19-04-2026, 05:34:18

Autor Tema: AUTOCOMMERCE - Iskustva sa koncesionarom  (Posjeta: 59359 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Stepko

• Trade Count: (0)
  • Učim polako
  • Spol: Muški
  • -
    • Zagreb
AUTOCOMMERCE - Iskustva sa koncesionarom
« u: 09-06-2007, 16:05:04 »
Poštovana gospodo iz Autocommerca.....

Ovo što sam danas doživio u vašem izložbeno prodajnom salonu u Jablanskoj ulici u Zagrebu je jedna totalna sramota i neprofesionalnost za Vas kao glavnog kocesionara za vozila Fiat, Alfa Romeo i Lancia za područje RH.

Povod mojeg posjeta Vašeg salona bila je zainteresiranost za novi Fiat Bravo!
Na samom ulazu u salon kao i cijelo vrijeme boravka u njemu nitko od vaše dvije djelatnice koje su danas bile tamo nije pokazivao zainteresiranost za moju nazočnost kao ''budućeg'' kupca vozila vrijednog preko 150 tisuća kuna.

Nakon razgledavanja izloženih vozila dolazim do vaše sredovječne djelatnice koja je već i na prvi pogled odavala dojam totalne nezainteresiranosti, nestručnosti i nepodobnosti mjesta na kojem se nalazila te započinjem razgovor. Ista ta Vaša djelatnica na neka osnovna pitanja o prolasku dotičnog vozila na Euro NCAP testovima mora prelistavati i zagledavati u svoje skripte!
Nakon mojih daljnjih pitanja i djelatničinih veoma šturih i traljavih odgovora vezanih oko tehničkih podataka dotičnih motora koje se nude u novom Bravu, postavio sam pitanje čiji me odgovor iskreno ostavio u šoku i nagnao da pišem ovu pokudu o vama.
Naime, postavio sam pitanje vezano za potrošnju novog Fiatovog 1.4 turbo motora sa 150 ks.
Dobio sam slijedeći odgovor:''TAMO NA POLICI VAM JE KATALOG SA TEHNIČKIM PODACIMA PA SI SAMI POGLEDAJTE''

Naravno, specifikacija tog motora uopće nema u hrvatskoj i jedinoj inačici kataloga za novi Bravo iako u cjeniku već postoji formirana cijena!

Pa poštovana gospodo iz Autocommerca, što vi imate meni za odgovoriti na ovakav način konverzacije Vaše djelatnice za koju je bilo očito da bi danas radije bila na placu i možda doma kuhala sarmu nego odgovarala na pitanja vezana uz automobil od čije prodaje u ovoj godini Vi očekujete određenu zaradu?

Srdačan pozdrav,
Damir Stepančić
« Zadnja izmjena: 16-10-2016, 09:20:03 od barba Oro »
Nema do osjećaja kao kad te sa volana gleda - ZMIJA

Boxer

• Gost
Odg: AUTOCOMMERCE - neprofesionalnost koncesionara
« Odgovori #1 u: 09-06-2007, 16:55:16 »
Odavno je poznato da se Fiat nažalost kod nas prodaje sam :sad: :sad: :sad:

Offline piquet

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • SYMY
    • Zagreb
« Odgovori #2 u: 09-06-2007, 17:30:34 »
"Naime, postavio sam pitanje vezano za potrošnju novog Fiatovog 1.4 turbo motora sa 150 ks. "

"Naravno, specifikacija tog motora uopće nema u hrvatskoj i jedinoj inačici kataloga za novi Bravo iako u cjeniku već postoji formirana cijena!"

ne postoji.
MiTo

Offline KA2001MR

• Ovisnik o alfistima
    • Duga Resa
« Odgovori #3 u: 09-06-2007, 17:47:41 »
ak bi kupio fiata alfu ili lanciu sjedni u auto i malo se dalje provozaj do seba i nebudeš požalio
........

Offline Neven

• Član Alfa Kluba 11
  • Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 JTDm
    • Varaždin
    • Naljepnice - dizajn, izrada i prodaja
« Odgovori #4 u: 09-06-2007, 20:25:49 »
Da, 1.4 T ima u cjeniku samo sa 120 KS.

Ali ovo što si ti doživio je sitnica kakva sve ljudi imaju iskustva...  :sad:

Offline Zvonimir

• Predsjedništvo
  • Trade Count: (+1)
  • Starosjedioc
  • *
  • Stelvio Q4
    • Zagreb zapad
« Odgovori #5 u: 10-06-2007, 09:20:07 »
Peg i ja smo u srijedu bili u Autocommerce-u i imamo ista iskustva:da: :kosa:
Usli smo u salon, razgledavali novi Bravo, 147-icu, GT, Breru :love:, uglavnom bili smo u salonu preko pola sata i nitko nas nije pozdravio, niti nam pristupio, niti pitao dali smo zainteresirani za kupovinu auta, ponudio nam neke cjenike i naravno kad smo izlazili iz salona nisu nas pozdravili...
Stvarno jadno :sad:
Mislim da bi djelatnici Autocommerce-a trebali prošetat u neki Opelov, Citroenov ili bilo koji drugi salon da vide kako se djelatnik autosalona treba ponašat i kako se prodaju automobili :hap:
« Zadnja izmjena: 10-06-2007, 22:17:01 od Zvonimir »
Alfa Romeo is something special. It occupies a place apart. It is a kind of disease, this passion for a means of transport. It is a way of life, a very special way of thinking about a powered vehicle."

Offline Marin krk

• Ovisnik o alfistima
    • KRK
« Odgovori #6 u: 10-06-2007, 09:29:00 »
Mislim da bi djelatnici Autocommerce-a trebali prošetat u neki Opelov, Citroenov ili bilo koji drugi salon da vide kako se djelatnik autosalona treba ponašat i kako se prodaju automobili

MA PRODAJNI REZULTATI FIATA SVE GOVORE :mad: :mad:

SLOVENAC

• Gost
« Odgovori #7 u: 10-06-2007, 22:01:46 »
Poštovana gospodo iz Autocommerca.....

Pozdrav alfistima!

Potpuno se slažem oko neprofesionalnosti avtocommerca. Mene nisu samo razočarali sa uslugom, nego su me i pokrali.Kad mi je usred Zagreba vrisnuo motor, oni so skinuli poklopac motora i izvadili pumpu za ulje. To je koštalo 1300 kuna, da bi nakon nekog vremena skušio, da mi fali servo pumpa. Kad sam to skužio poslao sam upit na njihovu kontakt adresu ali več godinu dana čekam odgovor. Da kupujem alfu, fiat ili Lanciu, njihovo prodajno mijesto bi bilo zadnje na ovoj planeti. 

« Zadnja izmjena: 10-06-2007, 22:02:35 od SLOVENAC »

Zagorar

• Gost
« Odgovori #8 u: 11-06-2007, 09:29:47 »
Peg i ja smo u srijedu bili u Autocommerce-u i imamo ista iskustva:da: :kosa:
Usli smo u salon, razgledavali novi Bravo, 147-icu, GT, Breru :love:, uglavnom bili smo u salonu preko pola sata i nitko nas nije pozdravio, niti nam pristupio, niti pitao dali smo zainteresirani za kupovinu auta, ponudio nam neke cjenike i naravno kad smo izlazili iz salona nisu nas pozdravili...
Stvarno jadno :sad:
Mislim da bi djelatnici Autocommerce-a trebali prošetat u neki Opelov, Citroenov ili bilo koji drugi salon da vide kako se djelatnik autosalona treba ponašat i kako se prodaju automobili :hap:

Vrlo slično iskustvo je i moje.

Samo, to je bilo još prije nego su dobili novi Bravo, pa u salonu ionako nije bilo uglavnom nikoga od potencijalnih kupaca. Gužva!  :mad:

No, možda se tu radi zapravo o nekom novom neobaveznom pristupu prodaji, izvitopereni Dolce Vita stil, koji mi bedaki jednostavno ne razumijemo.  :hehe:

Sipekius

• Gost
« Odgovori #9 u: 11-06-2007, 09:50:09 »
Bio sam također s obitelji u autosalonu i bilo je slično iskustvo.
Razgledali smo sva izložena vozila i nitko nas nije pitao ništa. Mogli smo detaljno pogledati sve što nas je zanimalo.
MRZIM dosadne i napadne prodavače!!! Koji ti stalno stoje iza leđa i brbljaju kao govorni automati!!!
Znam što mi treba i što hoću i mogu kupiti!

Teka nakon upita o određenom tipu auta dobili smo potpune informacije o auti čak i dogovorili probnu vožnju.
Sve je bilo vrlo uljudno i vrlo korektno.
Mogu reći da mi se sviđa takava način!
No bojim se da sam u manjini, odnosno da većini treba brbljavi nametljivi prodavač koji će vas nagovarati na kupovinu baš tog tipa auta.

Kad sam kupovao rezervne dijelove čovjek koji radi tamo mi je preko one stvari našao to što sam trebao, dosta nespretno me uputivši nakon toga na blagajnu da platim taj dio. kao ja bih trebao znati gdje je blagajna
A blagajnica je priča za sebe. Niti hvala niti doviđenja.... kao da sam je probudio iz nekog njezinog sna.
Mislim da bi trebali na tom dijelu malo poraditi na ljubaznosti.

Zagorar

• Gost
« Odgovori #10 u: 11-06-2007, 12:35:49 »
Naravno, u pravu je Sipekius kad kaže da mrzi dosadne i napadne prodavače. Mislim da ih nitko, bar od nas ovdje, ne voli. Ali ipak, neke stvari u AC-u su pretjerane.

Ako npr. dođem u salon, i dobrih 15-20 minuta sam tamo doslovno jedina "neslužbena" osoba, onda ipak očekujem da mi netko bar odgovori na "dobar dan" i "do viđenja", ili mi se obrati i ponudi kakav savjet ili odgovor na pitanje. Ovako, osjećam se skoro kao da sam bio u npr. Kini, :hap: gdje vladaju neki sasvim drugi običaji i govore se neki drugi jezici. (Ne znam, možda sam samo prezahtjevan.)  :crazy:

A dok sam htio nešto doista pitati prodavača, nisam ga mogao ni sa svijećom pronaći. A kad se konačno bio pojavio na svojem mjestu, za stolom, odgovorio je posve preko volje na moje pitanje, u stilu "daj mali, ne zamaraj me s takvim beznačajnostima".  (A ne moram ni reći da sam i veći od njega i stariji.) :clap:

No, zato sam naučio lekciju pa sam drugi put potražio drugog prodavača i, moram priznati, zapanjio se da i ljubazni i korektni ljudi tamo ipak postoje. Neću ga sad previše hvaliti, da ne ureknem.   :wz
« Zadnja izmjena: 11-06-2007, 13:22:16 od Zagorar »

Offline gte

• Pripravnik
  • **
  • boxer power, Stelvio
    • Zadar
« Odgovori #11 u: 11-06-2007, 12:57:49 »
Ne valja sad drvljem i kamenjem na Autocommerce. Svatko od nas se može sjetiti nekog neugodnog trenutka iz raznoraznih trgovina...
Inače o trgovini znam dosta budući da sam svojevremeno i vodio jedan prodajni centar i mogu reći da djelatnika ima svakakvih, ima ljudi koji unatoč solidnoj plaći i mirnom radnom mjestu jednostavno ne žele(ne znaju) biti ljubazni i bitno je takve uočiti na vrijeme i premjestiti ih. Baš zbog toga govorim da ne valja generalizirati, kriviti tvrtku Autocommerce, nego gledati na ovaj događaj kao na izoliran slučaj. :ok:
Za pravog alfistu ravna cesta je smetnja između dva zavoja...

Offline Viktor

• Global moderator
  • Trade Count: (+21)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Solin
« Odgovori #12 u: 11-06-2007, 13:39:03 »
Ja na ovo gledam kao dobronamjerne savjete. Mislim da bi svatko od nas želio da AC proda što više Alfi, Fiata i Lancia. Ako si nekome prijatelj ukazat ćeš mu na stvari koje ne štimaju.

Zagorar

• Gost
« Odgovori #13 u: 11-06-2007, 14:08:27 »
Ne valja sad drvljem i kamenjem na Autocommerce. Svatko od nas se može sjetiti nekog neugodnog trenutka iz raznoraznih trgovina...
Inače o trgovini znam dosta budući da sam svojevremeno i vodio jedan prodajni centar i mogu reći da djelatnika ima svakakvih, ima ljudi koji unatoč solidnoj plaći i mirnom radnom mjestu jednostavno ne žele(ne znaju) biti ljubazni i bitno je takve uočiti na vrijeme i premjestiti ih. Baš zbog toga govorim da ne valja generalizirati, kriviti tvrtku Autocommerce, nego gledati na ovaj događaj kao na izoliran slučaj. :ok:

Pa poslušali su te i premjestili ih. Pun ih je već i servis i uprava!!!  :clap:

A sad ozbiljno; Lijepo je da razumnim postom pokušaš smiriti stanje, pogotovo jer je AC ipak naš sponzor.

Osobno, ne bih se niti uključivao u ovu raspravu samo radi onakve beznačajne sitnice spomenute u mojem prošlom postu. Ali kad se prisjetim kakvih sam doista ružnih stvari doživio od strane AC-a prilikom kupovine ovog auta mislim da je to zbilja najmanje što bih trebao.

Općenito, mišljenja sam da bi AC prodao znatno više auta da se malo više trude i budu ljubazniji. I gledam na to, kao što kaže Viktor, više kao na dobronamjernu kritiku. A ako je njima svejedno koliko automobila prodali, svejedno je onda i meni.

Uostalom, i ja, kao i svaki drugi ovdje, mogu slobodnom voljom kupovati i negdje sasvim drugdje. (Npr. kod Tomića...)  :o000:  :hap:

Offline Bandit

• Član Alfa Kluba 19
  • Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Stelvio 280 Q4 TI
    • Split
« Odgovori #14 u: 11-06-2007, 14:38:54 »
Prenosim moje iskustvo s njima (servis); prošlu subotu sam morao nešto svratiti do njih, cca 20 min. posla, došao sam u 12:15 (radno vrijeme je do 13:00). Iako je subotom samo jedan mehaničar raspoloživ, primljen sam, i čovjek na prijemu mi je rekao da nema problema, a kako sam i već dolazio prije, da svakako će to napraviti, bilo je i gotovo do 12:55. I na prodaji rezervnih dijelova tada, a i uvijek prije, odličan prijem, nikako se ne mogu požaliti.

Prodaju ne mogu komentirati, jer još nisam kupovao kod njih, ali i kad bih naišao u salon malo pogledati, usluga je bila ok. BTW, i prošle godine kad se počelo bilo s organizacijom susreta (doduše, nazočio sam samo na prvom susretu s njihovim djelatnicima), prijem i susretljivost je bila  :ok: :ok:, dotični gospodin nam je i  dosta toga pokazao oko nove 159-tke koju je tada vozio (Viktor i Vele će se sjetiti).

Mislim da se ne može generalno govoriti o AC-u kao kući, radi se o čovjeku, djelatniku. U bilo kojoj firmi naići ćete na lošeg i dobrog prodavača, i dakako da Uprava AC-a ne može svakog od njih "snimiti"....
Postoji Alfa i (ne) postoje drugi automobili.

Offline Viktor

• Global moderator
  • Trade Count: (+21)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Solin
« Odgovori #15 u: 11-06-2007, 18:32:35 »
Splitski AC mogu samo pohvaliti, imali smo odličnu suradnju prilikom organizacije susreta uSplitu. Šefa Livia Plosnića treba još dodatno pohvaliti jer iako je šef nije mu teško ništa pokazati potencijalnim mušterijama. Ljudi na rezervnim dijelovima su skroz O.K., čovjek koji prodaje rabljene je također ljubazan.
Jedina primjedba na prodaju rabljenih je da su dokumenti rabljene Alfe (prijatelj kupovao) koju prodaju u Zagrebu i da stižu za 2 dana. Ima ljudi sa kešom u džepu, hoće auto odmah, koja 2 dana.

Zagorar

• Gost
« Odgovori #16 u: 11-06-2007, 20:54:35 »
Moja zapažanja i iskustva odnosila su se isključivo na zagrebački AC u Jablanskoj.  :bic:

Drago mi je da vi sa splitskom podružnicom imate dobra iskustva. To služi na čast zastupniku, a za vas je sreća da s takvim ljudima možete surađivati.

No, ponavljam, moja iskustva s kupovinom auta u AC-u bila su potpuno i krajnje negativna; od prodavača, preko servisera, pa sve do inspektora za AR. Naravno, nema potrebe generalizirati, svugdje ima sposobnih ljudi i onih koji ti hoće pomoći, ali onda su valjda svi takvi bili otišli na kolektivni godišnji!  :)))

Offline Zvonimir

• Predsjedništvo
  • Starosjedioc
  • *
  • Stelvio Q4
    • Zagreb zapad
« Odgovori #17 u: 11-06-2007, 21:05:44 »
I moja negativna zapažanja su se odnosila isključivo na Autocommerce ZG u Jablanskoj :da:
Alfa Romeo is something special. It occupies a place apart. It is a kind of disease, this passion for a means of transport. It is a way of life, a very special way of thinking about a powered vehicle."

Boxer

• Gost
« Odgovori #18 u: 11-06-2007, 21:26:47 »
pogotovo jer je AC ipak naš sponzor.

AC nije produžio s nama ugovor i koliko sam ja upućen oni nisu naši sponzori, bar ne glavni AC u ZG mi samo ostvarujemo vrhunsku suradnju i imamo podršku od AC-a u Splitu dok nas glavna poslovnica odnosno uprava nažalost više ne podržava i ne podupire i ne sudjeluje s nama u projektima :ok: :ne2: :ne2:

Offline mareo

• Administrator
  • Trade Count: (+33)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT Blackline Q2
    • Zgb
« Odgovori #19 u: 11-06-2007, 21:29:57 »
pogotovo jer je AC ipak naš sponzor.

AC nije produžio s nama ugovor i koliko sam ja upućen oni nisu naši sponzori, bar ne glavni AC u ZG mi samo ostvarujemo vrhunsku suradnju i imamo podršku od AC-a u Splitu dok nas glavna poslovnica odnosno uprava nažalost više ne podržava i ne podupire i ne sudjeluje s nama u projektima :ok: :ne2: :ne2:

...neznam za ove detalje, ali znam da mi u alfa klubu imamo dodatni popust na gotovinsko plachanje... :ok:

*ebo mene mali pas, kak' si? pa tak'...

Boxer

• Gost
« Odgovori #20 u: 11-06-2007, 21:31:08 »
Ja govorim službenu verziju svega toga jer nas nitko od glavnih ljudi nije kontaktirao, naš predsjednik je njih par puta pokušao ali bez rezultata nažalost zasad :da:
« Zadnja izmjena: 11-06-2007, 21:46:02 od Boxer »

Offline Vele

• Član Alfa Kluba 11
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 156 1.9 JTDm 16 V Sportwagon
    • Split
    • www.designquarto.eu
« Odgovori #21 u: 11-06-2007, 22:24:12 »
Rad ZG AC-a (prodaja i servis) ZG ne bi mogao komentirati.

Za uslužnost splitskog AC-a (prodaja) mogu reći sve najbolje.
Također, i glede suradnje na marketinškom planu, palac gore  :ok:

No, isto mislim da nije potrebno uopćavati/generalizirati stvari, ipak se na kraju sve svodi na odnos kupac-prodavatelj,
dakle, osoba-osoba, a trgovaca ima i ovakvih i onakvih. Time bi se trebala pozabaviti nekakva vrsta unutrašnje kontrole  :rolll:  :)))
Plava s efektom

...i zato pjevam da ne pojede me mrak...

Offline gmit

• Pripravnik
  • **
  • Mazda 3 MPS
    • Zagreb
« Odgovori #22 u: 12-06-2007, 13:34:31 »
U AC servisu u zg, vrlo ljubazni i usluzni. I limarija i mehanika.
alfinist

Offline cor

• Sa stažom
  • Alfa 166 2.4 JTD
    • Slavonski Brod
« Odgovori #23 u: 12-06-2007, 14:19:20 »

Ja sam svoje problem kao i inace kad s nekim institucijama imam problema, rijesio na kraju u pola sata, a jednostavno tako sto sam slozio mail na engleskom i poslao ga ravno u Alfa Romeo s prituzbom i opisom cijelog dogadjaja, potpisao se imenom i prezimenom kao i svim podacima za kontakt, a naravno na CC stavio i Autocommerce. Jedino takve prituzbe u zivotu uvijek daju rezultate, pa neka se oni raspravljaju sa nadredjenima i neka svoje suplje price prodaju nekom drugom. 10 minuta nakon poslanog maila zvao me covjek iz AC-a i pokusao me uvjeriti da to nije bilo potrebno, a ja sam ga samo zapitao kako to da nije bilo potrebno kad ocito je jer 2 mjeseca ste me zajebavali i nitko se nije javljao od vas a sada kada sam dopis poslao ravno i u Alfa Romeo javljate se odmah nakon 10 min. Problem su mi onda rijesili u sljedecih pola sata. Ubuduce sve u zivotu na taj nacin rijesavam.
Zaljubljenici u njemacke aute su ljudi koji i od penisa vide vaginu !

Schox

• Gost
« Odgovori #24 u: 17-06-2007, 08:49:11 »
za buduće naraštaje daj nam napiši mail na koji si slao u italiju ....

combichrist

• Gost
« Odgovori #25 u: 31-07-2007, 19:12:45 »
evo da i ja napišem neka svoja iskustva sa AC. Manje više su slična vašima koje sam čitao i prije nego što sam išao kupiti auto ali stvarno nisam mogao vjerovati da su toliko neoraganizirani i da su u stanju napraviti toliko propusta u 2-3 moja posjeta salonu.

Dođem prvi dan tražit katalog i cijenik te da mi malo objasne što mi dolazi u kojem paketu opreme iako sam već bio gotovo sigurno odlučio da uzimam 147 1.9 jtd passione sa troje vrata. Katalog naravno nemaju, isprintaju mi cjenike ali neznaju cak ni procitat sa njih sto mi od opreme dolazi, nemaju za pokazat slike felni iz različitih paketa opreme, kažu da ću na auto morat čekat 3 mjeseca... Na kraju se odlučim za auto koji su imali u salonu (koji je zapravo i bio ono što sam tražio samo je imao dvoja vrata viška), dogovorim se na telefon da ću doći donjet lovu i kad dođem auto je 4000 kn skuplji nego što je bio dan prije jer su nešto krivo izračunali. Platim i uzmem račun da sredim osiguranje i zamolim ih da mi srede auto sutra do 10 (imali su cijeli dan za to) jer bi htio riješit tehnički i poć na policiju sve u jednom danu ali oni me uvjeravaju da policija do 3 radi i da ne trebam žurit tako (naravno radila je do 1 i nisam stigao). Dođem uplatit osiguranje i žena mi ga neće napravit jer mi nisu upisali snagu motora na račun... Sredim to nekako i ujutro idem po auto koje je bilo na servisu i lik mi tamo pokazuje kako se otvaraju pepeljare i pretinci unutra, kako se pale žmigavci i slično, a o servisnim intervalima, izmjeni tekućina i sličnim bitnim stvarima ni riječi. Tražim ih tepihe za unutra nude mi faitove jer za alfu trenutno nemaju.Idem dalje na tehnički i auto mi nemože proći jer su izdali krivu homologaciju ( dozvoljen najveći profil gume 16, a kod mene na novom auto direktno iz salona 17; 215;45)... To sam sve nekako riješio iako sam izgubio dan više bezpotrebno,ali dobro bio sam sretan jer ne moram imat s njima posla godinu dana...

Nakon 20 km što sam odvozio i ostavio bubrege na putu, pođem na benzinsku vidit što je s gumama a one napumpane na 3.6 bara, danas otvaram haubu bez veze da gledam malo i skužim da mi je tekućina za hlađenje debelo ispod minimuma... A to je auto koji je prije 5 dana bio na  nultom servisu i trebao je izaći iz salona takav da godinu dana nikakvih briga nemam... Sutra idem frendu da mi malo pogleda tekućine i pročačka po autu jer tko zna što još može falit unutra
« Zadnja izmjena: 31-07-2007, 19:19:03 od combichrist »

Offline g

• Sa stažom
  • 147 SS
    • Zagreb
« Odgovori #26 u: 31-07-2007, 19:32:30 »
Također imam ista iskustva sa autocommerce-om....     :kosa:
U više navrata sam se uvjerio u njihovu neprofesionalnost...  i sa servisom i sa prodajom....

Nisu jedini u hr... to je izgleda do naseg bajnog mentaliteta (cast izuzetcima - neko je spomenuo vec citroen)...  poslovno suradjujem sa zubakom (audi) i porsche inter autom (skode), situacija je malo bolja ali isto katastrofa... pogotovo ako me ne prepoznaju kao poslovnog partnera, dok setam po salonu i gledam u njihov ponos autoindustrije...

Svi od reda bi trebali npr. u njemacku na skolovanje... nemora ni bit skolovanje samo nek se kao potencijalni kupci pojave u bilo kojem salonu (cak i sa rabljenim vozilima)...  naprosto covjeku bude neugodno koliko se trude i nakon sto im se kaze da niste tu sa namjerom kupnje nego jednostavno razgledavate aute koji vam se svidjaju...  i nakon toga se nude probne voznje kuhaju i kave, a prodavac poznaje auto koda ga je on konstruirao...

Offline LOŠA

• Trade Count: (+22)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo Brera 2.0 JTDM
    • BJELOVAR
« Odgovori #27 u: 31-07-2007, 19:40:54 »
evo da i ja napišem neka svoja iskustva sa AC. Manje više su slična vašima koje sam čitao i prije nego što sam išao kupiti auto ali stvarno nisam mogao vjerovati da su toliko neoraganizirani i da su u stanju napraviti toliko propusta u 2-3 moja posjeta salonu.

Dođem prvi dan tražit katalog i cijenik te da mi malo objasne što mi dolazi u kojem paketu opreme iako sam već bio gotovo sigurno odlučio da uzimam 147 1.9 jtd passione sa troje vrata. Katalog naravno nemaju, isprintaju mi cjenike ali neznaju cak ni procitat sa njih sto mi od opreme dolazi, nemaju za pokazat slike felni iz različitih paketa opreme, kažu da ću na auto morat čekat 3 mjeseca... Na kraju se odlučim za auto koji su imali u salonu (koji je zapravo i bio ono što sam tražio samo je imao dvoja vrata viška), dogovorim se na telefon da ću doći donjet lovu i kad dođem auto je 4000 kn skuplji nego što je bio dan prije jer su nešto krivo izračunali. Platim i uzmem račun da sredim osiguranje i zamolim ih da mi srede auto sutra do 10 (imali su cijeli dan za to) jer bi htio riješit tehnički i poć na policiju sve u jednom danu ali oni me uvjeravaju da policija do 3 radi i da ne trebam žurit tako (naravno radila je do 1 i nisam stigao). Dođem uplatit osiguranje i žena mi ga neće napravit jer mi nisu upisali snagu motora na račun... Sredim to nekako i ujutro idem po auto koje je bilo na servisu i lik mi tamo pokazuje kako se otvaraju pepeljare i pretinci unutra, kako se pale žmigavci i slično, a o servisnim intervalima, izmjeni tekućina i sličnim bitnim stvarima ni riječi. Tražim ih tepihe za unutra nude mi faitove jer za alfu trenutno nemaju.Idem dalje na tehnički i auto mi nemože proći jer su izdali krivu homologaciju ( dozvoljen najveći profil gume 16, a kod mene na novom auto direktno iz salona 17; 215;45)... To sam sve nekako riješio iako sam izgubio dan više bezpotrebno,ali dobro bio sam sretan jer ne moram imat s njima posla godinu dana...

Nakon 20 km što sam odvozio i ostavio bubrege na putu, pođem na benzinsku vidit što je s gumama a one napumpane na 3.6 bara, danas otvaram haubu bez veze da gledam malo i skužim da mi je tekućina za hlađenje debelo ispod minimuma... A to je auto koji je prije 5 dana bio na  nultom servisu i trebao je izaći iz salona takav da godinu dana nikakvih briga nemam... Sutra idem frendu da mi malo pogleda tekućine i pročačka po autu jer tko zna što još može falit unutra

Katastrofa, zbilja moraš biti Alfista da bi kod njih kupio auto, jer svaki drugi prosječan kupac bi odustao  :wal:

Offline Pero156TS

• Predsjedništvo
  • Trade Count: (+13)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spider
    • Zagreb
« Odgovori #28 u: 01-08-2007, 13:56:16 »
Svi vi koji kupujete ili namjeravate u skoroj budučnosti kupiti auto Talijanske marke, odite u Bertol automobile pa budete vidjeli kako se odnose
prema kupcima (svaka pohvala), a o servisu stvarno nemam riječi(profesionalno od ulaska do izlaska).

Nije da ja sad reklamiram gore navedeni servis-salon, ali u zadnjih desetak godina kolko vozim talijane(razno razne) bio sam u gotovo svim salonima i servisima
u ZG(AC,Karić,Obad,neko vrijeme i Europa mill) ali profesionalnost i odnos prema kupcu nigdje nije bila kao kod Bertola  :ok:.

Spider 115

Schox

• Gost
« Odgovori #29 u: 01-08-2007, 14:33:18 »

Ja sam svoje problem kao i inace kad s nekim institucijama imam problema, rijesio na kraju u pola sata, a jednostavno tako sto sam slozio mail na engleskom i poslao ga ravno u Alfa Romeo s prituzbom i opisom cijelog dogadjaja, potpisao se imenom i prezimenom kao i svim podacima za kontakt, a naravno na CC stavio i Autocommerce. Jedino takve prituzbe u zivotu uvijek daju rezultate, pa neka se oni raspravljaju sa nadredjenima i neka svoje suplje price prodaju nekom drugom. 10 minuta nakon poslanog maila zvao me covjek iz AC-a i pokusao me uvjeriti da to nije bilo potrebno, a ja sam ga samo zapitao kako to da nije bilo potrebno kad ocito je jer 2 mjeseca ste me zajebavali i nitko se nije javljao od vas a sada kada sam dopis poslao ravno i u Alfa Romeo javljate se odmah nakon 10 min. Problem su mi onda rijesili u sljedecih pola sata. Ubuduce sve u zivotu na taj nacin rijesavam.

Ja još uvjek čekam mail.....daj plizzzz !!