Mislim da kad ste već napravili toliku filozofiju od ulja, da bi bio red da netko i pošalje uzorak ulja nakon izmjene u npr. Blackstone Lab, pa dobij natrag sve napismeno i crno na bijelo.
A ove gluposti tipa motor mi radi bučnije, nije mazivo pod prstima, crnije je i slično okačite mačku o rep. Ako ulje ispunjava specifikaciju koju traži proizvođač, onda je dobro. I točka.
Kao i u svemu, i s uljem se marketing puši na veliko. Ionako postoje 3-4 vlasnika svih tih kompanija koji proizvode ulje, sve baze su ionako iste. To što Fiat preporučuje Seleniju je samo zbog određenih vlasničkih udjela i marketinških ugovora.
BMW je od 1.1.2015 prešao na Shell ulja, umjesto dosadašnjeg Mobila 1. I šta bi sad to trebalo značiti, da je Mobil 1 sranje, a Shell svetinja? Moš si mislit, potpisali su jači ugovor i stvar gotova. Isto kao i Castrol sa VW grupom.
Ja sam uzeo Shell i planiram ga točiti jer dobijem 5L za 215kn, a za te novce mogu dobit ravno 3L Selenije. A niti vozim utrke, niti imam auto posebno osjetljiv na ulje, mjenjam redovitno svakih 10 000km. i bmk, nema šta autu da se desi. Da uljevam neki šrot iz LIDL-a ili slično bi još i rekao, ali bilo što od top svjetskih kompanija mora biti i je dobro.