10-06-2026, 20:20:16

Autor Tema: Zadarska 159Ti  (Posjeta: 98633 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline aaarrr

• Trade Count: (+9)
  • Starosjedioc
  • Spol: Muški
  • 159 V6 Q4, 155 TS, Giulietta Q2, MiTo Imola
    • Sisak
Odg: Zadarska 159Ti
« Odgovori #270 u: 23-01-2011, 22:20:44 »
jos 25000km sa pirelicama  :da:
meni su se najbolje pokazale

Nekako su mi pretvrde, ali trajnost im je neupitna.

Godišnje radim malo km, pa mi je važniji performance nego trajnost.
A Pirellice odlaze, zajedno s 18" felgama  - moram imati 19", pa malo u pod...
Glavno da se nešto događa... :hehe:

Offline Marin krk

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
    • KRK
« Odgovori #271 u: 23-01-2011, 22:25:06 »
Nekako su mi pretvrde, ali trajnost im je neupitna.

Godišnje radim malo km, pa mi je važniji performance nego trajnost.
A Pirellice odlaze, zajedno s 18" felgama  - moram imati 19", pa malo u pod...
Glavno da se nešto događa... :hehe:
dobre su im i perfomanse , samo ih treba malo ugrijat prije  :drive:, ti ces to lako sa svojom konjicom  :drive:

Offline aaarrr

• Starosjedioc
    • Sisak
« Odgovori #272 u: 23-01-2011, 22:39:43 »
dobre su im i perfomanse , samo ih treba malo ugrijat prije  :drive:, ti ces to lako sa svojom konjicom  :drive:

Ma sve to stoji, valjda ih ne jednostavno ne volim još od 155 koja je imala origigi P4000e - tvrde kao KAMEN!
147 je imala SportContact2 i bile su izvrsne.

Btw, pravi je gušt voziti Q4 po Krku po novoj cesti... :love:
Imam apartman u Puntu od 1996. i cesta je prije bila katastrofa...

Sorry MafiaMan na  :off

Offline Marin krk

• Ovisnik o alfistima
    • KRK
« Odgovori #273 u: 23-01-2011, 22:48:51 »
Ma sve to stoji, valjda ih ne jednostavno ne volim još od 155 koja je imala origigi P4000e - tvrde kao KAMEN!
147 je imala SportContact2 i bile su izvrsne.

Btw, pravi je gušt voziti Q4 po Krku po novoj cesti... :love:
Imam apartman u Puntu od 1996. i cesta je prije bila katastrofa...

napokon da su napravili cestu, inace onaj asfalt je imao oko 40 god  :da:

Offline Roko

• Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • 159 Ti
    • Zadar
« Odgovori #274 u: 24-01-2011, 00:31:20 »
Skoro 16 000....meni toyo otišle nakon 7-8 iljada....raspale se po unutarnjem rubu, a vanjski rub bia ko nov i cila gume općenito izgledala i bila nova, ali valjda loše ceste nekoliko žeščiš rupa i byby...
Skužija tek kad sam poskida kola sa auta i bilo je  :kosa: :kosa: :kosa: :kosa: :kosa:....dan prije s takvim gumama vozija 180 km/h....

Istina....držale su cestu ludilo i bile su tihe čak i na 200....sad imam dunlop i puno su tvrđe a i bučnije..

:da: , izdrzat ce one i 30k . Caca priti da ce je prodat kad bude tribalo minjat gume  :hehe: :hehe: , tako da to uvik iman na umu i izbjegavan zesce startove. Danas san ja mislin prvi put cua da su gume zaskripale kod starta  :o000: . Jos jedna pozitivna stvar kod zamjene guma je ta , da je auto sad napokon  tail happy , i sa iskljucivanjem  VDC-a , suraduje sa otpustanjem gasa u zavojima mnogo bolje :) , i moze se postici lipi kut kad se pretjera .
E sad lipo posalji pismo zahvale Toyu sto su bili toliko dobri i napravili gume koje se mogu voziti i u tvojim uvjetima   :hehe:

Ove conti su bucne u PM  :mad: . Na 100 ih vec lipo cujes , iznad 150 u autu su zvukovi kada stojis  na vrhu velebita i tu situaciju spasava jedino radio  :song: . Onaj dio AC od Karlovca do Zagreba je nepodnosljiv svaki put zbog onog asfalta

Ma nema problema  :ok: .Samo vi pricajte  :hap:
Stirling Moss: "Quite frankly, Kimi Raikkonen is the fastest driver in the world"
Ron Dennis: "Kimi is so incredibly cool that I think that aspect of his personality surpasses even Mika.
Fernando Alonso: "Spa only earns the best"

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #275 u: 24-01-2011, 07:37:19 »
:da: , izdrzat ce one i 30k . Caca priti da ce je prodat kad bude tribalo minjat gume  :hehe: :hehe: , tako da to uvik iman na umu i izbjegavan zesce startove. Danas san ja mislin prvi put cua da su gume zaskripale kod starta  :o000: . Jos jedna pozitivna stvar kod zamjene guma je ta , da je auto sad napokon  tail happy , i sa iskljucivanjem  VDC-a , suraduje sa otpustanjem gasa u zavojima mnogo bolje :) , i moze se postici lipi kut kad se pretjera .
E sad lipo posalji pismo zahvale Toyu sto su bili toliko dobri i napravili gume koje se mogu voziti i u tvojim uvjetima   :hehe:

Ove conti su bucne u PM  :mad: . Na 100 ih vec lipo cujes , iznad 150 u autu su zvukovi kada stojis  na vrhu velebita i tu situaciju spasava jedino radio  :song: . Onaj dio AC od Karlovca do Zagreba je nepodnosljiv svaki put zbog onog asfalta

Ma nema problema  :ok: .Samo vi pricajte  :hap:
:da: :da:
VDC-mislim da se to nemore isključit   :?:, samo asr,...,al moraš ga jako zaniti da bi trznija vdc...

A za continental, ima sam ih na 33, pa sam mislija sa su ležajevi otišli koje zvukove su proizvodile.... :)
« Zadnja izmjena: 24-01-2011, 07:39:37 od GTzadar »
.... sempre gilles ....

Offline Roko

• Ovisnik o alfistima
  • 159 Ti
    • Zadar
« Odgovori #276 u: 24-01-2011, 08:42:55 »
:da: :da:
VDC-mislim da se to nemore isključit   :?:, samo asr,...,al moraš ga jako zaniti da bi trznija vdc...

A za continental, ima sam ih na 33, pa sam mislija sa su ležajevi otišli koje zvukove su proizvodile.... :)

Moze,moze  :da:. Drzis 3-5s tipku i voila :)

:funny:
Stirling Moss: "Quite frankly, Kimi Raikkonen is the fastest driver in the world"
Ron Dennis: "Kimi is so incredibly cool that I think that aspect of his personality surpasses even Mika.

Offline piquet

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • SYMY
    • Zagreb
« Odgovori #277 u: 24-01-2011, 08:58:38 »
na 147, 156 i GT se ne može isključiti...na 159kama se može.
MiTo

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #278 u: 24-01-2011, 09:14:17 »
na 147, 156 i GT se ne može isključiti...na 159kama se može.
Nisan zna, odnosno nisan nigdi pročita....moj se ionako sam isključija :mad:.... tako da može i na GT  :funny:
.... sempre gilles ....

XariX

• Gost
« Odgovori #279 u: 24-01-2011, 09:18:10 »
jos 25000km sa pirelicama  :da:
meni su se najbolje pokazale

I ja sam isto impresioniran sa Pirelli ljetnjim gumama, jednostavno savrsene, pogotovo u ZR izvedbi, kakve dolaze serijski na 159-ki.
Toyo sam imao na proslom autu, vrhunska guma, super grip, ali max sezonu i pol, sa mojim kilometrazama  :)

Pirelli je izdrzao dobrih 70 K km voznje, i sad je "SLIK", taman za Grobnik  :) :hehe:

Offline aaarrr

• Starosjedioc
    • Sisak
« Odgovori #280 u: 24-01-2011, 10:16:41 »
Moze,moze  :da:. Drzis 3-5s tipku i voila :)

:funny:

Može, može, tek tad počinje prava zabava... :craz

Offline Tomislav 1

• Ovisnik o alfistima
  • 147jtdm
    • Zadar
« Odgovori #281 u: 24-01-2011, 10:43:33 »
Hvala na jako detaljnome odgovoru  :ok:

Procita san tamo da nekima na poklopcu pise G1/R a u manualu G1/E, pa se ti sad misli  :?:
Ti znaci isto gubis tekucinu i sad imas zamistano crvenu-zelenu misancu ?
Nista , neda mi se sad u garazu , sutra provjerim pa javim za mjehurice , jer meni nije nigdi zauljeno oko cepa   :mah:
Sto moze biti od previse tekucine ,posto je ovaj nadolia preko Max-a , a vidin da na haubi pise warning za to  :ne:

@edit
Sto se tice onog vou,vou zvuka...
Ovo su 2 "najpametnija" odgovora sto sam nasa. Mnogo njih je minjalo driveshafts(homokineticke  :?:) ali bez uspjeha
http://www.alfaowner.com/Forum/alfa-159-brera-and-946-spider/184615-159jtd-strange-noise-2.html#post2958914
http://www.alfaowner.com/Forum/alfa-159-brera-and-946-spider/132090-constant-rubbing-noise-3.html#post2240361

Sto je od ovog dvoje izglednije po vama ? Nije mi jasno na koji "shaft" u mjenjacu misli ovaj ?
Sranje, bolje bi bilo da su gume ali kako vidim imaš Continental a on ne zuji tako da je definitivno nešto drugo. Nadam se da ti nije mjenjač.
E!

Offline kolgate

• Starosjedioc
  • Bmw 5
    • long village
« Odgovori #282 u: 24-01-2011, 16:47:30 »
I ja sam isto impresioniran sa Pirelli ljetnjim gumama, jednostavno savrsene, pogotovo u ZR izvedbi, kakve dolaze serijski na 159-ki.
Toyo sam imao na proslom autu, vrhunska guma, super grip, ali max sezonu i pol, sa mojim kilometrazama  :)

Pirelli je izdrzao dobrih 70 K km voznje, i sad je "SLIK", taman za Grobnik  :) :hehe:

ja sam na svojoj serijski dobio bridgestone potenzu i mogu reći da još uvjek služe svrsi
i nakon 35 000km...proklizavanja pri startu su nepoznanica jedino ak se baš ne pretjera i to samo u prvoj...
zavoje i nagle promjene smjera drže isto odlično jedino ak se baš pretjera oće zadnji kraj malo pobjeći ali vdc
to iskorigira, al to bi pripisao tomu što su negdje na 4-4.5 mm...inače su malo bučnije od turanze al ništa
pretjerano kakvih inače guma ima....
sad kad skinem zimske prelazim na p zero rosso, jel ima ko kakva iskustva s njima?

Offline Roko

• Ovisnik o alfistima
  • 159 Ti
    • Zadar
« Odgovori #283 u: 24-01-2011, 19:38:09 »
Sranje, bolje bi bilo da su gume ali kako vidim imaš Continental a on ne zuji tako da je definitivno nešto drugo. Nadam se da ti nije mjenjač.

A gle , da su gume , onda je to "moj" trosak od preko 1500e .Ovako ce to vjerojatno garancija pokrit .Neznan ni samo sto bi mi bilo draze .  :rolll:.  Nije mi nikako draga ideja da oni sad raskopaju auto dok otkriju tu sitnu falingu . Uz ova dva problema tu je jos i onaj "clonk" zvuk kad se jace otpusti kvacilo na nizim brzinama. Dali je i to povezano sa zamasnjakon mozda  :?: , jer ako je , onda bi vjerojatnno risia dvi muhe jednin udarcem. Normalnon coviku , pa ni meni ,nista od ovog nebi smetalo , ali zasto ne risit to kad je auto pod garancijom  :sport:

Offline 156 sp1 rosso

• Ovisnik o alfistima
  • Giulia Veloce
    • ZAGREB
« Odgovori #284 u: 24-01-2011, 19:52:15 »
Jesi danas išao autocestom prema jugu iz smjera ZG. :?:
Gubila il dobila......zauvijek si moja voljena. Volim te Hrvatska.

Offline nikola bozic

• Starosjedioc
    • Zadar
« Odgovori #285 u: 24-01-2011, 20:15:44 »
A gle , da su gume , onda je to "moj" trosak od preko 1500e .Ovako ce to vjerojatno garancija pokrit .Neznan ni samo sto bi mi bilo draze .  :rolll:.  Nije mi nikako draga ideja da oni sad raskopaju auto dok otkriju tu sitnu falingu . Uz ova dva problema tu je jos i onaj "clonk" zvuk kad se jace otpusti kvacilo na nizim brzinama. Dali je i to povezano sa zamasnjakon mozda  :?: , jer ako je , onda bi vjerojatnno risia dvi muhe jednin udarcem. Normalnon coviku , pa ni meni ,nista od ovog nebi smetalo , ali zasto ne risit to kad je auto pod garancijom  :sport:

Kani se tih LOPOVA iz "Vase auto" i nadji pristojnog servisera kod kojeg ces odstraniti kvarove u garantnom roku.Ovi u "Vase auto" su obicni lopovi skupa sa svojim vlasnikom brkatim kretenom iz Sibenika.Samo se znaju uvlaciti jedni drugima u anus i gledaju te u lice i zele te prevariti.Ovo smatraj kao prijateljsko upozorenje.
Alfa 75 3.0 V6 America - siva, Alfa 75 3.0 V6 America - crna, Alfa Gtv 6 2.5 V6 - crna,
Alfa Milano 2.5 V6 Automatic - srebrna, Alfa 33 1.3 Sport Wagon Mk. 2 - mat crvena
By Alfa 75:"Samo vi čekajte da grožđe dozori,Alfe se beru brzo i bez puno priče !!!"

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #286 u: 24-01-2011, 20:26:13 »
Kani se tih LOPOVA iz "Vase auto" i nadji pristojnog servisera kod kojeg ces odstraniti kvarove u garantnom roku.Ovi u "Vase auto" su obicni lopovi skupa sa svojim vlasnikom brkatim kretenom iz Sibenika.Samo se znaju uvlaciti jedni drugima u anus i gledaju te u lice i zele te prevariti.Ovo smatraj kao prijateljsko upozorenje.
:da: :da: :da:
.... sempre gilles ....

XariX

• Gost
« Odgovori #287 u: 24-01-2011, 20:43:57 »
ja sam na svojoj serijski dobio bridgestone potenzu i mogu reći da još uvjek služe svrsi
i nakon 35 000km...proklizavanja pri startu su nepoznanica jedino ak se baš ne pretjera i to samo u prvoj...
zavoje i nagle promjene smjera drže isto odlično jedino ak se baš pretjera oće zadnji kraj malo pobjeći ali vdc
to iskorigira, al to bi pripisao tomu što su negdje na 4-4.5 mm...inače su malo bučnije od turanze al ništa
pretjerano kakvih inače guma ima....
sad kad skinem zimske prelazim na p zero rosso, jel ima ko kakva iskustva s njima?

Da se akcentiram:
I ja sam isto impresioniran sa Pirelli ljetnjim gumama, jednostavno savrsene, pogotovo u ZR izvedbi 225/50-R17, kakve dolaze serijski na 159-ki.

Pirelli je izdrzao dobrih 70 K km voznje, i sad je "SLIK", taman za Grobnik  :da:
Sljedeće ljetnje su isto Pirelli, ali ne ROSSO, nego NERO... ah te dimenzije i oznake :) :hehe:

Offline Roko

• Ovisnik o alfistima
  • 159 Ti
    • Zadar
« Odgovori #288 u: 24-01-2011, 20:49:07 »
Jesi danas išao autocestom prema jugu iz smjera ZG. :?:
:ne2:. Bia na otoku cili dan . Koji se gust malo maknit iz grada u onu pustos  :love:

Ja nisan ima puno kontakta sa njima tako da nemogu puno reci. Mogu samo reci da mi je full ok onaj tip(oko 2m ima) koji mi je bia dosa doma preko startera upalit auto .Sad kad san bia na servisu , trazia san njega ali je bia bolestan....Inace mi se cini da u servisu radi dosta praktikanata i nije mi jasno kako su mogli propustit ovu stvar oko serva.
U Zadru( ili okolici) i nema drugog ovlastenog servisa osim njih  :?: .Koja je vasa preporuka ?  Ako je tako , onda cu jos ovu godinu  kod njih obavit ove sitnica a onda  :mah: i u nekog po vasoj preporuci

Offline 156 sp1 rosso

• Ovisnik o alfistima
  • Giulia Veloce
    • ZAGREB
« Odgovori #289 u: 24-01-2011, 20:51:28 »
:ne2:. Bia na otoku cili dan . Koji se gust malo maknit iz grada u onu pustos  :love:

Crna 159 TI ZD rege me prešla na autoputu danas dvaput ,pa sam te se sjetio.

Offline Roko

• Ovisnik o alfistima
  • 159 Ti
    • Zadar
« Odgovori #290 u: 24-01-2011, 20:53:35 »
Crna 159 TI ZD rege me prešla na autoputu danas dvaput ,pa sam te se sjetio.

Mozda mi neko drpia alfu na popodne  :o000: :hehe: :hehe:

**(da ne otkrivan potpunu reg  :?:)

ZD 159 ** ili
ZD 656 **
Mozda koja od te dvi  :?: :hap:
« Zadnja izmjena: 24-01-2011, 20:54:26 od MafiaMan »

Offline 156 sp1 rosso

• Ovisnik o alfistima
  • Giulia Veloce
    • ZAGREB
« Odgovori #291 u: 24-01-2011, 21:01:31 »
Mozda mi neko drpia alfu na popodne  :o000: :hehe: :hehe:

**(da ne otkrivan potpunu reg  :?:)

ZD 159 ** ili
ZD 656 **
Mozda koja od te dvi  :?: :hap:

Biti će ova druga 150 ks.

Offline Roko

• Ovisnik o alfistima
  • 159 Ti
    • Zadar
« Odgovori #292 u: 24-01-2011, 21:04:50 »
Biti će ova druga 150 ks.

Ove su obe 2.4 . Izgleda da si ti srea onu sa Paga koju ja nisan nijednom vidia   :)

Offline 156 sp1 rosso

• Ovisnik o alfistima
  • Giulia Veloce
    • ZAGREB
« Odgovori #293 u: 24-01-2011, 21:11:10 »
Ove su obe 2.4 . Izgleda da si ti srea onu sa Paga koju ja nisan nijednom vidia   :)
:hehe:

Offline Tomislav 1

• Ovisnik o alfistima
  • 147jtdm
    • Zadar
« Odgovori #294 u: 24-01-2011, 22:21:40 »
Auto kuće dok je auto pod garancijom mudruju da je sve uredu, čim ti garancija istekne ništa više nevalja i sve triba minjati, tako ako smatraš da nešto nije uredau a garancija triba pokriti trošak budi uporan i je** im mater. :ok:
E!

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #295 u: 24-01-2011, 22:23:24 »
Auto kuće dok je auto pod garancijom mudruju da je sve uredu, čim ti garancija istekne ništa više nevalja i sve triba minjati, tako ako smatraš da nešto nije uredau a garancija triba pokriti trošak budi uporan i je** im mater. :ok:
Obavezno  :da: :da: :da:

Frend mi se nedavno skoro opeka s ''garancijom''....zamalo ode 13k kuna....odma ih nagazi  :da: :da:
.... sempre gilles ....

Offline aaarrr

• Starosjedioc
    • Sisak
« Odgovori #296 u: 25-01-2011, 08:08:02 »

Potpuno se slažem.
Dok je auto pod garancijom ništa ne čuju i ništa ne vide...  :batin

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GTV V6 TB, GIULIETTA, Z750, SF1098S
    • ZG
« Odgovori #297 u: 25-01-2011, 11:54:56 »
kod nas je sustav takav da moraš dić frku, yebat im sve po spisku i prijetit svim živim novinama i svime da se oni pokrenu i priznaju nešto... naravno ima ih koji su ok, ali ovako je sa večinom, doma imam 2 auta pod garancijom tako, do nedavno ih je bilo 3 i sa svakim je bila ista situacija, dok se ne počneš urlat i prijetit ništa se ne poduzima, nakon toga postanu uljudni i ok.... nažalost to tako funkcionira sa tim ovlaštenim
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

Offline Roko

• Ovisnik o alfistima
  • 159 Ti
    • Zadar
« Odgovori #298 u: 25-01-2011, 12:11:46 »
 :rolll: ,hmm , ja i nisan bas prava osoba za dizat uzbunu ,no ako budu sto osporavali , onda vadin svoje tajno oruzje  . Dida , on je pravi za ovakve situacije  :funny: .Vec je ima uspjesne intervencije u mehanizaciji i  mitrovicu  :hehe:

Offline Suki_san

• Starosjedioc
  • 156 1.9 JTDm 16V SW SP
    • Đakovo
« Odgovori #299 u: 25-01-2011, 17:44:05 »
... stara škola najbolja...
Every night  I have the same dream
I'm hatching some plot, scheming some scheme!