20-04-2026, 05:04:41

Autor Tema: Alfa kozmetièki salon ili pranje i èi¹æenje  (Posjeta: 190549 vremena)

0 Èlanova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Mladen

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Mu¹ki
  • AR 159 JTDm 8v
    • Valpovo
Odg: Alfa kozmetièki salon ili pranje i èi¹æenje
« Odgovori #660 u: 19-04-2011, 10:45:08 »
stigla je olovka, odnosno marker za ogrebotine, probao sam ju ovaj vikend i nije ba¹ nesto uèinkovita :ne2:
malo popuni ogrebotinu ali se ogrebotina jo¹ uvjek vidi, uglavnom bacanje love :)
Potpis! Mene isto totalno razocaralo...

pa za te novce nije ni cudo to je inace najobicnije smece sto se moze kupit, neznam zasto to i kupuju ljudi misle valjda da za 100kn mogu sredit pola auta da izgleda kao novi  :funny: :funny: , a takve ogrebotine bez dobrog poliranja i paste zaboravi na bilo sta drugo samo ces bacat novce, a rezultata nece bit  ...
:Horse: :mehanic

Offline Bandit

• Èlan Alfa Kluba 19
  • Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Stelvio 280 Q4 TI
    • Split
« Odgovori #661 u: 21-05-2011, 00:09:14 »
Jeli ima tko iskustva s sredstvima za dezinfekciju klima ureðaja, mislim npr na one boèice ¹to se aktiviraju u zatvorenom autu dok radi klima ureðaj, pa nekih 15ak minuta djeluju i navodno uðu u sistem klime da bi dezinfecirale sistem. Ba¹ sam danas naletio u duæanu na Sonaxov proizvod, pa me zanima ako je netko veæ koristio to ili slièno.
Postoji Alfa i (ne) postoje drugi automobili.

Offline SALE-82

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
    • Mainz (DE)
« Odgovori #662 u: 21-05-2011, 00:50:02 »
ja sam koristio onaj iz lidla w5 u hyundaiju i mogu ti reæi da je pomoglo iako sam èuo da su sonax i nigrin daleko bolji.dr¾i se uputa i sve æe biti u redu  :ok:
Meni kad krene u ¾ivotu, toliko se zalaufa, da krene bez mene.

Offline Bandit

• Èlan Alfa Kluba 19
  • Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Stelvio 280 Q4 TI
    • Split
« Odgovori #663 u: 21-05-2011, 10:08:54 »
ja sam koristio onaj iz lidla w5 u hyundaiju i mogu ti reæi da je pomoglo iako sam èuo da su sonax i nigrin daleko bolji.dr¾i se uputa i sve æe biti u redu  :ok:

Da, nego mene zanima efikasnost... jeli uopæe djeluje ta stvar, ima li smisla napraviti to?
Postoji Alfa i (ne) postoje drugi automobili.

Offline SALE-82

• Ovisnik o alfistima
    • Mainz (DE)
« Odgovori #664 u: 21-05-2011, 13:51:02 »
Da, nego mene zanima efikasnost... jeli uopæe djeluje ta stvar, ima li smisla napraviti to?
meni je djelovalo jer mi hyundai nije imao filter klime pa je znalo dosta smrditi kad je kilma ukljuèena ili kada bi se iskljuèila. nakon uporabe spreja smrad i neugodan miris su nestali.poslije tog tretmana cijelo ljeto nisam imao problema sa neugodnim mirisima.
moj zakljuèak je da djeluje
Meni kad krene u ¾ivotu, toliko se zalaufa, da krene bez mene.

Offline Argor

• Administrator
  • Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Giulietta QV_line + 33 Imola
    • Koprivnica
« Odgovori #665 u: 21-05-2011, 16:06:07 »

Nema ba¹ nekog efekta i ja sam koristio iz Lidla, par dana miri¹e vjerojatno ono ¹to se primi za filter.
http://alfisti.hr/forum/index.php/topic,44644.0.html
Bolji su oni sa dugaèkom cjevèicom za dezinfekciju sustava klime.
« Zadnja izmjena: 21-05-2011, 16:09:47 od Argor »

Offline Pero156TS

• Predsjedni¹tvo
  • Trade Count: (+13)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spider
    • Zagreb
« Odgovori #666 u: 21-05-2011, 21:29:11 »
ja sam èistio pro¹li vikend sa nekim sprejem/pjenom iz Bauhausa ima onu cjevèicu kaj gurne¹ u otvor i povlaèi¹ prema van i tak u svaki otvor
Spider 115

Offline Zagi17

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa 33 1.5 ie,Alfa 156 1.9 jtd,Alfa 156 SW 2.4jtd
    • Sv.Martin na Muri,Meðimurje
« Odgovori #667 u: 21-05-2011, 21:33:28 »
Jeli ima tko iskustva s sredstvima za dezinfekciju klima ureðaja, mislim npr na one boèice ¹to se aktiviraju u zatvorenom autu dok radi klima ureðaj, pa nekih 15ak minuta djeluju i navodno uðu u sistem klime da bi dezinfecirale sistem. Ba¹ sam danas naletio u duæanu na Sonaxov proizvod, pa me zanima ako je netko veæ koristio to ili slièno.
Ja sam to kupio pro¹li tjedan ali nisam èitao da je samo za klime a po¹to nemam klimu neznam dal funkcionira na ventilaciji ???
Hrða je u zraku  !!!!! ®ivile stare krame !!!!!
La mia Alfa 33
La mia Alfa 156

Offline Pero156TS

• Predsjedni¹tvo
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spider
    • Zagreb
Spider 115

Offline Zagi17

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa 33 1.5 ie,Alfa 156 1.9 jtd,Alfa 156 SW 2.4jtd
    • Sv.Martin na Muri,Meðimurje
Hrða je u zraku  !!!!! ®ivile stare krame !!!!!
La mia Alfa 33
La mia Alfa 156

Offline Pero156TS

• Predsjedni¹tvo
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spider
    • Zagreb
Spider 115

Offline VanjaTUONO

• Trade Count: (0)
  • Sa sta¾om
  • GTV 2.0 TS BlackPearl, Aprilia RSV Tuono V2 TS
    • Zagreb
« Odgovori #671 u: 23-05-2011, 20:01:26 »
"as a practical proposition this car is usless, driving position is suitable only for a monkeys, rear seat are a joke.............but"     Jeremy Clarson TOP GEAR

tiho

• Gost
« Odgovori #672 u: 26-05-2011, 08:43:00 »
Prije cca 15 dana sam vidio na Zagorskoj potez Selska-Mercator Nano duæan, iskustva  :?: :?:

http://www.nanotehnologija.info/online-nano-ducan.html?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=77&category_id=1
kolko mi je poznato,a i par godina iskustva sa NANO produktima,,,,NANO EFEKT je za sada najuspijesniji kod fasada na kucama.kod auta puno njih pokusava prodat NANO PRODUKTE...tog NEMA...ima samo produkt koji ostavlja nano efekt.ti produkti su poboljsana verzija LOTUS EFEKTA.ako te zanima vise po tom pitanju....pisi i pitaj :mah: :mah:

Offline Alfa Wanabe

• Sa sta¾om
  • Fiat Tipo 146 1.6 boxer
    • Zagreb
« Odgovori #673 u: 26-05-2011, 09:00:04 »
Nema mi bas smisla taj spray... ja sam jucer rastavio kokpit i isao pocistiti vodove za zrak bas zbog higijene. Nitko me ne moze uvjeriti, nakon onog sto sam vidio, da nekakav spray moze dezinficirati cijeli sustav klimatizacije. Vecinom su vodovi bili prekriveni nekakvim ljepljivim, cupavim slojem..... Dok se to ne ostruze i prebrise alkoholom ne vjerujem da svo srebro ovoga svijeta moze ista uciniti.
Voziti dizela je kao voditi ljubav sa kondomom. Ide, ali nije to to.

tiho

• Gost
« Odgovori #674 u: 26-05-2011, 09:37:47 »
Nema mi bas smisla taj spray... ja sam jucer rastavio kokpit i isao pocistiti vodove za zrak bas zbog higijene. Nitko me ne moze uvjeriti, nakon onog sto sam vidio, da nekakav spray moze dezinficirati cijeli sustav klimatizacije. Vecinom su vodovi bili prekriveni nekakvim ljepljivim, cupavim slojem..... Dok se to ne ostruze i prebrise alkoholom ne vjerujem da svo srebro ovoga svijeta moze ista uciniti.
moze i to kod pravog mehanicara.svaki auto ima za to predvideni ventil na koji se prikljuci aparat za klimu...usput se mora mijenjat filter klime jer inace nema puno smisla...sprej i slicne stvari (ono..uradi sam ) je LIZANJE SLADOLEDA PREKO STAKLA OD FRIZIDERA...bolje par kunica platit i imas....pitaj kod BERTOL servis...Basti ima sigurno pravi savjet i zna kak to ide :ok:

Offline VanjaTUONO

• Sa sta¾om
  • GTV 2.0 TS BlackPearl, Aprilia RSV Tuono V2 TS
    • Zagreb
« Odgovori #675 u: 26-05-2011, 09:45:24 »
moze i to kod pravog mehanicara.svaki auto ima za to predvideni ventil na koji se prikljuci aparat za klimu...usput se mora mijenjat filter klime jer inace nema puno smisla...sprej i slicne stvari (ono..uradi sam ) je LIZANJE SLADOLEDA PREKO STAKLA OD FRIZIDERA...bolje par kunica platit i imas....pitaj kod BERTOL servis...Basti ima sigurno pravi savjet i zna kak to ide :ok:

dobar  :smijeh :ok:
"as a practical proposition this car is usless, driving position is suitable only for a monkeys, rear seat are a joke.............but"     Jeremy Clarson TOP GEAR

tiho

• Gost
« Odgovori #676 u: 26-05-2011, 09:51:11 »
hvala ...hvala...pisite veceras..moram bezat,musterija ceka da mu povadim par rupa na vratima (ne zna jadad da sam mu ih ja nalupal sinoc :smijeh :funny:...mora se od neceg zivit )
...pozzz svima  :mah:

Offline Roko

• Ovisnik o alfistima
  • 159 Ti
    • Zadar
« Odgovori #677 u: 27-05-2011, 00:00:17 »
je radia itko ikad sto slicno  :?: :?:

Safelite AutoGlass Windshield Repair Commercial 

Stirling Moss: "Quite frankly, Kimi Raikkonen is the fastest driver in the world"
Ron Dennis: "Kimi is so incredibly cool that I think that aspect of his personality surpasses even Mika.
Fernando Alonso: "Spa only earns the best"

alfa fun

• Gost
« Odgovori #678 u: 27-05-2011, 07:44:32 »

Je, ja san jedanput s isto nekom tako vodom od fiæe starog 40 godina napravia novi ferrari. Ali se ne volim hvaliti s time.

tiho

• Gost
« Odgovori #679 u: 27-05-2011, 08:30:54 »

Safelite AutoGlass Windshield Repair Commercial
to ti je popravak ostecenja stakla na autu nastalih od kamena...(uglavno si ti kriv jer se moras zaljepit ovom ispred tebe,a on prdne i lupi te po staklu)...sistem je vec jako dugo na trzistu i besplatan je,jer placa osiguranje. ako se vozis sa takvom rupom ,radi vibracije dolazi do pucanja stakla i namres sa time proc na tehnickom,ako je rupa u vidnom podrucju.sistem je da tip izbrusi rupu,ulije harz ( na hr mogu reci neku vrstu tekuceg stakla ),radi se pod vakumom da nebude ostalo zraka...kad se osusi brusi se i to je to....los pitanja :hap:

Offline Roko

• Ovisnik o alfistima
  • 159 Ti
    • Zadar
« Odgovori #680 u: 27-05-2011, 11:14:32 »
A sve je opisano vec u ovoj reklami .... osin ovog djela sa brusenjem. Cisto informativno me zanimalo dali takve stvari funkcioniraju jer mi je bilo tesko za povirovat. Fala "tiho" na odgovoru" :ok:
Stirling Moss: "Quite frankly, Kimi Raikkonen is the fastest driver in the world"
Ron Dennis: "Kimi is so incredibly cool that I think that aspect of his personality surpasses even Mika.
Fernando Alonso: "Spa only earns the best"

tiho

• Gost
« Odgovori #681 u: 27-05-2011, 12:00:11 »
A sve je opisano vec u ovoj reklami .... osin ovog djela sa brusenjem. Cisto informativno me zanimalo dali takve stvari funkcioniraju jer mi je bilo tesko za povirovat. Fala "tiho" na odgovoru" :ok:
.. :mah:..nema greske..ovdje di ja zivim funkcionira...mora brusit,jer staklo ne puca ravno,a ako ostane zrak,puca dalje.kad je to gotovo,vidis mjesto popravka,ali staklo je izvana glatko i ne siri se..naravno to nije nikad vise ko novo.mi imamo prednost da nam osiguranje to prizna i ne moramo placat.ali ima nesto bolje DRZI RAZMAK,ili kak sam vec pisal,vozi iza slovenskog kamiona,zapisi broj i vrijeme i prijavi ga,,mozda osiguranje plati :smijeh

Offline stefan

• Starosjedioc
  • Stelvio Q4
    • Lukovdol - Zagreb
« Odgovori #682 u: 01-06-2011, 15:07:29 »

Spray ne poèisti unutra¹njost vodova, ali poubija legla bakterija koje su se razvile unutra, a upravo su one uzroènici smrada i bole¹tine, tako da, u naèelu, spray primjenjen na pravilan naèin da pjena doðe do svih dijelova, ima, po zdravlje i konfor, solidan uèinak. A sad, to ¹ta je unutra sve crno i puno naslaga prljav¹tine...  hebat ga - plati èi¹èenje i onda u¾ivaj u besprijekornoj èistoæi. Mislim da se takvo detaljno èi¹æenje ne isplati èesto raditi. Ja dezinficiram s pjenom jedan do dva put godi¹nje uz izmjenu filtra, a ovo detaljno èi¹æenje jo¹ nisam radio... mo¾da kroz 2-3 godine...ako alfica bude jo¹ kod mene.  :)

Koristim ovo sredstvo i do sada sam skroz bio zadovoljan:

I jo¹ ima kokpit od 147-mice na fotki...  :hehe:

« Zadnja izmjena: 01-06-2011, 15:10:37 od stefan »

tiho

• Gost
« Odgovori #683 u: 02-06-2011, 08:56:41 »
Spray ne poèisti unutra¹njost vodova, ali poubija legla bakterija koje su se razvile unutra, a upravo su one uzroènici smrada i bole¹tine, tako da, u naèelu, spray primjenjen na pravilan naèin da pjena doðe do svih dijelova, ima, po zdravlje i konfor, solidan uèinak. A sad, to ¹ta je unutra sve crno i puno naslaga prljav¹tine...  hebat ga - plati èi¹èenje i onda u¾ivaj u besprijekornoj èistoæi. Mislim da se takvo detaljno èi¹æenje ne isplati èesto raditi. Ja dezinficiram s pjenom jedan do dva put godi¹nje uz izmjenu filtra, a ovo detaljno èi¹æenje jo¹ nisam radio... mo¾da kroz 2-3 godine...ako alfica bude jo¹ kod mene.  :)

Koristim ovo sredstvo i do sada sam skroz bio zadovoljan:

(Image removed from quote.)

I jo¹ ima kokpit od 147-mice na fotki...  :hehe:
kaj mislis o tome...stavit kremu za ruke,na ruke,a prije toga nisi RUKE DETALJNO OPRAL...je da spray povrsinski nekaj ocisti ali ne vjerujem da je to to.kad sam ja htio kupit masinu za ciscenje i dezifekciju klime,jer su musterije dosta pitale,isal na neki tecaj...na ja,moras znat di je za to predvideni ventil(ovisi o modelu),moras znat di je filter,moras znat dal treba nadopunit tekucinu...i na kraju mi tip dode u firmu sa kupljenim spray-om i tvrdi da je to dovoljno...moze bit kratko vrijeme,ali detaljno,dubinski nisi nis napravil...odustal sam od te zajebancije.dam to svake 2 god napravit, a posto imam aparat za ubijanje smrada (IONIZATOR ),stavim to u auto i pustim prek noci radit i kolicina ozona koja se uvuce u cijeli auto poubija smrad i svu gamad,a ja opet vesel i pusim ko raketa,a auto nakon 5 god ne smrdi po cigaretama,nema gamadi (milbe i sl  zivotinjice),klima mi ne smrdi i vozim...necu tvrdit da spray nije ok,,,ali da doma sam,nemres puno napravit..MOJE MISLJENJE nakon 10 god iskustva u njezi i ciscenju auta ( a ocisceno ih je bilo..u prosijeku 4 po danu rabljenih i 8 novih auta ) :ok: :ok: :pivo:

Offline stefan

• Starosjedioc
  • Stelvio Q4
    • Lukovdol - Zagreb
« Odgovori #684 u: 02-06-2011, 12:29:09 »
kaj mislis o tome...stavit kremu za ruke,na ruke,a prije toga nisi RUKE DETALJNO OPRAL...je da spray povrsinski nekaj ocisti ali ne vjerujem da je to to.kad sam ja htio kupit masinu za ciscenje i dezifekciju klime,jer su musterije dosta pitale,isal na neki tecaj...na ja,moras znat di je za to predvideni ventil(ovisi o modelu),moras znat di je filter,moras znat dal treba nadopunit tekucinu...i na kraju mi tip dode u firmu sa kupljenim spray-om i tvrdi da je to dovoljno...moze bit kratko vrijeme,ali detaljno,dubinski nisi nis napravil...odustal sam od te zajebancije.dam to svake 2 god napravit, a posto imam aparat za ubijanje smrada (IONIZATOR ),stavim to u auto i pustim prek noci radit i kolicina ozona koja se uvuce u cijeli auto poubija smrad i svu gamad,a ja opet vesel i pusim ko raketa,a auto nakon 5 god ne smrdi po cigaretama,nema gamadi (milbe i sl  zivotinjice),klima mi ne smrdi i vozim...necu tvrdit da spray nije ok,,,ali da doma sam,nemres puno napravit..MOJE MISLJENJE nakon 10 god iskustva u njezi i ciscenju auta ( a ocisceno ih je bilo..u prosijeku 4 po danu rabljenih i 8 novih auta ) :ok: :ok: :pivo:

Profiæ razmi¹lja kao profiæ!  :ok: 

Offline SrdjanBL

• Starosjedioc
    • Banja Luka
« Odgovori #685 u: 02-06-2011, 13:26:00 »
Hehehe cime se vi zamarate, slazem se cistoca je pola zdravlja, ali ne treba pretjerivati, "ja volim da zivim sa svojim bakterijama", da me neko pogresno ne razumje vodim racuna o cistoci ali ne zivim u sterilnim uslovima i bakterije znaju biti korisne.

Ubijati se cistiti klimu i auto dubinski svakih toliko a pusiti kao raketa je malo kontradiktorno, prije cete cigare ubiti nego smrad iz klime :ok:
« Zadnja izmjena: 02-06-2011, 13:26:53 od SrdjanBL »

Offline Nowa

• Starosjedioc
    • Celinac(BiH)

Offline Role 156

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa 159 2.2JTS SS Ti Beverly tourer 300 ie
    • Po¾ega
Varijator sekta

tiho

• Gost
« Odgovori #688 u: 03-06-2011, 08:08:19 »
Profiæ razmi¹lja kao profiæ!  :ok:
O0 O0..fala na komplimentu...jako lijepo od tebe,i ako ima pitanja di mogu pomoc..jako rado,,samo to kosta rundu :craz :mah: :mah:

tiho

• Gost
« Odgovori #689 u: 03-06-2011, 08:23:03 »
Hehehe cime se vi zamarate, slazem se cistoca je pola zdravlja, ali ne treba pretjerivati, "ja volim da zivim sa svojim bakterijama", da me neko pogresno ne razumje vodim racuna o cistoci ali ne zivim u sterilnim uslovima i bakterije znaju biti korisne.

Ubijati se cistiti klimu i auto dubinski svakih toliko a pusiti kao raketa je malo kontradiktorno, prije cete cigare ubiti nego smrad iz klime :ok:
...generalno se slazem sa tvojom replikom..ali tema je...klima,smrad koji se stvara,stakla crna i masna,bakterije koje mogu biti jako opasne (pogotovo za ljude sa alergijom).poznato je da vlaga potencira razvoj gljivica i plijesni koja je isto jako stetna i koju iz auta nemres samo tak odstranit.
...nemoj me krivo shvatit..radi se o vasim autima koje ste svojim rukama zaradili i koji zahtijevaju odredeni stupanj njege.u takvom autu se puno ugodnije vozit,,, :ok:ak ti komad ude u zmazani i smrdljivi auto :o000: :o000:,a ti si nabrijan  :ling: :love3:,,,nema tu  :volim :sp :sp :sp,,,i drugi dan kaj radis  :mad: :mad: :wal: :wal:... ides cistit auto :smijeh :smijeh
...kaj pijete..ja placam :mahm