20-04-2026, 05:05:54

Autor Tema: Alfa kozmetièki salon ili pranje i èi¹æenje  (Posjeta: 190550 vremena)

0 Èlanova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline reddevill

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Mu¹ki
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
Odg: Alfa kozmetièki salon ili pranje i èi¹æenje
« Odgovori #210 u: 10-07-2007, 13:05:21 »
nikak :hap:
da, sada mi ni¹ta nepa¹e od kada nema¹ alfe  :sado:
« Zadnja izmjena: 10-07-2007, 13:05:38 od reddevill »
C2H5OH U KRVI/ THE VARIATOR GANG

Sipekius

• Gost
  • Trade Count: (0)
« Odgovori #211 u: 11-07-2007, 09:54:32 »
trebam mali savjet... kojim sredstvom rijesiti blijedilo od sunca na plastikama?  narocito ovoj na vratima (slika dolje). koja kolicina? koja marka? gdje? 
znaci, ako netko ima takvih iskustava, a zeli ih podijeliti...  :)))

(Image removed from quote.)

Znam za dvije odliène stvari za izblijedjelu plasitku na autima. Jedna je od Liqui molyia, koja je nekava crna boja u tekuæem obliku, nanosi se spu¾vicom i vjerujem u tvom sluèaju da æe ti rje¹iti stvar i bit ære¹ vrlo zadovoljan. Ko¹ta oko 46 kn. Kupio u Zg

Druga stvar za obnavljanje plastike je apsolutno nevjerojatna. Originalna namjena sredstva je eksterijera, ali ja sam namazao plastiku iznutra i sjaji se i ba¹ mi se sviða pa evo ako netko voli tako da mu plastika izgleda to je idealno sredstvo nikakvi kokpit sprejevi. Mo¾emo se i dogovoriti da se isproba ako je netko zainteresiran.
Evo tog sredstva, dosta je rijetko ali vrijedi svake kune:

Offline Tomek

• Ovisnik o alfistima
  • Fiat Punto mk2a
    • Velika Gorica
« Odgovori #212 u: 11-07-2007, 10:11:40 »
nikak :hap:
da, sada mi ni¹ta nepa¹e od kada nema¹ alfe  :sado:

Nemoj ciganiju od auta delat :ne2:
Nikada ne vozi br¾e nego ¹to tvoj anðeo èuvar mo¾e letjeti

Dok zivot juri, ja cu lagano...

Offline ARich

• Sa sta¾om
  • GT 1.9 JTD (ex.Giulietta, ex.147, ex.156 SP3)
    • Nova Gradiska
« Odgovori #213 u: 11-07-2007, 22:32:09 »
trebam mali savjet... kojim sredstvom rijesiti blijedilo od sunca na plastikama?  narocito ovoj na vratima (slika dolje). koja kolicina? koja marka? gdje? 
znaci, ako netko ima takvih iskustava, a zeli ih podijeliti...  :)))

...
Znam za dvije odliène stvari za izblijedjelu plasitku na autima. Jedna je od Liqui molyia, koja je nekava crna boja u tekuæem obliku, nanosi se spu¾vicom i vjerujem u tvom sluèaju da æe ti rje¹iti stvar i bit ære¹ vrlo zadovoljan. Ko¹ta oko 46 kn. Kupio u Zg
...

bas na tak nesto sam i pomisljao. nesto jednostavno, bez previse kemijanja.
znas mozda tocan naziv tog sredstva? ili mjesto u Zg di si kupio?

u vezi onog sto Pero predlaze (shop.alfisti.net), nije lose, ali tko zna kako to izgleda "uzivo"?

mozda bi se jednostavno mogla zalijepit crna folija (znate one folije za izloge itd itd)?   :?:
« Zadnja izmjena: 11-07-2007, 22:32:59 od Tzement »

Sipekius

• Gost
« Odgovori #214 u: 11-07-2007, 22:49:52 »
Ne sjeæam se toèno naziva proizvoda ali je Liqui moly proizvoða i kupio u Autoservisu 24 remetineèka to je tamo blizu rotora oni dr¾e kompletan asortiman Liqui molyia.

Offline ARich

• Sa sta¾om
    • Nova Gradiska
« Odgovori #215 u: 11-07-2007, 22:53:10 »
Ne sjeæam se toèno naziva proizvoda ali je Liqui moly proizvoða i kupio u Autoservisu 24 remetineèka to je tamo blizu rotora oni dr¾e kompletan asortiman Liqui molyia.

'fala, budem vidio.  :ok:

Sipekius

• Gost
« Odgovori #216 u: 11-07-2007, 22:54:33 »
Evo na¹ao sam link s ¹roizvodima
LIQUI MOLY - Motorenöle, Additive, Autopflege  

Isprobao sam ovaj "plastic like new" to je taj proizvod o kojem sam ti govorio

Offline ARich

• Sa sta¾om
    • Nova Gradiska
« Odgovori #217 u: 11-07-2007, 23:02:32 »
Evo na¹ao sam link s ¹roizvodima
LIQUI MOLY - Motorenöle, Additive, Autopflege  

Isprobao sam ovaj "plastic like new" to je taj proizvod o kojem sam ti govorio

pronasao na linku, hvala jos jednom.

vec vidim puntaca kao pokusnog zeca.   :)))

Sipekius

• Gost
« Odgovori #218 u: 11-07-2007, 23:10:23 »
Moj pokusni zec je bio daihatsu charade iz 1991 godine. Ispao je nevjerojatno. Kada sam ga ispolirao navoskao i namazao s tim po branicima, ¾ena je rekla da to nije isti auto. Imam èak i negdje slike.

Offline GTA 147

• Starosjedioc
  • 147 JTDm16v
    • Highway Tuhelj
« Odgovori #219 u: 12-07-2007, 10:58:30 »
Moj pokusni zec je bio daihatsu charade iz 1991 godine. Ispao je nevjerojatno. Kada sam ga ispolirao navoskao i namazao s tim po branicima, ¾ena je rekla da to nije isti auto. Imam èak i negdje slike.
Zanima me kolko dugo je to trajalo dok nije ponovno izblijedilo, odnosno dal je veæ prva jaèa ki¹a poni¹tila efekt :?:
« Zadnja izmjena: 12-07-2007, 10:59:07 od GTA 147 »
Pi¹e se, v Tuhlju!  :craz

Sipekius

• Gost
« Odgovori #220 u: 12-07-2007, 11:20:03 »
Ovo sredstvo od LM ki¹a ne ispire jer je to crnilo. Koje boja plstiku, odnosno plastika upija tu boju. Jedva sam ruke oprao od crnila.
Sredstvo od rexa je mlijeko koje se ispere nakon nekog vremena. Ne nakon jedne ki¹e ali se mora ponovno mazati.

Lugosi

• Gost
« Odgovori #221 u: 13-11-2007, 15:21:33 »
ne stignem proèitati cijeli thread, mo¾da je bilo, no moj tip za èi¹èenje kvaka - pasta za zube i komad najlonke  :)))

Offline cor

• Sa sta¾om
  • Alfa 166 2.4 JTD
    • Slavonski Brod
« Odgovori #222 u: 24-11-2007, 10:36:33 »

Neznam dali je vec bilo nesta o odrzavanju koze i koznih djelova. Ponesta sam vec napisao o tome i kod repariranja kozne rucice mjenjaca. Evo nekoliko savjeta. Sve kozne djelove najbolje je prvo prebrisati vlaznom "magicnom krpom" (izvrsna je i za brisanje kompletnog kokpita i plasticnih djelova). Volan i djleove koze koji se vise prljaju treba malo vise protrljati krpom. Tek kad skinete slojeve prljavstine pristupite premazivanju koze. Preporuka je NIKAKO ne koristiti kojekakve kemikalije i premaze na umjetnoj bazi. Preporucen premaz za odrzavanje koze je na 1L vode dodati 1dl mlijeka i s tom tekucinom namociti krpu i s iscjedjenom krpom premazati kozu. Taj nacin zahtjeva nesta cesce premazivanje zato imam joj jednu preporuku a to je npr. Erdal Leather lotion (moze se kupiti u vecini trgovina sa sredstvima za ciscenje) koji je na bazi pcelinjeg voska. Nakon jednog takvog tretmana vidjet ce te drasticnu razliku na vasim koznim sjedalima i djelovima. Bit odrzavanja koze je da ona ostane meka i porozna kako nebi zbog zatvaranja pora i rasusivanja postala kruta sto dovodi do nuznog pucanja prvo s povrsine a kasnije i cijelom debljinom. Djelovi koji se vise trose volan, rucica mjenjaca, rubovi (pogotovo vozackog) sjedala odnosno kod Alfi pogotovo vanjiski rubovi sjedalice, treba cesce mazati i odrzavati kako nebi doslo do prvo pucanja  boje za kozu kojom je svaka koza bojana , a onda i unutrasnjosti same koze.  Dakle nikako ne koristiti umjetne premaze i kreme. Neki ce reci zasto ne kremom za ruke. Razlog je vrlo jednostavan, premazi koje sam spomenio sadrze dovoljno masnoce i koza u autu (a istra stvar je i sa koznim garniturama u kuci) se ne izlaze kojekakvim sredstvima za pranje (odmascivanje) kao sto mi to koristimo svakim pranjem ruku, pa joj ta kolicina masnoce nije potrebna i ne samo da nije potrebna vec moze biti i stetna jer vecom masnocom koze zatvaraju se pore u kozi i koza postaje premekana i time preosjetljiva. Koza je prirodni materijal pa ju tako treba i tretirati.
Zaljubljenici u njemacke aute su ljudi koji i od penisa vide vaginu !

Offline ARich

• Sa sta¾om
    • Nova Gradiska
« Odgovori #223 u: 24-11-2007, 14:14:44 »
Neznam dali je vec bilo nesta o odrzavanju koze i koznih djelova. ... ... ... ... Koza je prirodni materijal pa ju tako treba i tretirati.

:clap2: :clap2: :clap2:  znalac. :ok:

u vezi koze kao prirodnog materijala i njenog odrzavanja, koristim nivea vlazne maramice po logici "ako je dobro za djecju guzu onda...".  :hap:

Offline ErrAseR

• Pripravnik
  • **
  • 156 1.9SW 03`
    • Zagreb
    • zeljeznice.net
« Odgovori #224 u: 24-11-2007, 20:47:01 »
:clap2: :clap2: :clap2:  znalac. :ok:

u vezi koze kao prirodnog materijala i njenog odrzavanja, koristim nivea vlazne maramice po logici "ako je dobro za djecju guzu onda...".  :hap:

za èiscenje mitesera ima nivea svoju kolekciju, kod pranja koristite hidratantni sapun... krajnji fini¹ napravite maxfaktor ¹minkom poznatih vrhunskih struènjaka...

¹ala mala...
kod upotrebe masnih preparata potrebno je svremena na vrijeme uzet toplu vodu i krpu i udrit trljat po ko¾i sa nekim blagim sapunom... da se pore otvore i da lak¹e upiju svje¾e sredstvo za odr¾avanje ko¾e.... isto tako ostavit ko¾u da se osu¹i poslije pranja (2-3h) pa onda utrljat sredstva za ko¾u. tako zadr¾avate optimalnu vla¾nost...
elektromobili idu u èistili¹te na ugradnju dizel motora....

Offline Agneza

• Ovisnik o alfistima
  • Spol: ®enski
  • 147 1.9 JTDm
    • Zagreb
« Odgovori #225 u: 25-11-2007, 18:41:54 »

jel imate kakvu preporuku za pranje stakla, osobito iznutra  :?:

naime, meni su stakla tak musava da imam osjeæaj da ¹to vi¹e èistim, to se vi¹e razmusava... Prije sam èistila sa onom vileda mikrokrpom, ali mi je netko rekao da to nije dobro jer se grebe povr¹ina stakla ...

Offline ErrAseR

• Pripravnik
  • **
  • 156 1.9SW 03`
    • Zagreb
    • zeljeznice.net
« Odgovori #226 u: 25-11-2007, 19:03:26 »

naime, meni su stakla tak musava da imam osjeæaj da ¹to vi¹e èistim, to se vi¹e razmusava... Prije sam èistila sa onom vileda mikrokrpom, ali mi je netko rekao da to nije dobro jer se grebe povr¹ina stakla ...

ja sam uzeo i zadovoljan sam sa vla¾nim maramicama za autostakla... ima¹ u lidlu po 19,90kn...
elektromobili idu u èistili¹te na ugradnju dizel motora....

Mirko

• Gost
« Odgovori #227 u: 25-11-2007, 19:28:29 »

ja ih perem sa 'slobodnom dalmacijom' najbolje mi ih oæisti,provaj s bilo kojom novinom ali da nije u boji

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #228 u: 26-11-2007, 18:38:51 »
proèitao sam u nivinama neki dan, da je sredsvo protiv zaleðivanja dobro kada se pomije¹a alkoholni ocat i voda, u omjeru 3:1, i onda se sa time nama¾u stakla i ne smrzavaju  :ok:

Offline veron

• Starosjedioc
  • GLTT + Smart EQ
    • Zagreb
« Odgovori #229 u: 27-11-2007, 09:50:41 »
proèitao sam u nivinama neki dan, da je sredsvo protiv zaleðivanja dobro kada se pomije¹a alkoholni ocat i voda, u omjeru 3:1, i onda se sa time nama¾u stakla i ne smrzavaju  :ok:

...a i mora da fino miri¹i.....  :hap:

AA-lfa

• Gost
« Odgovori #230 u: 27-11-2007, 14:19:37 »

izvana... makar sumnjam da ne smrzavaju, naime alkohol ispari... vidla sam da ima neki sporej za istu namjenu, pretpostavljam isto na bazi alkohola, ali dosta kratko dr¾i.
sinoæ sam ba¹ prala stakla na autu iznutra... za temeljito pranje, AJAX za prozore i novine.
+

...

onda povremeno za odr¾avanje prebri¹em onim vla¾nim maramicama za stakla (ArmorAll glass wipes)

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #231 u: 27-11-2007, 14:46:15 »
...a i mora da fino miri¹i.....  :hap:
to sam mislio na vanjska stakla, pa se par dana ne smrzava  :ok:

Offline Gizmo_066

• Pripravnik
  • **
  • AR 159 2.2 JTS
    • Zagreb
« Odgovori #232 u: 27-11-2007, 15:24:46 »
sinoæ sam ba¹ prala stakla na autu iznutra... za temeljito pranje, AJAX za prozore i novine.

Novine  :ne2: , kad bi mogla staklo okrenuti paralelno svjetlu vidjela bi milijun sitnih ogrebotina od olova, probaj pogledati to na obiènom prozorskom staklu nakon tretmana s novinama i uvjeravam te da vi¹e nikad neæe¹ niti pomisliti na njih ...  Ko moj stari ¹to je sa onom zelenom stranom spu¾vice èistio ptièji drekec  :wal:  ... sreæom ne na alfi  :kosa:

AA-lfa

• Gost
« Odgovori #233 u: 27-11-2007, 15:33:32 »
Novine  :ne2: , kad bi mogla staklo okrenuti paralelno svjetlu vidjela bi milijun sitnih ogrebotina od olova, probaj pogledati to na obiènom prozorskom staklu nakon tretmana s novinama i

veæ jaaaaaako dugo se za novinski tisak ne koristi olovo....  :hap:

Offline Gizmo_066

• Pripravnik
  • **
  • AR 159 2.2 JTS
    • Zagreb
« Odgovori #234 u: 27-11-2007, 15:54:39 »
veæ jaaaaaako dugo se za novinski tisak ne koristi olovo....  :hap:

¹togod da se koristi, abrazivno je i ostavlja ogrebotine  :da: ... i ja sam koristio prije istu tehniku dok se na prozorskom staklu sam nisam uvjerio u swirl-efekte nakon brisanja  :o000:

AA-lfa

• Gost
« Odgovori #235 u: 27-11-2007, 16:08:17 »
¹togod da se koristi, abrazivno je i ostavlja ogrebotine  :da: ... i ja sam koristio prije istu tehniku dok se na prozorskom staklu sam nisam uvjerio u swirl-efekte nakon brisanja  :o000:

kod mene ni¹ta...ili ja lagano sti¹æem...ili sam æorava (a jesam)... ionako sam to triput napravila ukupno, jer stalno trackam s onim maramicama iznutra...

Offline Gizmo_066

• Pripravnik
  • **
  • AR 159 2.2 JTS
    • Zagreb
« Odgovori #236 u: 27-11-2007, 16:18:33 »
kod mene ni¹ta...ili ja lagano sti¹æem...ili sam æorava (a jesam)... ionako sam to triput napravila ukupno, jer stalno trackam s onim maramicama iznutra...

Ne vidi¹ to dok gleda¹ okomito, ali kad pogleda¹ paralelno staklu u nesvijest æe¹ pasti kad vidi¹ ¹to je ostalo   :)  Probaj jednom pogledati na obiènom prozorskom staklu, uvjeravam te da vi¹e neæe¹ po¾eljeti ponoviti  :hap:

AA-lfa

• Gost
« Odgovori #237 u: 27-11-2007, 16:34:06 »
Ne vidi¹ to dok gleda¹ okomito, ali kad pogleda¹ paralelno staklu u nesvijest æe¹ pasti kad vidi¹ ¹to je ostalo   :)  Probaj jednom pogledati na obiènom prozorskom staklu, uvjeravam te da vi¹e neæe¹ po¾eljeti ponoviti  :hap:

doma izbjegavam gledat prozore, inaèe odmah dobim volju da ih operem :funny:
a moju prednju ¹ajbu je netko (ex vlasnik vjerojatno) fino kru¾no postrugao s onim zelenim dijelom spu¾vice za suðe...  :wal:

mentor

• Gost
« Odgovori #238 u: 27-11-2007, 16:40:11 »
kupi¹ rolu onog bijelog papira kaj lièi na krep papir, koriste ga u praonicama...idealno za stakla i ima¹ za kupit bilo gdje...od sredstava ono kaj koristi AA-lfa je sasvim dovoljno.

Postoje i neke krpe koje su super i ne treba nikakvo sredstvo, ja osobno imam krpu od 3M-a i ok je

Offline Gizmo_066

• Pripravnik
  • **
  • AR 159 2.2 JTS
    • Zagreb
« Odgovori #239 u: 27-11-2007, 16:49:38 »
a moju prednju ¹ajbu je netko (ex vlasnik vjerojatno) fino kru¾no postrugao s onim zelenim dijelom spu¾vice za suðe...  :wal:

ako je tako, onda deri novinama koliko hoæe¹, vidio sam rezultate kad je stari napravio isto ... kata-faking-strofa  :wal: