Bok ljudi, evo zadnjih par dana intenzivno (ne baš) tražim informacije o različitim uljima. Saznao sam sljedeće:

Pokušao sam uključiti što više informacija (bitnih), ne uključujući i cijenu. To će popuniti netko od vas tko radi u trgovini te ima želju i volju

S obzirom da sam tražio informacije o uljima bitnim za moj motor (1.8 TS), sva ulja su 10W-40, ali i to će nekome pomoći (nadam se).
Ono što sam zaključio jest da je po navedenim podacima Seleniji 20k for Alfa Romeo najsličniji Total Quartz 7000 (ne uzimajući u obzir viskoznost pri 40 Celzijevih stupnjeva jer ta ista informacija nije navedena za Seleniu), ali Total ne zadovoljava specifikaciju Fiat 9.55535-G2. Zapravo, ne računajući Seleniu, tu specifikaciju zadovoljava samo Shell Helix HX7 10W-40.
Međutim, Shell je među najmanje viskoznima (loše) i ima najmanju gustoću (i dobro i loše). Mala gustoća znači da će ulje brže doći gdje treba na hladan start, ali će i više curiti kroz rupice u odnosu na gušće ulje. Ovo je moja teorija, koja nije znanstvena niti je dokazana (nemojte me citirati)

Dakle, ako vam se vožnja sastoji od gomilu kratkih relacija (motor se ne zagrije na radnu temperaturu) možda vam je najbolja opcija Shell. Inače, Total...
Ako sam nešto krivo rekao, slobodno me ispravite!

Nadam se da sam pomogao nekome,
Bok