3 dcl na 1000 km je poželjna potrošnja ulja, takav motor nakon 10 000 km ima zdravije ulje nego onaj koji ne troši ništa jer j takvom motoru ulje osvježeno sa litrom svježeg ulja 3 puta tokom intervala. Tako ulje je kroz cijeli interval u boljem stanju nego ono kojem se vrte iste 4 litre i samim time to je bolje za motor.
nebi se slozio oko ove konstatacije da je 3dcl izgorenog ulja dobro za motor.
prvo, ovako kad se kaze "trosi mi na 1000km 3 dcl, to je nista", to mozda i nekom izgleda ok, ali odi u kafic i naruci malu tocenu pivu i jednu veliku tocenu pivu. onda gledaj u te dvije case i razmisli si. ja sam gledao u tu kriglu i dosao do zakljucka: jebote, to je pun kurac ulja.
drugo, to ulje ne ispari, nego izgori, znaci gori negdje gdje nebi trebao goriti, znaci negdje nesto cadi, nemoze ni u kojem segmentu motora cada biti bolja za motor, ni na celu klipa, ni na karikama, ni na sicevima, na grani... gdje to pomaze?
trece, kad stavis litru ulja (cekas da padne na 3333km na minimum), ulio si litru svjezeg ulja u 4 litre lagano izmucenog, rezultat ti je da sada imas u motoru 5 litara lagano izmucenog ulja. nemas svjezije ulje unutra ni mrvicu, jer sve ono zbog cega mjenjas ulje je i dalje u tih 4 litara