20-04-2026, 06:37:45

Autor Tema: Pitanja i savjeti za tehnički pregled  (Posjeta: 381171 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Ben

• Administrator
  • Trade Count: (0)
  • Pripravnik
  • *
  • Spol: Muški
  • 159, 𝒢𝓉𝓋 TB, Giulietta
    • Zagreb
Odg: Pitanja i savjeti za tehnički pregled
« Odgovori #1980 u: 29-01-2020, 12:07:33 »
Zaboravio si uzeti u obzir činjenicu da na tehnički ne moraš 5 do 12.

Ako nisi 100% siguran da buš prošo, uvijek stigneš otići tjedan-dva do isteka rege na tehnički, pa imaš dovoljno vremena za vozat se do mehaničara i ino.

Ako prođeš bez popravnog tipa 10. u mjesecu, a rega ti vrijedi do 20., slj. rega je i dalje do 20.

Offline M.P.

• Ovisnik o alfistima
    • Zadar
« Odgovori #1981 u: 29-01-2020, 12:18:42 »

Ako nisi 100% siguran da buš prošo, uvijek stigneš otići tjedan-dva do isteka rege na tehnički, pa imaš dovoljno vremena za vozat se do mehaničara i ino.

Ako prođeš bez popravnog tipa 10. u mjesecu, a rega ti vrijedi do 20., slj. rega je i dalje do 20.

Upravo to. Datum rege se ne mjenja, uvijek je fiksan. Ne kužim zašto ekipa ide na taj dan, ili redovito i kasni. Osobno, uvijek rješavam tehnički nekoliko dana prije isteka, pa zbog možebitnih problema.
« Zadnja izmjena: 29-01-2020, 12:21:55 od M.P. »

Offline Mike20

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #1982 u: 29-01-2020, 12:34:57 »
Evo mala dogodovština vezana za tehnički i policiju.

U ponedjeljak popodne sam išao na tehnički i šta je i normalno nisan proša.

I normalno si dobio kaznu, jer si se vozio s autom kojem je istekao rok važenja prometne dozvole do 15 dana i još si tehnički neispravan.

Pa kako si uopće mogao past, a svijetli samo lampica airbaga, ne radi svjetlo tablice, nemaš opremu. Mislim stvarno  :smijeh

Kriminalci se ne fataju po cesti s rotirkama, vidio si kako se njih hvata na televiziji, specijalci rano ujutro na kućnu adresu  :smijeh

Offline abatenoj

• Ovisnik o alfistima
  • 156 light busso
    • Old Castle
« Odgovori #1983 u: 29-01-2020, 13:31:58 »

Nisan isa u 5 do 12, isa san tocno u 12

I normalno si dobio kaznu, jer si se vozio s autom kojem je istekao rok važenja prometne dozvole do 15 dana i još si tehnički neispravan.

Pa kako si uopće mogao past, a svijetli samo lampica airbaga, ne radi svjetlo tablice, nemaš opremu. Mislim stvarno  :smijeh

Kriminalci se ne fataju po cesti s rotirkama, vidio si kako se njih hvata na televiziji, specijalci rano ujutro na kućnu adresu  :smijeh

I? Nemam prsluk i ne rade mi svitla tablice.
Ja sam neispravan, a onaj sta stavi par stotina u knjizicu je ispravan.
Al ja barem znan sta triban napravit na autu i to cu sad rijesit, a ovi sta stavljaju lovu u knjzicu su neispravni i takvi voze i napravit ce sranje. A moje nemanje prsluka ce stvarno nekom ugrozit zivot.  :roll:

Offline Puh

• Trade Count: (+1)
  • Starosjedioc
    • Crikvenica
« Odgovori #1984 u: 29-01-2020, 13:38:57 »
Vrlo odraslo i odgovorno rezoniranje

Offline Ben

• Administrator
  • Pripravnik
  • *
  • 159, 𝒢𝓉𝓋 TB, Giulietta
    • Zagreb
« Odgovori #1985 u: 29-01-2020, 13:43:47 »
 Pa dobro, na stranu sad kaj si pao i jesi li trebao past tehnički, vozio si neregani auto i za to postoje propisane kazne koje nisu zanemarive, tak da je upozorenje mila majka kakvo ti je sranje mogao prirediti gospon policajac.

Kaj se tiče cjepidlačenja za kojekakve stvari na tehničkom, nije tu samo lova u pretincu bitna, već koja je STP i tko ti gleda auto. Neki su blagonakloniji, neki će SVE živo pogledat, u principu ovisi od osobe do osobe i od stanice do stanice.

Recimo u Engleskoj na MOT-u nisu popustljivi ni zeru, tam se zna za kaj padaš i svjestan si ako to i to nisi pripremio kako spada prije odlaska na tehnički, da nemaš tam kaj ni tražit.

I ovako usput, ne moraš auto na vučnu, zato postoje pokusne pločice za potrebe tehničkog pregleda koje traju 3 dana (ne probne na više dana) za koje samo dođeš u stanicu i platiš cca 80kn, osiguranje si već imao riješeno.
« Zadnja izmjena: 29-01-2020, 13:47:59 od Ben »

Offline Antonio

• Član Alfa Kluba 11
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 159 2.4 JTDm TI
    • Crikvenica
« Odgovori #1986 u: 29-01-2020, 14:23:40 »
Ja sam ovo ljeto sa sestrinim autom prosao iako mi nije radilo osvjetkjenje tablice, ali je kontrolor bio OK pa mi je to napomenuo, a ja sam bio fer pa sam ih i zamjenio isti dan.
Prvu pomoc i prsluk me je samo pitao imam li sve, nije gledao iako sam imao.

Za prsluk je ako se ne varam u zakonu navedeno da mora biti u kabini na vidljivom mjestu, a to rijetko tko od nas ima.

Sto se voznje nakon isteka TP tice, tu te je opravdano kaznilo. Naime svi podrazumijevaju tih 15 dana nakon isteka da su OK, medjutim u tih 15 dana imas samo pravo vratit tablice i proc bez kazne za neodjavljivanje (umjesto da ih ostavljas isti dan na STP), ali istekom datuma registracije vozilo je sluzbeno neregistrirano.

Offline abatenoj

• Ovisnik o alfistima
  • 156 light busso
    • Old Castle
« Odgovori #1987 u: 29-01-2020, 14:30:57 »
Upravo to. Datum rege se ne mjenja, uvijek je fiksan. Ne kužim zašto ekipa ide na taj dan, ili redovito i kasni. Osobno, uvijek rješavam tehnički nekoliko dana prije isteka, pa zbog možebitnih problema.
E i da se referiran i na ovo. Prije nekoliko godina san isa nekih 5-6 dana prije i prosa na tehnickom i naravno da je se datum pomaka. 5-6 dana otislo u vitar, a tako bi bilo da san isa i misec dana ranije.

Pa dobro, na stranu sad kaj si pao i jesi li trebao past tehnički, vozio si neregani auto i za to postoje propisane kazne koje nisu zanemarive, tak da je upozorenje mila majka kakvo ti je sranje mogao prirediti gospon policajac.

Kaj se tiče cjepidlačenja za kojekakve stvari na tehničkom, nije tu samo lova u pretincu bitna, već koja je STP i tko ti gleda auto. Neki su blagonakloniji, neki će SVE živo pogledat, u principu ovisi od osobe do osobe i od stanice do stanice.

Recimo u Engleskoj na MOT-u nisu popustljivi ni zeru, tam se zna za kaj padaš i svjestan si ako to i to nisi pripremio kako spada prije odlaska na tehnički, da nemaš tam kaj ni tražit.

I ovako usput, ne moraš auto na vučnu, zato postoje pokusne pločice za potrebe tehničkog pregleda koje traju 3 dana (ne probne na više dana) za koje samo dođeš u stanicu i platiš cca 80kn, osiguranje si već imao riješeno.
Kanite se engleske i ostalih uredenih drzava. Mi smo na balkanu i jos uvik je nered. Jos njih veliki broj prolazi na nacin love u pretincu, a budala si jedino ako ides na posten nacin.
Istina opleja san na tehnickom i moje je auto tehnicki neispravno, ali na stranu to sta je meni registracija istekla, svi oni koji idu prije roka isteka registracije ako ne produ voze tehnicki neispravna vozila i duzni su zvat vucnu ili uzet probne table.

Offline Ben

• Administrator
  • Pripravnik
  • *
  • 159, 𝒢𝓉𝓋 TB, Giulietta
    • Zagreb
« Odgovori #1988 u: 29-01-2020, 14:45:25 »
E i da se referiran i na ovo. Prije nekoliko godina san isa nekih 5-6 dana prije i prosa na tehnickom i naravno da je se datum pomaka. 5-6 dana otislo u vitar, a tako bi bilo da san isa i misec dana ranije.
Uvijek u pravilu idem tjedan, nekad i dva ranije od datuma registracije na tehnički, nikad nisam imao ovakvu situaciju, a srećom sam uvijek prošao iz prve, ali sigurno je sigurno.

svi oni koji idu prije roka isteka registracije ako ne produ voze tehnicki neispravna vozila
U sentimentu da, ali u praksi su tebe zaustavili ne zbog tehnički neispravnog vozila, nego jer su ti provjerili tablicu na kompjuteru i upratili te kad su vidjeli da ti je istekla rega.

Offline M.P.

• Ovisnik o alfistima
    • Zadar
« Odgovori #1989 u: 29-01-2020, 15:07:47 »

To je nemoguce. Ocito je službenica krivo nesto prepisala. Svake godine regam 3 auta i godinama idem ranije, i svaki put bez obzira kad dođem vrijedi do istog datuma kao i svake godine.

Offline hanz111

• Sa stažom
  • Giulia 2.2 JTDM
    • Križevci
« Odgovori #1990 u: 29-01-2020, 16:55:56 »
To je nemoguce. Ocito je službenica krivo nesto prepisala. Svake godine regam 3 auta i godinama idem ranije, i svaki put bez obzira kad dođem vrijedi do istog datuma kao i svake godine.
To je tako dok ideš u tekućem mjesecu, međutim ako ideš na tehnički mjesec prije onda će ti staviti da ti tehnički vrijedi na zadnji dan toga mjeseca dok ideš.
Primjerice da danas ideš na tehnički, a rega ti izlazi recimo 15.02., stavit će ti da tehnički vrijedi do 31.01.2021. bez obzira što je osiguranje do 15.02.

Poslano sa mog VOG-L29 koristeći Tapatalk

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: M.P.

Offline robertsk

• Član Alfa Kluba 6
  • Sa stažom
  • *
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD; Alfa Romeo GTV 2.0 TS x2
    • Velika Gorica
« Odgovori #1991 u: 29-01-2020, 17:22:17 »
takoder i meni. prosle godine bio 6.2. ali uredno piše 12.2.

tako cu i ove. idem 3.2. na tehnicki

Offline noiser

• Ovisnik o alfistima
  • Bezalfist
    • Kaštela i di posal odvede
« Odgovori #1992 u: 29-01-2020, 20:37:35 »
Znamo svi sad kako stvari idu sa tehničkim i triba se pripremit, otić ranije i uzest pišljivi trokut i reflektirajući prsluk. Nadan se da svi imamo paket prve pomoći, po defaultu, da nas ne triba vraćat sa tehničkog zbog toga  :roll: Ja bi čak uvea obavezno imat aparat praha za požar, 1kg košta 80 kuna! A manija bi se gledanja pizdarija tipa auspuh (izmiri ti meni decibele i ekologiju, ako je sve ok, šta te boli kita kakvi je usis/ispuh).
Isto se ljudi ljute kad ih vrati zbog lošeg ulja u kočnicama (nisko vrelište) - pa to je jedna od bitnijih stvari na autu
"Alfa males buys BMW, Alfa's are for nice people"

Offline Argor

• Administrator
  • Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Giulietta QV_line + 33 Imola
    • Koprivnica
« Odgovori #1993 u: 29-01-2020, 22:06:23 »
Znamo svi sad kako stvari idu sa tehničkim i triba se pripremit, otić ranije i uzest pišljivi trokut i reflektirajući prsluk. Nadan se da svi imamo paket prve pomoći, po defaultu, da nas ne triba vraćat sa tehničkog zbog toga  :roll: Ja bi čak uvea obavezno imat aparat praha za požar, 1kg košta 80 kuna! A manija bi se gledanja pizdarija tipa auspuh (izmiri ti meni decibele i ekologiju, ako je sve ok, šta te boli kita kakvi je usis/ispuh).
Isto se ljudi ljute kad ih vrati zbog lošeg ulja u kočnicama (nisko vrelište) - pa to je jedna od bitnijih stvari na autu

Samo je pitanje da li je ispravna, znaju čak rušiti tehnički ako je istekao rok trajanja.  :Crazy

Offline noiser

• Ovisnik o alfistima
  • Bezalfist
    • Kaštela i di posal odvede
« Odgovori #1994 u: 30-01-2020, 09:25:46 »
E vidiš, nije mi palo na pamet to provjerit. Toliko o mom pametovanju  :redf:  :D
"Alfa males buys BMW, Alfa's are for nice people"

Offline AlfiST

• Učim polako
  • Giulietta 2.0
    • Split
« Odgovori #1995 u: 01-10-2020, 19:01:52 »
Pozdrav, neki dan san isa pogledat nastavke auspuha za svoju giuliettu i lik u radionici mi je reka da je problem u zadnje vrime na tehnickon, da vracaju ako imas drugacije nego sa slike od proslog puta (org). Jel jos iko cua takvu nebulozu ili ovaj mene samo zajebava jer je vidia da san mladi :?
#pungas

Offline mote kariola

• Ovisnik o alfistima
  • GT, Piaggio 50
    • Labin
« Odgovori #1996 u: 01-10-2020, 19:11:14 »
A bit'će ovo drugo  :tooth
功夫大师.

Offline Batina

• Ovisnik o alfistima
  • 156 2.4 20v
    • Zagorje, Luka
« Odgovori #1997 u: 01-10-2020, 19:20:17 »
Cuo da jebu za sve ali još nisam imao takve probeleme, to bi stvarno bio vrh debilizma.
Can a car ever be art? Most experts say no, but they obviously haven't seen the Alfa Romeo.

Offline robertsk

• Član Alfa Kluba 6
  • Sa stažom
  • *
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD; Alfa Romeo GTV 2.0 TS x2
    • Velika Gorica
« Odgovori #1998 u: 01-10-2020, 22:35:55 »
Pozdrav, neki dan san isa pogledat nastavke auspuha za svoju giuliettu i lik u radionici mi je reka da je problem u zadnje vrime na tehnickon, da vracaju ako imas drugacije nego sa slike od proslog puta (org). Jel jos iko cua takvu nebulozu ili ovaj mene samo zajebava jer je vidia da san mladi :?
od kud im slika "proslog" puta?
sta nije da slikaju samo prednju stranu?

Offline Cobra

• Ovisnik o alfistima
  • Audi A3
    • Zagreb centar
« Odgovori #1999 u: 01-10-2020, 23:19:52 »
od kud im slika "proslog" puta?
sta nije da slikaju samo prednju stranu?
Mogu se slikati obe, sad pitanje je dali su slikane...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: robertsk

Offline mote kariola

• Ovisnik o alfistima
  • GT, Piaggio 50
    • Labin
« Odgovori #2000 u: 02-10-2020, 13:07:38 »
Jedina opcija ti je da hakiraš CVH i tamo najdeš sliku i fotošopiraš si novi nastavak  :D ... zajebajem se malo,  slobodno odi na TP,  za svakakve idiotarije znam da su aute/ ljude vraćali ali za nastavak auspuha NE.
To je kao da te vrate jer si promijenio navlake ili umjesto platnenih stavio gumene tepihe.
功夫大师.

Offline Mike20

• Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #2001 u: 03-10-2020, 06:00:39 »
Treba radi toga rušiti na tehničkom.
Posebno još ako su ti kromirani nastavci zacrnjeni.
Ako nema čisti krom sjaj-odmah pad  :bic:

Offline Cindra91

• Na probi
  • *
  • Alfa Giulietta 2.0, 150 KS, Distinctive
    • Zagreb
« Odgovori #2002 u: 12-02-2021, 10:56:23 »
Pozdrav,

jučer sam prošao prvi tehnički nakon kupovine Giuliette. Čovjek je rekao da je auto u odličnom stanju. Zanima me samo da li oni gledaju i stanje diskova jer mi se čini da ima zub ali nitko nije ništa prigovorio, a i koliko osjetim za sada koči dobro.
In Te Domine, speravi

Online Alfista145

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS 2001 - Volvo V60 RD4 2018
    • Istra
« Odgovori #2003 u: 12-02-2021, 11:11:44 »
Ma po meni nema veze to, meni nikad nisu to gledali, a i da ima malo zuba nema problema. Ovisi koliki je ti zub  :tooth
Alfa u srcu, Volvo u garazi.

Offline Puh

• Starosjedioc
    • Crikvenica
« Odgovori #2004 u: 12-02-2021, 13:18:58 »
Puca im kuki za zub na disku ako auto na valjcima zakoči. Odi kod mehaničara na pregled

Offline Cindra91

• Na probi
  • *
    • Zagreb
« Odgovori #2005 u: 12-02-2021, 13:21:40 »
Gle za sada super koči, nema nikakvih problema samo sam primjetio da ima zub. možda mm i pol ili 2.
Čuo sam se sa Bertolom ali me može primiti tek krajem idućeg tjd. Ali ne mislim sada ne voziti se zbog toga, pa tek sam dobio pilu :D
In Te Domine, speravi

Offline PeSti0018

• Starosjedioc
    • Benkovac
« Odgovori #2006 u: 12-02-2021, 14:44:42 »
Slobodno se vozi,da nesto ne valja nebi prosao tehnicki

Poslano sa mog Redmi Note 8 koristeći Tapatalk

Ready To Race

Offline Cindra91

• Na probi
  • *
    • Zagreb
« Odgovori #2007 u: 12-02-2021, 14:56:17 »
I ja sam tako pomislio. Ipak sam se snašao. Sutra sam kod Karića na pregledu ujutro, pa ćemo vidjeti.
250 kn što mi se ne čini pretjerano za dizalicu, diagnostiku i sve ostalo što ide uz to.
In Te Domine, speravi

Offline sale 75

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 JTDm Q2
    • aljmaš
« Odgovori #2008 u: 12-02-2021, 15:38:24 »
Mogu te rušiti zbog pre tankih diskova,nebi bio prvi,ali to rade samo kada su diskovi kriminalno loši  :D

Offline Cindra91

• Na probi
  • *
    • Zagreb
« Odgovori #2009 u: 12-02-2021, 15:54:21 »
Super ahaha, a dobro. Učim polako. Ovo je prvi put da me toliko zanima auto koji imam. Polo je bio prvi auto i bio mi je samo prijevozno sredstvo. Ovo čudno mi je već postalo gušt, a nemam ga još ni 48 sati :D
In Te Domine, speravi