na Alfi Spider (1996. godina) imam 16" gume - dimenzija u prometnoj je 205/50/R16. Serijski su se stavljale i 224/45/R17, a za R18 nisam siguran. Stavio bih gore R18 pa me zanima procedura (vjerojatno 225 ili 235/40/R18).
Mogu li staviti dotičnu dimenziju prema službenoj evidenciji? Koje dimenzije su uopće zapisane kao dozvoljene?
Budem pogledal ....
Cvetko ne znam kako da ti se zahvalim.Kako se ja toga nisam sjetio
:a zbog ostalog na autu da li bih mogao imati problema.
Gle .... nizak je ... Stvar ti je u onih 7 cm visine "rubnjaka" na grabi.
Ak to prolaziš ... onda prolaziš....