19-04-2026, 09:01:51

Autor Tema: Plavci u službi alfista - pitanja i odgovori  (Posjeta: 373546 vremena)

0 Članova i 4 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline zdravka

• Administrator
  • Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Ženski
  • TY
    • Zagreb
Odg: Pitajte reddevilla - plavac u službi alfista
« Odgovori #750 u: 01-08-2008, 08:45:16 »
da to se upisuje u prometnu dozvolu dole na samom dnu prometne, a za cijenu ti nebi znao.

cijenu ti vjerojatno zna Cvetko, pitaj ga u njegovoj temi tehnički pregled
...tko nije naučio gledati nebo u potoku, ne zna što su ribe na drveću...

Andrić

Offline reddevill

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #751 u: 01-08-2008, 08:46:16 »
cijenu ti vjerojatno zna Cvetko, pitaj ga u njegovoj temi tehnički pregled
:ok: da zaboravio sam na tu temu  :ok:
C2H5OH U KRVI/ THE VARIATOR GANG

ALFA-GROBNIK

• Gost
« Odgovori #752 u: 01-08-2008, 09:26:02 »
Imam jedno pitanje:
Promijenil sam felge na autu i sad su gore 17-ice, pa me zanima dal to moram upisat u knjizicu vozila i dal se to kaj naplaćuje?
Hvala
može se upisat i ne košta ništa ja sam sebi upisao i sad imam tri dimenzije:
-195/65R15
-205/60R15
-215/45R17

:blabla

Offline kiki147

• Član Alfa kluba 17
  • Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTDm Collezione
    • Dugo Selo
« Odgovori #753 u: 01-08-2008, 11:52:34 »
poslije 11 smiješ voziti 100%,ukinut je zakon koji je to zabranjivao
a mislim i da ti nisi više mladi vozac jer su tvoje dvije probne godine istekle

Ne josm si mladi vozač ,ja imam isti slučaj i dobio sam kaznu jer mi alfa ima 77kw a dozvoljeno je 75kw.Za jebena 2 kw dobijem 1000kn kazne!
a ja sam nakon 2 godine presto bit mladi vozač,kupio alfu i sad me jebu jer nemam još 24 godine!
jednom alfa,zauvijek alfa!

Pramuk

• Gost
« Odgovori #754 u: 01-08-2008, 12:07:42 »
daj ekipa ajmo neku peticiju il tak nest pokrenit, pa vrijedi pokusat???? nek se bar malo cuje, a siguran sam da ce svaki "mladi vozac " u hrvatskoj dat svoj glas????? :ok:

---pa necemo sad valjda svi prodavat alfe zbog ovog glupog zakona?? ( pretrpat cemo plavi oglasnik  :hehe:)

---evo ja prvi dajem glas :mah:

pozdrav...

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #755 u: 01-08-2008, 12:15:18 »
daj ekipa ajmo neku peticiju il tak nest pokrenit, pa vrijedi pokusat???? nek se bar malo cuje, a siguran sam da ce svaki "mladi vozac " u hrvatskoj dat svoj glas????? :ok:

---pa necemo sad valjda svi prodavat alfe zbog ovog glupog zakona?? ( pretrpat cemo plavi oglasnik  :hehe:)

---evo ja prvi dajem glas :mah:

pozdrav...
ajd i ja se pridružujem  :craz :ok:

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GTV V6 TB, GIULIETTA, Z750, SF1098S
    • ZG
« Odgovori #756 u: 01-08-2008, 14:58:50 »
i ja dajem glas za peticiju samo kaj je najžalosnije kaj če do tih 24 god. promjenit zakon još pet puta :wal:
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

Pramuk

• Gost
« Odgovori #757 u: 01-08-2008, 16:09:12 »
Ja sam isto za markov trg.... jer ovo stvarno nema smisla.. javimo i ostaloj ekipi na drugim forumima i da nesto organiziramo jer ovo nema nigdje i ovo je cisto ubiramje love.... :wal:

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #758 u: 01-08-2008, 21:04:55 »
ne al ovo ti je stvarno dobra ideja, trebali bi se organizirati i sloziti i sa ostalim auto klubovima da dogovorimo neki prosvjed tipa cruising zagrebackim ulicama po centru onako jedno 300-tinjak auta da protutnja ili tak neke a prek hauba da budu transparenti  :craz
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

Offline kiki147

• Član Alfa kluba 17
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Dugo Selo
« Odgovori #759 u: 01-08-2008, 23:01:01 »
i ja sam za!nedam alficu! :mad:

Offline kiki147

• Član Alfa kluba 17
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Dugo Selo
« Odgovori #760 u: 01-08-2008, 23:04:43 »
do sad im ništa nisam platio pa necu ni ovih 1000kn za 2 kw!

zamislite dodjemo na markov trg i svi dobijemo kaznu za prekoračenje 75kw! :smijeh

Offline kiki147

• Član Alfa kluba 17
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Dugo Selo
« Odgovori #761 u: 02-08-2008, 11:44:11 »
kad ce mi sanader i oni idioti plačat kredit,gorivo,registraciju i nek mi onda određuju jel ču ja vozit auto sam npr 75kw ili 100kw!

Pramuk

• Gost
« Odgovori #762 u: 02-08-2008, 14:37:01 »
--- Nista prosvjed napravit i gas... :craz

ajde neko ko se kuzi u te stvari i da pokrenemo akciju neku :clap: :clap: :clap:

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #763 u: 02-08-2008, 16:03:00 »
pa to sam i ja reko samo neznam kak, trebali bi otvoriti temu o tome pa da se ljudi jave ako neko zna način
moja AR GTV 2.0 V6 TB

Pramuk

• Gost
« Odgovori #764 u: 02-08-2008, 17:27:47 »
Eto.. ajmo temu otvorit pa da nes napravimo... btw- sinoc me murija u sesvetama ustavila i sve 5 :ok:  niko me nista nije ni pito...

ajmo  :clap:

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #765 u: 02-08-2008, 17:46:27 »
to bi trebalo pkrenuti u suradni sa nekom udrugom vozaća i staviti štand na Jelačić plac i pisati peticije  :ok:

Offline AlfaZD

• Član Alfa Kluba 10
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Alfe, starije od 1990
    • Zadar
« Odgovori #766 u: 02-08-2008, 19:23:03 »
to bi trebalo pkrenuti u suradni sa nekom udrugom vozaća i staviti štand na Jelačić plac i pisati peticije  :ok:

i nađite uspješnog mladog novinara, koji je u istoj situaciji pa je motiviran dizati galamu (još bolje, više njih u raznim medijima)
Alfe u srcu, Alfe u garaži, u Alfi na cesti

alfa 156

• Gost
« Odgovori #767 u: 07-08-2008, 01:46:17 »
e da vas nešto pitam,kad ste već tako velikodušni pa odgovarate...

1.kolika je kazna ako ja kao maloljetnik(16 g.) nemam vozačku dozvolu (vozim motor od 50 ccm)?

2.kako policajac može dokazati da moj motor ide preko 50 km/h? ima li pravo na đir?

3.kolika je kazna uz sve to ako još i ne stanem nego proletin kad mi pokaže lizalicu ili kroz uličice pokušam pobići motoriziranom policajcu ali neuspješno...

Hvala unaprid

Offline zdravka

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • TY
    • Zagreb
« Odgovori #768 u: 07-08-2008, 08:16:43 »
1. i 3. ovisi da li te već imaju u evidenciji, a za ovu bezobraštinu bi ti mogli odvaliti oko 40 sati društveno korisnog rada, nakon što ti socijalna služba uzme mjeru  :batin
možda, ali samo možda, prođeš sa opomenom ako ti je prvi puta  :craz
držim ti palčeve i drugi puta stani i budi dobar i ponizan, to ti kao maloljetniku više pali
...tko nije naučio gledati nebo u potoku, ne zna što su ribe na drveću...

Andrić

Offline Boksi

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
    • Pula
« Odgovori #769 u: 07-08-2008, 08:18:54 »
Jedno pitanje neznam dali je bilo :?:

Dali policija ima pravo zaustavljat promet na autobusnim stajalištima? Načuo sam neku priču da ne mogu al vidim i dalje da to rade :?:. E sad dali je to zakonom dopušteno ili je to stvar pojedinca radi nekakve kvote  :?:
Alfa--Fiat--Lancia

Offline Igica

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa 146
    • Varaždinske toplice - Varaždin
« Odgovori #770 u: 07-08-2008, 18:49:24 »
e da vas nešto pitam,kad ste već tako velikodušni pa odgovarate...

1.kolika je kazna ako ja kao maloljetnik(16 g.) nemam vozačku dozvolu (vozim motor od 50 ccm)?

2.kako policajac može dokazati da moj motor ide preko 50 km/h? ima li pravo na đir?

3.kolika je kazna uz sve to ako još i ne stanem nego proletin kad mi pokaže lizalicu ili kroz uličice pokušam pobići motoriziranom policajcu ali neuspješno...

Hvala unaprid

Zdravka ti je odgovorila na 1. i 3. a ja ću na 2.:
Valjci. Mogu te poslat na izvanredni tehnički gdje imaju valjke za mjerenje točne brzine. Navodno policija ima neke prenosne pa ti mogu uzet mjeru na licu mjesta.

alfa 156

• Gost
« Odgovori #771 u: 08-08-2008, 00:33:05 »
nezgodna stvar,ali mislin da se ta mjerenja događaju često koliko i provjere da li auti koriste lož ulje ili plavi dizel..... :craz

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #772 u: 08-08-2008, 10:15:57 »
provozaj se od makarske pa do dubrovnika pa češ vidjet kolko kamiona stoji pored policijskog kombija i vade ložu iz rezervara, začudio bi se kolko se to često dolje pregledava  :ok:
moja AR GTV 2.0 V6 TB

Offline Agneza

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.9 JTDm
    • Zagreb
« Odgovori #773 u: 08-08-2008, 10:52:16 »

Kako su mene informirali, vozilo može imati mehaničku ili elektronsku blokadu.
E sad, postoje elektronske blokade na gumbić ili sistem za deaktivaciju (npr. stisnuti  trubu i žmigavac)  :hap:, i onda se podesi tako da ju ručno ugasiš kad upališ motor ali da se ona gašenjem motora automatski pali odnosno blokira preko 50km/h ... Tako da kad te zaustave, samo ugasiš motor i kad ga oni upale i odvedu na testiranje, blokada se aktivirala i motor prolazi na testu...

E sad, ako pronađu gumbić ili sistem za deaktivaciju... onda bi značilo da on mora ručno to isključiti da dokaže da moped ide brže, odnosno on je svojom akcijom djelovao na zatečeno stanje vozila...Što bi znaćilo da ako i nađe gumbić za deaktivaciju, mora dokazati da si se vozio preko dozvoljene brzine.

Inaće, meni je ovo jedna od najdebilnijih odredbi u zakonu jer sve blokade djeluju tako da smanje snagu kroz smanjenje ili okretaja ili protoka goriva što rezultira da s uključenom blokadom skoro da ne možeš krenuti bez da se odgurneš nogama ko kreten, da s motorom nemreš u malo veću uzbrdicu, da radiš zastoj jer ti za dostizanje 40km/h treba minuta... da ne spominjem da je motorček mrtav tj. nemaš nikakvih manevarskih sposobnosti... Uglavnom, ovime su samo ugrozili promet... Ali to je valjda opet jedna od mjera za skupljanje novaca ...

alfa 156

• Gost
« Odgovori #774 u: 08-08-2008, 16:06:50 »
Kako su mene informirali, vozilo može imati mehaničku ili elektronsku blokadu.
E sad, postoje elektronske blokade na gumbić ili sistem za deaktivaciju (npr. stisnuti  trubu i žmigavac)  :hap:, i onda se podesi tako da ju ručno ugasiš kad upališ motor ali da se ona gašenjem motora automatski pali odnosno blokira preko 50km/h ... Tako da kad te zaustave, samo ugasiš motor i kad ga oni upale i odvedu na testiranje, blokada se aktivirala i motor prolazi na testu...

E sad, ako pronađu gumbić ili sistem za deaktivaciju... onda bi značilo da on mora ručno to isključiti da dokaže da moped ide brže, odnosno on je svojom akcijom djelovao na zatečeno stanje vozila...Što bi znaćilo da ako i nađe gumbić za deaktivaciju, mora dokazati da si se vozio preko dozvoljene brzine.

Inaće, meni je ovo jedna od najdebilnijih odredbi u zakonu jer sve blokade djeluju tako da smanje snagu kroz smanjenje ili okretaja ili protoka goriva što rezultira da s uključenom blokadom skoro da ne možeš krenuti bez da se odgurneš nogama ko kreten, da s motorom nemreš u malo veću uzbrdicu, da radiš zastoj jer ti za dostizanje 40km/h treba minuta... da ne spominjem da je motorček mrtav tj. nemaš nikakvih manevarskih sposobnosti... Uglavnom, ovime su samo ugrozili promet... Ali to je valjda opet jedna od mjera za skupljanje novaca ...

pročita san negdi ode na forumu da je stvar u osiguranju,jer polica valjda ovisi nekako o brzini i tako neke gluposti....

Offline Agneza

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.9 JTDm
    • Zagreb
« Odgovori #775 u: 08-08-2008, 22:21:25 »

pročita san negdi ode na forumu da je stvar u osiguranju,jer polica valjda ovisi nekako o brzini i tako neke gluposti....

:?:  imam skuter već 5g., nikad me u osiguranju niš nisu pitali... samo na tehničkom ak je zaje lik nemreš proć bez blokade jer ga obavezno stavi na valjak. E ak je lik ok, onda ga ne nafrlji do kraja a ak nije, onda moraš investirat u blokadu jer te lijepo obaviesti da si u sustavu i morš opet doći kod njega.

alfa 156

• Gost
« Odgovori #776 u: 08-08-2008, 23:08:24 »
ma stvar je u tome da motor od 50 ccm je na osiguranju registriran pod tom policom i dogovorenom cijenom,i ako se skine blokada automatski se krši na neki način polica osiguranja.....to je kao nekako zakonski ograničeno........bar san tako čuja

superfly tnt

• Gost
« Odgovori #777 u: 09-08-2008, 21:53:36 »
prije nego odes na tehnicki ljepo nastelas sajlu gasa tako da neide brze od 50, cemu filozofiranje.

alfa 156

• Gost
« Odgovori #778 u: 10-08-2008, 23:42:23 »
prije nego odes na tehnicki ljepo nastelas sajlu gasa tako da neide brze od 50, cemu filozofiranje.

ma znan to,može se i blokada vratiti,al stvar je počela od toga da san ja pita ima li policajac pravo napraviti đir na motoru ili ga staviti na neke valjke da provjeri ima li blokadu!!! najbolje da mu kažen--e ček samo malo da otpustin sajlu od gasa :craz :craz :smijeh

superfly tnt

• Gost
« Odgovori #779 u: 10-08-2008, 23:47:08 »

ma znan to,može se i blokada vratiti,al stvar je počela od toga da san ja pita ima li policajac pravo napraviti đir na motoru ili ga staviti na neke valjke da provjeri ima li blokadu!!! najbolje da mu kažen--e ček samo malo da otpustin sajlu od gasa :craz :craz :smijeh

to je kao da ima pravo sjest u tvoj auto i probat jel ti rade kocnice. nema pravo, moze te jedino poslat na vanredni tehnicki ako ima opravdane razloge. kao sto ti nesmije kopat po gepeku tako ti nesmije pipnut retrovizor od skutera a kamoli sjest na njega