ispricavam se sto dizem temu iz mrtvih, no mozda ce nekom biti korisno. imao sam ovih dana iskustvo sa thesisom 2.4 jtd 150 ks a kao dugogodisnji vozac 166ice me zanimalo koji je auto bolji.
prvo, kvalitet unutrasnjosti thesisa je za klasu ispred 166ice. kao da je u pitanju italijanski audi ili bmw. ima brdo opreme. vrata su teska i debela kao u atomskog sklonista. dizajn je interesantan, ali malo konzervativniji od onog u 166-vidi se da je namijenjen ljudima koji su se 'izivili', postigli svoj status u drustvu i kojima ne treba auto da npr. pecaju komade na njega (jer ih imaju i bez auta,jel). aplikacije od drveta izgledaju odlicno, za razliku od onih u npr. bmw 5 e60 koje su odvratne po meni. sjedala su potpuno elektronska, od podesavanja, grijanja, memorije, mislim da cak ima i ventiliranje. ipak, sjedalima nedostaje malo bocnog oslonca kakav ima u 166ici. mjenjac je u ovom primjerku bio manuelni, sto je bolja opcija buduci da automatski izdrzava samo nekih 150.000 a popravak ili zamjena je uzasno skupa (5000 eur). mene je dosta interesovao prostor nazad, obzirom da je thesis nesto duzi od 166. malo me zacudilo da je nazad malko skucenije nego u alfi, ne znam zasto, i da su alfina zadnja sjedista profilisanija nego lancijina (kao i prednja). no, lancija nudi nazad veci luksuz, cetvorozonsku klimu, daljinski upravljac, onaj koji sjedi natrag moze pomjerati prednje suvozacevo sjedalo (!), ima komande za podizanje zastora na zadnjoj sajbi. thesis ima i mini frizider ispod naslona za ruku naprijed, automatsku parking kocnicu, a po noci svijetli fantasticno. no ono sto me zasmetalo jeste stektanje i vibracije diesel motora u leru (u voznji je izolacija odlicna i nista se ne cuje). thesis je jako tezak auto (1.75t), tezi bar 200 kg od 166, sportsku voznju mozete zaboraviti, za razliku od alfe. potrosnja 10l diesela prosjek. auto nije za grada. prtljaznik je dobro oblikovan ali plitak,, mislim da se vise u alfu moze natovariti. gdje god se pojavite, svako gleda u vas, auto je toliko ekstravagantan i nikom nije nista jasno (prednji kraj lici jako na lanciju fulviju iz 50ih). zakljucak? ako imate vozaca, garazu, love da ga odrzavate (u rangu je ili malo skuplje od 166 koja je vec sama po sebi skupa)i potrebe za otvorenim putem, tesko da ce ijedno auto (do quattroportea i maybacha) da pruzi takvo iskustvo.