17-07-2025, 14:52:31

Autor Tema: Pragovi (sve vrste)  (Posjeta: 30599 vremena)

0 Èlanova i 1 Gost pregledava ovu temu.

GIGA01

• Gost
  • Trade Count: (0)
Odg: Pragovi (sve vrste)
« Odgovori #180 u: 16-01-2012, 08:57:34 »
Pozdrav,

Dugo razmisljam o jednom estetskom poduhvatu za svoju Alfu,pa me zanima da li neko od Vas ima slike AR147 sa side-skirts ili pragovi  GTA look...ali za 5 vrata...

Za kacket ili krovni spojle GTA look sam se vec odlucio,ali se dvoumim za "pragove" tj. bojim se da estetski ne "odskocim" od njene predivne bocne siluete...da je verzija sa 3 vrata bez razmisljanja bih se odlucio,ali ovako...treba mi Vasa uvazena sugestija drugovi Alfisti :pivo:

Offline Tare071

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Mu¹ki
  • ima kolekciju auta :-)
    • Sarajevo
« Odgovori #181 u: 16-01-2012, 09:23:50 »
Pozdrav,

Dugo razmisljam o jednom estetskom poduhvatu za svoju Alfu,pa me zanima da li neko od Vas ima slike AR147 sa side-skirts ili pragovi  GTA look...ali za 5 vrata...

Za kacket ili krovni spojle GTA look sam se vec odlucio,ali se dvoumim za "pragove" tj. bojim se da estetski ne "odskocim" od njene predivne bocne siluete...da je verzija sa 3 vrata bez razmisljanja bih se odlucio,ali ovako...treba mi Vasa uvazena sugestija drugovi Alfisti :pivo:

Pragovi definitivno ne stoje na petovratnoj verziji a i na dvovratoj ne stoje kako treba ukoliko ti auto nije spu¹teno i ukoliko nema¹ pozadi distancere od nekih 16mm iz razloga ¹to kad postavi¹ pragove na fabrièko auto, pogotovo bez distancera, dobije¹ da ti je gledano od pozadi naj¹ira taèka vozila upravo taj prag i to izgleda smje¹no. Ima¹ u mojoj temi slike alfe dodu¹e sa dvoja vrata sa i bez pragova pa uporedi. GTA spojler stoji super neovisno o verziji vrata i njega svakako preporuèam. Meni je pragove radio Marinero iz rijeke i sve pohvale za posao, za Marinera sam se odluèio naime jer mi je blizu - ni punih 600 kilometara  :smijeh
« Zadnja izmjena: 16-01-2012, 09:28:07 od Tare071 »
"Rightous infliction of retribution manifested by an appropriate agent"

GIGA01

• Gost
« Odgovori #182 u: 16-01-2012, 10:10:13 »
Pragovi definitivno ne stoje na petovratnoj verziji a i na dvovratoj ne stoje kako treba ukoliko ti auto nije spu¹teno i ukoliko nema¹ pozadi distancere od nekih 16mm iz razloga ¹to kad postavi¹ pragove na fabrièko auto, pogotovo bez distancera, dobije¹ da ti je gledano od pozadi naj¹ira taèka vozila upravo taj prag i to izgleda smje¹no. Ima¹ u mojoj temi slike alfe dodu¹e sa dvoja vrata sa i bez pragova pa uporedi. GTA spojler stoji super neovisno o verziji vrata i njega svakako preporuèam. Meni je pragove radio Marinero iz rijeke i sve pohvale za posao, za Marinera sam se odluèio naime jer mi je blizu - ni punih 600 kilometara  :smijeh

Auto spusteno 17" felge i 2cm distanceri;-)))

Ali i ne vezano za gore navedeno,na peterovratnoj verziji me uzasno iritira sto joj ti pragovi bas nedostaju,a sa pragovima opet remeti neku eleganciju...ziv ne znam sta bih...u jednom mi je trenutku odvratno u drugom mi ti pragovi nekako nedostaju...

A i ja cu kod Marinera uzimati,ako nista samo spojler...

A na tvojoj bivsoj Alfi su super stajali pragovi,mislim stoje i sada,kod novog vlasnika;-)

Offline Tare071

• Ovisnik o alfistima
    • Sarajevo
« Odgovori #183 u: 16-01-2012, 10:18:45 »
Auto spusteno 17" felge i 2cm distanceri;-)))

Ali i ne vezano za gore navedeno,na peterovratnoj verziji me uzasno iritira sto joj ti pragovi bas nedostaju,a sa pragovima opet remeti neku eleganciju...ziv ne znam sta bih...u jednom mi je trenutku odvratno u drugom mi ti pragovi nekako nedostaju...

A i ja cu kod Marinera uzimati,ako nista samo spojler...

A na tvojoj bivsoj Alfi su super stajali pragovi,mislim stoje i sada,kod novog vlasnika;-)

Na mojoj alfi je sve i sad super, sem novog vlasnika, ba¹ mi ne¹to ide na ¾ivce  :funny:
Vidi pade mi na pamet, bez ¾elje da kvarim marineru posao, juris u hrvatskoj je imao diskretni tanki prag koji bi se po meni bolje uklopio u petovratnu izvedbu. Mo¾da da to ganja¹, ili ako marinero ima kalup nek ti taj tanki izlije. I tro¹kovi dostave tih stvari æe ti vjerovatno biti veæi nego cijena naruèenih stavki, za spojler sam vjerovatno neæe jer je kratak ali æe te zato pragovi sa po¹tarinom opeèi.

Anton

• Gost
« Odgovori #184 u: 16-01-2012, 13:42:23 »
Meduosovinski razmak je isti na verziji s 5 i 3 vrata...
Stoga zasto nebi replike GTA pragova dobro stajale?!

Offline Tare071

• Ovisnik o alfistima
    • Sarajevo
« Odgovori #185 u: 16-01-2012, 14:25:55 »
Meduosovinski razmak je isti na verziji s 5 i 3 vrata...
Stoga zasto nebi replike GTA pragova dobro stajale?!

Stajalo bi ko piletu sise, pa zna se ¹ta je GTA - sporta¹ koji nikad nije bio u èetverovratoj verziji tako da ne vidim smisla u postavljanju ba¹ tih pragova. Kao ¹to sam rekao, ode momak na juris.hr i naðe uski elegantni prag koji æe se super uklopiti sa linijom auta - ili nek mu marinero to izlije ako ima

Offline Reno

• Trade Count: (+6)
  • Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #186 u: 16-01-2012, 14:39:36 »
ima u rijeci 147-ca sa 5 vrata i ima gta look pragove stoje joj isto kao i na mojoj bivsoj 147-ci sa 3 vrata,jedino ako auto nije spusten i nema minimalno felge 17 onda bi smjesno izgledalo

GIGA01

• Gost
« Odgovori #187 u: 16-01-2012, 14:44:28 »
SLIKE ljudi slike...;-)

Pa da onda diskutujemo kako stoje;-)

Offline Reno

• Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #188 u: 16-01-2012, 14:49:41 »
e hebiga nemam sliku te 147-ce sa 5 vrata kad naletim na nju cu je slikat cesto ju vidam po rijeci jedino ako oces slike sa 3 vrata to imas u ovoj temi http://alfisti.hr/forum/index.php/topic,35074.560.html
auto je spusten nekih 3 cm na prvoj slici sa 17 felgama a ove ispod su na 18,bez distanci i izgleda dobro. to su pragovi od marinera.

Offline Tare071

• Ovisnik o alfistima
    • Sarajevo
« Odgovori #189 u: 16-01-2012, 14:52:19 »
e hebiga nemam sliku te 147-ce sa 5 vrata kad naletim na nju cu je slikat cesto ju vidam po rijeci jedino ako oces slike sa 3 vrata to imas u ovoj temi http://alfisti.hr/forum/index.php/topic,35074.560.html
auto je spusten nekih 3 cm na prvoj slici sa 17 felgama a ove ispod su na 18,bez distanci i izgleda dobro. to su pragovi od marinera.

Nema¹ distance radi eta felge koji je puno nagodniji za ovakvu modifikaciju od recimo mojih felgi.

Offline Reno

• Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #190 u: 16-01-2012, 14:54:47 »
a najbolje da covjek stavi sliku svoje alfe pa da vidimo kako izgleda,koje felge ima jel spustena  :?:

Offline Tare071

• Ovisnik o alfistima
    • Sarajevo
« Odgovori #191 u: 16-01-2012, 14:56:55 »
a najbolje da covjek stavi sliku svoje alfe pa da vidimo kako izgleda,koje felge ima jel spustena  :?:

ima on distancere i spu¹tena je, nego ka¾em kod tebe se to ba¹ bilo dobro uklopilo. Jedini problem ¹to je èaðo bio u pitanju, valjalo je odr¾avat ovaj zadnji branik i stalno ga èistit kad zagari  :funny:

Anton

• Gost
« Odgovori #192 u: 16-01-2012, 16:45:12 »
Stajalo bi ko piletu sise, pa zna se ¹ta je GTA - sporta¹ koji nikad nije bio u èetverovratoj verziji tako da ne vidim smisla u postavljanju ba¹ tih pragova. Kao ¹to sam rekao, ode momak na juris.hr i naðe uski elegantni prag koji æe se super uklopiti sa linijom auta - ili nek mu marinero to izlije ako ima

gle, ja volim i sise i piletinu...
al ne volim na alfama bilo kakve neoriginalne karoserijske dodatke....
stoga, replika originala bi bila jedina prihvatljiva opcija po meni...
svakako da ima drugih misljenja, ali ja znam najbolje   :craz

Offline dumpors

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.9 JTD
    • Mostar, BiH
« Odgovori #193 u: 16-01-2012, 19:35:30 »
Ja ovdje ne vidim nista lose   :hap:

...and did you exchange a walk on part in the war for a lead role in a cage...

GIGA01

• Gost
« Odgovori #194 u: 16-01-2012, 23:02:53 »
cak stovise kolega Dumpors :love:

Samo sto ja nisam planirao karambolke GTA look...tako da mislim da cu ipak ostati samo na spojleru...jer nebih nikakve aftermarket pragove osim ovih GTA replika...

Offline Robertino

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
    • Pazin
« Odgovori #195 u: 16-01-2012, 23:20:35 »
samo su na ovoj bijeloj posteno izbaceni zadnji kotaci! ne znam,meni je ljepsa bez pragova,nego s tim kvazi GTA.

Offline Tare071

• Ovisnik o alfistima
    • Sarajevo
« Odgovori #196 u: 17-01-2012, 07:40:31 »
Ja ovdje ne vidim nista lose   :hap:

[/quote

Sve je ovde pro¹irivano od obrva preko izbaèenih toèkova i GTA branika, nije ovo ba¹ bio jeftin i jednostavan posao

Offline Boky07

• Uèim polako
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTDM
    • Zagreb
« Odgovori #197 u: 23-05-2016, 17:37:47 »
Cijenjeni Alfisti,

gdje mogu naci pragove i branik za alfu 147 ? dali ima tko negoga tko ih izraðuje ili di ima kupiti ?

hvala na info :))

Offline Vasko

• Moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 FL 1.9 JTDm 8V
    • Pula
« Odgovori #198 u: 24-05-2016, 07:13:51 »
Jedna od ideja ti je ovo:

http://shop.alfisti.net/Tuning-Styling/Alfa-147/Body-Styling-Series-I:::1_19_295.html

Druga je Marinero iz Rijeke, ili se raspitati u autoprocentru Vara¾din, Gabrek tuning...

I naravno, nju¹kalo.hr

Possibilities are endless  :ok:

Offline Amity800

• Uèim polako
  • 156 1.6 TS
    • Split
AR 156 boèni pragovi "Sideskirts"
« Odgovori #199 u: 13-04-2018, 00:50:25 »
Pozdrav ekipa, uzeo sam 156 iz Zagreba nedavno, bila zamjena pa nisam ni gledao stanje auta kako mi je stari auto za koji sam se mjenjao se doslovno raspadao. Ali eto 10k kilometara bez problema s Alficom sam jako zadovoljan i spreman sam ulagati u nju.

Naime trenutno Alfa nema boène pragove, strane su obojane mat crno bez ikakve za¹tite pa mi se hrda zahvatila.
Planiram dati limaru da mi skine hrdu i sanira podruèje pa kad vec to radim htjeo sam staviti "sideskirts"
Na¹ao sam dosta dobre replike od GTA pa ih planiram dati lakirati i montirati.

Sada me zanima je li se trenutni bokovi moraju mjenjati ili treba posebno montiranje?
Trenutni

Planirani

Jo¹ me zanima ako itko prodaje tvornièke od 156 pragove. Tra¾im ih svugdje :/

Offline otrov

• Sa sta¾om
  • 159 1.9jtdm 8v Grigio Titanio
    • Dre¾nik Grad
Odg: AR 156 boèni pragovi "Sideskirts"
« Odgovori #200 u: 13-04-2018, 01:53:58 »
Imam ti ja pragove koje treba uredit, a uz njih ti dam i set za uredjenje

Poslano sa mog VTR-L29 koristeæi Tapatalk

Audentes deus ipse iuvat

Offline salfomnikadproblema

• Pripravnik
  • **
    • Zagreb
Pragovi - gdje nabaviti
« Odgovori #201 u: 08-10-2019, 11:35:09 »
Pozdrav opet, evo jo¹ jedna te¹ka tema.

Naletio sam na problem pragova kojih nema u prodaji. Jeli netko uspio nabaviti rezervne pragove bilo gdje?
pitam jer neki useri spominju da su ureðivali pragove npr. Anton na http://alfisti.hr/forum/index.php?topic=90166.0

Hvala