19-04-2026, 07:50:14

Autor Tema: Plavci u službi alfista - pitanja i odgovori  (Posjeta: 373491 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline reddevill

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
Odg: Pitajte reddevilla - plavac u službi alfista
« Odgovori #1650 u: 23-09-2009, 10:59:40 »
C2H5OH U KRVI/ THE VARIATOR GANG

Offline zdravka

• Administrator
  • Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Ženski
  • TY
    • Zagreb
« Odgovori #1651 u: 23-09-2009, 11:03:25 »
To izvješće nije priznanje krivnje. Samo zapisnik oko tijeka nesreće.

ako napišeš da jedan stoji parkiran, a drugi prolazi kraj njega i odvali mu retrovizor, i kažeš da si ti kriv za to, što tu nije jasno  :?:

zar sama policija ne traži da se za male nezgode, bez ozljeđenih i malom materijalnom štetom, sudionici sami dogovore i napišu europsko izvješće s kojim na osiguravajučem rješavaju pokrivanje štete

dakle, ako čovjek prizna da je kriv što je odvalio retrovizor, osiguravajuće društvo više ne zanima da li je netko bio nepropisno parkiran niti treba znati da je netko otišao s mjesta nesreće

tako sam i ja rješila kad su mi u praonici slupali auto
čovjek je priznao krivnju, napisali smo i potpisali europsko izvješće, otišli na osiguravajuće od čovjeka, namjestili aute kako su bili u praoni na mjestu događaja, osiguravatelj je to poslikao, i ja se naplatila s police krivca
...tko nije naučio gledati nebo u potoku, ne zna što su ribe na drveću...

Andrić

Offline zdravka

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Ženski
  • TY
    • Zagreb
« Odgovori #1652 u: 23-09-2009, 11:05:47 »
Zdravka, taj ti je zapisnik banana, treba zvati policiju da napravi očevid, taj se zapisnk ispunjava proforme radi  :ok:
znači zvati policiju i to je to, ako vozać priznaje krivnju najbolje je odmah otiči u najbližu stanicu T.P i prijaviti štetu i procjenu  :ok:

pa čovjek je i pitao zato što je spreman priznati krivicu, ali ga je strah da još ne plati i kaznu za odlazak s mjesta nesreće, ali to se u ovom slućaju nikoga ne tiče ako se prijavljuje samo osiguravajućem

...tko nije naučio gledati nebo u potoku, ne zna što su ribe na drveću...

Andrić

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #1653 u: 23-09-2009, 11:57:42 »
pa čovjek je i pitao zato što je spreman priznati krivicu, ali ga je strah da još ne plati i kaznu za odlazak s mjesta nesreće, ali to se u ovom slućaju nikoga ne tiče ako se prijavljuje samo osiguravajućem

neče platiti za bjeg, prizna i to je to .

Offline joe957al

• Starosjedioc
    • Našice
« Odgovori #1654 u: 23-09-2009, 12:00:13 »
neče platiti za bjeg, prizna i to je to .
naravno da nece zvati policiju , jer bmw nije propisno parkiran, bmw moze reci da je h pobjegao i tesko je dokazati da nije. Sta komplicirate sa policijom
Those who dares, wins

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #1655 u: 23-09-2009, 12:02:11 »
naravno da nece zvati policiju , jer bmw nije propisno parkiran, bmw moze reci da je h pobjegao i tesko je dokazati da nije. Sta komplicirate sa policijom
:craz

Offline Mike20

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #1656 u: 23-09-2009, 13:30:45 »
Policija MORA raditi očevi svake nezgode, pa i one na kojoj šteta nije skoro vidljiva-ako sudionici tak traže.
U zapisniku policije koji se dobiva nakon pra tjedana piše protiv koga je podnesena prijava.
Ako sudionici u negodi razmijene podatke i nakon toga netko od njih ode, ne piše mu se bijeg sa mjesta događaja, jer kazna sa bijeg ne postoji, postoji kazna 2-5000 kuna ako je jedan od sudionika nezgode napustio mjesto događaja a da nije ostavio drugome podatke tj vlasniku oštećene stvari

Preporučljivo je u manjim nezgodama ići direkt na osiguranje ovoga koji prizna krivicu, gdje se ispunjava formular i potpisuje krivnja. U tom slučaju onaj tko je kriv prišparao je minimalno 500 kuna koliko jesu najmanje kazne za prekršaje u nezgodama-ima i od 300kn za neke rjeđe slučajeve, do 1000 kuna su troškovi prekršaja u nezgodi te nekih 200 kuna troškovi izrade zapisnika itd-znači špra se minimlano 1000 kuna-a bonus se skida bilo da se radi očevid ili da se ovak preko osiguranja riješi

Naravno onaj tko je oštećen, ak u trenutku prometne nesreće ima neki prekršaj-nepropisno parkiran, mladi vozač, alkohol, istek tehničkog itd-naravno da mu ide kazna za to i osiguranje mu ili neće ispatiti uopće ni kune za štetu ili će umanjiti taj iznos-a TO jedva čekaju, tak da svi smo bili u auto školi i treba dobro ispitati situaciju prije nego se zove policija.

Npr. biciklist se vozi po nogostupu bez označene bic. staze i pukne ga frajer sa autom koji izlazi iz haustora. Bickilst je kriv za vožnju nogostupom gdje nema bic staze=300 kuna, ovaj jer nije propustio sva vozila i pješake koji se kreću površinom na koju se uključuje=500 kuna. U ovom slučaju je bolji dogovor nego očevid
« Zadnja izmjena: 23-09-2009, 13:35:54 od Mike20 »

marko018x

• Gost
« Odgovori #1657 u: 23-09-2009, 16:19:29 »
Policija MORA raditi očevi svake nezgode, pa i one na kojoj šteta nije skoro vidljiva-ako sudionici tak traže.
U zapisniku policije koji se dobiva nakon pra tjedana piše protiv koga je podnesena prijava.
Ako sudionici u negodi razmijene podatke i nakon toga netko od njih ode, ne piše mu se bijeg sa mjesta događaja, jer kazna sa bijeg ne postoji, postoji kazna 2-5000 kuna ako je jedan od sudionika nezgode napustio mjesto događaja a da nije ostavio drugome podatke tj vlasniku oštećene stvari

Preporučljivo je u manjim nezgodama ići direkt na osiguranje ovoga koji prizna krivicu, gdje se ispunjava formular i potpisuje krivnja. U tom slučaju onaj tko je kriv prišparao je minimalno 500 kuna koliko jesu najmanje kazne za prekršaje u nezgodama-ima i od 300kn za neke rjeđe slučajeve, do 1000 kuna su troškovi prekršaja u nezgodi te nekih 200 kuna troškovi izrade zapisnika itd-znači špra se minimlano 1000 kuna-a bonus se skida bilo da se radi očevid ili da se ovak preko osiguranja riješi

Naravno onaj tko je oštećen, ak u trenutku prometne nesreće ima neki prekršaj-nepropisno parkiran, mladi vozač, alkohol, istek tehničkog itd-naravno da mu ide kazna za to i osiguranje mu ili neće ispatiti uopće ni kune za štetu ili će umanjiti taj iznos-a TO jedva čekaju, tak da svi smo bili u auto školi i treba dobro ispitati situaciju prije nego se zove policija.

Npr. biciklist se vozi po nogostupu bez označene bic. staze i pukne ga frajer sa autom koji izlazi iz haustora. Bickilst je kriv za vožnju nogostupom gdje nema bic staze=300 kuna, ovaj jer nije propustio sva vozila i pješake koji se kreću površinom na koju se uključuje=500 kuna. U ovom slučaju je bolji dogovor nego očevid

svaka čast za objašnjenje +  :ok:

Offline Mike20

• Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #1658 u: 23-09-2009, 16:44:07 »
Thanx, nešto se kužim u te stvari hahahahahaha

Offline nixa

• Trade Count: (+1)
  • Starosjedioc
  • 156 1.9 JTD
    • Nasice/Osijek/Zagreb
    • Nema zime za pingvine
« Odgovori #1659 u: 25-09-2009, 13:18:52 »
Ukrali mi prekjucer novcanik sa stola u knjiznici. Izmedju ostalog odnjeli mi osobnu, vozacku i prometnu.

Jel znas mozda koja je procedura? I sto da radim? Kombiniram da mi se mozda isplati pricekati tjedan dana jer ako klokan koji je ukrao ima imalo mozga bacio je novcanik tako da ga ipak netko pronadje i da se isti vrati kuci.

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #1660 u: 26-09-2009, 00:34:25 »
Ukrali mi prekjucer novcanik sa stola u knjiznici. Izmedju ostalog odnjeli mi osobnu, vozacku i prometnu.

Jel znas mozda koja je procedura? I sto da radim? Kombiniram da mi se mozda isplati pricekati tjedan dana jer ako klokan koji je ukrao ima imalo mozga bacio je novcanik tako da ga ipak netko pronadje i da se isti vrati kuci.
moraš otiči u područnu policijsku postaju prijaviti krađu da se da objava  za dokumentima, i onda otiči u narodne novine i to isto tamo objaviti, i kada dobiješ sve potrebne papire odeš ponovno na policiju i zatražiš nove dokumente, ako se kojim slučajem dokumenti nađu o tome ćeš biti obavješten.

Offline sale 75

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 JTDm Q2
    • aljmaš
« Odgovori #1661 u: 26-09-2009, 00:36:50 »

propaliteti bez posla  :rolll:   :mad:

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #1662 u: 26-09-2009, 01:01:36 »
propaliteti bez posla  :rolll:   :mad:
da nažalost  :sado:

Offline nixa

• Starosjedioc
  • 156 1.9 JTD
    • Nasice/Osijek/Zagreb
    • Nema zime za pingvine
« Odgovori #1663 u: 26-09-2009, 04:41:23 »
da onda bolje pricekam jedno tjedan dana s prijavom? jer ako se nadju onda to sve nema smisla.

ma kazem sta nije uzeo novce i samo bacio novcanik na plocnik da netko nadje. sigurno bi ga predao na policiju ili mi poslao na kucnu adresu...

Offline yedwy

• Ovisnik o alfistima
  • Ford C-Max 1.8 duratec
    • Sesvete Zagreb
« Odgovori #1664 u: 26-09-2009, 10:06:10 »
Kao što ti je Red rekao prijavi krađu i objavi u NN ako se nađu - nikom ništa koda se ništa nije ni dogodilo, ako ih ne nađu onda si ovak samo gubio vrijeme...

E da i ne zaboravi da i ostale dokumente isto moraš objavit kao npr zdravstvenu iskaznicu...

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #1665 u: 26-09-2009, 13:53:08 »
za policiju ti treba 20 kuna boljega kada uzimaš potvrdu  :mah:

duffy505

• Gost
« Odgovori #1666 u: 02-10-2009, 07:31:27 »
E ovako znam da je bio neki novi zakon za vracanje tablica pri isteku registracije ... ali me zanima kolika je kazna ako se vozi neregistrirani auto ?

Danas mi istekla registracija a treba mi jos tjedan - dva auto.

I ako me uhvati policija sta se zakljucava auto i ne vracaju kljucevi ... ili sta ja znam - sta bude ?

- sori ako je vec bilo alii ono ja ne nađem

Offline Mike20

• Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #1667 u: 02-10-2009, 10:25:07 »
do 15 dana istek-700 kuna vozaču
više od 15 dana itek-2000 kuna vozaču
plus kazna za istek osiguranja vlasniku vozila koja tisuća kuna
ak je prošlo više od 15 dana, a auto nije odjavljen 700 kuna
ovo sve zbrojeno je puno više od iznosa komplet tehničkog-police
« Zadnja izmjena: 02-10-2009, 10:28:12 od Mike20 »

duffy505

• Gost
« Odgovori #1668 u: 02-10-2009, 10:33:49 »
do 15 dana istek-700 kuna vozaču
više od 15 dana itek-2000 kuna vozaču
plus kazna za istek osiguranja vlasniku vozila koja tisuća kuna
ak je prošlo više od 15 dana, a auto nije odjavljen 700 kuna
ovo sve zbrojeno je puno više od iznosa komplet tehničkog-police

cek znaci meni je bitno ovo za prvih 15 dana ... znaci placam kaznu oko 700 jer nije registriran i oko 1000 jer nije osiguran ? a sta kada napisu kaznu puste me dalje u promet ? ili ?

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GTV V6 TB, GIULIETTA, Z750, SF1098S
    • ZG
« Odgovori #1669 u: 02-10-2009, 13:55:39 »
pa nemogu te pustiti dalje u promet šta ti je... ako imaš tablice gore oni ti ih skinu a ako nemaš niš u svakom slučaju te isključuju iz prometa....
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

duffy505

• Gost
« Odgovori #1670 u: 02-10-2009, 14:14:21 »
kul sad sve znam  :clap2:

Offline Mike20

• Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #1671 u: 02-10-2009, 14:14:38 »
pa nemogu te pustiti dalje u promet šta ti je... ako imaš tablice gore oni ti ih skinu a ako nemaš niš u svakom slučaju te isključuju iz prometa....

Kako gdje, negdje ne skidaju table ako nije prošlo tih 15 dana koliko je rok za odjavu.
Navodno osiguranja pokrivaju štetu i 30 dana nakon isteka police-e sad još neznam nikoga tko je  10, 20 dana nakon isteka police imao nezgodu u kojoj je kriv,a nije produžio policu-dal je osiguranje pokrilo sa te police ili ured za osiguranje koji onda njega tuži za iznose

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GTV V6 TB, GIULIETTA, Z750, SF1098S
    • ZG
« Odgovori #1672 u: 02-10-2009, 14:17:40 »
znam to za osiguranje za još mjesec dana, ali u večini slučajeva koliko sam čuo od ljudi nakon tih 15-tak dana znaju isključit iz prometa a i nerijetko skinut i table... kažem tako sam čuo jer mi ne pada na pamet isprobavat i vozikat se u neregistriranom autu....
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

Offline Mike20

• Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #1673 u: 02-10-2009, 14:38:39 »
:ok:

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #1674 u: 02-10-2009, 23:24:58 »
znam to za osiguranje za još mjesec dana, ali u večini slučajeva koliko sam čuo od ljudi nakon tih 15-tak dana znaju isključit iz prometa a i nerijetko skinut i table... kažem tako sam čuo jer mi ne pada na pamet isprobavat i vozikat se u neregistriranom autu....
nakon 15 dana ti skida pločice i isključuje te iz prometa.

duffy505

• Gost
« Odgovori #1675 u: 02-10-2009, 23:26:21 »
nakon 15 dana ti skida pločice i isključuje te iz prometa.

aha do tada (do 15 dana)  stoji ono 700kn kazne i 1000 osiguranja - kolika je tocno kazna ?? i pusti te nazad u promet  :?:

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #1676 u: 02-10-2009, 23:50:18 »
aha do tada (do 15 dana)  stoji ono 700kn kazne i 1000 osiguranja - kolika je tocno kazna ?? i pusti te nazad u promet  :?:
Novčanom kaznom u iznosu od 2.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač koji upravlja motornim ili priključnim vozilom, osim traktora i radnog stroja, koje nije registrirano ili mu je isteklo važenje prometne dozvole za više od 15 dana.
Novčanom kaznom u iznosu od 700,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač koji upravlja traktorom i radnim strojem koji nije registriran ili mu je isteklo važenje prometne dozvole, vozači drugih motornih ili priključnih vozila kojima je isteklo važenje prometne dozvole do 15 dana

duffy505

• Gost
« Odgovori #1677 u: 03-10-2009, 03:45:31 »
samo 700kn ...  :craz... ok kontam ne gine mi bus dok ne skupim para da sredim auto i registriram ga - mda mi kriza malo ovih dana .... tjedan-dva imam jos malo cesceg putovanja

F-ing bus

Hvala svima za informacije.

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #1678 u: 03-10-2009, 08:26:30 »
samo 700kn ...  :craz... ok kontam ne gine mi bus dok ne skupim para da sredim auto i registriram ga - mda mi kriza malo ovih dana .... tjedan-dva imam jos malo cesceg putovanja

F-ing bus

:ok:

Offline Raziel

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • 01' Mazda MX-5 (NB) 1.6 16V 94' AR 146 1.7 16V
    • Sv. Klara, Kutina
« Odgovori #1679 u: 03-10-2009, 17:28:24 »

F-ing bus

NHF, ali mislim da totalno krivo razmišljaš....
Bus ti je najbolja moguća opcija!

Zamisli šta bi sve morao platit da sa neosiguranim i neregistriranim autom skriviš saobračajku...
    "...if in doubt, flat out..."