22-04-2026, 23:56:06

Autor Tema: JTD, motor control system failure, uradi sam  (Posjeta: 69390 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Alfamen

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • FIAT GTV turbo
    • Zagreb - Sesvete
Odg: JTD, motor control system failure, uradi sam
« Odgovori #30 u: 12-08-2009, 21:13:43 »
stvalkao ih ja nazad na puntu i poludio. Uzeo normlanu šelnu i riješio sve probleme.

potipsujem kad sam ja skidao te šelne trebalo mi je pol sata da skinem onu koja drži crijevo na vodenoj pumpi, zapekla je, nisam mogo i nakraju sam odrezo crijevo :o000: :o000: (bilo je procurilo ionako je bilo za bacit), živjele šelne na šaraf :ok:

Offline Viktor

• Global moderator
  • Trade Count: (+21)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Solin
« Odgovori #31 u: 13-08-2009, 07:53:19 »
Definitivno je nešto drugo!  :mad:
Skinuh ono crijevo, i auto se isto ponaša sa crijevom kao i bez.

Kaže mi jedan kolega da probam skinut katalizator. Kaže ne može štetit motoru, dapače može samo biti bolje. (Ako zanemarimo zelene i ekologiju, naravno)

Ima li smisla to napraviti?

Očito ti nije do katalizatora, jer da je on začepljen onda ne bi bilo onih perioda kada ide dobro. Ima tu još faktora, onako čitajući po forumu vidio sam da zna zablokirati i ostati otvoren EGR ventil, pa zna otići mjerač protoka zraka (debimetar), pa onaj venti koji kontrolira tlak (na kojega se spajaju ove cjevčice). Trebalo bi provjeriti sve te dijelove koji sudjeluju u regulaciji.
Evo ja se učim na svojoj Alfi, pa ako bude još koji interesantan kvar,  napisati ću.

Offline Viktor

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Solin
« Odgovori #32 u: 13-08-2009, 08:03:04 »
super si to objasnio majstore evo +, ali me čudi da su u ovlaštenom servisu tako neljubazno postupaju sa mušterijama, zamisli da im ti dođeš sa autom od 10000 ili više €, a oni se prema njemu i tebi odnose kao zadnje smeće :o000: :o000: :o000:

I mene iznenadilo, jer Zagreb općenito ima ljubaznije osoblje koje radi s mušterijama nego je kod nas slučaj. Idem sa ženom tu i tamo po robu, pa sam primjetio.

LL24JTD

• Gost
  • Trade Count: (0)
« Odgovori #33 u: 15-08-2009, 21:24:59 »
Očito ti nije do katalizatora, jer da je on začepljen onda ne bi bilo onih perioda kada ide dobro. Ima tu još faktora, onako čitajući po forumu vidio sam da zna zablokirati i ostati otvoren EGR ventil, pa zna otići mjerač protoka zraka (debimetar), pa onaj venti koji kontrolira tlak (na kojega se spajaju ove cjevčice). Trebalo bi provjeriti sve te dijelove koji sudjeluju u regulaciji.
Evo ja se učim na svojoj Alfi, pa ako bude još koji interesantan kvar,  napisati ću.

Nije do debimetra niti do EGR jer smo probali zamjeniti i ostaje isti problem. Ne znam da li je covjek kod kojega sam ostavio auto da proba rjesiti problem, mjenjao ventil koji kontrolira tlak, pa ako nije ostaje je i to kao opcija.
Ono sto sam sad 100% siguran je da se problem pojavljuje iskljucivo kad je motor zagrijan. Dok je hladan sve cista petica. E sad da li to moze imati utjecaja kod katalizatora, ta temperaturna promjena, ne znam, ali znam da cemo isto tako u ponedjeljak maknuti katalizator, i barem dokazati da nije do njega.
Isto mi se cini da sto je motor topliji da je ucestalost pojavljivanja problema cesca. Dakle, SVAKI semafor :)

Nisam do sada primjetio nikakvo zujanje kod ovog ventila za kontrolu tlaka. Vjerovatno zato sto nisam imao potrebe osluskivat ga. Mozda je i prije postojao taj zvuk, ali ga jednostavno nisam percipirao. Dakle, kada se da kontakt, bez obzira na temperaturu motora i dogadjanja mojeg problema, taj ventil "zuji" nesto visom frekvnecijom i nije pretjerano glasan, (Moras se malo pribliziti da bi ga cuo). Jel to normalno, pitam se?! Ako jeste, bez obzira na zujanje, u ponedjeljak slijedi zamjena cisto radi dokazivanja ispravnosti. (Ili je vec zamjenio, samo nisam cuo da mi je rekao da jeste)

Kad se otkrije sto je bilo, slika i kratki opis ne gine. A u medjuvremenu cu postati zanimljivosti ako naletim na koju.

andrej1234

• Gost
« Odgovori #34 u: 23-08-2009, 17:42:13 »
probaj zamjeniti lambda sondu

Offline Viktor

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Solin
« Odgovori #35 u: 24-08-2009, 16:45:36 »
probaj zamjeniti lambda sondu

Dizel nema lambda sondu.

LL24JTD

• Gost
« Odgovori #36 u: 27-08-2009, 22:14:19 »
Nije do debimetra niti do EGR jer smo probali zamjeniti i ostaje isti problem. Ne znam da li je covjek kod kojega sam ostavio auto da proba rjesiti problem, mjenjao ventil koji kontrolira tlak, pa ako nije ostaje je i to kao opcija.
Ono sto sam sad 100% siguran je da se problem pojavljuje iskljucivo kad je motor zagrijan. Dok je hladan sve cista petica. E sad da li to moze imati utjecaja kod katalizatora, ta temperaturna promjena, ne znam, ali znam da cemo isto tako u ponedjeljak maknuti katalizator, i barem dokazati da nije do njega.
Isto mi se cini da sto je motor topliji da je ucestalost pojavljivanja problema cesca. Dakle, SVAKI semafor :)

Nisam do sada primjetio nikakvo zujanje kod ovog ventila za kontrolu tlaka. Vjerovatno zato sto nisam imao potrebe osluskivat ga. Mozda je i prije postojao taj zvuk, ali ga jednostavno nisam percipirao. Dakle, kada se da kontakt, bez obzira na temperaturu motora i dogadjanja mojeg problema, taj ventil "zuji" nesto visom frekvnecijom i nije pretjerano glasan, (Moras se malo pribliziti da bi ga cuo). Jel to normalno, pitam se?! Ako jeste, bez obzira na zujanje, u ponedjeljak slijedi zamjena cisto radi dokazivanja ispravnosti. (Ili je vec zamjenio, samo nisam cuo da mi je rekao da jeste)

Kad se otkrije sto je bilo, slika i kratki opis ne gine. A u medjuvremenu cu postati zanimljivosti ako naletim na koju.

Došo čoek sa dijagnostikom i saznali smo sljedeće:
Svega 500 (a trebalo bi biti oko 850) je protok zraka a koji se očitava sa senzora.
Debimetar je preventivno promjenjen, nije bilo neke potrebe, ali za bit siguran.
Katalizator je bio 3/4 zaštopan, aj da ne pretjerujem ali 2/3 sigurno jest!
Nema više katalizatora.
Jedna cijevčica koja je već poslikana ovdje na ovoj temi je zamjenjena jer je definitivno bila zaštopana tako da je jedva zrak kroz nju prolazio.

Onaj osjećaj da se auto guši jeste zapravo odlazak u safe mode iliti kako neki nazivaju rezervni režim rada motora.
Inicijalno, vrijeme trajanja sfe moda je bilo do 15 sekundi nakon čega bi auto bio ok do sljedećeg stjanja i ponovnog voženja kada bi opet ušao u safe mode od 15tak sekundi.

Sada, kada je skinut katalizator, promjenjena cjevčica te (nepotrebno) zamjenjen debimetar situacija je nešto drugačija.
Dan kada su izvršene izmjene auto je samo dva puta ušao u safe mode. Ali mi se čnmi da je safe mode trajao nešto duže (moguće griješim, nisam mjerio)

Danas ni u jednom trenutku nije bilo problema. To naravno ne znači ništa, jer sam ga danas malo vozio i uglavnom mislim da je to zbog toga jer se nije stigao zagrijati.

Ipak, na sličan način sam ga vozio sve ove dane i uvijek je barem 5-10 puta ulazio u safe mode.
Tako da je ovo pozitivna promjena, iako sumnjam da je problem riješen.
Ostaje vidjeti kroz još nekoliko dana, probat ću ga malo više mučiti, možda uspijem gurnuti ga u safe mode.
Ako ne onda  :care bogu   :ok:

Ali bojim se da nisam tre sreće.

Novosti stižu za koji dan, stay tuned :)

Offline mareo

• Administrator
  • Trade Count: (+33)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT Blackline Q2
    • Zgb
« Odgovori #37 u: 28-08-2009, 00:37:32 »
auto je samo dva puta ušao u safe mode.

možda uspijem gurnuti ga u safe mode.

...a šta kaže čoek, koje greške očitava dijagnostika nakon safe-moda?...

*ebo mene mali pas, kak' si? pa tak'...

LL24JTD

• Gost
« Odgovori #38 u: 28-08-2009, 10:28:41 »
...a šta kaže čoek, koje greške očitava dijagnostika nakon safe-moda?...

Kaže, ako se dobro sjećam, da uopće nije bilo punjenja, što god to značilo.

A danas sam pogledao (što sam trebao prvo napraviti!!!!) filter za zrak.

E sad kad ga zamjenim pa se nakon toga budem lupao po glavi od muke jer je to bilo samo to.

Naravno, javim čim promjenim...

Offline mareo

• Administrator
  • Trade Count: (+33)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT Blackline Q2
    • Zgb
« Odgovori #39 u: 28-08-2009, 10:50:04 »
...auuuuu, brate mili, mijenjaj to... :o000:

...kak da zrak prolazi kroz filter sa ovolikom florom i faunom... :clap:

*ebo mene mali pas, kak' si? pa tak'...

LL24JTD

• Gost
« Odgovori #40 u: 28-08-2009, 11:04:20 »
...auuuuu, brate mili, mijenjaj to... :o000:

...kak da zrak prolazi kroz filter sa ovolikom florom i faunom... :clap:

Budem, ali se pitam, oču li ja ikad više otići "majstoru" koji mi je mjenjao filter u 12. mjesecu prošle godine, ili čak prvom ove godine?
Nisam se do sada htio ozbiljnije bavit sa svojim autićem, rekao uvijek sebi, ajde platit ću čovjeka da napravi brže i bolje od mene, a na kraju krajeva tako se potiče gospodarstvo.
Ali, sad kad vidim kvalitetu.... bojim se da on mene više neće vidjet.

Interesantno je da i ovaj drugi majstor kod kojeg sam bio neki dan nije pregledao filter?! OK, moguće je da sam mu rekao da je promjenjen relativno nedavno pa mu se nije dalo provjeravat, ali ja bih provjerio da sam na njegovom mjestu jer nema ništa gore nego vjerovati "korisniku" svojih usluga. Općepoznato je da te mogu navesti na krivi trag, kao što sam ja to nenamjerno napravio.

Tek treći majstor, koji inače nema veze sa talijanima, je čisto iz kurioziteta napravio predamnom dijagnostiku i naveo me na pravi trag. I niš mu nisam trebao ni platit jer je lik entuzijast u svojem poslu.

Naadm se da će mi sad frend dofurat taj filter... a onda  :drive: i mirno  :zzz:

LL24JTD

• Gost
« Odgovori #41 u: 31-08-2009, 21:36:44 »
 :?:

Filter zraka promjenjen.
Debimetar sigurno OK.
Nekada zaštopana cjevčica (u ovom threadu slikom prikazana) zamjenjena novom.
Katalizator skinut.

Posljedica je da se problem pojavljuje "kasnije".

Dakle, prije svega ovoga, problem se pojavljivao cim se motor tj. voda zagrije na cca 90°C.
Sada se voda zagrije na 90°C nakon 15-tak minuta od paljenja, i onda na to jos mogu voziti kojih extra 15 minuta.
Sto prije zamjena nije bio slucaj.

Nakon toga, nazalost poznati osjecaj gusenja, tj. nedostatka snage,  u rasponu od 1500-2500 okretaja.
Navodno tada ulazi u safe mode, iliti nekakav rezervni mod.
Ostaje u tom modu 10-15 sekundi i nakon toga mogu nekako voziti. (Do sljedece stani-kreni situacije gdje ga jedva sa mjesta pokrenem, oce nekako ali tesko)

Kada je u tom modu, vise ne cujem turbinu.

Protok zraka kojeg je debimetar mjerio je bio, prije svih ovih zamjena negdje oko 500.
Sa zamjenama ne znam da li se ista promjenilo, kada ga opet spojimo na dijagnostiku znat cemo vise, ali osjecaj mi govori da sada bolje vuce (barem kada je sve u redu i ne zagusi se).

Ima li ko mozda kakvu jos ideju?  :?:

Ja sam vec totalno  :mad:

Offline Irvine159

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • Možda Giulia
    • Istra
    • bučino ulje iz istre
« Odgovori #42 u: 31-08-2009, 22:22:05 »
Jučer je i moja izgubila jedno 100 ks iznenada,danas nakon nekoliko minuta razgledavanja našao sam cjevčicu aktuatora turbine napuknutu baš kao kod Viktora,zamijenjena cijev i opet sve 5! :hello:

LL24JTD

• Gost
« Odgovori #43 u: 31-08-2009, 23:10:33 »
Da li bi dijagnostika otkrila potencialno neispravan "senzor" za temperaturu vode?

Da li je moguce da je do njega? Vezano uz moj problem....

Offline Vele

• Član Alfa Kluba 11
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 156 1.9 JTDm 16 V Sportwagon
    • Split
    • www.designquarto.eu
« Odgovori #44 u: 01-09-2009, 11:06:41 »
Negdje sam već napisao ali da ponovim i ovdje:

- nedavno sam imao sličan problem prebacivanja u SAFE MOD ( nakon što su riješeni problemi s cijevčicama i EGR ventilom ).

Nismo odmah ništa mijenjali već smo čekali i radili dijagnostiku 3 puta.

Sva 3 puta dijagnostika je pokazala na tzv. overboost ventil odnosno ovaj ventil označen brojem 2 na crtežu par postova iznad - VGT solenoid.

Ventil promijenjen prije skoro mjesec dana.... i sada sa sigurnošću mogu reći da je stvar bila do njega.  :da:
« Zadnja izmjena: 01-09-2009, 11:08:23 od Vele »
Plava s efektom

...i zato pjevam da ne pojede me mrak...

LL24JTD

• Gost
« Odgovori #45 u: 01-09-2009, 11:57:52 »
Negdje sam već napisao ali da ponovim i ovdje:

- nedavno sam imao sličan problem prebacivanja u SAFE MOD ( nakon što su riješeni problemi s cijevčicama i EGR ventilom ).

Nismo odmah ništa mijenjali već smo čekali i radili dijagnostiku 3 puta.

Sva 3 puta dijagnostika je pokazala na tzv. overboost ventil odnosno ovaj ventil označen brojem 2 na crtežu par postova iznad - VGT solenoid.

Ventil promijenjen prije skoro mjesec dana.... i sada sa sigurnošću mogu reći da je stvar bila do njega.  :da:

Jel ima netko u zg ili blizoj okolici voljan posuditi na jedan dan (cisto dijagnostike radi) VGT solenoid.
Naravno, pretpostavljam da treba bas za Lanciu Lybru 2.4 JTD 2002 godina.
Ili, koliko to uopce kosta, ako nije previse, kupio bih ga pa ce mi ostati ovaj postojeci za rezervu ako je ipak ispravan.

Na dijagnostici se nije spominjao overboost ventil... "samo" je bila slaba protocnost zraka, koja se kao takva mogla ocitati (oko 500).

LL24JTD

• Gost
« Odgovori #46 u: 02-09-2009, 11:26:16 »
Zapravo, VGT solenoid mi treba na 15-20 minuta kad realno pogledam.
Ima li doborovoljaca u zg ili blizoj okolici koja bi se samnom druzila u pokusaju dijagnosticiranja mog problema?  :care

:pivo: slijedi, naravno  :mah:

LL24JTD

• Gost
« Odgovori #47 u: 17-09-2009, 11:31:27 »
RIJEŠENO:

Problem je bio u EGR ventilu.

EDIT:
Bio sam uvjeren da je EGR ventil bio provjeren kod jednog majstora. Ili sam ga krivo razumio ili me je smuljao, nebitno. Bitno je da sam izgubio vrijeme zbog neispravne informacije.
Poučak:
Pokušaj riješiti sam što ti znanje, iskustvo i alat dopušta.
A nakon toga, pravac Bertol, ako si u mogućnosti do njega doći.
« Zadnja izmjena: 17-09-2009, 11:37:03 od LL24JTD »

Offline Mihailo89

• Sa stažom
  • Alfa Romeo 156 1.9 JTD
    • Herceg-Novi
« Odgovori #48 u: 17-09-2009, 23:18:43 »
Da li bi dijagnostika otkrila potencialno neispravan "senzor" za temperaturu vode?

Da li je moguce da je do njega? Vezano uz moj problem....

Da dijagnostika otkriva gresku neispravnog senzora jer sam imao isti problem.

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #49 u: 18-09-2009, 06:57:06 »
Da dijagnostika otkriva gresku neispravnog senzora jer sam imao isti problem.
hm...ponekad da ali ponekad ne tj zna bit da je više do majstora da to skuži jer dijagnostika nekad ne pokaže grešku za senzora a on stvarno ne valja...dijagnostika tj testeri su priglupe mašine i bez čovjeka koji zna rukovat su u večini slučaja bez korisne
SEBastijan Bertol 091 62 22 223
BERTOL Seb servis - Specijalizirani servis za Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Abarth vozila

Offline Mihailo89

• Sa stažom
  • Alfa Romeo 156 1.9 JTD
    • Herceg-Novi
« Odgovori #50 u: 18-09-2009, 15:19:47 »
hm...ponekad da ali ponekad ne tj zna bit da je više do majstora da to skuži jer dijagnostika nekad ne pokaže grešku za senzora a on stvarno ne valja...dijagnostika tj testeri su priglupe mašine i bez čovjeka koji zna rukovat su u večini slučaja bez korisne

Da al u vecini slucajeva uoci problem vezan za taj senzor tako ta treba skuziti i vidjeti u cemu je problem zapravo.Slazem se sa tobom da je to do majstora u potpunosti :ok:

Offline dumpors

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • 147 1.9 JTD
    • Mostar, BiH
« Odgovori #51 u: 16-04-2010, 23:35:01 »
Moze li mi neko samo reci je li debimetar isto sto i MAF, hvala
...and did you exchange a walk on part in the war for a lead role in a cage...

Offline Viktor

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Solin
« Odgovori #52 u: 19-04-2010, 18:04:44 »
Isto je.

Offline Vele

• Član Alfa Kluba 11
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 156 1.9 JTDm 16 V Sportwagon
    • Split
    • www.designquarto.eu
« Odgovori #53 u: 23-04-2010, 10:49:39 »
 :wal:  :wal: mislio sam da se neće problem tako skoro opet pojaviti...

da pojasnim, nakon gore opisanih intervencija ( EGR ventil, pa male gumene cjevčice, pa VGT solenoid...) dulje vrijeme je sve bilo OK, ali se nedavno opet počelo pojavljivati i to skoro svaka 2-3 dana...

- diagnostika je ovaj put pokazala samo kvar na senzoru pritiska turbine. Očistili smo ga (bio je kao u katran zaronjen) i 10-tak dana je sve bilo OK, no jučer se sejf mod pojavio opet....

Interesantno je da kad se isti indicira - kako je i propisano ne moš dić okretaje iznad 3.000, ali već nakon prvog gašenja pa paljenja motora vozi kao da ništa nije bilo (iako je na BC displayu još neko vrijeme prisutna obavijest)...

I šta sad? Ponovo dijagnostika  :?:  da vidimo šta će ovaj put javiti  :wal:
Plava s efektom

...i zato pjevam da ne pojede me mrak...

Offline LOŠA

• Trade Count: (+22)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo Brera 2.0 JTDM
    • BJELOVAR
« Odgovori #54 u: 23-04-2010, 11:19:29 »
:wal:  :wal: mislio sam da se neće problem tako skoro opet pojaviti...

da pojasnim, nakon gore opisanih intervencija ( EGR ventil, pa male gumene cjevčice, pa VGT solenoid...) dulje vrijeme je sve bilo OK, ali se nedavno opet počelo pojavljivati i to skoro svaka 2-3 dana...

- diagnostika je ovaj put pokazala samo kvar na senzoru pritiska turbine. Očistili smo ga (bio je kao u katran zaronjen) i 10-tak dana je sve bilo OK, no jučer se sejf mod pojavio opet....

Interesantno je da kad se isti indicira - kako je i propisano ne moš dić okretaje iznad 3.000, ali već nakon prvog gašenja pa paljenja motora vozi kao da ništa nije bilo (iako je na BC displayu još neko vrijeme prisutna obavijest)...

I šta sad? Ponovo dijagnostika  :?:  da vidimo šta će ovaj put javiti  :wal:

Generalno za M-JET:

Ako ti je zaštekao EGR u zatvorenom položaju onda ECU javlja MCSF i bilježi grešku.
Ako ti je zaštekao EGR u otvorenom položaju, nema greške, ali imaš slabije performanse ispod 2000 okretaja.

Ako ti pukne crijevo od IC-a do usisa, onda imaš slabije performanse (gubi pritisak zraka), i puno crnog dima na ispuhu (nesagorena nafta).

Ako ti pukne to (preusko) gumeno crijevo za regulaciju VGT turbine, nemaš snage na niskim okretajima, a iznad 3000 okretaja vuče kao luda jer je turbina stalno u položaju za visoke okretaje, može i ne mora se javiti MCSF greška...

Ako ti šteka VGT ventil, ili ako je začađena turbina pa šteka VGT mehanizam u turbini, onda se može dogoditi da turbina daje prevelik pritisak, ECU javlja MCSF i bilježi grešku za prevelik pritisak turbine, motor ide u SafeMod, čuda...

Od svega ovoga, prema tvom opisu, meni se čini da ti imaš ovaj zadnji problem (vjerovatno začađena turbina). Probaj sa prstom pomicati polugicu na VGT ventilu da li ima slobodan hod ili nešto šteka...

Offline dumpors

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.9 JTD
    • Mostar, BiH
« Odgovori #55 u: 23-04-2010, 17:56:19 »
Evo mene opet, nikakve koristi za vas,samo pitanja :craz
Imam li ja na 1.9jtd 115 ks taj vgt solenoid,ventil na turbini naravno imam ali jel taj solenoid ide samo uz varijabilnu geometriju koju ja predpostavljam nemam, pokusavam nesto od vas da naucim,jer sam tek nedavno poceo druzenje sa slavnim JTD-em

Offline Viktor

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Solin
« Odgovori #56 u: 23-04-2010, 18:52:01 »
Samo 1.9 JTD sa 105 ks nema varijabilnu turbinu, sve ostale JTD imaju uključujući 2.4 sve verzije.

Anton

• Gost
« Odgovori #57 u: 23-04-2010, 20:10:42 »
poceli ste me pomalo plasiti s ovom temom majkemi  :rolll:

Offline dumpors

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.9 JTD
    • Mostar, BiH
« Odgovori #58 u: 23-04-2010, 20:28:44 »
poceli ste me pomalo plasiti s ovom temom majkemi  :rolll:
:smijeh :smijeh najbolji odgovor, evo i ja sam citavu temu pratio i naucio napamet,sve mislim i meni ce zatrebati kad tad,samo navlacim problem na auto,a auto ide kao ludo. Ali neka,od viska glava ne boli.

Offline dumpors

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.9 JTD
    • Mostar, BiH
« Odgovori #59 u: 23-04-2010, 20:46:50 »
Nadam se da se vecina stavki moze primijeniti na moju malenkost, obicni JTD.
Ma super je tema,ali evo iz mog licnog iskustva, imao sam cini mi se vise povjerenja u auto prije nego sam poceo posjecivati silne forume, na forumima su vecina aktivnih tema kvarovi pa malo jezovito izgleda,hahaha.
Ipak ja iscitavam sve redom i sve mi je interesantno,pa tako i ova tema,nisam neki mehanicar ali volim sve da znam. :batin