19-04-2026, 21:43:31

Autor Tema: AUTOCOMMERCE - Iskustva sa koncesionarom  (Posjeta: 59421 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline GoGGY-ARC

• Trade Count: (0)
  • Pripravnik
  • **
  • Spol: Muški
    • Zagreb
Odg: AUTOCOMMERCE - neprofesionalnost koncesionara
« Odgovori #30 u: 02-08-2007, 09:55:37 »
Mislim da bi djelatnici Autocommerce-a trebali prošetat u neki Opelov, Citroenov ili bilo koji drugi salon da vide kako se djelatnik autosalona treba ponašat i kako se prodaju automobili

MA PRODAJNI REZULTATI FIATA SVE GOVORE :mad: :mad:

Salon Automehanika Servisi. To je pravi Alfin salon. 

Zagorar

• Gost
« Odgovori #31 u: 05-08-2007, 21:56:14 »
evo da i ja napišem neka svoja iskustva sa AC. Manje više su slična vašima koje sam čitao i prije nego što sam išao kupiti auto ali stvarno nisam mogao vjerovati da su toliko neoraganizirani i da su u stanju napraviti toliko propusta u 2-3 moja posjeta salonu.

Dođem prvi dan tražit katalog i cijenik te da mi malo objasne što mi dolazi u kojem paketu opreme iako sam već bio gotovo sigurno odlučio da uzimam 147 1.9 jtd passione sa troje vrata. Katalog naravno nemaju, isprintaju mi cjenike ali neznaju cak ni procitat sa njih sto mi od opreme dolazi, nemaju za pokazat slike felni iz različitih paketa opreme, kažu da ću na auto morat čekat 3 mjeseca... Na kraju se odlučim za auto koji su imali u salonu (koji je zapravo i bio ono što sam tražio samo je imao dvoja vrata viška), dogovorim se na telefon da ću doći donjet lovu i kad dođem auto je 4000 kn skuplji nego što je bio dan prije jer su nešto krivo izračunali. Platim i uzmem račun da sredim osiguranje i zamolim ih da mi srede auto sutra do 10 (imali su cijeli dan za to) jer bi htio riješit tehnički i poć na policiju sve u jednom danu ali oni me uvjeravaju da policija do 3 radi i da ne trebam žurit tako (naravno radila je do 1 i nisam stigao). Dođem uplatit osiguranje i žena mi ga neće napravit jer mi nisu upisali snagu motora na račun... Sredim to nekako i ujutro idem po auto koje je bilo na servisu i lik mi tamo pokazuje kako se otvaraju pepeljare i pretinci unutra, kako se pale žmigavci i slično, a o servisnim intervalima, izmjeni tekućina i sličnim bitnim stvarima ni riječi. Tražim ih tepihe za unutra nude mi faitove jer za alfu trenutno nemaju.Idem dalje na tehnički i auto mi nemože proći jer su izdali krivu homologaciju ( dozvoljen najveći profil gume 16, a kod mene na novom auto direktno iz salona 17; 215;45)... To sam sve nekako riješio iako sam izgubio dan više bezpotrebno,ali dobro bio sam sretan jer ne moram imat s njima posla godinu dana...

Nakon 20 km što sam odvozio i ostavio bubrege na putu, pođem na benzinsku vidit što je s gumama a one napumpane na 3.6 bara, danas otvaram haubu bez veze da gledam malo i skužim da mi je tekućina za hlađenje debelo ispod minimuma... A to je auto koji je prije 5 dana bio na  nultom servisu i trebao je izaći iz salona takav da godinu dana nikakvih briga nemam... Sutra idem frendu da mi malo pogleda tekućine i pročačka po autu jer tko zna što još može falit unutra

Katastrofa, zbilja moraš biti Alfista da bi kod njih kupio auto, jer svaki drugi prosječan kupac bi odustao  :wal:

Ovo si dobro primijetio!

Moje iskustvo s kupovinom prošlog auta (isto 147) u AC-u bilo je još i daleko gore. Nemam ni približno dosta prostora  :hap: da bih tu u postu i samo dotaknuo sve bitne detalje iz tog fantastičnog  :mad: događaja, a (pre)dugi postovi ionako nisu baš u duhu foruma.

Dovoljno je sad samo da velim da je taj moj auto bio poskupio od narudžbe i predračuna pa do računa i plaćanja nekih 700 eura.  :wal: Svatko će reći "nemoguće", ali eto, u AC-u je i to bilo moguće. Ali da budem ipak sasvim precizan reći ću da je "pokušao poskupjeti 700 eura".  :hap:
Naime, nisam mu (im) to dopustio. (Ipak su Zagorci u pitanju - Pravica je najvažnija!)  :hehe: Bila je to neravnopravna borba   :box:  :))) - ja sam protiv prodavača, inspektora za AR, i tete na blagajni,  :love3:   :))) zapravo protiv cijelog AC-a. :clap: Kakva pobjeda!!!

Ipak, kad sam pet godina nakon toga odlučio opet otići kupovati u AC nisam znao da li bi to nazvao alfizam, mazohizam, idiotizam ili nešto još gore.  :))) No, saznao sam u međuvremenu da taj moj davni "vrli" prodavač više ne radi u AC-u, a i pomislio sam da mi se takve stvari ipak ne mogu dva puta dogoditi. Statistički.  :hap: Imao sam jednostavno dobar predosjećaj. I ovaj put sve je bilo zbilja sasvim drugačije. Savršeno. Od narudžbe pa do isporuke. I još, na kraju, dan poslije preuzimanja auta, nakon malog :hap: slavlja, zvoni doma telefon i s druge strane, kojeg li iznenađenja, moj novi prodavač iz AC-a i veli: "Niste se javili, pa zovem da pitam jeste li sretno stigli doma, je li sve u redu, i jeste li zadovoljni s autom?" 

Mislio sam da sanjam!  Pa zar je to onaj isti AC?!!?  :ling:

« Zadnja izmjena: 07-08-2007, 22:49:39 od Zagorar »

Enver

• Gost
« Odgovori #32 u: 08-08-2007, 15:53:53 »
Zasto bi se covjek javljao prodavacu  :?: :hehe:

Ja sam dozivio sve i svasta u razlicitim salonima i servisima, izgledam kao balavac, doslovce, pa se mnogi prema meni ponasaju podosta bezobrazno. Tak da sam vec na sve naviknut  :)))

Offline chapra

• Starosjedioc
  • Tonale 1.6 DDCT 130
    • ZAPREŠIĆ-ZAGREB
« Odgovori #33 u: 08-08-2007, 20:58:41 »
Ja sa Autocommercom do sada nisam imao nekih loših iskustava, naime prošlu alfu 156 sam kupio kod Karića i nakon 5 godina redovnog servisiranja, i ostavljenih miliona novaca kod njih (novi auto+servisi svakih 10.000 km+hrpa sitnica kao tepihići itd.) imao sam tretman kao da crni cigo dođe žicat da mu daju koju kintu...zato sam odlučio novu alfu 159 kupit kod Autocommerca. Auto je došao za 5 dana (rekli su prvo za 7), baba me zvala (mislim da se zvala Liliana ili tako nekako), svaki čas da me izvjesti kad će doći auto, čak mi je i sredila neki popust od 8.000 kn. jer nisu imali boju koju sam htio, i naravno dobio sam prilikom preuzimanja auta tepihiće gratis. Sve u svemu nemogu se potužiti, makar nakon pročitanih negativnih iskustava, postao sam malo skeptičan, jer mi se bliži prvi servis, a mislio sam naravno tamo ići. Ima li netko neki prijedlog gdje ići (samo ne Karić)? Bok
"just one more thing....."

Offline Paso

• Član Alfa Kluba 13
  • Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GTV 3.0, GT 1.9, Giulia 2.2 JTDM, Giulia 2.0 Turbo
    • Zaljev, Rijeka
« Odgovori #34 u: 08-08-2007, 23:01:44 »
Ja sam prije dva dana bio u AC salonu u Rijeci, išao sam kupiti jedan rezervni dio, imali su na skladištu, sve pet. Onda sam zavirio u salon i tu su se svi rastrčali da me pitaju što me zanima, bili su super-ljubazni i prepuni informacija. Nisam u salonu često, pa ne znam da li je to uvijek tako - ili je to možda dijelom i zbog generalne kritike kojom je počela ova rasprava. I prije sam kod njih naručivao dijelove i obavljao sitnije stvari - uvijek su bili profesionalni, korektni i susretljivi. Evo, da ne bude sve negativno, ja se nadam da će kod mene i u budućnosti zadržati dobar dojam. :)

zzip

• Gost
« Odgovori #35 u: 09-08-2007, 10:26:24 »
da se kratko uključim u ovu raspravu... nilada nisam kupovao kod njih... tako da nemam nikakva iskustva...

pogotovo jer je AC ipak naš sponzor.
AC nije produžio s nama ugovor i koliko sam ja upućen oni nisu naši sponzori, bar ne glavni AC u ZG mi samo ostvarujemo vrhunsku suradnju i imamo podršku od AC-a u Splitu dok nas glavna poslovnica odnosno uprava nažalost više ne podržava i ne podupire i ne sudjeluje s nama u projektima :ok: :ne2: :ne2:

s boldanim se slažem... nakon više od godine dana koliko postoji klub Fiatisti i nebrojenih pokušaja kontakta sa marketingom ACa.. još uvjek smo na mrtvoj točki i na početku... a obećanja su dana...

...neznam za ove detalje, ali znam da mi u alfa klubu imamo dodatni popust na gotovinsko plachanje... :ok:

kao i svi koji se pojave sa kešom u BILO KOJOJ prodavaonici rezervnih dijelova...
imam ja i popust u tokiću na keš a nije nam sponzor...

rezime... onaj koji daje 10% popusta na bilo šta, nemože sebe nazivati sponzorom...
10% mi da teta koja mi slamu reže...

Offline zdravka

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Ženski
  • TY
    • Zagreb
« Odgovori #36 u: 09-08-2007, 10:30:02 »
tako je zzip  :da:
to je još jedan primjer neprofesionalnosti......veliki, bitan primjer
...tko nije naučio gledati nebo u potoku, ne zna što su ribe na drveću...

Andrić

Schox

• Gost
« Odgovori #37 u: 09-08-2007, 20:23:12 »
Ima li netko neki prijedlog gdje ići (samo ne Karić)? Bok

Pa naravno...kod seba u : Bertol Automobili

Offline mareo

• Administrator
  • Trade Count: (+33)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT Blackline Q2
    • Zgb
« Odgovori #38 u: 09-08-2007, 22:46:24 »

...neznam za ove detalje, ali znam da mi u alfa klubu imamo dodatni popust na gotovinsko plachanje... :ok:

kao i svi koji se pojave sa kešom u BILO KOJOJ prodavaonici rezervnih dijelova...
imam ja i popust u tokiću na keš a nije nam sponzor...

rezime... onaj koji daje 10% popusta na bilo šta, nemože sebe nazivati sponzorom...
10% mi da teta koja mi slamu reže...

...krivo govorish, 5% je u AC-u u Zagrebu popust za obichne smrtnike (gotovina), a josh extra 10% za chlanove...tako je bilo kada sam zadnji put uzimao dijelove tamo... :da:

*ebo mene mali pas, kak' si? pa tak'...

Offline a.m.alfa

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • MG HS
    • Fiume (RI)
« Odgovori #39 u: 09-08-2007, 22:59:31 »
Ja sam prije dva dana bio u AC salonu u Rijeci, išao sam kupiti jedan rezervni dio, imali su na skladištu, sve pet. Onda sam zavirio u salon i tu su se svi rastrčali da me pitaju što me zanima, bili su super-ljubazni i prepuni informacija. Nisam u salonu često, pa ne znam da li je to uvijek tako - ili je to možda dijelom i zbog generalne kritike kojom je počela ova rasprava. I prije sam kod njih naručivao dijelove i obavljao sitnije stvari - uvijek su bili profesionalni, korektni i susretljivi. Evo, da ne bude sve negativno, ja se nadam da će kod mene i u budućnosti zadržati dobar dojam. :)

:da: :ok:
Paso je sve reko

Od 1999 kada je otvoren AC u Ri nemam nikakvih problema,stvarno zaslužuju pohvale i sa moje strane i nadam se da će i tako ostati

Fiuman

• Gost
« Odgovori #40 u: 12-08-2007, 01:27:05 »
ja jedino nisan zadovoljan aš nemaju neke po meni bitne stvari na lageru-npr. garnitura brtvi(čekao 1 mj.).sa 166 2.0 V6 turbo smo tjedan dana vozili u safe modeu aš nisu imali program  :wal:-i ovo zadnje nije patka nego živa istina  :ne2:

Offline Marin krk

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
    • KRK
« Odgovori #41 u: 14-08-2007, 21:29:11 »

:da: :ok:
Paso je sve reko

Od 1999 kada je otvoren AC u Ri nemam nikakvih problema,stvarno zaslužuju pohvale i sa moje strane i nadam se da će i tako ostati

i ja se slažem u vezi AC-ea u rijeci. tamo sam išao na servis dok je alfica bila pod garancijom, čak su mi zamjenili par stvarčica kao rikverc prekidač, stim da sam ja garancijski list zaboravio doma :redf:, na to su mi rekli da donesem kad budem prolazio pa da će uvest u komp. a alfu sam kupio u it i vozim je na tal reg. uvijek su brzi i uljudni :da: :ok:

Offline veron

• Starosjedioc
  • GLTT + Smart EQ
    • Zagreb
« Odgovori #42 u: 15-08-2007, 23:43:57 »
kad bih sad počeo pisati sva sranja koja sam doživio u AC-u, ne bi bilo kraja, pa mogu samo zaključit da je dotična firma - katastrofa!!!
Zapravo to je "ogranak" firme iz Slovenije, a ko iza svega stoji - dajem Va svima na razmišljanje....
Žalosno, jedini izbor su nam Bertol i sl., ali nisu ni oni uvijek svemogući, kad spomenuta "mašinerija" stoji iza njih i diktira.....  :gun: :gun: :gun: :gun: :gun:

Offline Pero156TS

• Predsjedništvo
  • Trade Count: (+13)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spider
    • Zagreb
« Odgovori #43 u: 10-09-2007, 15:47:02 »
Evo imao sam tu sreču/nesreču da posjetim AC u Splitu i Rijeci, stvarno svaka pohvala.
Ovi u Splitu su malo sporiji ali su odmah riješili kolko su mogli dok ovi u rijeci su malo neorganizirani(gužva),ali su ipak na moje nagovaranje
riješili problem u roku 45min.
Spider 115

alex2209

• Gost
« Odgovori #44 u: 30-09-2007, 06:09:34 »
Ja sam bio u tom ocajnom AC  i takvu neprofesionalnost jos nisam nigdje dozivio, pitao sam koliko dugo cu morati cekati. Odg: pa gospodine, vidim da imate Graz tablice, znaci u zivotu vam se nezuri, stigli doma za 2 ili za 6 sati sigurno nemjenja na stvari jer danas sigurno nemorate ici na posao, kad sjedite utorkom u Zagrebu...

Offline josip07

• Učim polako
    • Sinj
« Odgovori #45 u: 31-01-2015, 23:36:34 »
Imam pitanje vezano za autocommerce SPLIT.
Nedavno sam kupio jeep cherokee 2.8 crd. Živim kraj Sinja i koristim ga za izlete na planinu Kamesnicu.
Pošto je Fiat vlasnik jeepa, valjda ovi u splitu znaju servisirati iste? A i motor je talijanski proizvođač( VM motori).Zna li itko  kakve su kvalitete servisi?

barba Oro

• Gost
« Odgovori #46 u: 01-02-2015, 09:01:47 »
Imam pitanje vezano za autocommerce SPLIT.
Nedavno sam kupio jeep cherokee 2.8 crd. Živim kraj Sinja i koristim ga za izlete na planinu Kamesnicu.
Pošto je Fiat vlasnik jeepa, valjda ovi u splitu znaju servisirati iste? A i motor je talijanski proizvođač( VM motori).Zna li itko  kakve su kvalitete servisi?

pa išli su na "obuku" za chryslere. Traži Slavka, on ti je odličan meštar.

Offline josip07

• Učim polako
    • Sinj
« Odgovori #47 u: 01-02-2015, 10:24:31 »
Hvala na odgovoru..Odvest ću ga.
 Inače nemam povjerenja u servise općenito. Prije par godina sam imao mali kvar na motoru (suzuki strom 650)..i odveo sam ga u ovlašteni suzuki servis u splitu.
Raskopali su ga i 2 tjedna su odugovlačiti (nisu znali što mu je).I onda je tip rekao da treba naručiti cijeli novi sistem usisa i glavu motora. (10000 kn).Posvadali smo se, sklopili su ga nazad kakav je bio, platio rad i odvezao sam ga u zagreb kod tipa koji zna što radi.Utvrdio je neki mali elektro kvar, platio 250 kn dio i 800 kn za rad njemu i elektricaru).

Offline deda

• Sa stažom
    • Zagreb
« Odgovori #48 u: 01-02-2015, 10:27:34 »
VM motore zna svaki alfin meho srediti.

Offline josip07

• Učim polako
    • Sinj
« Odgovori #49 u: 01-02-2015, 10:42:42 »
Onda ga mogu odvest i u "balinjere"?
Čitao sam po forumu da je kvalitetan servis.

Offline Luka_ri

• Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #50 u: 01-02-2015, 11:41:43 »
Onda ga mogu odvest i u "balinjere"?
Čitao sam po forumu da je kvalitetan servis.
Opcenito...budi oprezan sa forumskim preporukama.
Ta Balinjera na Fiat Tempri 1.6 nije znala rijesit problem gubljenja snage i gasenja auta. Dok su "rijesavali problem" promjenili su hrpu stvari ali nikako pogodit da je senzor radilice u banani. Meni je to neshvatljivo za takve strucnjake. Na kraju je onaj stari vlasnik na telefon mom starom rekao da sta mu je uopce dovozio taj krs i neka ne dolazi vise. A stari ga je zvao jer je po peti put ostao na cesti sa "ispravnim" autom. Bezobrazluk na kubik.

Ali eto, ima na forumu i ljudi koji su zadovoljni...samo imam osjecaj da najbolje prolaze majstori koji ti tepaju da ti je auto super, da takvog auta nema nasiroko, isplati se ulozit u njega itd.
Takav je Balinjera bio dok je mogao uzimati pare na svoje pokusaje. Kad ga je stari pitao moze li poslati vucnu sluzbu po auto i to napokon rijesiti onda ga je sprasio.
Aliis si licet, tibi non licet.

Offline zvrnn

• Starosjedioc
  • Nema Alfa
    • Rijeka
« Odgovori #51 u: 01-02-2015, 12:11:31 »
Hvala na odgovoru..Odvest ću ga.
 Inače nemam povjerenja u servise općenito. Prije par godina sam imao mali kvar na motoru (suzuki strom 650)..i odveo sam ga u ovlašteni suzuki servis u splitu.
Raskopali su ga i 2 tjedna su odugovlačiti (nisu znali što mu je).I onda je tip rekao da treba naručiti cijeli novi sistem usisa i glavu motora. (10000 kn).Posvadali smo se, sklopili su ga nazad kakav je bio, platio rad i odvezao sam ga u zagreb kod tipa koji zna što radi.Utvrdio je neki mali elektro kvar, platio 250 kn dio i 800 kn za rad njemu i elektricaru).

Daj samo radi zanimljivosti koji je kvar na kraju bio? Ako se sjecas

Offline josip07

• Učim polako
    • Sinj
« Odgovori #52 u: 01-02-2015, 13:23:28 »
Prilikom  davanja kontakta tj prije paljenja motora čuje  se zujanje pumpe za gorivo.Neki plastični zupčanik u sistemu je preskakati tj kvrcio. Nije imalo utjecaja na vožnju ali je instrument tabla  javljala grešku na pumpi goriva.Vozio sam ga 5-6 mjeseci tako ali mi je išlo na živce pa sam to htio riješit.
« Zadnja izmjena: 01-02-2015, 13:24:52 od josip07 »

Offline Marlboro

• Pripravnik
  • **
  • 159 SW 2.4JTDM Q4 Ti ex.156 SW Giugiaro 2.4JTDM SP
    • Split
« Odgovori #53 u: 01-02-2015, 18:50:00 »
Opcenito...budi oprezan sa forumskim preporukama.
Ta Balinjera na Fiat Tempri 1.6 nije znala rijesit problem gubljenja snage i gasenja auta. Dok su "rijesavali problem" promjenili su hrpu stvari ali nikako pogodit da je senzor radilice u banani. Meni je to neshvatljivo za takve strucnjake. Na kraju je onaj stari vlasnik na telefon mom starom rekao da sta mu je uopce dovozio taj krs i neka ne dolazi vise. A stari ga je zvao jer je po peti put ostao na cesti sa "ispravnim" autom. Bezobrazluk na kubik.

Ali eto, ima na forumu i ljudi koji su zadovoljni...samo imam osjecaj da najbolje prolaze majstori koji ti tepaju da ti je auto super, da takvog auta nema nasiroko, isplati se ulozit u njega itd.
Takav je Balinjera bio dok je mogao uzimati pare na svoje pokusaje. Kad ga je stari pitao moze li poslati vucnu sluzbu po auto i to napokon rijesiti onda ga je sprasio.
Iako je tema autocommerce moram se osvrnuti na post kolege Luka_ri.
"Balinjeru" posjecujem godinama i nikad nisam imao problema prilikom dijagnostike ni samog popravka. Osobno sam zadovoljan njihovim uslugama te ih apsolutno preporucujem svima, a i sam razlog zasto sam se prvi put obratio njima bio je nezadovoljstvo uslugama AC-a u Splitu. Ne znam da li rade jeep-ove najbolje ih je nazvat i pitat. (balinjera RIC ocekujem dozivotni popust nakon ove objave).

Offline Luka_ri

• Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #54 u: 01-02-2015, 18:51:35 »
Iako je tema autocommerce moram se osvrnuti na post kolege Luka_ri.
"Balinjeru" posjecujem godinama i nikad nisam imao problema prilikom dijagnostike ni samog popravka. Osobno sam zadovoljan njihovim uslugama te ih apsolutno preporucujem svima, a i sam razlog zasto sam se prvi put obratio njima bio je nezadovoljstvo uslugama AC-a u Splitu. Ne znam da li rade jeep-ove najbolje ih je nazvat i pitat. (balinjera RIC ocekujem dozivotni popust nakon ove objave).
I ja sam cuo samo pohvale ali eto...iskustvo je drugacije.
Meni je Tonci povise fesba nastavio odrzavat auto i tip je stvarno bio korektan.
Aliis si licet, tibi non licet.

Offline Marlboro

• Pripravnik
  • **
  • 159 SW 2.4JTDM Q4 Ti ex.156 SW Giugiaro 2.4JTDM SP
    • Split
« Odgovori #55 u: 01-02-2015, 18:57:31 »
I ja sam cuo samo pohvale ali eto...iskustvo je drugacije.
Meni je Tonci povise fesba nastavio odrzavat auto i tip je stvarno bio korektan.
vrijednost foruma i je da se dijele razlicita iskustva :pivo:

Curly

• Gost
« Odgovori #56 u: 14-10-2016, 19:29:32 »
Današnja usluga u AC je bila toliko jadna da se počinjem pitati da li oni uopće žele prodati Giuliu.

Išlo je otprilike ovako:

Ulazi u salon osoba A i ....nigdje nikog....
kad jedan prodavač ,kojiizgleda kao da je klošar, primjeti kupca dođe do njega nezainteresirano.
Osoba A: Imam Giuliettu, zainteresiran sam da ju dam unutra i doplatim za Giuliu?!
prodavač: ma, bolje vi to prodajte privatno...budete više dobili!
iiiiiiii ode....

Dakle, već ta rečenica mogla mu je dati do znanja da ispred sebe ima ozbiljnog kupca, ali on se nije ni potrudio malo prezentirati auto samoinicijativno!

Ulazi stariji bračni par i kažu: jaooo..mi volimo alfe...imali smo prvu 33 u ZG...
Hint Hint....prodajni moment .."magic moment"....prodavač ne trza...

i tako to....

« Zadnja izmjena: 14-10-2016, 19:30:23 od Curly »

Offline krk4n

• Ovisnik o alfistima
  • 159 tka
    • Zagreb
« Odgovori #57 u: 14-10-2016, 19:59:49 »
Oni dobiju proviziju ako ne prodaju auto :da:

Curly

• Gost
« Odgovori #58 u: 14-10-2016, 20:20:31 »
ono....ode tam osoba koja je na granici da kupi giuliu ili nekaj drugo i oni se potrude da kupi nekaj drugo  :fp

Offline tomo AR 159

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo Giulietta 1.4 turbo benzina
    • Zagreb - Sesvete
« Odgovori #59 u: 14-10-2016, 20:29:21 »
Današnja usluga u AC je bila toliko jadna da se počinjem pitati da li oni uopće žele prodati Giuliu.

Išlo je otprilike ovako:

Ulazi u salon osoba A i ....nigdje nikog....
kad jedan prodavač ,kojiizgleda kao da je klošar, primjeti kupca dođe do njega nezainteresirano.
Osoba A: Imam Giuliettu, zainteresiran sam da ju dam unutra i doplatim za Giuliu?!
prodavač: ma, bolje vi to prodajte privatno...budete više dobili!
iiiiiiii ode....

Dakle, već ta rečenica mogla mu je dati do znanja da ispred sebe ima ozbiljnog kupca, ali on se nije ni potrudio malo prezentirati auto samoinicijativno!

Ulazi stariji bračni par i kažu: jaooo..mi volimo alfe...imali smo prvu 33 u ZG...
Hint Hint....prodajni moment .."magic moment"....prodavač ne trza...

i tako to....

Kad sam ja bio gledat Giuliu isto nigdje nikoga, dolazi prodavačica, sjeda za pult, ja sjedim u autu, dižem haubu, gledam gume, gledam prtljažnik ... ona ništa. Ja joj prilazim i ja njoj zaželim dobar dan i postavim par pitanja o Giuliji. A ona više-manje nema pojma... katastrofa.

Ali ima i jedan svijetli primjer iz AC.
2011. prije nego sam kupio 159, bio sam u AC gledat Giuliettu i na probnoj vožnji. Prodavač je bio stvarno ljubazan i znao je odgovore na sva pitanja. Ako ću ikada u AC kupit novi auto, tražit ću njega.
« Zadnja izmjena: 14-10-2016, 20:30:44 od tomo AR 159 »
Il cuore ha sempre ragione