Evo u posljednjih par dana sam tražio 156icu SW za tasta. Ideja je bila uzeti neki auto koji se provjereno ne kvari toliko a i u slučaju kvara da su lako rješivi.
Pogledao sam 3 156ice JTD SW na riječkom području koje sam našao na Facebook marketplaceu, za jednu od njih sam se odlučio ali da podijelim detalje u slučaju da je nekome potrebno:
1. 156 SW 2.4 JTD 10v

Nije registrirana. Unutrašnjost obična i potrošena. Hrđa na krajevima pragova. Mulda na vozačevoj strani skroz prohrđala. Boja ižmarena. Možda bi mogla nekom interesantna za djelove. Teško mogu zamisliti da bi netko ovo iskoristio za bazu na kojoj bi nešto radio. Motor radi uredno, krenuo sam sa njom normalno i naprijed i nazad, svako malo zatreperi lampica od grijača, ne znam zasto, te JTDove nisam školovala. Ponuđena mi za 1000 eura ali mislim da to se da još spustiti, ja nisam pokušavao jer sam odustao.
2. 156 SW 1.9 JTD 8v mensečini

Ovo je mislim 8v ali nisam 100% siguran, ali ima 5 brzina mjenjač pa koliko se sjećam to su bile one prve 8v. Ova je registrirana još skoro godinu dana. Cijena fiksna 2000 eura. Auto je kompletan, rolo polica, rolo mrežica i tako to. Izgleda kao da je sve na hrpi. Unutrašnjost obična ali dalo bi se to izribati u uredno stanje. Klima radi, motor radi normalno. Vidio sam da ima upisanu dodatnu dimenziju 215/45/17. Nisam vozio. Boja ižmarila. Malo hrđe sam vidio na završetku praga na vozačevoj strani ali mislim da nije strašno jer nisam vidio nigdje da je nabubrilo. OEM alfini pragovi sa čepovima ali nažalost naprijed su uhvaćeni sa parkericama. Tu mi je mali problem bila ta limarija jer gotovo da nema elementa koji nije malo udaren/ogreban na parkingu/zidu.
3. 156ica SW Giugaro 1.9 JTD 16v

I na kraju 156ica koju sam kapario. Redizajn, 140ks, 6 brzina mjenjač. Motor radi mirno, nije čipoteka. Piša malo nafta ispod jedne dizne, navodno da zna ispadati iz rikverca nakon izmjene kvacila/zamašnjaka. TI sjedala, prednja su se odšila ali imam doma druga od svoje, bitno mi je bilo da je onaj mehanizam ispod sjedala u dobrom stanju jer je specifičan baš za TI sjedala. Ne šuška u vožnji, ide lijepo. Limarija uredna, mislim da je vozačev retrovizor bio izvrnut jer malo šuška. Cijena zbog navedenih nedostataka spuštena od strane prodavača na 2t eura i to je to.
Hvala i do slušanja