Kazna za prebrzu voznju

Situacija sljedeca: Zaustavili me i kaze policajac kuda se zurim. Kazem ne zurim, pa nisam bas tako brzo vozio(jer mi naravno nije bilo ni na kraj pameti da snimaju brzinu u 00:30, cak nisam ni siguran ako je to moguce??). Odgovori on kako ne, evo sa 105 si prosao kroz raskrizje,

nisam se bas previse bunio jer je cesta prazna a do tada sam vozio oko 120, pa neznam sa koliko sam proletio kroz raskrizje. Da se zna,raskrizje je pregledno, osvijetljeno. Raskrizje kod skretanja za malinsku, tamo kod plodina.
Pistolj i brzinu mi nije pokazao , nego sam ja vidio pistolj u bunker i da na njemu pise 105 dok smo pricali.
I kao izasli mi u susret pa mi nece naplatit kaznu za 30 km/h i vise od 1000 kn (jer je ogranicenje 60) nego onu od 10 - 30 km/h i ako platim na licu mjesta mi je 250 umjesto 500 kn.
Sad mene samo zanima par stvari. Kaznu sam platio jer bolje 250 nego 500 itd,itd
1. Dali je moguce da je onih 105 bilo od covjeka kojeg su prije zaustavili, jer nisam bio jedini. Ja sam dolazio iz laganog zavoja i ako je jedan pricao sa drugim frajerom, kako je ovaj uspio mene snimit i zaustavit?? a zaustavio me barem 15-20 m od svog auta
2. Dali pistolji funkcioniraju po noci, neznam koliko dobro mogu naciljat?
3. Ima li policajac pravo mene zaustavljat ako stoji sa lijeve strane ceste a ja sam u 3. traci?? Znaci on ja stajao sa strane ceste, uz traku prema Rijeci, pa srednja za skretanje u malinsku i moja treca prema Krku. To sam jednom cuo da ako je na drugoj strani ceste da mu nisi duzan stat, sad neznam koliko je to istina, nije mi se dalo riskirat
4. Kad sam ga pitao za opomenu (onu za prekrsaje do 1000 kn) on je odgovorio kao dainace moze ali da za ovakve slucajeve nedaju. Prekoracenja brzine i sl.