...e da, gume Michelin Pilot Sport Cup 2 =

UPOTREBA NA STAZI
– OSNOVE
• Ako ćete dan provesti na stazi uvijek krenite s tlakom napuhavanja preporučenim za CESTOVNU UPOTREBU koji postepeno zagrijava pneumatike MICHELIN PILOT SPORT CUP 2
• Nakon nekoliko krugova provjerite i zatim malo prilagodite tlak napuhavanja za postizanje optimalne radne razine
– VRUĆI PNEUMATICI
• Optimalni radni tlak pneumatika MICHELIN Pilot SPORT CUP 2 je između 2,3 bara (33 psi) i 2,7 bara (39 psi) dok su vrući, ovisno o modelu vozila i stazi na kojoj se upotrebljavaju
• Međutim, na nekim modelima vozila tlak napuhavanja mora biti veći od 2,7 bara (39 psi dok su vrući)
– HLADNI PNEUMATICI
• Ne upotrebljavajte tlak napuhavanja niži od 1,9 bara (28 psi) kod hladnih pneumatika
• Za optimalan vijek trajanja pneumatika MICHELIN PILOT SPORT CUP 2 na trkaćoj stazi Michelin preporučuje upotrebu minimalnog tlaka napuhavanja, između 2,0 (29 psi) i 2,4 bara (35 psi)
...iako sam napravio istu grešku kao i Maki i ušao na stazu sa cestovnim tlakom i polako zagrijavao, već u prva tri zagrijavajuća kruga sam uspio prednju desnu sjebat (srednji kanal), kasnije kada sam ih podesio na tlak 2.1 bar, drže odlično i fora je čuti kako cvile u zavoju, a auto ide svojom zadanom putanjom...
...znači, za slijedeći puta, obavezno ispustiti tlak na cca 1.9-2.0 bar na hladno i onda polako zagrijavati i podešavati...naravno, ovo vrijedi za vožnju "na nož", gdje se lovi najbolje vrijeme...
...nakon track day-a, kada se auto ohladio, na obližnjoj benzinskoj sam išao vratiti cestovni tlak, prednja desna je bila na 1.7 bar...

(toliko o tome)