01-07-2026, 05:32:35

Autor Tema: Kupnja u autocommercu !?  (Posjeta: 5201 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Schox

• Gost
  • Trade Count: (0)
Kupnja u autocommercu !?
« u: 09-03-2007, 09:00:18 »
Zanima me ima li tko iskustva sa njima?
Znam da su sponzori, ali fakat iskreno me zanima ako je tko kupio kod njih rabljenu alfu. Kako je zadovoljan sa uslugom i kvaliteteom  i da li ste imali kakvih problema sa njima ili autom.

Suhara

• Gost
Odg: Kupnja u autocommercu !?
« Odgovori #1 u: 09-03-2007, 11:45:37 »
Zanima me ima li tko iskustva sa njima?
Znam da su sponzori, ali fakat iskreno me zanima ako je tko kupio kod njih rabljenu alfu. Kako je zadovoljan sa uslugom i kvaliteteom  i da li ste imali kakvih problema sa njima ili autom.

Ja sam prije 4 godine kod njih kupio Fiata, tokom prodaje obećavali su brda i doline (zamjenit ćemo sve što treba filtere,ulje,remenja, ispucale kvake, oštećenje na vratima, motorić zadnjeg brisača). Nakon kupnje ponašali su se kao da nisam od njih kupio auto, jedva sam uspio jeb.... kvake dobit ništa drugo.   :mad: :mad:
Prije nego što sam Alfu kupio došo sam se malo nasmijat kod njih, pokazali su mi dvije onakve koje sam ja tražio (bile su živi krš i još su uvijek tamo) obećavali standardno sve zamjeniti (filtere,remenja,vilice ako treba  :)))) i da ne zaboravim cijena Alfi im je bila cca 2000-2500 Eura više od realne s obzirom na stanje auta i godišta.

Offline kemo146

• Pripravnik
  • **
  • Spol: Muški
  • Alfa 146 1.6ie
    • Crikvenica
« Odgovori #2 u: 09-03-2007, 14:32:52 »
Je budi svijestan da ćeš to doživit u koju god autokuću dođeš.  Treba garanciju danas izvuć i na novom auto a kamoli na polovnom. Moj ti je savijet ako kupuješ u kešu kupi auto privatno, ako baš već moraš preko kuće što će ti BTW doć barem 20% skuplje, pregledaj ga mikroskopom i ne plaćaj dok ti ne naprave sve što treba. Kad jednom platiš....
Puno buke nizašto

sokre

• Gost
« Odgovori #3 u: 09-03-2007, 15:20:24 »
Je budi svijestan da ćeš to doživit u koju god autokuću dođeš.  Treba garanciju danas izvuć i na novom auto a kamoli na polovnom. Moj ti je savijet ako kupuješ u kešu kupi auto privatno, ako baš već moraš preko kuće što će ti BTW doć barem 20% skuplje, pregledaj ga mikroskopom i ne plaćaj dok ti ne naprave sve što treba. Kad jednom platiš....
U potpunosti se slažem ... trenutno mi stari kupuje auto, ali auto kuće ne gledamo baš zbog tih 10-20 posto većih cijena koja je zbog takozvane garancije, a koju kasnije nitko ne priznaje.

Schox

• Gost
« Odgovori #4 u: 09-03-2007, 16:59:10 »
Pa ne bih se baš složio za sada. Mislim tek sam uplatio auto i auto je več na servisu, stavljen je novi akumulator, navodno su promjenili stajni trap ( odnosno gume na balans štangama itd.. navodno je  napravljemn servis i promjenjen zupčasti r. )E to je ono kaj me zanima dal im se može vjerovati ili ne.   Nisam ga još preuzeo pa neću puno hvalit da si ne pljunem u usta.  I šokre što se tiče cijene ja mislim da 11700Eura za 2003g. 1.9 jtd sw nije 2000-2500 više. Odnosno ne znam suhara da li si ti pitao za cijene ili si ih samo čitao na autima, jer i na mojem piše 106 000 kn, a na kraju ga plaćam 87 000kn.

I slažem se u onome o auto kućama i garanacijama, ali ovo nije bilo koja auto kuća več glavni uvoznik za Hrvatsku za Alfa Romeo i fiat  ak da mislim ipak da bi to trebalo biti kak se spada. Ne znam zato pitam vas, ali one koji ste imali iskustva s njima , a ne drugim kućama.  Pitam zato da znam kak da se postavim prema njima da se ne navučem ko neki jelen na šprehu.

Offline kemo146

• Pripravnik
  • **
  • Alfa 146 1.6ie
    • Crikvenica
« Odgovori #5 u: 09-03-2007, 17:42:46 »
Čuj mi kad smo uzimali novog puta, išli smo prvo u AC Rijeka i bili su vrlo bahati kao tipa šta vi sad hoćete. Ljepo smo se okrenuli i otišli u Kivelu što se kasnije pokazalo kao totalni promašaj. Tako da ako već uzimaš iz autokuće bolje od njih jer su ipak službeni zastupnici pa ti je kasnije ako nešto zapne manevarski prostor veći. Ali ja sam kod njih isto vidio svašta polovnog tako da ti je jedina garancija; da budeš pažljiv i uzmeš dobar auto jer 6 mjeseci prođe jako brzo a onda... :wal: ili  :clap:

P. S. Već kad sam sam sebe uspio iživcirat,  :off. Da ti se nebi dogodilo da dođeš nakon 2 mjeseca reklamirat da ti je diferencijal pred raspadom a genij ti onda kaže: "Što bi ti htio to je polovan auto!",a ti  :mad:
« Zadnja izmjena: 09-03-2007, 17:48:10 od kemo146 »
Puno buke nizašto

Schox

• Gost
« Odgovori #6 u: 09-03-2007, 18:53:50 »
Gle, ja sam auto več platio i  izabrao. Auto je super očuvan i danas sam bio tamo stvarno su ga stavili na servis, vidio sam nalog  na kojemu piše stvarno puno toga za promijeniti, filteri svih vrsta, ulje...  jedino na kaj sam popizdiokad mi je rekao da kao nemaju kod karticu od auta odnosno da je nemreju naći,  pa bih trebao pričekati 10 dana da to dođe iz italije.  Zato vas pitam kak da se postavim?   Dal da preuzmem auto pa da im vjerujem da će mi to riješit , ili da im kažem da neču preuzeti auto bez svih dodataka koje su mi obećali.

Moram priznati da me malo uznemirio suharin post.  :mad:
« Zadnja izmjena: 09-03-2007, 19:28:37 od Schox »

sokre

• Gost
« Odgovori #7 u: 09-03-2007, 19:19:28 »
Neznam di si ti našel za te novce takav auto ... ja sam već 2 tjedna u kupnji i nigdje nisam videl taj za kojeg ti pričaš ...
Misliš na expert auto?
Sa 106 000 kuna su spustili na 87 000?!?!? To mi nikak nejde u glavu ...

Schox

• Gost
« Odgovori #8 u: 09-03-2007, 19:28:07 »
Nema niš sumnjivo , samo treba pričat s ljudima i pokazat im keš.  Ali nije niš nerealno jer sam bio s njihovim trgovcem na jankomiru u mreži gdje im stoje njihovi uveženi auti i svi koštaju oko 12000 eura.
BTW, auto je u savršenom stanju i čak je nešto skuplji od ostalih izloženih . Inače i tvoj sam oglas vidio, ali me osvojila ova alfa i vjerujem da se nisam zaje...o. A i stari mi ima servis i bio je sa mnom tako da smo odabrali najboljeg ponuđenog.
I, da mislim na expertauto.  E da , zato sam i rekao suhari da je trebao pitati za cijenu jer nije samo ovaj moj spuštena cijena nego svima.  Na primjer ima jedna sv. zelena na kojoj piše 100000 kn,   ja sam je skoro kupio za 78000 ali me stari odgovorio pa sam uzeo ovu.
BTW : ćim pitaš koja je prava cijena odmah su druge cijene i bez cijenkanja. ne znam koja im je to politika.
« Zadnja izmjena: 09-03-2007, 19:30:40 od Schox »

Schox

• Gost
« Odgovori #9 u: 09-03-2007, 19:34:06 »
http://www.expertauto.eu/infomodela.php?modeli_id=54&kategorija_id=15

Evo to je ta za 100000 , a kad pitaš za cijenu onda je 10600 eura , odnosno 78000cca/kn

Za moju nema slike ali vam je to ova gore za 103000, ne 106 sorry.

sokre

• Gost
« Odgovori #10 u: 09-03-2007, 19:36:22 »
To je jako čudno ... mislim di je pamet stavljat cijenu 20 000 kuna veću nego mislil dobiti za auto i time u startu izgubi potencijalnog kupca(npr. mene) , jer kaj ću ići uopće gledat auto kad u pravilu cijena ide dole max. 5-10 posto, tak da mi je onda bil skup.
Tam ista ko i moja dojde 100 000 kuna, a ja svoju cijenim 75 000 kuna.
Ako tak jako spuštaju cijene onda idem sutra u zg da stari opet kupi alfu ...  :)))
« Zadnja izmjena: 09-03-2007, 19:36:40 od sokre »

Schox

• Gost
« Odgovori #11 u: 09-03-2007, 19:55:46 »
Šta reći aljkavi su . Čuj ja sam doma pored njih pa mi nije bilo teško pitat.  :))) .
Kaj da ti velim kad imaju još bar 10-ak alfi u mreži na jankomiru a za nijednu nema ni slike niti je nema na spisku , treba ih  :sado:.
« Zadnja izmjena: 09-03-2007, 19:58:08 od Schox »

sokre

• Gost
« Odgovori #12 u: 10-03-2007, 14:37:04 »
Evo bio sam kod njih, ona zelena ista ko i moja sa 100 000 je pustio na 90 000. I za još par 147-ica sam pitao svugdje je rekao da može max 1000 eura pustiti, a to je još uvijek puno.
Pitao sam ga zašto je tvoja tako jeftina, rekao je da je imao 3 156 koje nije mogao nikako prodati i da su mu dugo stajale pa je dao takav popust prvim zainteresiranim. bw. tip je mlad(oko 30 g.), visok(190 cm) i crnu kosu ima. S njim smo pričali.
Rekao je da bi moju uzeo pod 11 tisuća eura, ali nema ni jednu giugaro 156 jtd.
Uglavnom, one alfe koje su mene interesirale(ok stanje) su i dalje 1000-2000 eura skuplje nego je realna cijena.

Offline joe957al

• Starosjedioc
    • Našice
« Odgovori #13 u: 10-03-2007, 15:07:56 »
Šta reći aljkavi su . Čuj ja sam doma pored njih pa mi nije bilo teško pitat.  :))) .
Kaj da ti velim kad imaju još bar 10-ak alfi u mreži na jankomiru a za nijednu nema ni slike niti je nema na spisku , treba ih  :sado:.

Ja sam kupio Alfu kod njih. Auto nemoj preuzeti dok ne naprave sve što treba. By the way... prodali su mi ju sa pokvarenim nosačem motora o ICS kodu necu ni pricati....
Those who dares, wins

Schox

• Gost
« Odgovori #14 u: 10-03-2007, 15:36:41 »
Pa jesu li ti složili nosač u garantnom roku ?  i kaj je bilo s kodom. Ajde daj da znam kaj da radim...

Offline joe957al

• Starosjedioc
    • Našice
« Odgovori #15 u: 10-03-2007, 15:41:21 »
Pa jesu li ti složili nosač u garantnom roku ?  i kaj je bilo s kodom. Ajde daj da znam kaj da radim...
promijeno sam ga u vlastitom trosku, a sto se tice ICS-a da li su mi krivi takoda sam se vozio 2 mjeseca bez radija, klime, računala...  Naknadno su poslali iz Milana (to je bilo u njihovom trošku)...
Druge stvari na autu rade, motor je ok i to mi je samo bitno!
Those who dares, wins

Schox

• Gost
« Odgovori #16 u: 10-03-2007, 18:37:25 »
Ha, očito me to isto čeka,  iako su mi rekli da kodkartica stiže za 10 dana, vjerujem da je prije za 60 . 

Schox

• Gost
« Odgovori #17 u: 12-03-2007, 21:19:00 »
Evo bio sam kod njih, ona zelena ista ko i moja sa 100 000 je pustio na 90 000. I za još par 147-ica sam pitao svugdje je rekao da može max 1000 eura pustiti, a to je još uvijek puno.
Pitao sam ga zašto je tvoja tako jeftina, rekao je da je imao 3 156 koje nije mogao nikako prodati i da su mu dugo stajale pa je dao takav popust prvim zainteresiranim. bw. tip je mlad(oko 30 g.), visok(190 cm) i crnu kosu ima. S njim smo pričali.
Uglavnom, one alfe koje su mene interesirale(ok stanje) su i dalje 1000-2000 eura skuplje nego je realna cijena.

očito si naišao na nekog šaljivđiju . ja sam ovaj zeleni dobivao za 78000kn, a nisam toliki jelen da mi netko uvaljuje i nisam se za njega odlučio jer je autu sumnjiv ciijeli prednji kraj. I taj auto je barem 6 mjeseci kod njih, ali ovaj moj je došao u 12 mjesecu i auto je u savršenom stanju ( a znam to jer mi stari ima servis a on me i odgovorio od zelenoga ). A to ako si dobivao za svoj 11000 je  super ,  ja bih se na tvome mijestu odmah za to odlučio jer koliko znam nemreš ga prodati ni za 10300 koliko tražiš za njega u oglasnicima . Svejedno mi nije jasna politika da jedan te isti auto nude nekome za 78000kn, a nekome ne ispod 90000.
Možda jedino što si ti tražio zamjenu za svoj, a ja ga plačam u cijelosti. 

Schox

• Gost
« Odgovori #18 u: 12-03-2007, 21:20:23 »
promijeno sam ga u vlastitom trosku, a sto se tice ICS-a da li su mi krivi takoda sam se vozio 2 mjeseca bez radija, klime, računala...  Naknadno su poslali iz Milana (to je bilo u njihovom trošku)...

kak ti nije radila klima i BC, pa kakve veze ima kod od radia sa time ?? :?:

sokre

• Gost
« Odgovori #19 u: 12-03-2007, 21:47:50 »

očito si naišao na nekog šaljivđiju . ja sam ovaj zeleni dobivao za 78000kn, a nisam toliki jelen da mi netko uvaljuje i nisam se za njega odlučio jer je autu sumnjiv ciijeli prednji kraj. I taj auto je barem 6 mjeseci kod njih, ali ovaj moj je došao u 12 mjesecu i auto je u savršenom stanju ( a znam to jer mi stari ima servis a on me i odgovorio od zelenoga ). A to ako si dobivao za svoj 11000 je  super ,  ja bih se na tvome mijestu odmah za to odlučio jer koliko znam nemreš ga prodati ni za 10300 koliko tražiš za njega u oglasnicima . Svejedno mi nije jasna politika da jedan te isti auto nude nekome za 78000kn, a nekome ne ispod 90000.
Možda jedino što si ti tražio zamjenu za svoj, a ja ga plačam u cijelosti. 

Ne, ja samo mjenjam za giugaro, a takvu 156 nemaju.
A stari kupuje 147, pa je odmah pitao za ove 156 i još uvijek mi nije jasno kako može biti šaljivđija i reci krivu cijenu.
A velim, zašto je tvoja bila tako jeftina rekao je da je dugo stajala ...
Ništa mi nije jasno ...

Schox

• Gost
« Odgovori #20 u: 12-03-2007, 22:30:17 »
Nazovi u commerce i traži Borisa na rabljenim vozilima i pitaj ga za cijenu zelene alfe tek toliko da vidimo koju če ti cijenu on reći.
I nemoj mu reći da bi mijenjao.
I da  Zelena stoji dugo, dok je moja crna stigla u njihovu mrežu početkom godine . Znam to jer živim pored njih i gledam na njihovu mrežu  :)))  !!

Uostalom sutra idem po nju pa če te je vidjeti  :love3:....

sokre

• Gost
« Odgovori #21 u: 12-03-2007, 22:37:39 »
Gle, ja sam samo napisal ovdje kaj je meni on rekel.
Budem sutra nazval pa ću ovdje napisat kaj je bilo.
btw. za zamjenu sam već na kraju rekel, kad smo bili na odlasku, pa sam ja rekel da ja svoju nebrem prodati za 10300, pa mi nije jasno kak oni cijenu svoju u lošijem stanju 20 000 kuna više. Samo je slegnuo ramenima i rekao da vrijedi više. Onda sam ga pital kad bi kod njih uzel 156 giugaro kolko bi mi ju uzel unutra. Tak da prije nije bilo riječi o zamjenama, čak je tata napomenul da kupujemo za keš.

Offline joe957al

• Starosjedioc
    • Našice
« Odgovori #22 u: 13-03-2007, 07:28:05 »

kak ti nije radila klima i BC, pa kakve veze ima kod od radia sa time ?? :?:
ICS nije radio... ali skuzit ces o cemu pricam
Those who dares, wins

Schox

• Gost
« Odgovori #23 u: 13-03-2007, 21:38:25 »
Preuzeo sam auto, sve su mi napravili šta su rekli, prošao tehnički bez greške, Jedino nema koda a i on stiže u petak.
Nemam niti jedne riječi prigovora na Autocommerce, dapače dobio sam i poklon opremu za auto ( trokut, žaruljice, prsluk i prvu pomoč) sve u crvenoj alfa torbi . Sve mi radi osim radia ( zbog koda ), a ono što je joe957 pričao se odnosi na 166-icu, a 156-ica navodno ni nema ics, barem ne na taj način izveden.
I tako završila je i ova epizoda strepnje i to sa happy end-om. 
Od danas više nisam alfista teoretičar .  O0
« Zadnja izmjena: 13-03-2007, 21:39:13 od Schox »

BigSaint

• Gost
« Odgovori #24 u: 13-03-2007, 21:47:23 »
Preuzeo sam auto, sve su mi napravili šta su rekli, prošao tehnički bez greške, Jedino nema koda a i on stiže u petak.
Nemam niti jedne riječi prigovora na Autocommerce, dapače dobio sam i poklon opremu za auto ( trokut, žaruljice, prsluk i prvu pomoč) sve u crvenoj alfa torbi . Sve mi radi osim radia ( zbog koda ), a ono što je joe957 pričao se odnosi na 166-icu, a 156-ica navodno ni nema ics, barem ne na taj način izveden.

I sada počinje Pervanova PRAKSA! :hello: :hello: :hello:

sokre

• Gost
« Odgovori #25 u: 13-03-2007, 22:32:18 »
E da, danas zvao, tražio borisa i rekao mi isto kao i onaj prije. Na one cijene na netu cijena za keš ide dole do 10 000 kuna, a to je još uvijek, kao što sam i prije rekao, 1-2 tisuće eura previše.

Schox

• Gost
« Odgovori #26 u: 14-03-2007, 14:34:57 »
 :?:,  jebi ga, ja sam onda naišao samo tako , ne znam kaj da ti velim . :?:
Bio sam sa ženom pa možda na lijepe oči  :song: :song:
« Zadnja izmjena: 14-03-2007, 14:36:07 od Schox »

Offline joe957al

• Starosjedioc
    • Našice
« Odgovori #27 u: 15-03-2007, 17:27:18 »
Dobro došao u praktičare  :undd:
Those who dares, wins