20-04-2026, 06:23:12

Autor Tema: SERVISI u HR - Preporuka / Iskustva  (Posjeta: 128542 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Pero156TS

• Predsjedništvo
  • Trade Count: (+13)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Muški
  • Spider
    • Zagreb
Odg: SERVISI u HR - Preporuka / Iskustva
« Odgovori #90 u: 09-04-2014, 22:04:56 »
Zbog ovoga ima smisla.  A ima smisla jer je iskustvo. I ovime više s tobom se ne raspravljam oko ove teme jer ti trubiš svoje, a ja svoje.

dogovoreno  :ok:
Spider 115

Offline goc bravo

• Trade Count: (0)
  • Pripravnik
  • **
  • Alfa GT JTD Q2, Kawasaki Z750
    • Zagreb
« Odgovori #91 u: 09-04-2014, 23:35:34 »
nisam ja prebacio odgovornost... moj dijelatnik da ga je sreo na cesti on bi mu to napravio... ja ga u tome ne mogu sprečit... napravio je to u mom servisu i to je moja greška... na žalost dok sam ja se sagno pod auto da vidim šta je, Goran mu je pružio ruku, ljubazno se obratio, ja otišo u radionu radit svoj poso i dogodilo se u među vremenu što se dogodilo  :rolll:

upravo si mogao to sprijecit na taj nacin da si rekao djelatniku da ce biti kaznjen a ne odmah mu uzimat 100 kn i tako rijesit problem, jer ovako ispada da ako dodjem na servis i zamjerim se tom djelatniku da ga se moram pazit na cesti i nedaj boze da se sretnemo negdje gdje se nalazim s nekim na sastanku i ovaj mi priđe i trazi me 100 kn radi tog i tog...neznam covjeka mozda nebi to napravio ali samo za primjer sto bi moglo ispast...uostalom ako je voditelj servisa i ima dopustenje od tebe kao vlasnika da barata cijenama onda ih mora i postivat i vjerovatno zna kome hoce dat popust a kome ne...
« Zadnja izmjena: 09-04-2014, 23:38:26 od goc bravo »

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #92 u: 10-04-2014, 07:09:41 »
upravo si mogao to sprijecit na taj nacin da si rekao djelatniku da ce biti kaznjen a ne odmah mu uzimat 100 kn i tako rijesit problem, jer ovako ispada da ako dodjem na servis i zamjerim se tom djelatniku da ga se moram pazit na cesti i nedaj boze da se sretnemo negdje gdje se nalazim s nekim na sastanku i ovaj mi priđe i trazi me 100 kn radi tog i tog...neznam covjeka mozda nebi to napravio ali samo za primjer sto bi moglo ispast...uostalom ako je voditelj servisa i ima dopustenje od tebe kao vlasnika da barata cijenama onda ih mora i postivat i vjerovatno zna kome hoce dat popust a kome ne...
pa ja sad tebe pitam...ako ti kažem da če te nešto koštat 150 kn, pa ti to naplatim 50 što ispada 100 kn u tvoju korist a ti poslje zapitkivaš za sprej od 30 kn a vidio si da su se sprejevi trošili...čemu to pitanje? zašto je uzo novce? jesam ja sam reko da se novci vrate a odgovor je isto tako mogao bit drugačiji... ruku na srce na stranu svi bon tonovi ovog svjeta...neznam...ja nebi zapitkivo kad bi mi prethodno bilo objašnjeno da sam nešto dobio jeftinije... to je pogodilo Gorana koji je cijelo vrijeme komuniciro sa njim a iskreno i mene malo na kraju
Goran ima bolju memoriju od mene i zna ko su kakve naše stranke i sam odluči o popustu kao što je i odlučio o ovome
no mislim da bi sad bilo dosta rasprave o tome... izpiskarat čemo temu bez veze razglabajuči o stvarima kojima nema kraja...
mrlja je pala na mene...ako ko ima dodat nešto drugo ne vezano za ovaj slučaj o meni nek doda ali dosta više o Goranu o svemu tome
SEBastijan Bertol 091 62 22 223
BERTOL Seb servis - Specijalizirani servis za Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Abarth vozila

Offline Argor

• Administrator
  • Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Giulietta QV_line + 33 Imola
    • Koprivnica
« Odgovori #93 u: 10-04-2014, 14:34:24 »

Lako je biti general nakon  bitke.  Ja mislim da bi trebao za svakog majstora zaposliti jedan kontrolni organ, koji bi čitavo vrijeme išao za njima i davao im uputstva i savjete. Pozitivno je i to što bi se smanjio broj ljudi na birou.   :craz

Offline kizo

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
    • Zagreb
« Odgovori #94 u: 10-04-2014, 16:06:26 »
Lako je biti general nakon  bitke.  Ja mislim da bi trebao za svakog majstora zaposliti jedan kontrolni organ, koji bi čitavo vrijeme išao za njima i davao im uputstva i savjete. Pozitivno je i to što bi se smanjio broj ljudi na birou.   :craz
znaći ko u državi :song:

Offline Argor

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Koprivnica
« Odgovori #95 u: 10-04-2014, 18:15:40 »
znaći ko u državi :song:

:da:  kao u državnim firmama, samo sam zaboravio navesti negativnu stranu... morao bi otpustiti nešto majstora i sebi smanjiti plaću za 50 %.  :)

Offline chapra

• Starosjedioc
  • Tonale 1.6 DDCT 130
    • ZAPREŠIĆ-ZAGREB
« Odgovori #96 u: 29-05-2014, 13:26:26 »
evo da i ja napišem koju riječ na ovu temu, zapravo ispričam situaciju od prije par sati. Imam alfu 159 od 2007. i do sada ama baš svaki servis je rađen kod gospodina Sebastijana. Nikada nije bilo nikakvih problema, sve što je dogovoreno-urađeno, odnos prema kupcu korektan, profesionalan, moje pohvale. Za mene je pravi profesionalac i što je najvažnije ...gospodin :handclap:. No On i njegov servis nije tema ovog posta. Naime prije dva dana sam prolazio pored Autocommerca (ova nova lokacija u ZG) i pošto sam imao vremena svratim da mi prekontroliraju klimu i eventualno nadopune plin. Bio sam ugodno iznenađen profesionalnošću djelatnika, koji me primio makar nisam bio naručen, obavljen je servis klime, nadopunjavanje plinom (mislim oko 400 g), i s obzirom na starost vozila i neke popuste sve sam platio 123 kn!Oduševljen sa tim iskustvom, priupitam za cijenu parkirnog senzora koji mi već 2 godine ne radi a zbog visoke cijene (cca 1300 kn, bez lakiranja) i teško, skoro nemoguće nalaženje polovnog, nisam ga do sada promjenio. Uglavnom, čovjek kaže da će me sa popustom i ugradnjom doći 950 kn. E sad dolazimo do problema. Odem danas odlučan da i to promjenim (nije da mi je to neophodna potreba, ali mi već ide na živce svakodnevno pištanje i znak na displeju da ne radi). Čovjek se odmah sjetio, pozvao djelatnika-limara, koji na čuđenje ovog prvog kaže "pa na to ne ide nikakav popust, jer to nije običan rezervni dio nego dodatna opema, na to ne ide popust".  Uglavnom cijena sa lakiranjem je sad korigirana na nekih cca 1400 kn. Ovom prvom je bilo neugodno, ispričavao se da nije znao itd...Greška u komunikaciji, šlamperaj ili nešto drugo, uglavnom, nešto što bi u konačnici ja morao platiti, i zato sam odustao, ne zbog novaca nego zbog principa.  Za kraj od početnog oduševljenja stiglo je brzo otriježnjenje. Opet se vraćam na gospodina Seba. Tako nešto kod njega mi se nikad nije dogodilo. Sve što je bilo dogovoreno (cijena) bilo je ispoštovano, bez nekih dodatnih iznenađenja. Čist račun-duga ljubav!
"just one more thing....."

Offline Luka_ri

• Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #97 u: 08-06-2014, 23:12:39 »
Meni je kolega sa posla krivo zapamtio tablicu popusta i dao krivu informaciju stranci. Kad je stranka dosla i vidjela ispravnu tablicu neugodno se iznenadila. Ali nije zbog toga pljuvala po nama niti ista slicno jer je svjesba da su ljudi ljudi i da grijese. Drugo je namjera da te netko prevari sto gore nije bio slucaj. Tako da mislim da je nekakva ljutnja ili pljuvanje po nekom jer je pogrijesio djetinjasto. Moze i Seb pogrijesiti i bilo tko drugi. Nitko nije savrsen ali to ga ne cini automatski lopovom.
Aliis si licet, tibi non licet.

Offline Bandit

• Član Alfa Kluba 19
  • Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Stelvio 280 Q4 TI
    • Split
« Odgovori #98 u: 09-06-2014, 09:19:52 »
evo da i ja napišem koju riječ na ovu temu, zapravo ispričam situaciju od prije par sati. Imam alfu 159 od 2007. i do sada ama baš svaki servis je rađen kod gospodina Sebastijana. Nikada nije bilo nikakvih problema, sve što je dogovoreno-urađeno, odnos prema kupcu korektan, profesionalan, moje pohvale. Za mene je pravi profesionalac i što je najvažnije ...gospodin :handclap:. No On i njegov servis nije tema ovog posta. Naime prije dva dana sam prolazio pored Autocommerca (ova nova lokacija u ZG) i pošto sam imao vremena svratim da mi prekontroliraju klimu i eventualno nadopune plin. Bio sam ugodno iznenađen profesionalnošću djelatnika, koji me primio makar nisam bio naručen, obavljen je servis klime, nadopunjavanje plinom (mislim oko 400 g), i s obzirom na starost vozila i neke popuste sve sam platio 123 kn!Oduševljen sa tim iskustvom, priupitam za cijenu parkirnog senzora koji mi već 2 godine ne radi a zbog visoke cijene (cca 1300 kn, bez lakiranja) i teško, skoro nemoguće nalaženje polovnog, nisam ga do sada promjenio. Uglavnom, čovjek kaže da će me sa popustom i ugradnjom doći 950 kn. E sad dolazimo do problema. Odem danas odlučan da i to promjenim (nije da mi je to neophodna potreba, ali mi već ide na živce svakodnevno pištanje i znak na displeju da ne radi). Čovjek se odmah sjetio, pozvao djelatnika-limara, koji na čuđenje ovog prvog kaže "pa na to ne ide nikakav popust, jer to nije običan rezervni dio nego dodatna opema, na to ne ide popust".  Uglavnom cijena sa lakiranjem je sad korigirana na nekih cca 1400 kn. Ovom prvom je bilo neugodno, ispričavao se da nije znao itd...Greška u komunikaciji, šlamperaj ili nešto drugo, uglavnom, nešto što bi u konačnici ja morao platiti, i zato sam odustao, ne zbog novaca nego zbog principa.  Za kraj od početnog oduševljenja stiglo je brzo otriježnjenje. Opet se vraćam na gospodina Seba. Tako nešto kod njega mi se nikad nije dogodilo. Sve što je bilo dogovoreno (cijena) bilo je ispoštovano, bez nekih dodatnih iznenađenja. Čist račun-duga ljubav!

Pa nisu te zeznuli. Na vrijeme si saznao pravu cijenu i to je ok. Da su odradili posao, pa onda promijenili u odnosu na dogovoreno, to je onda za osudu.
Ovako ne vidim razlog ljutnji.

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

Postoji Alfa i (ne) postoje drugi automobili.

Offline Vasko

• Moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 FL 1.9 JTDm 8V
    • Pula
« Odgovori #99 u: 09-06-2014, 19:29:16 »
eh sad, bilo je davno, ali ću ipak napisati svoja iskustva sa Benussijem u Puli. Nemojte me osuđivati ako mislite da iznosim vrlo stare podatke, stare cca 4-5 godina nego samo nemojte uzeti u obzir moj post.

Prvo iskustvo sa navedenim ovlaštenim distributerom i serviserom Taljanskog trojca počelo je davne 2008-e godine:

Kupio sam Grande Punta, starog 6 mjeseci (onaj povrat iz renta cara ili slično).   Puntača smo došli pogledati, izabrali najljepšeg, rekli da nam ga čuvaju do sutra (ili ponedjeljka ako je bio petak) što su oni uredno i učinili bez kapare.

Drugi radni dan došli, platili, dobili račun i rečeno nam da se strpimo da oni riješe papire (probne tablice i slično).
Nedugo nakon (sad je li dan ili dva) pozvani smo da pokupimo auto.   Odem ja po auto i čeka me puntač ispred salona (prije je bio u salonu) fin čist - super.  Javim se dečkima u salon i jednostavno preuzmem auto. Moram napomenuti da bi mi uredno dali još jedan set tepiha da nisam rekao da su u autu već novi AutoBenussi tepisi. Odvezem se sa puntom punog rezervara sa širokim osmjehom na licu.    Iskustvo 5+

Drugo iskustvo je bila reklamacija kvaka zadnjih vratiju. Ponekad se vrata nisu ni mogla otvoriti. U servisu su to pogledali i uspjeli otvoriti vrata, ali su rekli da to ne radi kako treba i naručili nove koje su i instalirali po dogovorenom terminu. Brzo i efikasno bez dodatnih pitanja - pokrila garancija.   Iskustvo 5+

Jednom prilikom sam kupio polovne alu felge koje nisu imale ok centralni prsten pa sam opet otišao u Benussi (istina u vulkanizerski servis kako bih naručio te prstenove). Nema frke kaže on meni, prstenovi će te koštati 125kn i tu su za tri četiri dana ali još te nazovem. Ja pustim broj i čekam. Prođe 5 dana i ništa, prođem do servisa gdje mi uredno objasne da su mi rekli da će me nazvati. Otišao sam još jednom do njih nakon tjedan dana i došao do istog odgovora. Poslije nisam provjeravao, niti su oni zvali (poslije kupio druge felge itd.... )      Iskustvo nedovoljan 1   

Nedugo nakon je prilikom nespretnog podizanja auta uguran gumeni čep praga u prag. Otišao u Benussi rezervne dijelove kako bih ga kupio. Kaže tip ali to ti košta 65kn. Kažem ja ultra skupo za jedan gumeni čep ali daj, jeftinije to nego zahrđali prag.  OK kaže on doći će za tjedan dana i tu se ponavlja priča od centralnih prstenova gdje se telefonski natežemo nekoliko tjedana. Nakon nekoliko tjedana ja opet dolazim u salon i tražim što me pripada. Kaže mi djelatnik (neki drugi ovaj put) da nije ništa ni naručeno i da je problem što mora biti barem 10 komada kako bi narudžba prošla. Kaže jedino ako ćeš uzeti 10 komada, onda će te to koštati 65 kn jer ti je jedan 6,50kn. Kažem ja OK, uzeti ću sebi jedan za prag, jedan za rezervu a ostale poklanjam vama. OK doći će za tjedan dana. Još jedna repriza provjera da li je stiglo - nikad nije.     nedovoljan 1 - padaš razred.

Bio je otac jednom još pogledati za žaruljicu klime u Alfi ali se zahvalio kada je čuo da koštaju 92kn komad.

Na kraju nikad više nisam otišao kod njega niti ne namjeravam, a u biti mi je potencijalno žao da zbog takvih gluposti servisi/saloni gube mušterije.   S druge strane mi nije žao jer ima drugih servisa/dućana gdje se takve stvari ne događaju.

Malo sam se raspisao ali sam htio opisati točan slijed događaja kako se ne bi stekao krivi dojam

Offline Ivek...

• Sa stažom
  • 156 2.4 JTD 10V
    • Zagreb
« Odgovori #100 u: 09-10-2014, 09:44:24 »
pozdrav! Neznam di da stavim ovo pa ak mu tu nije mjesto nek admin premjesti.....

Dakle, izbjegavat ova 2 servisa jer su KATASTROFALNI....

- Pinjušić : reparirao sam turbinu kod njih za svoju 2,4 jtd i raspala se za 30 000 km....uzas..paceno 3700 kn...uopce nisu dirali varijabilnu geometriju i kuciste turbine...auto je poceo dimiti ko lokomotiva, plavi dim....sad sam stavio novu turbinu kod POGA d.o.o. i svaku pohvalu imam za njih, tek sad vidim kak auto treba ic kad je turbina ispravna...

- Hrastinski : ovo je tek saga skoro bez kraja. Dakle, dolazio sam ukupno 7 puta na servis kod njih, agonija je trajala skoro 2 mj.  :rolll: :wal:
Dolazak 1: stavljanje plina da vidimo da curi
Dolazak 2 : stavljanje novog kompresora klime jer po njima je u tom problem
Dolazak 3 : padanje remena klime te ostanak bez volana ( servo ) u rotoru na Jadranskom mostu, skoro izazvao sudar
Dolazak 4 : klima ne radi, stavljenje neke igle na kompresor jer je u tom problem
Dolazak 5 : klima ne radi, stavljenje nekog lajtunga....
Dolazak 6 : klima ne radi, puknuce crijeva klime
Dolazak 7 : dolazim po auto koji je zmazan po haubi, blatobranima i unutrasnjosti, dizem haubu i nalazim pajser od 1 m na motoru......gledam dalje, zagreban i puknut prednji branik ali to nije sve, ZACVIKANA guma i zastrugana felga...

Dakle, mislim da je bio problem u crijevu  a ne u kompresoru kak su oni rekli....i jos oni meni vele da sam izmislio da to nisu oni napravili.......

To je moje uzasno iskustvo, prvi put dam da mi netko radi po autu i odmah SRANJE!!
Tko drugom jamu kopa, trecom proklizava!

Offline SS

• Trade Count: (+14)
  • Ovisnik o alfistima
  • AR 156 SW 2.4 JTDm 20V
    • Zagreb
« Odgovori #101 u: 14-11-2014, 11:33:31 »
Ja eto isto nisam imao baš najboljih iskustava s Sebastijanom i BERTOL automobilima.

Dva puta sam zapravo imao sranje, jedanput s katalizatorima na Selespeedu 147 i drugi put nakon ugradnje plina (što je obavljeno fakat bez greške, što jest jest) di sam se našao u situaciji da ja moram Sebu objašnjavat kako je do toga došlo (ugradnjom toroidnog tanka su zguzvali podnicu koja se podigla na gore i onda se podigao i nosač auspuha i auspuh koji je na kraju od vručine skurio branik).

Što je po meni presmješno, da ja laik njemu objašnjavam što se i kako desilo!!!

I na kraju je rekao mehaničaru da mi napravi što treba, a on se ljuto okrenuo i otišao (jer nije bio u pravu, a ja jesam).
A od njegovog g.Oca da ne pišem što sam doživio...

U svakom slučaju izbjegavanje Bertol servisa žešće!
Nakon prve ide druga...

Offline Dejan

• Na probi
  • *
    • Klostar Ivanic
« Odgovori #102 u: 14-11-2014, 11:38:36 »
Jedan mali servis u Kloštar Ivaniću, Servis Alen...
Dogovor, usluga, pedantnost...cijena.
Sve iznad očekivanja i našeg hrvatskog standarda.
Čista preporuka.

Bio je redovni servis sa pregledom cijelog vozila gdje je utvrđeno da na lijevoj poluosovini križni je AMEN, i mijenjao mi je nekakve gume slične selenima, lupalo ko sam vrag, promijenio mi te dvije gume/plastike za 55 kuna i fenomenalno.

Offline Bandit

• Član Alfa Kluba 19
  • Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Stelvio 280 Q4 TI
    • Split
« Odgovori #103 u: 14-11-2014, 11:52:26 »
Ja eto isto nisam imao baš najboljih iskustava s Sebastijanom i BERTOL automobilima.

Dva puta sam zapravo imao sranje, jedanput s katalizatorima na Selespeedu 147 i drugi put nakon ugradnje plina (što je obavljeno fakat bez greške, što jest jest) di sam se našao u situaciji da ja moram Sebu objašnjavat kako je do toga došlo (ugradnjom toroidnog tanka su zguzvali podnicu koja se podigla na gore i onda se podigao i nosač auspuha i auspuh koji je na kraju od vručine skurio branik).

I na kraju je rekao mehaničaru da mi napravi što treba, a on se ljuto okrenuo i otišao (jer nije bio u pravu, a ja jesam).

Ti ocito radis kod konkurencije kad ovako ulijeces u teme i blatis ljude. Jadno.
Postoji Alfa i (ne) postoje drugi automobili.

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #104 u: 14-11-2014, 11:53:54 »

....a što je bilo sa katovma?
BERTOL Seb servis - Specijalizirani servis za Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Abarth vozila

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #105 u: 14-11-2014, 12:01:53 »
Ti ocito radis kod konkurencije kad ovako ulijeces u teme i blatis ljude. Jadno.
i ja sam čovjek od krvi i mesa kao i moji dijelatnicii možemo pogrešit...strikno na MOJ poso koji sam odradio svojim rukama je rijetko rekalamacija no može se desit...ovo za podnicu je moguće, moj djeltanik je odradio a od svih briga što imam nisam to prekontroliro ali ne vjerujem da sam na kontu toga što mi je ukazana greška bio bezobrazan... ja ili moj djelatnik no...iskreno ne sječam se kompletnog slučaja ali vjerojatno je nešto bilo...vjerujem da prava istina ima ipak malo dukčije lice no čovjek je to tako proživio i napiso...neka mu
ovdje ima dosta ljudi koji znaju da Bertol tj ja nisam baš kuća-osoba od koje treba bježat mada ima i nekolicina koja misli kao i on no ne možeš svakom ugodit...žao mi je zbog svega ma kako god to na kraju bilo...nije ugodno slušat ružne stvari o sebi ali i to je sastavni dio života  :icon_confused:

inače u većini slučaja podnica 147ice ovako izgleda kad namontiramo plin...ovo je prvi auto koji smo radili
vijke koje vidite tj matice ako se previše stegnu malo popigaju podnicu koja se podigne prema gore i to se vjeroajtno dogodilo na navedenom ali opet kak sam reko...ne vjerujem da sam bio bezobrazan ako mi se ukazalo na moju grešku jer nije ni bio neki poeban problem to izpravit a i da je ako sam kriv, kriv sam i nema rasprave

zanimljivo je samo kak svi ti koji su nezadovljni sa mojim radom dok su bili zadovoljni nisu ni jednu riječ tu napisali kad sam riješio neki problem ali kad me treba popljuvat, evo ih... strašno  :icon_confused:
« Zadnja izmjena: 14-11-2014, 13:01:10 od Seb »

Offline Argor

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Koprivnica
« Odgovori #106 u: 14-11-2014, 14:04:13 »

:?:  po meni ništa sporno,  svaki servis ima reklamacije.    Znači reklamaciju su riješili, a što se tiče okrenuo se i otišao, pa što je trebao ići na kavu  :?:  čovjek ima posla.  Mislim da spadaš u onih 1 % nezadovoljnih iako ne potpuno , jer pišeš da si zadovoljan ugradnjom plina.
« Zadnja izmjena: 14-11-2014, 14:39:17 od Argor »

Offline SS

• Ovisnik o alfistima
  • AR 156 SW 2.4 JTDm 20V
    • Zagreb
« Odgovori #107 u: 14-11-2014, 14:14:28 »
Upravo tako, i smatram da sam vrlo objektivan i suzdrzan, te nikoga ne vrijeđam niti blatim.
Sa ugradnjom plina sam bio zadovoljan a s ova dva slučaja nisam.

Sa katovima je bilo to da ste ih isjekli i izvadili bez mojeg znanja (ti si Seb bio na godišnjem), i dalje tvrdim dok mi ne kupite auto i da ga ja vozim nemate što raditi bez poziva i odobrenja, jer nakraju ti katovi novi dođu 11t kn BTW.

A ti Bandit ne kakaj jer OVO što sam napisao je moje mišljenje na koje imam pravo i iskustvo koje sam prenio bez kenjanja i pretjerivanja.
Nakon prve ide druga...

Offline SS

• Ovisnik o alfistima
  • AR 156 SW 2.4 JTDm 20V
    • Zagreb
« Odgovori #108 u: 14-11-2014, 14:16:53 »
i ja sam čovjek od krvi i mesa kao i moji dijelatnicii možemo pogrešit...strikno na MOJ poso koji sam odradio svojim rukama je rijetko rekalamacija no može se desit...ovo za podnicu je moguće, moj djeltanik je odradio a od svih briga što imam nisam to prekontroliro ali ne vjerujem da sam na kontu toga što mi je ukazana greška bio bezobrazan... ja ili moj djelatnik no...iskreno ne sječam se kompletnog slučaja ali vjerojatno je nešto bilo...vjerujem da prava istina ima ipak malo dukčije lice no čovjek je to tako proživio i napiso...neka mu
ovdje ima dosta ljudi koji znaju da Bertol tj ja nisam baš kuća-osoba od koje treba bježat mada ima i nekolicina koja misli kao i on no ne možeš svakom ugodit...žao mi je zbog svega ma kako god to na kraju bilo...nije ugodno slušat ružne stvari o sebi ali i to je sastavni dio života  :icon_confused:

inače u većini slučaja podnica 147ice ovako izgleda kad namontiramo plin...ovo je prvi auto koji smo radili
vijke koje vidite tj matice ako se previše stegnu malo popigaju podnicu koja se podigne prema gore i to se vjeroajtno dogodilo na navedenom ali opet kak sam reko...ne vjerujem da sam bio bezobrazan ako mi se ukazalo na moju grešku jer nije ni bio neki poeban problem to izpravit a i da je ako sam kriv, kriv sam i nema rasprave

zanimljivo je samo kak svi ti koji su nezadovljni sa mojim radom dok su bili zadovoljni nisu ni jednu riječ tu napisali kad sam riješio neki problem ali kad me treba popljuvat, evo ih... strašno  :icon_confused:
(Image removed from quote.)

E pa žao mi je što ja nisam slika svoju podnicu, očito sam trebao!
No dosta, iznio sam svoje iskustvo i mišljenje i bok!
Nisam nikoga vrijeđao niti blatio i to je to.

Nakon prve ide druga...

Offline SS

• Ovisnik o alfistima
  • AR 156 SW 2.4 JTDm 20V
    • Zagreb
« Odgovori #109 u: 14-11-2014, 14:19:52 »

A BTW frendić ja sam ti atestirani varioc i radim po EU, tako da si skroz fulao motive.
Jedini motivi su usporedba posla, kvalitete i slično....

Nakon prve ide druga...

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #110 u: 14-11-2014, 16:03:13 »
Upravo tako, i smatram da sam vrlo objektivan i suzdrzan, te nikoga ne vrijeđam niti blatim.
Sa ugradnjom plina sam bio zadovoljan a s ova dva slučaja nisam.

Sa katovima je bilo to da ste ih isjekli i izvadili bez mojeg znanja (ti si Seb bio na godišnjem), i dalje tvrdim dok mi ne kupite auto i da ga ja vozim nemate što raditi bez poziva i odobrenja, jer nakraju ti katovi novi dođu 11t kn BTW.

A ti Bandit ne kakaj jer OVO što sam napisao je moje mišljenje na koje imam pravo i iskustvo koje sam prenio bez kenjanja i pretjerivanja.
sad baš ne blatiš .... neznam kak da ovo protumačim: U svakom slučaju izbjegavanje Bertol servisa žešće!

ti si bio došo kod mene po pitanju selespeeda i kad sam popravio auto zvao si iz Karlovca da ti auto ne vuče...kad si došo u radioni mi smo ustanovili da je sa SSom sve ok i sumnjali smo u katove...da bi vidli dali su oni ok moraš ih skinut dole, razrezat donji dio kata i onda vidiš u kojem je stanju...tvoji su se, kao i na x drugih TS i JTS motorima katovi rastopili i začepili ispuh i zato auto nije išo...kad je bilo sve već tako raskopano samo smo povadili te ostatke i zavarili nazad...sad neznam šta sam te tu mogo zvat i pitat?! zar da to sve vraćam nazad tako?! nisam to smio dirat?! kako da utvrdim kvar?! poslje si otišo u neki auspuh servis i složili su ti cijevi pa si sam reko da ti auto ide bolje....neznam...mislim da smo ok postupili a ti sada i drugi ocejnite dali jesmo ili nismo.... slažem se sa time da se stranku mora pitat prije bilo kakvog zahvata i o tome vodim dosta brigu da se tako i radi ali ovo je bio takav tok događaja i mislim da je sve korektno odrađeno
za podnicu sam već gore reko šta sam imo reć...ok ako nisi zadovoljan sa uslugom, mada po meni nebi trebo biti nezadovoljan jer bi te x drugih izlevatilo svakako, neko bi ti možda i odradio bolje ali svakako mislim da nisam zaslužio ovakav hračak koji si bacio na mene, no...

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #111 u: 14-11-2014, 16:05:35 »
   Mislim da spadaš u onih 1 % nezadovoljnih iako ne potpuno , jer pišeš da si zadovoljan ugradnjom plina.
a trebo bi bit i sa SSom koji bi mu malo ko riješio ali to nije važno...naravno, kao što sam već prije reko

Offline SS

• Ovisnik o alfistima
  • AR 156 SW 2.4 JTDm 20V
    • Zagreb
« Odgovori #112 u: 14-11-2014, 20:15:20 »
a trebo bi bit i sa SSom koji bi mu malo ko riješio ali to nije važno...naravno, kao što sam već prije reko

Moje je mišljenje što izbjegavam tvoj servis i nipošto blaćenje! Ok?

A za ovo drugo nakon servisa Selespeeda g.Burić  mi ga je složio tako da nikada više nisam imao problema s njim.
Radio ko urica tj bolje rećeno ko švicarski sat!
A samo je ubacio nove parametre po kojima radi tj firmware....nikakve izmjene ulja selespeeda, kalibracije i slične skupe stvari..

E to je majstorčina! Njemu svaka čast, oduševio me čovjek sa svojim radom! Bili smo gotovi u 15 min i za cijelih 150 kn.
Toliko o skupom Selespeedu i još skupljim popravcima.

Seb ne sumnjam u tebe kao majstora ali neke stvari se dešavaju možda kojih ti nisi svjestan (ne ulazim u to) ali nemam potrebu nikoga blatiti samo kažem iskreno kako mislim da je.
Za plin sam te odmah pohvalio i kod toga stojim isto tako.

A i mislim da te većina ljudi ovdje na forumu drži kao "Boga" što se tiće servisa i Alfe,  tako sam i ja, čim sam je kupio obratio sam se tebi sa svim povjerenjem...ali eto, više ne.

I mislim da si nekaj pomiješao oko Karlovca i Selespeeda, nisam ja taj lik na kojeg misliš.
Kako sam rekao ti si bio na godišnjem a otac ti je bio u servisu, isjekli ste mi katove bez mog znanja a došao sam na redoviti servis plina???? OK?!

Uglavnom već smo se bili mi ovako raspljavaljali na ovu temu...pa se neću ponavljati...koga zanima neka trazi po tvojoj temi, bilo je to oko 2008.
Nakon prve ide druga...

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #113 u: 15-11-2014, 08:49:31 »
Moje je mišljenje što izbjegavam tvoj servis i nipošto blaćenje! Ok?

A za ovo drugo nakon servisa Selespeeda g.Burić  mi ga je složio tako da nikada više nisam imao problema s njim.
Radio ko urica tj bolje rećeno ko švicarski sat!
A samo je ubacio nove parametre po kojima radi tj firmware....nikakve izmjene ulja selespeeda, kalibracije i slične skupe stvari..

E to je majstorčina! Njemu svaka čast, oduševio me čovjek sa svojim radom! Bili smo gotovi u 15 min i za cijelih 150 kn.
Toliko o skupom Selespeedu i još skupljim popravcima.

Seb ne sumnjam u tebe kao majstora ali neke stvari se dešavaju možda kojih ti nisi svjestan (ne ulazim u to) ali nemam potrebu nikoga blatiti samo kažem iskreno kako mislim da je.
Za plin sam te odmah pohvalio i kod toga stojim isto tako.

A i mislim da te većina ljudi ovdje na forumu drži kao "Boga" što se tiće servisa i Alfe,  tako sam i ja, čim sam je kupio obratio sam se tebi sa svim povjerenjem...ali eto, više ne.

I mislim da si nekaj pomiješao oko Karlovca i Selespeeda, nisam ja taj lik na kojeg misliš.
Kako sam rekao ti si bio na godišnjem a otac ti je bio u servisu, isjekli ste mi katove bez mog znanja a došao sam na redoviti servis plina???? OK?!

Uglavnom već smo se bili mi ovako raspljavaljali na ovu temu...pa se neću ponavljati...koga zanima neka trazi po tvojoj temi, bilo je to oko 2008.
izbjegavanje je jedno, ali ovako pisanje kao sto si bio napiso je blaćenje no kako se ne slažemo sa x stvari tako nećemo više ni o tome
Znaci ti nisi bio kod mene u vezi SSa?
Sto se tiče katova i dalje stojim iz toga da se drukčije kvar nije mogo otkrit. Da nisam ja vjerojatno bi to majstor Burić napravio ali to onda bilo ok kao i fora o popravku selespeeda no...

Offline SS

• Ovisnik o alfistima
  • AR 156 SW 2.4 JTDm 20V
    • Zagreb
« Odgovori #114 u: 15-11-2014, 11:09:25 »
Sve su svemu u tri mjeseca što sam dolazio kod tebe sam ostavio cca 20 000 kn na servise , jer sam htio da mi auto bude tip-top, nako čega me tvoj stari (u epizodi s katovima) izvrjeđao i otjerao iz servisa, ti si se kasnije u njegovo ime ispričao , a tebe sam zadnji put vidio kada je bilo to s plinom i zadnjim branikom , što po meni također nije bilo pozitino iskustvo.

Eto, sve u svemu jedno veliko neugodno iskustvo (za izbjegavat)!

Pozdrav!
Nakon prve ide druga...

fychozagorec

• Gost
« Odgovori #115 u: 15-11-2014, 11:51:51 »
ne znam jel sam pisao, ali loše iskustvo sam imao u:
Alfa Car Čakovec - naplatili mi originalne dijelove, ugradili šrot
Prikratki: iz razloga što ne smiješ ni blizu radione dok je auto unutra.. Auto je moje vlasništvo i mislim da imam pravo vidjeti što se radi na njemu

Sljedeći auto koji ću kupiti novi, ću svakako održavati kod Bertola jer koliko čujem ogromna većina je zadovoljna, pa mi neće biti problem potegnuti tih 50 km
 :ok:

Offline sasa.baska

• Ovisnik o alfistima
  • Giulia 🍀
    • Baška ' Krk
« Odgovori #116 u: 15-11-2014, 11:58:07 »
malo da se nadovezem na ovu temu...

ja zivim na Krku, servisirao sam do sada moje alfe u 3 servisa, 2 u rijeci I jedan ovdje na krku...

na kraju sam shvatio da ne mogu vjerovat niti jednom....uvjek nesto muljaju...

na kraju sam isao U bertola po preporuci prijatelja I bio super zadovoljan...

radio sam 2 velika servisa kod njega na svojoj I tatinoj 159ki I vise malih servisa isto...sredio mi Seb spuh na bivsoj 147ici I remapirao...cuo se sa novim vlasnikom , covej prezadovoljan s autom  :da:

ja osobno najvise vjerujem Sebu I kad kod trebam nes vece radit idem kod njega...cak sam poceo I uje kod njga mjenjat je me ovi lokalni muljaju I ko zna sta stavljaju unutra, pa mi auto pije ulje....na kraju idem kod seba I ne pije ni deca  ::)

eto, ovo je samo moje misljenje, ne radim nikakvu reklamu...

Seba ni ne poznam nismo ni prijatelji, nego se vidimo tu I tamo kod njega u servisu I porpicamo malo

covjek je profesionalac I zavredjuje svako postaovanje  :ok:

I jos bi nesto dodao....znam ljudi ce rec da sam mozda budala, al ja napravim 400 km da odem do seba I nazad doma I taj me servis na kraju kosta ohoho vise nego da idem negdje drugdje...al vjerujem u njihov rad I nije mi zao novaca nit vremena sta iuzgubim do zagreba I nazad  :mah:
« Zadnja izmjena: 15-11-2014, 12:00:33 od sasa.baska »

Offline GUMS

• Sa stažom
  • AR 156 sw 1.9 16v Q2
    • Virovitica
« Odgovori #117 u: 15-11-2014, 12:39:19 »
Da, upravo iz toga razloga i ja iz Virovitice potezem kod Seba radi odrzavanja auta.
Problemi se rjesavaju brzo i kada meni pase, a i to treba uvazavati.
A od kada ima zamjensko vozilo jos je bolje sta jeftino sve obavim u zg po planu dok meni rade auto.
Bez zamjerke.

Offline Marin krk

• Ovisnik o alfistima
    • KRK
« Odgovori #118 u: 15-11-2014, 17:21:46 »

alfa romeo radiona po italiji kao i tiskovih kioska po hrvatskaoj. rodak mi ima radionu u krku.
a ja ipak iz italije potegnem kod Bertol-a. isti razlog kao i Sasabaska
sva sreca pa je postao multibrend pa ako zamjenim alfu za nesto drugo opet kod njega  :da:

Offline Vasko

• Moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 FL 1.9 JTDm 8V
    • Pula
« Odgovori #119 u: 16-11-2014, 07:31:57 »
ne znam jel sam pisao, ali loše iskustvo sam imao u:
Alfa Car Čakovec - naplatili mi originalne dijelove, ugradili šrot
Prikratki: iz razloga što ne smiješ ni blizu radione dok je auto unutra.. Auto je moje vlasništvo i mislim da imam pravo vidjeti što se radi na njemu

Sljedeći auto koji ću kupiti novi, ću svakako održavati kod Bertola jer koliko čujem ogromna većina je zadovoljna, pa mi neće biti problem potegnuti tih 50 km
 :ok:

Ako meni netko kaže da nesmijem biti blizu auta dok se radi na njemu, ja samo odgovorim da se bez mene auto ne rastavlja i dovigiorno. Druga stvar je ako popravak traje dugo, pa neću visiti čovjeku dva dana za vratom, ali svejedno obiđem svako toliko.