28-07-2026, 18:01:39

Autor Tema: Reparacija kočione čeljusti  (Posjeta: 21198 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Pero156TS

• Predsjedništvo
  • Trade Count: (+13)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Muški
  • Spider
    • Zagreb
Odg: Reparacija kočione čeljusti
« Odgovori #60 u: 30-12-2014, 17:43:34 »
pa ako si ga spalio aako se je sje... pri tome ja ti nisam rekao da ga moraš to ti bude majstor rekao.
Uglavnom  nemoj štedit i fušarit, ja sam odgađao mijenjanje zadnjih kočnica od toga jedan kotač nije kočio tj.slabije
i skoro me to koštalo života :)

Naravno da nebum na kocnicama stedio, ma nije se mogo valjda sje... za par sto km,a i ne vozim se vec 5 dana sa alfom
Spider 115

Offline chakija

• Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • AR 159 SW 2.4 JTDm
    • Bjelovar/Zaprešić
« Odgovori #61 u: 30-12-2014, 17:59:41 »
nije sigurno tolko sjeban da ga mora tokarit...ak nisam ja svoj na grobniku, nije ni pero sad... čeljust možeš i sam reparirat ak imaš volje... ak ne, imaš po zgu nekoliko servisa da repariraju čeljusti
"There is absolutely no reason for anyone to own a Peugeot!"

"Ja po kočnici, kočnica ne radi... Ja po ručnoj, ručna ne radi... Ja u birtiju, birtija radi!!"

Offline danijel-bj

• Trade Count: (+1)
  • Pripravnik
  • **
  • Fiat Stilo 1.9JTD bivši alfist
    • bjelovar
« Odgovori #62 u: 30-12-2014, 18:04:10 »
ja sam mu samo dao prijateljski savijet, što je naj gore i ove zime me iznenadio minus kad se naj manje nadao i opet spalio jednu stranu jer mi sajla sje.. opet znam da moram mijenjat al se zaje :)

Offline chakija

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 SW 2.4 JTDm
    • Bjelovar/Zaprešić
« Odgovori #63 u: 30-12-2014, 18:07:28 »
ja sam mu samo dao prijateljski savijet, što je naj gore i ove zime me iznenadio minus kad se naj manje nadao i opet spalio jednu stranu jer mi sajla sje.. opet znam da moram mijenjat al se zaje :)
slabo koristite te ručne :P  ja imam nove sajle, plastificirane, valjda bu trajalo ... meni se na grobniku sjebalo jer mi je u voznji pukao nosac sajle, pa se je objesila jako i malo je stisnulo celjust... al nije disk nahebo..

"Ja po kočnici, kočnica ne radi... Ja po ručnoj, ručna ne radi... Ja u birtiju, birtija radi!!"

Offline Pero156TS

• Predsjedništvo
  • Trade Count: (+13)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spider
    • Zagreb
« Odgovori #64 u: 30-12-2014, 18:13:15 »
Decki sve 5, rucnu gotovo nikad ne potezem, znaci celjusti zaj....

Cakija ko to radi, a da nebu sfuso?
Spider 115

Offline chakija

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 SW 2.4 JTDm
    • Bjelovar/Zaprešić
« Odgovori #65 u: 30-12-2014, 18:16:57 »
Decki sve 5, rucnu gotovo nikad ne potezem, znaci celjusti zaj....

Cakija ko to radi, a da nebu sfuso?
tu iz garesnice mehanicari imaju jednoga kojem salju i na vrhu jezika mi je al ne mogu se sjetit kome... a i bertol to radi..

Offline Batina

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 2.4 20v
    • Zagorje, Luka
« Odgovori #66 u: 30-12-2014, 20:32:08 »
na alfinoj celjusti zbilja nemas kaj sfusarit jer je djecja igra doslovno.
ja u principu nisam do sad skoro nikad ni mjenjao gumice iza jer najvise se napravi patine na celjusti i pocne stekat. pogotovo kad su pakne slabije duze vrijeme i onda je vratis unutra i svo smece i patina se nakupe i zasteka jednostavno koci al nepopusta. i sad po snijegu je to veselje.
Can a car ever be art? Most experts say no, but they obviously haven't seen the Alfa Romeo.

Offline Bandit

• Član Alfa Kluba 19
  • Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Stelvio 280 Q4 TI
    • Split
« Odgovori #67 u: 27-01-2016, 10:52:08 »
Ako mozda netko iz prve ruke zna, di najlakse nabavim set za reparaciju klijesta? Naime, kad vec mijenjam diskove i plocice bilo bi pozeljno malo obnoviti klijesta.
Prodaje to AC?
Postoji Alfa i (ne) postoje drugi automobili.

Offline Fiuman

• Član Alfa kluba 18
  • Pripravnik
  • *
    • Tuhtani
« Odgovori #68 u: 27-01-2016, 20:00:37 »
Za Jakova san nabavio kod industriala cca 40kn po klještima ako češ samo gumice i brtve a ima i set sa klipovima al to je skuplje

Offline Antonijo

• Sa stažom
  • 166
    • Zagreb
« Odgovori #69 u: 27-01-2016, 21:02:18 »
Zadnji puta kad sam ja zvao nisu imali već samo nove kočione čeljusti.
Tokić, Auto Krešo imaju.

Offline josipvu

• Učim polako
    • vukovar
« Odgovori #70 u: 11-05-2018, 00:21:24 »
pozdrav alfistima. Primjetio sam da mi zadnji lijevi točak ostaje pomalo zakočen, ne jako ali dovoljno da grije disk. Radi se o alfi 156 1.8 ts 2001 godište , diskovi i ploćice su gotovo novi  ali kad sam izvadio disk pločice kao da su spaljene, kad povučem odvijačom po mesu dosta lagano napravim brazdu u njima. Mislio sam da mi ručna ne popusti ( sajle su plastificirane stare par mjeseci ) ali na klještima vidim da se ručna uvijek vrati do dosjeda. Sad bih rastavio čeljusti i očistio klipove, stavio ako treba nove gumice ( iako neki pišu da nije potrebno ) ili možda kupiti i nove klipove ako ih ima po razumnoj cijeni i nove lajtunge. Zanima me da li mogu nešto podmazati i popraviti ako rastavim dio na čeljusti na koju se kači sajla ručne kočnice ili da to nerastavljam jer se ručna uvijek vrati na nulu do dosjeda. Primjetio sam i kad stisnem nožnu da čeljust drži lagano blokiran disk sve dok malo nekvrcnem čekićom po čeljusti, tek onda skroz otpusti.

Offline Alfamen

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • FIAT GTV turbo
    • Zagreb - Sesvete
« Odgovori #71 u: 22-08-2018, 19:59:54 »
pozdrav alfistima. Primjetio sam da mi zadnji lijevi točak ostaje pomalo zakočen, ne jako ali dovoljno da grije disk. Radi se o alfi 156 1.8 ts 2001 godište , diskovi i ploćice su gotovo novi  ali kad sam izvadio disk pločice kao da su spaljene, kad povučem odvijačom po mesu dosta lagano napravim brazdu u njima. Mislio sam da mi ručna ne popusti ( sajle su plastificirane stare par mjeseci ) ali na klještima vidim da se ručna uvijek vrati do dosjeda. Sad bih rastavio čeljusti i očistio klipove, stavio ako treba nove gumice ( iako neki pišu da nije potrebno ) ili možda kupiti i nove klipove ako ih ima po razumnoj cijeni i nove lajtunge. Zanima me da li mogu nešto podmazati i popraviti ako rastavim dio na čeljusti na koju se kači sajla ručne kočnice ili da to nerastavljam jer se ručna uvijek vrati na nulu do dosjeda. Primjetio sam i kad stisnem nožnu da čeljust drži lagano blokiran disk sve dok malo nekvrcnem čekićom po čeljusti, tek onda skroz otpusti.

rastaviti, lagano pobrusiti od hrđe, počistiti i staviti nove gumice

Offline Antonijo

• Sa stažom
  • 166
    • Zagreb
« Odgovori #72 u: 30-08-2018, 15:07:08 »

Ovako sam reparirao zadnja kočiona klješta, nadam se da može pomoći:

https://www.docdroid.net/121jd/reparacija-zadnjih-kocionih-kljesta.pdf#page=12

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: Busso