Jučer montiran Viktorov downpipe.
Montaža u pola sata-sat lagano sa dizalicom, sve ide vrlo brzo i jednostavno jer je DP precizno izrađen. Definitivno preporuka

Prvi dojmovi
Pa definitivno će mi porasti potrošnja

Nije neka razlika u zvuku, pogotovo unutar auta, gotovo neprimjetno barem kaj se tiče turbine, a i auspuha.
Ono čega sam se bojao (zvuk sove na abgasu), toga nema ni u tragovima.
Izvan auta je primjetna razlika u zvuku ali to je vjerujem zbog poluportočnog stražnjeg lonca od Lastovčića.
Baš onak, fora zvuk na ful gasu s obzirom da je dizel.
Da li auto ide bolje.. ne vjerujem.. dojam da se jače razvrti stoji.
Dojma sam da je DP dobro uložen novac, pogotovo ako je u planu uklanjanje komplet eko..gluposti
Ono zbog čega sam stavljao DP je (barem se meni čini), povećan tlak pritiska turbine pri određenim uvjetima rada motora..
Recimo da je 1,3bar nekakav max pritisak koji auto ima na punom gasu (barem sudeći po aplikaciji)
Ponekad, u uvjetima kad se ubrzava u 5toj ili 6toj brzini iz cca1800 okretaja i pritom se ne daje puni gas nego se postupno pojačava, pritisak kratkoročno poraste na 1,4-1,5 bar nakon čega se iznivelira na 1,3 i ostaje tako..
U nižim brzinama motor brzo razvrti između 2000-2500 tako da tu nema problema
Da li je to uzrok što mi se unazad mjesec-dva par puta javila greška previsokog tlaka pri gore opisanim uvjetima, ne znam..
Prvi put mi se ta greška dogodila prije malo više od godinu dana ili 10kkm nakon čega se čistio varijabilni dio turbine i nakon čega je sve bilo ok donedavno.
Slijedeće u planu je blokada EGR-a koju moram odraditi softverski, a onda i fizički.