23-04-2026, 00:33:23

Autor Tema: Spajanje originalnih komandi radija na volanu sa aftermarket radijima  (Posjeta: 10170 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Mike20

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
Pa da podijelim svoje iskustvo, vjerojatno nisu svi vidjeli temu mog Fijata.

Htio sam nabaviti modul s kojim se mogu povezati originalne komande na volanu sa Pioneer radiom (volim izazove hehe).

Nakon što sam dobio raznih informacija da to neće raditi itd, odlučio sam naručiti ovo:

http://www.ebay.com/itm/290749515258?var=590075778780&ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649

Bilo je toga i kod nas po 700+ kuna

Stiglo za 15 dana, znači nekih 250 kuna.

Adapter je tipski prema vrsti vozila i prema proizvođaču radija-posebno se bira taj patch lead

Makar ova moja marea nije imala tvornički te komande, od volana do radija su bile provučene žice, tak da je sve bilo plug and play.

Da se ugraditi i u aute koji nemaju ugrađene te komande, ali je bilo modela s višom opremom koji su to imali, treba zajedno sa volanom nabaviti i zavojnicu ispod volana kroz koju idu kontakti od tipki, airbaga i trube

Radi odlično: volume +/-, mute, desne tipke MODE prebacuje izvor zvuka, kod tunera kratki pritisak na +/- je manual tuning, dugi pritisak je preset tj. prebacivanje između memoriranih stanica, u USB modu kratki pritisak prebacuje pjesme, dugi pritisak albume-radi se o ovom radiju:

http://www.pioneer.eu/eur/products/archive/MVH-1400UB/page.html

Radio je noviji tip ali entry model od 399kn, za starije ne znam dal će raditi, ali bi trebalo raditi na svima koji imaju priključak za "wired remote" u obliku banana utičnice 3.5mm

Evo za Alfe:

http://www.ebay.com/itm/CONNECTS2-ALFA-ROMEO-147-STEERING-STALK-STEREO-LEAD-/170434996580?pt=UK_In_Car_Technology&hash=item27aeb7a964

http://www.ebay.com/itm/CONNECTS2-ALFA-ROMEO-156-STEERING-STALK-STEREO-LEAD-/170434996113?pt=UK_In_Car_Technology&hash=item27aeb7a791
« Zadnja izmjena: 17-05-2013, 08:45:58 od Mike20 »

Offline Baza

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • 145 2.0 kadena i 155 2.0 kadena
    • Spljit - kod Cobre
steta nemore na 145-cu  :embarassed:
volim piti i ljubiti         
KLAN 145  http://www.youtube.com/watch?v=3LzYRnl2BWo&feature=related

Offline pejo

• Trade Count: (+8)
  • Sa stažom
    • n.sad
u svaki automobil koji nije imao komande može da se napravi da sve radi. potrebno vam je da imate,volan,špunlu konektor za špunlu i radio koji podržava komande volana i jedno 1000 kuna.
 :ok:
svemir i ljudska glupost su beskonačni,s tim da za ovo prvo nisam siguran...

Offline Mike20

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
Ta špula je skoro ista na različitim modelima

Offline pejo

• Sa stažom
    • n.sad
pa skoro,al ako stavljaš na fiata onda špunla od fiata,alfa na alfu,i tako.u principu 3 žice ti pojačavaju smanjuju i traže stanice i mute + dobiješ.znači sve na 3 žice radi.

Offline sime22

• Trade Count: (0)
  • Sa stažom
    • Zagreb
Dižem temu iz mrtvih
Zanima me može li se ugraditi u auto koji nije imao tvornički ( niti jedan paket opreme) tipke na volanu?
Po smještaju mi pašu tipke sa lancie lybre na volan ali sam volan ne odgovara. ( fizički su isti ali je drugačije riješen dosjed,  nema isto zubaca ).
Airbag mi tako i onako ne radi (svitli lampica).

Auto je Lancia kappa

Offline pejo

• Sa stažom
    • n.sad
u principu sve može,al treba ti volan koji ti paše na nuteve sa komandama,špunla sa auta koji je imao komande,džek koji ulazi u tu špunlu iz instalacije koja je u tabli,i džekovi za radio koji ulaze de idu komande za radio..

Offline sime22

• Sa stažom
    • Zagreb
Onda jednostavnije kupiti od renaulta ručicu i staviti ju iza volana jer oni imaju taj sistem. Ručica pokraj zmigavaca i kabel provući i to je to.

Offline pejo

• Sa stažom
    • n.sad
naravno,ako imaš sony radio ja imam i ručkicu za njega :-)

Offline sime22

• Sa stažom
    • Zagreb
Nažalost imam pioneer , može li se napraviti Adapter ili nešto?
Davno je bilo kad sam na 25ici to spaja(renault) ne znam kako to uopće danas funkcionira, onda je bija posebni Jack za to.

Offline pejo

• Sa stažom
    • n.sad
moraš kupiti adapter za taj pioneer,ako imaš ručicu od renoa onda adapter za tu ručicu koju montiraš

Offline sime22

• Sa stažom
    • Zagreb
Odlično,  hvala :)