19-04-2026, 11:44:13

Autor Tema: Kako se izvući kad plavci udare po džepu...  (Posjeta: 84488 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline hrc

• Trade Count: (0)
  • Sa stažom
  • Spol: Muški
  • Mi ne pijemo
    • ZG
Odg: Kako se izvući kad plavci udare po džepu...
« Odgovori #240 u: 08-05-2016, 23:17:22 »
Napisao si bez da ista platim. Nema djabe ni u babe. Žali se na imovinsko stanje jer to ti jedino moze proci. Jest da je jadno ali probaj.

Offline Dexter

• Predsjedništvo
  • Starosjedioc
  • *
  • Veloce 280
    • Zagreb
« Odgovori #241 u: 08-05-2016, 23:17:42 »
sinoc bija vani u zd, jutros krenia doma.. vozin polako jer san pija jbg. kad neki lik prozuji kraj mene i ja normalno nizu i za njin :drive:... on stane na zuto ja proletin, drugi semafor je bilo nemoguce stati na crveno ( ono 3x brzina vise od ogranicenja). cujen svijuce  neki vrag,  plavo mi svitli po autu pogledan oko sebe kad ono skoda  :pol: na guzi....nakon sto je svuklo mene i alficu i 2 ure sto san tamo ceka na cesti, napuva 0.68=1000kn i crveni semafor 2000kn. i vozacku na 12 uri. brzinu valjda nije pisa iako je komentira nesto...sto mislite eli se more kakav popust dobiti na ovo  :tooth

Ti se uopce ne pokusavaj zaliti, odi u PP, vidi dal mozes eventualno platiti onih 50% unutar tri dana od izricanja kazne i poklopi se usima. Ako se pojavis na sudu s ovakvom kombinacijom prekrsaja mozes samo jos gore proci...

Iman pitanje, uvatilo me sa 151 di je ogranicenje 80 i kad se oduzne 10% ispadne 136. To je od 3000-7000 i misec dana vozacke, sta mi je najbolje pisat u zalbi sta bi moglo proc s tim da mi je to prvi put da se zalin, i zadnji put opomena prije godinu ipo. Jeli se mogu izvuc bez da ista platin ili ce mi samo smanjit kaznu :what:

Vozacku tesko da ces spasiti, eventualno ces izvuci neko smanjenje kazne ako ti se smiluju na sudu.

I kako su vam vec napisali, dajte se spustite na zemlju, s takvim prekrsajima nema teorije da se izvucete liso, platit ce te nesto kako god...

Meni je prije dva mjeseca dosla kazna zbog kamere, 147 di je ogranicenje 90, umanjeno na 132. Srecom obilaznica a ne u gradu pa samo 1000 kn, otisao u PP drugi dan, pitao da li eventualno vrijedi onih 50% popust na placanje unutar tri dana, rekli mi da vrijedi, otisao to uplatiti, pokrio se usima i bio sretan da nisam dobio vise...
« Zadnja izmjena: 08-05-2016, 23:19:11 od chuby »
Potpis

Offline Luka_ri

• Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #242 u: 08-05-2016, 23:18:01 »
Prta...Pravi si Alfist. Na diku i ponos zajednice ;)
Chuby...pazar ne znas gdje su :)
Mene je obilaznica kostala ali isto odmah platim. Kriv sam i to je to. Kakve zalbe i jadikovke...
« Zadnja izmjena: 08-05-2016, 23:20:33 od Luka_ri »
Aliis si licet, tibi non licet.

Offline Prta

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • 155
    • Split
« Odgovori #243 u: 08-05-2016, 23:23:02 »
Napisao si bez da ista platim. Nema djabe ni u babe. Žali se na imovinsko stanje jer to ti jedino moze proci. Jest da je jadno ali probaj.
Prije (ima 2god.) je bilo nepisano pravilo ako ti je prvi put da se zalis da ce proc bez da ista platis, predpostavit cu da nije tako danas al eto pita san.

Mene je obilaznica kostala ali isto odmah platim. Kriv sam i to je to. Kakve zalbe i jadikovke...
Student san nije da radin non stop pa da mi je najmanje 3000kn sitnis
Dream. Build. Drive.

Offline Dexter

• Predsjedništvo
  • Starosjedioc
  • *
  • Veloce 280
    • Zagreb
« Odgovori #244 u: 08-05-2016, 23:25:18 »

A znam, zaigrao se i zaboravio na onu od Petrola prema Diracju :fp:

Btw, Prta, je tebi urucena konkretna kazna/prekrsajni nalog optuzni prijedlog? Po ovome kako si napisao nije ti izrecena konkretna kazna nego moguca, a kakva ce tocno biti ce odluciti sud kad te pozovu.
« Zadnja izmjena: 08-05-2016, 23:27:47 od chuby »
Potpis

Offline hrc

• Sa stažom
  • Mi ne pijemo
    • ZG
« Odgovori #245 u: 08-05-2016, 23:26:00 »
Mene  bi bilo sram ovako javno govorit i trazit savjet kako sam popušio zbog cuge ili takve brzine. What happens in Vegas stays in Vegas.

Offline Prta

• Ovisnik o alfistima
  • 155
    • Split
« Odgovori #246 u: 08-05-2016, 23:27:21 »
A znam, zaigrao se i zaboravio na onu od Petrola prema Diracju :fp:

Btw, Prta, je tebi urucena konkretnakazna ili izdan prekrsajni nalog? Po ovome kako si napisao nije ti izrecena konkretna kazna nego moguca, a kakva ce tocno biti ce odluciti sud.
Da mi je samo onaj paprir (nezz kako se to zove) i reka mi je da ce mi kazna doc kroz dan-dva doma al ima 2 tjedna i jos nije dosla i nenadan se da nece doc
Dream. Build. Drive.

Offline pingo

• Član Alfa Kluba 8
  • Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 156 sw & 33 serija 1
    • kamen/split
« Odgovori #247 u: 08-05-2016, 23:28:16 »
U kastelima nakon F1

Nekuzin zasto bi placa punu cijenu ako se mogu zalit i proc jeftinije... prosvitlite me

Ako te uvatilo na dijelu koji je poput brze ceste tj. trake odvojene ogradom i nije niz kuca na tom dijelu na kojem te uvatilo mozes se zalit da ogranicenje brzine nije u skladu sa zakonom i ogranicenu brzinu dignit na 90 Kmh pa onda platit manju kaznu.

Meni proslo na sirobuji di stoji 70 a na kraju sam kaznu platija ko da je 90
Prijatelja mozes odgurnuti:
a. rukama b. djelima
Ova druga varijanta je za cili zivot

Offline Dexter

• Predsjedništvo
  • Starosjedioc
  • *
  • Veloce 280
    • Zagreb
« Odgovori #248 u: 08-05-2016, 23:29:10 »
Da mi je samo onaj paprir (nezz kako se to zove) i reka mi je da ce mi kazna doc kroz dan-dva doma al ima 2 tjedna i jos nije dosla i nenadan se da nece doc

Doci ce ti poziv na sud onda na kucnu adresu, a sudac ce ti onda odrediti tocnu kaznu kad se pojavis tamo. Nemoja se nadati da nece doci, hoce, pitanje samo kada.

@Pingo: nema to vise veze u zadnje vrijeme, na rijeckoj obilaznici imas dijelove di je ogranicenje 60 zbog konfiguracije ceste i nebitno koja je kategorija ceste onda...
« Zadnja izmjena: 08-05-2016, 23:30:38 od chuby »
Potpis

Offline Prta

• Ovisnik o alfistima
  • 155
    • Split
« Odgovori #249 u: 08-05-2016, 23:33:18 »
Ako te uvatilo na dijelu koji je poput brze ceste tj. trake odvojene ogradom i nije niz kuca na tom dijelu na kojem te uvatilo mozes se zalit da ogranicenje brzine nije u skladu sa zakonom i ogranicenu brzinu dignit na 90 Kmh pa onda platit manju kaznu.

Meni proslo na sirobuji di stoji 70 a na kraju sam kaznu platija ko da je 90
Fala kolega na konkretnom odgovoru  :ok:
Nije bas da je naseljeno ili sta, jer ima na tom djelu kasnije di je 100 ogranicenje (tamo kod cemexa).

Doci ce ti poziv na sud onda na kucnu adresu, a sudac ce ti onda odrediti tocnu kaznu kad se pojavis tamo. Nemoja se nadati da nece doci, hoce, pitanje samo kada.

@Pingo: nema to vise veze u zadnje vrijeme, na rijeckoj obilaznici imas dijelove di je ogranicenje 60 zbog konfiguracije ceste i nebitno koja je kategorija ceste onda...
Znan da ce doc...
Dream. Build. Drive.

Offline Dexter

• Predsjedništvo
  • Starosjedioc
  • *
  • Veloce 280
    • Zagreb
« Odgovori #250 u: 08-05-2016, 23:38:21 »
Moje iskustvo s odlaskom na sud po pozivu je pokrij se usima, ako nemas neku kolekciju prekrsaja istakni to, zamoli da ti se odredi najniza moguca kazna i provjeri da li i u tom slucaju vrijedi onih 50% unutar tri dana. Cak mi je zena na ubrzanom prekrsajnom odjelu nesto govorila da cak postoji i opcija placanja samo trecine izrecene kazne kad se ide na sud, pa si i to provjeri malo. Sto se same vozacke tice, tu ovisis iskljucivo o volji suca taj dan jer ne mozes tvrditi da ti je potrebna za rad kad si student, a to je jedini argument koji prihvacaju.
Potpis

Offline hrc

• Sa stažom
  • Mi ne pijemo
    • ZG
« Odgovori #251 u: 08-05-2016, 23:41:22 »
Tesko se zalit i na prihode kao student ako pržiš auto 150. Na 80 troši puno manje goriva.

Offline Prta

• Ovisnik o alfistima
  • 155
    • Split
« Odgovori #252 u: 08-05-2016, 23:42:50 »
Moje iskustvo s odlaskom na sud po pozivu je pokrij se usima, ako nemas neku kolekciju prekrsaja istakni to, zamoli da ti se odredi najniza moguca kazna i provjeri da li i u tom slucaju vrijedi onih 50% unutar tri dana. Cak mi je zena na ubrzanom prekrsajnom odjelu nesto govorila da cak postoji i opcija placanja samo trecine izrecene kazne kad se ide na sud, pa si i to provjeri malo. Sto se same vozacke tice, tu ovisis iskljucivo o volji suca taj dan jer ne mozes tvrditi da ti je potrebna za rad kad si student, a to je jedini argument koji prihvacaju.
fala, istrazit cu to malo.
a za vozacku mi nije neka briga jer iman neki fen od 50ccm pa iman se sa cin pribacit
Dream. Build. Drive.

Offline Prta

• Ovisnik o alfistima
  • 155
    • Split
« Odgovori #253 u: 08-05-2016, 23:43:47 »
Tesko se zalit i na prihode kao student ako pržiš auto 150. Na 80 troši puno manje goriva.
taman san tija u ler ubacit :song: :song:
Dream. Build. Drive.

Offline pingo

• Član Alfa Kluba 8
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 156 sw & 33 serija 1
    • kamen/split
« Odgovori #254 u: 08-05-2016, 23:44:21 »

Sve ok ali ako je samo do konfiguracije ceste tamo je pravac pa kilometara blaaaaga okuka i opet pravac vise kilometara
Prijatelja mozes odgurnuti:
a. rukama b. djelima
Ova druga varijanta je za cili zivot

Offline Franco_Ri

• Učim polako
    • Rijeka
« Odgovori #255 u: 08-05-2016, 23:49:27 »

Nista ne porolazi kod ovakvih prekrsaja.
Treba ulozit zalbu i vidjet ako se moze eventualno smanjiti period na koji ce oduzeti vozacku. Npr sa 6 na 3mj ili sa 3 na 1.
Novcanu kaznu smanjuju samo ako si zaista socijalni slucaj ili ako je netko u obitelji socijalni slucaj (npr roditelji pa ti brines o njima).

Kod zalbe moze se napisati da si student, uzoran gradjanin i sto god od tih epiteta, nije na odmet ali nece previse pomoci  :D

Takodjer kada sam ja dobio kaznu pa se zalio pa sud pa blabla nisam mogao platiti 50% nego 2/3 odnosno 75%.
75% ide valjda na sve kazne preko 1000kn

Nemojte me uzeto za rijec ali tako je meni bilo pred dvije godine.

Offline Dr. nYo

• Učim polako
  • 145 1.6 TS
    • Sukošan
« Odgovori #256 u: 08-05-2016, 23:50:57 »
ja znan da jesan kriv i nema nikakve obrane u vezi toga, i nea smisla zaliti se na sud i govoriti gluposti tamo. zanima me samo koji je đir placanja ovih kazni. jer dosta ljudi govori o nekom roku i placanju manjeg iznosa od napisanog. iman samo prekrsajne naloge i uplatnice bez iznosa, a na njima nepise nista o tome.

Offline Franco_Ri

• Učim polako
    • Rijeka
« Odgovori #257 u: 08-05-2016, 23:54:09 »
ja znan da jesan kriv i nema nikakve obrane u vezi toga, i nea smisla zaliti se na sud i govoriti gluposti tamo. zanima me samo koji je đir placanja ovih kazni. jer dosta ljudi govori o nekom roku i placanju manjeg iznosa od napisanog. iman samo prekrsajne naloge i uplatnice bez iznosa, a na njima nepise nista o tome.

Sada cekas pisamce koje ce ti doci na adresu i obavjestiti te kada moras doci na sud.
Tamo ce ti izreci kaznu i onda na to imas pravo zalbe ili uplacujes  :ok:

Offline Dexter

• Predsjedništvo
  • Starosjedioc
  • *
  • Veloce 280
    • Zagreb
« Odgovori #258 u: 08-05-2016, 23:57:43 »
Sto prolazi ili ne prolazi ovisi iskljucivo o sucu taj dan, tvom nastupu i ponasanju tamo... Meni je jedini put kad sam bio na sudu po pozivu izrecena kazna niza od najnize zakonom propisane za jedan prekrsaj jer sam dosao s konkretnim argumentima, cak i fotkama mjesta pocinjenja prekrsaja koje su mi isle u prilog, a drugi mi je oprosten u potpunosti. Dr. nYo se nema uopce sto zaliti jer moze proci samo gore ako pise zalbu pa ga pozovu na sud. Prta ce ionako po defaultu na sud pa ga nista ne kosta probati smanjiti si novcani dio kazne...

nYo, placas 50% u roku tri dana od datuma primitka kazne i moras predati dokaz o uplati u PP koja je izdala prekrsajni nalog.

Odi u PP i sve ce ti objasniti
Potpis

Offline Dexter

• Predsjedništvo
  • Starosjedioc
  • *
  • Veloce 280
    • Zagreb
« Odgovori #259 u: 08-05-2016, 23:59:19 »
Sada cekas pisamce koje ce ti doci na adresu i obavjestiti te kada moras doci na sud.
Tamo ce ti izreci kaznu i onda na to imas pravo zalbe ili uplacujes  :ok:

On ne ide na sud ako je na licu mjesta dobio kaznu i uplatnice (obvezni prekrsajni nalog). Moze birati da li ce platiti ili se zaliti. Ako se zali onda tek ide na sud.

Kod Prte je situacija da ceka pisamce s datumom kad se mora pojaviti na sudu di ce mu izreci kaznu (optuzni prijedlog).
« Zadnja izmjena: 09-05-2016, 00:02:51 od chuby »
Potpis

Offline Dr. nYo

• Učim polako
  • 145 1.6 TS
    • Sukošan
« Odgovori #260 u: 09-05-2016, 00:36:25 »
fala chuby  :ok:

Offline dado

• Ovisnik o alfistima
  • GTV V6 TB
    • Sveta Nedelja/Vinkovci
« Odgovori #261 u: 11-05-2016, 18:20:55 »
sinoc bija vani u zd, jutros krenia doma.. vozin polako jer san pija jbg. kad neki lik prozuji kraj mene i ja normalno nizu i za njin :drive:... on stane na zuto ja proletin, drugi semafor je bilo nemoguce stati na crveno ( ono 3x brzina vise od ogranicenja). cujen svijuce  neki vrag,  plavo mi svitli po autu pogledan oko sebe kad ono skoda  :pol: na guzi....nakon sto je svuklo mene i alficu i 2 ure sto san tamo ceka na cesti, napuva 0.68=1000kn i crveni semafor 2000kn. i vozacku na 12 uri. brzinu valjda nije pisa iako je komentira nesto...sto mislite eli se more kakav popust dobiti na ovo  :tooth

Zbog ovakvih kauboja ginu ljudi na ulicama, iskreno se nadam da ćeš se opametiti i ovakve gluposti više ne raditi.

...da se mene pita, zbog ovakve kombinacije prekršaja bi se dobivalo višemjesečno boravište u zatvoru...a ne popuste na plaćanje..
GTV V6 TB '96

ex: 147, 159 ti, Giulietta, Mito TB 155ks

Online Mike20

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #262 u: 11-05-2016, 19:31:14 »
Ako dosad nisi griješio, posebno alkohol ili crveno unazad 3 godine, imaš argumente, skrušeno priznaš grijehe i tražiš da ti smanje novčanu kaznu/zabranu upravljanja "b" kategorije

James Hunt

• Gost
« Odgovori #263 u: 04-06-2016, 15:19:37 »
Ok, nabavio konačno magnetnu HR oznaku i sad pitanje, kad sam ja nju obvezan držati na autu? Prilikom prelaska državne granice, ok.
Ali trebala bi bili gore i cijelo vrijeme u inozemstvu?

Online danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #264 u: 04-06-2016, 16:14:39 »
Da

Prilikom prelaska i cijelo vrijeme kad je van hr

Mada ja je nisam koristio nemam pojma koliko dugo i nikad nista

Poslano sa mog SM-N910C koristeći Tapatalk

Nije bolest sve što boli

Offline chakija

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 SW 2.4 JTDm
    • Bjelovar/Zaprešić
« Odgovori #265 u: 05-06-2016, 00:26:14 »
ni ja nikad koristio, češka,austrija,slovenija,mađarska,bosna,srbija, nikad ništa... mada uvijek u pretincu nosim reda radi... a po ps-u mislim da magnetne ne vrijede, nit vrijede one prozirne, nit sa kojekakvim fensi fontovima.... mora bi bijela naljepnica sa normalnim jasno čitljivim HR slovima
"There is absolutely no reason for anyone to own a Peugeot!"

"Ja po kočnici, kočnica ne radi... Ja po ručnoj, ručna ne radi... Ja u birtiju, birtija radi!!"

Offline sale 75

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 JTDm Q2
    • aljmaš
« Odgovori #266 u: 05-06-2016, 01:18:58 »
magnetna mora vrijedit,bitan je font,a ove prozirne i razno razne ukrasne ne vrijede

Online robertsk

• Član Alfa Kluba 6
  • Sa stažom
  • *
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD; Alfa Romeo GTV 2.0 TS x2
    • Velika Gorica
« Odgovori #267 u: 05-06-2016, 11:36:27 »
također nikad zalijepio ali se vozi u autu samnom. par puta sam vozio u sloveniju i austriju. za sada ništa. žao mi ju je staviti na auto  :kosa:

Online Big D

• Ovisnik o alfistima
  • GTV 2.0 TS Grigio Chiaro
    • Čakovec
« Odgovori #268 u: 05-06-2016, 12:48:27 »
Brata i mene su prije puno godina vraćali na slovenskoj granici jer nismo imali naljepnicu. Nakon toga sam puno puta išao preko i nikad ništa. Ali da, nebi škodilo imati je barem u pretincu za rukavice.

Offline Montreal

• Pripravnik
  • **
  • GT 1.9 JTDm
    • Zagreb
« Odgovori #269 u: 05-06-2016, 13:52:20 »
Brata i mene su prije puno godina vraćali na slovenskoj granici jer nismo imali naljepnicu. Nakon toga sam puno puta išao preko i nikad ništa. Ali da, nebi škodilo imati je barem u pretincu za rukavice.
potpis... magnetnu 30 kn u gepek i ak treba se stavi  :ok: