TEST 2Pokušaj stavljanja sjedala i Alfe 156 karavana u 156 limuzinu:
Zanemariti ukrivljenost sjedala

Tu ima nekog lufta na bokovima sjedala do vrata ........
Ali....
Zato karavan ima dodatne bočnice, pa to izgleda ovako...:

Jedna strana strsi na gore pa jedna bočnica ne izgleda dobro.
Razlog je ovaj nosač.
Karavan naslone sarafi s 2 sarafa ispod zadnje klupe, a jos 4 sarafa u gepek.
Kako limiuzina ima pleh između sjedala i gepeka, taj nosač nisam uspio gurnuti u gepek, pa je zakrenut kao na donjoj slici, te su zato nasloni zadnje klupe dignuti te trebaju pasti jos za 4-5 cm na dole.

Rješenje bi bilo, taj dio koji ide u gepek srezati, i ostaviti na samo 2 sarafa koja budu ispod klupe.
Na limuzini su te rupe za ta 2 sarafa pripremljene tvornički....
Na donjoj slici se vidi da nosač nema kuda, te se treba srezati u ravnini sjedala.
Po svakoj prilici to onda pase na mjeru

Ostaje problem kao i kod sjedala od 147:

Ali i on se lako rijesi

:

Idemo na donju klupu:

Razlika (rupa) između zadnje klupe i naslona je iz gore već spomenutog nosača, zbog kojega mi naslon nije mogao pasti koliko treba (nosač koji treba odrezati):

Stvar je ovakva. Kod karavana je klupa (sjedeži dio) uži nego kod limuzine te sjedalo mora ici ovako:

Ali zato karavan ima ovakvu plastiku u orginalu, pa kad se ona stavi, tu se popuni ova rupa s gornje slike:

Po svakoj prilici, i svim mogucim kombiniranjima, sjedala iz karavana se mogu ustimati u limuzinu, ako se uzmu i plastike pragova.
Ostaje samo jedan problem koji se treba rijesiti kod tapetara, a to je, na naslonima, ova bočnica. gornji kraj nje se mora srezati 2-3 cm jer se zbog nekoga špica ne moze ugurati do pojasa.
To je posao od najvise 50 kn.
Evo i slike (zanemariti naslone izdignute gore, kad se odreze onaj nosac, sjedalo pada na dole...

Za slučaj klimanja siceva (ja to ne znam, jer nisam rezao nosač, pa projekt nije otisao do 100 %-tnog usavrsavanja) sicevi se raznim vidama iz gepeka mogu usarafiti u pleh koji je izmedu sjedala i gepeka.
Jer...., sjedala svejedno ne dobivaju funkciju preklapanja jer postoji spomenuti vec pleh između samih sjedala i gepeka....