Cuj, ima i nas "budala". Evo ja pred par dana promijenio zubcasti set, i jos uz to ulje, sve filtere, dva grijaca, ulje u kocnicama...
A auto planiram dati u oglas za mjesec, dva..
Zašto sam mjenjao? Pa jednostavno jer je bilo vrijeme za promjenu, a i vozim se bezbriznije znajuci da mi nece puknuti negdje 200km od kuće.
Ali svatko zna za sebe..
Stvar je u tome sto mnogi pametuju o isplativosti nekog posla. Dok sam jos vozio svoju 146 i ganjao dijelove za veliki servis i jos neke stvari koje je trebalo mijenjat zbog potrosenosti, nevezano za servisni interval, manje vise koga god sam pitao za ponudu "to je prestar auto, ne vrijedi to sve radit" pa sta ikog boli tuki jel meni isplativo ili ne?! Covjece pitao sam te za cijenu za dijelove i ako ti dovezem auto platit cu ti posao, ne zanima me jel to preslo trzisnu vrijednost auta za 100 eura ili 1000. Isto tako sada ganjam limare, ista stvar, "nije isplativo". Pas mater jesi limar ili procjenitelj vrijednosti. Auto mi nije daily i nije od A do B, ja u autu uzivam, meni auto nije samo prijevozno sredstvo. Tako da te price o isplativosti samo odjebem. Kao sto i sam kazes "svatko zna svoje". I tako i treba bit. Ja znam da taj moj auto trenutno realno ne vrijedi nista vise nego xy €/kg. Sa Cliom ista stvar, auto ne vrijedi realno 600-700 eura, ali mi je zabavan autic, pouzdan, ne trosi tekucine, ali ga zato i cuvam, utuko sam u njega u zadnje 2 godine posjedovanja sigurno 1500 eura.. netko ce rec da sam lud, ali ja uzivam u tom autu svaki puta kad sjednem u njega i dokle god je motor zdrav, ucinit cu sve da ocuvam takvo stanje. Ne gazim na hladno, ne vadim dusu na toplo. U 2 godine sto je kod mene, doslovno 3 ili 4 puta je samo dodirnuo blokadu okretaja.. a nije da ga bas vozim penzionerski ionako.
Tak da, ekipa. Gledajte svoja posla i vlastitu isplativost, svatko trosi svoj budget onako kako hoce, koliko god to (ne)isplativo bilo.
A sto se tice kupnje auta sa frisko napravljenim servisima, ma da je jucer napravljen svaki servis, a ja danas kupujem auto, sutra je kod mehe na velikom i malom servisu i kraj price.