po meni ovo ne stoji, ako hoćeš rupu bez dna onda si uzmi 145 i 146 pa kad ti počne rikavat i ono malo što imaš vidjet ćeš...
ako ne govorimo samo o motoru, 145/6-ica se prema svim iskustvima pokazala ka "užasan" auto jer stalno nešto rikava, bilo sitne bilo veće pizdarije...
156-ica je puno kvalitetnije složena, nije bez veze proglašena eurposkim autom godine 1998
e sad, ako je nekom riknuo motor na 156-ici to ne znači odmah da je 156-ica loša i nepuzdana...
koliko je motora riknula na 145/6-icama ali to se ne naglašava posebno kroz teme jer su to "stari" auti pa je normalno...
pa ja neznam koje su to velike boljke 146, osim ako nećemo gledat one tipične gluposti kod svakog starog auta...da ti škripi tabla, klima se sic, ima brdo kilometara pa troši ulja, tu i tamo koja lampica pregori i slične stvari koje nerviraju...al auto unatoč svemu pali i vozi i vrti kilometre...nema ništa šta nije tipično za svako staro auto
prosječna 156 sa 10+ godina je isto staro auto i mogu je pratit svi problemi ko i ovi gore...ali bar si siguran da će ti onako iz čista mira odjednom prolupat radilica, nećeš svako malo minjat vilice, neće ti klapat varijator svaki put kad upališ auto, itd itd...šta je tipično za velik broj tih auta...ne na svakom naravno, al očito na jednom dobrom dijelu...i ako mi je neko mjerilo kvalitete i dobre izrade to da na dobrom broju 156 starih 10-ak god istrunu podovi onda stvarno

:
mene ko vozača ne interesira ima li on jedan karburator ili 4 injektora, 3 lambda sonde, 4-5 senzora, katalizatora i sličnih pizdarija...ako pogledaš krajnji rezultat i vidiš slične performanse i potrošnju, pa nebi se puno razmišlja. jer kad pogledaš cijenu održavanja i eventualne troškove i probleme u vezi kvara...račun je jednostavan. mislim, ne govorim za konkretan primjer, al kužiš bit.
*ebe se meni koliko je on moderan i napredan na papiru kad se toga u praksi malo vidi...
al opet su to stari auti i najveći je problem na kakvi ćeš primjerak naletit...sve se može uništit za 10 ak godina...