19-04-2026, 17:57:14

Autor Tema: Pitanja i savjeti za tehnički pregled  (Posjeta: 380903 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline cvetko

• Trade Count: (0)
  • Sa stažom
  • Spol: Muški
  • gt 2.0 jts / stelvio 2.2 mjet
    • Jaska
Odg: Pitanja i savjeti za tehnički pregled
« Odgovori #240 u: 12-05-2008, 22:55:51 »
Jer su oba dokumenta od istog vozila pa se nebi smjeli imati različite podatke  :ok:

:ok:  :clap2:  :clap:  :happ:  :hello:   :pivo:
DON'T DRINK WATER - FISH FUCK IN IT
Najljepše, u mom poslu je kaj moram sjest i probat svaki auto..
Najgore, u mom poslu je kaj moram sjest i probat BAŠ SVAKI AUTO....

Offline Agneza

• Ovisnik o alfistima
  • Spol: Ženski
  • 147 1.9 JTDm
    • Zagreb
« Odgovori #241 u: 13-05-2008, 11:45:44 »
Pa nemogu mu na potvrdu upisati promjenu dimenzija guma  :ne2: :)

:wal: a nisam sve pročitala, moja greška... ja mislila da pita za običan tehnički+rega ...  :redf:

btw. da, može se podići ali kompliciraju do bola... također, ovo za oduzimanje KV je nelegalno ali onda banka ima opciju ne dati ti kredit ili ti naći neku "manu" pa ti ga ukinut itd itd...  tako da si tu nemremo pomoć  :rolll:

Offline cvetko

• Sa stažom
    • Jaska
« Odgovori #242 u: 13-05-2008, 23:54:40 »
:wal: a nisam sve pročitala, moja greška... ja mislila da pita za običan tehnički+rega ...  :redf:

btw. da, može se podići ali kompliciraju do bola... također, ovo za oduzimanje KV je nelegalno ali onda banka ima opciju ne dati ti kredit ili ti naći neku "manu" pa ti ga ukinut itd itd...  tako da si tu nemremo pomoć  :rolll:

:mah:

Kompliciraju .... kompliciraju .... kompliciraju ...  :gun: a pojma nemaju o zakonu o sigurnosti prometa na cestama ni o pravilniku o tehničkim uvjetima vozila u prometu.. itd...itd..
Ona vozilica (str.7. Lincoln TOWN-CAR), ima dozvolu ministarstva promet i .... bla .... bla.. da se može upeljati u RH bez HOMOLOGACIJE. Ali ta dozvola ministarstva ne pobija zakon o sig. prometa ni pravilnik o teh.uvjetima. Ako to ne zadovolji ----- zabadava mu sve potvrde ministarstva.....  :batin
Tako i banke ... Njihove (lokane, interne,...) odluke nisu iznad zakona i pravilnika.. Ake se nekaj mora. ... onda se mora ...  :pusi
« Zadnja izmjena: 13-05-2008, 23:56:45 od cvetko »

Offline cvetko

• Sa stažom
    • Jaska
« Odgovori #243 u: 14-05-2008, 00:46:32 »
Evo da se još osvrnem na kolegu boxera iz Čakovca. Nikad nismo kontaktirali , Nije mi ni poželio dobrodošlicu na forum, ne poznam ga ni u kakvom obliku (viđenje,pismeno , usmeno ,...)
Prepisao je moj post o Xenon lampama i otvorio novi (preko 30 dana nakon kaj sam ja o tome pisal),(izvor CVH). Otišal s foruma, jer ga  :batin neke stvari koje on nemože prežvakat.

Možda ima još toga.... Možda nije u pravu .... možda smo svi pogrješili,.... možda ....  :redf:
Žao mi je kad netko ode.
Upitajmo se dali smo svi mi bezgrješni i uvijek u pravu.
Čital sam onaj njegov "oproštajni"post.. Postigal je veliku podršku članova ...  :da:
Pljuvali su po ...ovome ... pa po onome... pa opet po .... :puke:
Zbog takvih stvari se još uvjek dvoumim dali da uplatim članarinu i da budem član "alfista"..
Dali sam na pravom mjestu i dali mogu ostvariti slobode za koje sam se zalagal i još uvijek ih tražim...
U mom kraju svi znaju da sam "alfist" više od 15 god.  I mnogo više nego 50% ljudi na forumu.
NIje problem u 150.- Kn.  Može biti i 500.- Kn. Ali ...
Jel i na ovom forumu administracija uzima "bogom" dane ovlasti ..  :?:
Jel se ponovo moramo boriti za istinu i pravicu  :rolll:
Jel ak nekaj "krivo" napišem - odmah sljede sankcije, brisanje,  :box: ....

Oprostite svi kaj ovo čitate ali imam gorak okus žuči u ustima i sad ju izljevam po ovom postu  :mad:
Nadam se da me kužite kaj govorim ...
Nije stvar u boxeru , nego o slobodi izražaja i pravu na mišljenje.
Znam da ovo nije tema oko teh.pregleda vozila,ali sam moral nekaj napisati .....
Pozdrav svima

Offline Sinke

• Član Alfa Kluba 16
  • Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Alfa Romeo 156 GTA
    • Čakovec
« Odgovori #244 u: 14-05-2008, 20:26:12 »
Evo mene,bio na tehnickom,u HAK-u tu u Vz.Ne moram po knjizicu vozila u banku  :song: ,ali me je srusio samo zbog dimenzije felgi i guma sad na autu.
U knjizi manualu od alfe za 156 2.4 jtd navedene dimenzije guma, najveca 16 cola a ja imam 17.Kaze ili nekevi sluzbeni papir od alfe di pise da na nju ide ta dimenzija ili doci sa manjim colom.sutra vracam zimske 15 cola pa je rekao da me pusta  :hehe:
I onda opet na promjenu 17 nazad gore  :kosa:

Offline cvetko

• Sa stažom
    • Jaska
« Odgovori #245 u: 14-05-2008, 23:08:55 »

zanima me da li je moguće registrirati auto na 1 ili 3 dana i koliko bi to koštalo, imam u planu dovući jednu nereg. Alfu iz vinkovaca pa neznam kakva je procedura vezano za takve slučajeve, auto nije odjavljen i tablice su na njemu

Imaš nekoliko načina da to obaviš:
1. Naručiš šlep-službu i .....  :drive:  Cijena - prava sitnica  :wal:
2. Na rizik ...  :ne2: Cijena : ak'te ne ulove :pol: odlična ali ak te ulove  :batin
3. Obaviš izvanredni teh. i podigneš "probe"  :da: Cijena : oko 300 Kn za 5 dana.

alfaboy156

• Gost
« Odgovori #246 u: 15-05-2008, 16:31:24 »
Evo mene,bio na tehnickom,u HAK-u tu u Vz.Ne moram po knjizicu vozila u banku  :song: ,ali me je srusio samo zbog dimenzije felgi i guma sad na autu.
U knjizi manualu od alfe za 156 2.4 jtd navedene dimenzije guma, najveca 16 cola a ja imam 17.Kaze ili nekevi sluzbeni papir od alfe di pise da na nju ide ta dimenzija ili doci sa manjim colom.sutra vracam zimske 15 cola pa je rekao da me pusta  :hehe:
I onda opet na promjenu 17 nazad gore  :kosa:

koji gabor!!!! valjda nebu i mene je.... zbog toga???

Offline Igica

• Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa 146
    • Varaždinske toplice - Varaždin
« Odgovori #247 u: 15-05-2008, 17:40:38 »
koji gabor!!!! valjda nebu i mene je.... zbog toga???
Mene još nikad nije zbog colaže...

alfaboy156

• Gost
« Odgovori #248 u: 15-05-2008, 18:29:19 »
nadam se de bude dobre volje taj dan.....
E stricek Cvetko ak mene zele pustiti ili bilo kaj, da donesem TUV certufekat koji sam isprtintal za svoj auto original za te dimenzije i za moj auto??

Offline Sinke

• Član Alfa Kluba 16
  • Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Alfa Romeo 156 GTA
    • Čakovec
« Odgovori #249 u: 15-05-2008, 18:45:16 »
Mene još nikad nije zbog colaže...
Gdje ides na tehnicki?  :)
Ja prosao danas,namontirao zimske 15" tip ih samo pogledao,kao napomenuo(mi sve radimo po zakonu).,i za 5minuta 17" opet gore.  :hehe: :hehe:
Svaka cast deckima u gumiimpexu,smijali se,nisu mi htjeli naplatiti,na kraju prosao sa 60kn.

Offline Igica

• Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa 146
    • Varaždinske toplice - Varaždin
« Odgovori #250 u: 15-05-2008, 22:12:12 »
Gdje ides na tehnicki?  :)
Ja prosao danas,namontirao zimske 15" tip ih samo pogledao,kao napomenuo(mi sve radimo po zakonu).,i za 5minuta 17" opet gore.  :hehe: :hehe:
Svaka cast deckima u gumiimpexu,smijali se,nisu mi htjeli naplatiti,na kraju prosao sa 60kn.
U zadnje vrijeme idem na Vinicu jer imam neku štelu tam, ali prije sam uvijek išel u ASC na banfici i nikad nije bilo problema.  :ok:

Offline cvetko

• Sa stažom
    • Jaska
« Odgovori #251 u: 15-05-2008, 22:26:08 »
nadam se de bude dobre volje taj dan.....
E stricek Cvetko ak me ne zele pustiti ili bilo kaj, da donesem TUV certufekat koji sam isprtintal za svoj auto original za te dimenzije i za moj auto??

:ok:

Svaka pomoć je dobrodošla.  :da:

CezAR145

• Gost
« Odgovori #252 u: 02-06-2008, 18:00:16 »
Pozdrav gospon Cvetko,

Ovak, zanima me kak tretirate školjka sjedala, h pojase, i neserijske volane:). Znači oprema je omp a ne neka kjangkuang. Sve sam korektno pošarafal osim sjedala. Nije da se odšarafljuje ili nekaj nego je udaljenost nosača školjke (lijevog i desnog) veći nego baza za serijsko sjedalo pa sam izrezao od čeličnog flaha debljine 4mm proširenja, sve stegnul m6 vijcima, stavil loctite na svaki vijak... Meni je to dovoljno sigurno jer stvarno drži kak treba nego bi htio znati kak bi vi gledali na to? Jer bi bilo "sinek odi ti doma fino s tom kemijom" ili kad bi pogledali, sprobali rekli da može proći. Još jedan stvar me zanima a tiče se poklopca motora i prtljažnika( da skratim, gepek i hauba). Naime, neke moje ideje su postići što manju masa auta pa bi stoga radio haubu i gepek od stakloplastike i presvukao karbonskim vlaknima za finiš. Neznam koliko ste upoznati sa tim materijalima pa ukratko, radi se o sljedećem: imate staklena vlakna u obliku "platna" koja se slažu i premazuju epoxi smolom i tako u najvjerojatnije 3 sloja, zatim se presvuče sa karbonskim vlaknima istim postupkom u jedan sloj za kraj, ukratko:). Pozdrav

Offline cvetko

• Sa stažom
    • Jaska
« Odgovori #253 u: 02-06-2008, 23:28:45 »
Pozdrav gospon Cvetko,

Ovak, zanima me kak tretirate školjka sjedala, h pojase, i neserijske volane:). Znači oprema je omp a ne neka kjangkuang. Sve sam korektno pošarafal osim sjedala. Nije da se odšarafljuje ili nekaj nego je udaljenost nosača školjke (lijevog i desnog) veći nego baza za serijsko sjedalo pa sam izrezao od čeličnog flaha debljine 4mm proširenja, sve stegnul m6 vijcima, stavil loctite na svaki vijak... Meni je to dovoljno sigurno jer stvarno drži kak treba nego bi htio znati kak bi vi gledali na to? Jer bi bilo "sinek odi ti doma fino s tom kemijom" ili kad bi pogledali, sprobali rekli da može proći. Još jedan stvar me zanima a tiče se poklopca motora i prtljažnika( da skratim, gepek i hauba). Naime, neke moje ideje su postići što manju masa auta pa bi stoga radio haubu i gepek od stakloplastike i presvukao karbonskim vlaknima za finiš. Neznam koliko ste upoznati sa tim materijalima pa ukratko, radi se o sljedećem: imate staklena vlakna u obliku "platna" koja se slažu i premazuju epoxi smolom i tako u najvjerojatnije 3 sloja, zatim se presvuče sa karbonskim vlaknima istim postupkom u jedan sloj za kraj, ukratko:). Pozdrav

Woow,

Kaj si ti toga nadrobil ....  :)  :000:  :rol:

I kaj da ti ja sad odgovorim ... ?  :?:  :rolll:

Vidi , postoje neka pravila koja moraju biti...
Npr:
Čl. 58. stavak 2. pravilnika o teh. uvjetima vozila u prometu na cestama
sjedalo vozača mora biti široko najmanje 0,45 m i po svojoj konstrukciji i materijalu od kojega je izrađeno omogućavati vozaču udobno sjedenje za upravljačem;
Čl. 63. st. 3. istog pravilnika
Sigurnosni pojasevi i njihovi priključci moraju biti homologiranog tipa.
Čl. 64. st.1. istog pravilnika
U osobnim automobilima prvi put registriranim u Republici Hrvatskoj od 1. svibnja 1985. godine, moraju postojati nasloni za glavu najmanje za prvi red sjedala.
Čl.51. st.1. istog pravilnika
Karoserija motornoga i priključnog vozila mora biti ugrađena i izvedena tako da po svojoj konstrukciji, kakvoći i vrsti materijala, a i opremljenosti, odgovara namjeni vozila i osigurava sigurnost putnika i vozača za vrijeme vožnje.

Najvjerojatnije - na ispitivanje (atest). Promjenil si konstrukciju, kakvoću i vrstu materijala, a samim tim i masu vozila, težište, ...

Nije ti daleko do VG i Instituta za vozila... pa da čuješ kaj buju stručnjaci rekli

:mahm

CezAR145

• Gost
« Odgovori #254 u: 03-06-2008, 10:54:27 »
Fala na odgovoru. Eto dobio sam odgovor kojeg sam najmanje priželjkivao a to je atest, ja ne sumnjam da će to proći na atestu nego je veći problem svaki put platit atest tih 1200kn. A niš, nažalost vratil bum staro sjedalo i pojas za tehnički i tak to rješil ove godine a za iduću godinu se nadam će auto bit gotov tako da bum onda atestiral. fala i pozdrav

Offline cvetko

• Sa stažom
    • Jaska
« Odgovori #255 u: 03-06-2008, 16:33:51 »
Fala na odgovoru. Eto dobio sam odgovor kojeg sam najmanje priželjkivao a to je atest, ja ne sumnjam da će to proći na atestu nego je veći problem svaki put platit atest tih 1200kn. A niš, nažalost vratil bum staro sjedalo i pojas za tehnički i tak to rješil ove godine a za iduću godinu se nadam će auto bit gotov tako da bum onda atestiral. fala i pozdrav

Atest plačaš samo jednom....  :da:
I zavede se u dokumente te za vijeke vjekova .... :pusi.    :pivo: 

CezAR145

• Gost
« Odgovori #256 u: 04-06-2008, 08:24:17 »
Da jasno , plaćaš jednom ako ti je to jedina promjena na autu. Ako iduće godine dođeš s nečim novim plaćaš opet atest. JAsno mi je sve. Mene još godinu dana kvači ovih 75kw pa tek negdje mjesec dva prije isteka tog roka(2.-3.mj 2009) ide drugi motor u auto i još dosta stvari tak da bi morao ove godine i iduće na atest. Milsim nisu to neki novci kroz godinu dana ali sam student pa mi nije baš na razbacivanje. Fala, pozdrav

malo sam prešel u offtopic, isprika

Offline cvetko

• Sa stažom
    • Jaska
« Odgovori #257 u: 04-06-2008, 22:09:03 »
Da jasno , plaćaš jednom ako ti je to jedina promjena na autu. Ako iduće godine dođeš s nečim novim plaćaš opet atest. JAsno mi je sve. Mene još godinu dana kvači ovih 75kw pa tek negdje mjesec dva prije isteka tog roka(2.-3.mj 2009) ide drugi motor u auto i još dosta stvari tak da bi morao ove godine i iduće na atest. Milsim nisu to neki novci kroz godinu dana ali sam student pa mi nije baš na razbacivanje. Fala, pozdrav

malo sam prešel u offtopic, isprika

:rolll:

Da, skupo je ...
Ali i ti a i svi drugi iskoristite šansu još ova tri dana traje akcija - besplatan tehnički pregled u svim stanicama u RH. Naravno - ovo besplatno se odnosi samo na ona vozila koja sad nisu na redu za registraciju. Dođite s vozilicama i dajte ih na pregled.
Pozz.  :mahm

Offline Mrzli

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • 159 i 500
    • DE Gunzburg
« Odgovori #258 u: 20-06-2008, 11:57:39 »
Evo opet mene  :mah:

Jel se može auto registrirat i vozit bez prednje haube  :?:)  :craz
-PITAJ MRZLOGA-

Offline Leac

• Starosjedioc
  • 156 1.9 JTD
    • Križovec-Čakovec-Varaždin
    • www.nk-torpedo-krizovec.blog.hr
« Odgovori #259 u: 20-06-2008, 12:03:02 »

može i bez vjetrobranskog stakla :hap:
OIL - MILL SECT

Offline cvetko

• Sa stažom
    • Jaska
« Odgovori #260 u: 20-06-2008, 22:41:04 »

:ne2:

Opasno po pješake ....

Montoya

• Gost
« Odgovori #261 u: 21-06-2008, 06:31:41 »
Ima li tko kakvo iskustvo sa eko testom i načipanim autom? Sada zbog više goriva, pri većem gasu jako dimi, a dko nije bio načipan bilo je ok. Je l' neko pao na ekotestu  zbog čipanja? Auto je 2.4 JTD original 150 KS. Hvala na odgovoru.

Offline cvetko

• Sa stažom
    • Jaska
« Odgovori #262 u: 21-06-2008, 22:36:34 »
Ima li tko kakvo iskustvo sa eko testom i načipanim autom? Sada zbog više goriva, pri većem gasu jako dimi, a dko nije bio načipan bilo je ok. Je l' neko pao na ekotestu  zbog čipanja? Auto je 2.4 JTD original 150 KS. Hvala na odgovoru.

Hm ...  :?:

Nadzornik provodi eko-test onak kak mora i s onim podacima kaj pišu u PD. Znači nezna da je čipano.
Sumnjam da si išal u V.Goricu napraviti ispitivanje snage i to dal upisati u dokumente.
Probaj ga ispuhat negdje .... pazi se  :pol:
Zamoli nadzornika da ispitivanje vrši s visokim okretajima (visokim za dizla i pod uvjetom da ti je motor dobar),.. mislim ... da ga od lera natjera čim više - trebal bi manje dimiti
Probaj bez filtera zraka ...
Najdi vezu...
Vrati u prvobitno stanje

Offline mareo

• Administrator
  • Trade Count: (+33)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT Blackline Q2
    • Zgb
« Odgovori #263 u: 21-06-2008, 22:40:38 »

...ja sam bio sa svojom 156 i nije nish skuzhio, dakle prodjoh bez problema...a isto zadimi pri naglom davanju gasa... :ok:

*ebo mene mali pas, kak' si? pa tak'...

ijuric

• Gost
« Odgovori #264 u: 21-06-2008, 22:42:48 »
...ja sam bio sa svojom 156 i nije nish skuzhio, dakle prodjoh bez problema...a isto zadimi pri naglom davanju gasa... :ok:
buduci da mi je dizel u planu (jako skorom) a onda i cipanje sad mi ovo dalo misliti...opce nisam razmisljala da ne bi prolazila eko test...kontam da kod dizela ne igra toliku ulogu ili se varam :?:

Offline cvetko

• Sa stažom
    • Jaska
« Odgovori #265 u: 21-06-2008, 22:48:35 »
buduci da mi je dizel u planu (jako skorom) a onda i cipanje sad mi ovo dalo misliti...opce nisam razmisljala da ne bi prolazila eko test...kontam da kod dizela ne igra toliku ulogu ili se varam :?:

Eko-test igra ulogu ili jesi ili nisi..... ali....
Ali je kod dizela lakše dobit bolje rezultate (prolazne) nego kod Reg-Kat benzinaca.

ijuric

• Gost
« Odgovori #266 u: 21-06-2008, 22:50:33 »
Eko-test igra ulogu ili jesi ili nisi..... ali....
Ali je kod dizela lakše dobit bolje rezultate (prolazne) nego kod Reg-Kat benzinaca.

a nema druge nego provjera prije tehnickog...iako znam da dosta ljudi stavljaju lonce i svakakva cuda na dizele i sve im ok prolazi..uf kakve sam srece ja cu past razred :sad:

Offline cvetko

• Sa stažom
    • Jaska
« Odgovori #267 u: 21-06-2008, 23:12:44 »
Hm  ...

Sad svi kukate   :batin

A jel' neko išal napraviti (probni teh. pregled - besplatno) u prvom tjednu 6. mjeseca ...   :ne2:  :redf:

Mogli ste provjeriti vozilice kompletno (s eko-testom) besplatno  ....

Ali vas nema ....

"Šerafite"po forumu,  :komp:
Gledate Euro i pijete  :pivo:
A  sad .... joj kak bum i kaj bum :sado:  :bic:
Da je i bila kakva neispravnost... do sad bi se popravila

Malo vas "špotam" ali to je za vaše dobro ...
Ja imam vezu (poznam čistačicu) a vi .... ????

Offline zdravka

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Ženski
  • TY
    • Zagreb
« Odgovori #268 u: 21-06-2008, 23:21:57 »
moja 156, načipana i dimeća kod jačeg dodavanja gasa, tri puta bez problema prošla na eko-testu  :da:
na zadnjem, ove godine, stric na tehničkom joj je vadio mast bezdušno stiščući gas, da su se svi u stanici okretali da vide što se to radi i sve ispisalo OK  :hap:
...tko nije naučio gledati nebo u potoku, ne zna što su ribe na drveću...

Andrić

Offline cvetko

• Sa stažom
    • Jaska
« Odgovori #269 u: 21-06-2008, 23:28:32 »
moja 156, načipana i dimeća kod jačeg dodavanja gasa, tri puta bez problema prošla na eko-testu  :da:
na zadnjem, ove godine, stric na tehničkom joj je vadio mast bezdušno stiščući gas, da su se svi u stanici okretali da vide što se to radi i sve ispisalo OK  :hap:

:ok:

Kum ga je jače stisnul jer (možete provjeriti) kad stisne mlako .. - dimi
Kad se stisne do blokade .. zadimi prvi tren ali poslje dima nema ..   :da:
Naravno  ako je motor i elektronika ok....