19-04-2026, 21:52:03

Autor Tema: SERVISI u HR - Preporuka / Iskustva  (Posjeta: 128499 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline sasa.baska

• Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • Giulia 🍀
    • Baška ' Krk
Odg: SERVISI u HR - Preporuka / Iskustva
« Odgovori #30 u: 11-01-2014, 17:19:40 »
Ja sam nekad išao u Kivelu i nikad više,totalno neljubazan onaj na pultu,zatim ako oćeš naručit neki dio (jer skoro ništa nemaju u skladištu) moraš dati pare unaprijed i čekat po tjedan dana da dio dođe.

ja vidis imam dobra iskustva snjima...servisiram 2 auta kod njih vec par godina...
nikad me nisu pitali nista unapred, i vise puta sam naletio onako ko iz vedra neba tamo i uvijek me prime...
a i farbali su mi nesto na autu, i napravili mi stvarno dobro i puno jeftinije nego sta su mi drugi pitali.
Uglavnom ja super zadovoljan sa servisima...

A za neke ozbiljnije stvari uvijek idem Kod Seba  :da:

Alfa_ri

• Gost
« Odgovori #31 u: 11-01-2014, 19:31:50 »
ja vidis imam dobra iskustva snjima...servisiram 2 auta kod njih vec par godina...
nikad me nisu pitali nista unapred, i vise puta sam naletio onako ko iz vedra neba tamo i uvijek me prime...
a i farbali su mi nesto na autu, i napravili mi stvarno dobro i puno jeftinije nego sta su mi drugi pitali.
Uglavnom ja super zadovoljan sa servisima...

A za neke ozbiljnije stvari uvijek idem Kod Seba  :da:

Koga sam god pitao za njih,čak i ovi s Fiatima su govorili da nikad više tamo... Živa istina je kad sam ja išao mijenjat tamo kod njih manžetne,balans štangu i još nešto (ne sjećam se više-trebo bi račun naći) pitali su me unaprijed pare da se osiguraju i još sam čekao tjedan dana da dijelovi stignu iz Italije,tad i nikad više!I još mi onaj na pultu nije ni dao račun za novac nego je na papirić napisao koliko sam dao i neka to donesem kad dođu dijelovi,koda smo na pijaci... Poslije je bilo ok,došli dijelovi i napravili sve,ali da su jeftini i ne baš po meni...
Isto tako dođem po auto i vidim okvire za tablice na kojima piše KIVELA,znači bez pitanja mijenjaju okvire i stavljaju svoje,kada sam pitao mehaničara zašto to rade,on jadan kaže da to njemu gazda naredi dakle Vlado,da je jednom zaboravio stavit pa zamalo da otkaz nije dobio... Ok neka stave da ih reklamiram pa nek mi da nešto povoljniju cijenu,ali ovako da bez pitanja i bahato stavi sam od sebe :ne2:
Nego isto tako sam čuo od mehaničara da je Kivela izgubila licencu za Alfu,znaš li šta o tome :?: :ne2:

Offline jakov

• Član Alfa kluba 14
  • Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 156 2.0 JTS & 75 3.0 12v & 595 Comp. & Abarth 124
    • Losinj
« Odgovori #32 u: 12-01-2014, 00:43:07 »
poznanik tu sa firme je radio veliki servis na bravu jtd u kiveli, nakon cca 1000km se raspala pumpa vode i havarija glave. ali on kaze da je zadovoljan kako su mu to poslije sve rjesili o svom trosku

Offline sasa.baska

• Ovisnik o alfistima
  • Giulia 🍀
    • Baška ' Krk
« Odgovori #33 u: 12-01-2014, 01:15:16 »
Koga sam god pitao za njih,čak i ovi s Fiatima su govorili da nikad više tamo... Živa istina je kad sam ja išao mijenjat tamo kod njih manžetne,balans štangu i još nešto (ne sjećam se više-trebo bi račun naći) pitali su me unaprijed pare da se osiguraju i još sam čekao tjedan dana da dijelovi stignu iz Italije,tad i nikad više!I još mi onaj na pultu nije ni dao račun za novac nego je na papirić napisao koliko sam dao i neka to donesem kad dođu dijelovi,koda smo na pijaci... Poslije je bilo ok,došli dijelovi i napravili sve,ali da su jeftini i ne baš po meni...
Isto tako dođem po auto i vidim okvire za tablice na kojima piše KIVELA,znači bez pitanja mijenjaju okvire i stavljaju svoje,kada sam pitao mehaničara zašto to rade,on jadan kaže da to njemu gazda naredi dakle Vlado,da je jednom zaboravio stavit pa zamalo da otkaz nije dobio... Ok neka stave da ih reklamiram pa nek mi da nešto povoljniju cijenu,ali ovako da bez pitanja i bahato stavi sam od sebe :ne2:
Nego isto tako sam čuo od mehaničara da je Kivela izgubila licencu za Alfu,znaš li šta o tome :?: :ne2:

nisam nista cuo to za licencu....

a cujes i meni su promjenili okvir tablice bez pitanja, al mene to valjda ne nervira ko tebe
a za cijene, sve je to isto po servisima.
malo jesu aljkavi, al bar te uzmu kad hoces, lijepo odes do plodina, popijes kavu, i odmah si gotov...a meni je i najblize dolazit kod njih jer sam sa krka
uglavnom, kad malo steknes obostrano povjerenje snjima sve ide ok...ja i dalje servisiram kod njih i sve pet
a onaj sta radi na pultu je skorz ok covjek kad ga upoznas...mozda im aizraz lica malo neljubazan i nije bas neki smjesko, al ko sta kazem covjek je stvarno ok i navbavit ce tio sta treba i napravit ce ti posao.
ja kad dodjem mene pusti i u garazu pa mi pokaze sta su radili itd...
kazem treba stec povjerenje i to je to

Offline sasa.baska

• Ovisnik o alfistima
  • Giulia 🍀
    • Baška ' Krk
« Odgovori #34 u: 12-01-2014, 01:17:52 »
poznanik tu sa firme je radio veliki servis na bravu jtd u kiveli, nakon cca 1000km se raspala pumpa vode i havarija glave. ali on kaze da je zadovoljan kako su mu to poslije sve rjesili o svom trosku

tu pumpu vode oni nabave di i ostali i po meni nije njihova krivica, to se moglo desit i u drugom servisu...a i na origigi djelove dobijes garanciju i naoprave ti ako sta vrisne

Offline jakov

• Član Alfa kluba 14
  • Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 156 2.0 JTS & 75 3.0 12v & 595 Comp. & Abarth 124
    • Losinj
« Odgovori #35 u: 12-01-2014, 01:25:18 »
tu pumpu vode oni nabave di i ostali i po meni nije njihova krivica, to se moglo desit i u drugom servisu...a i na origigi djelove dobijes garanciju i naoprave ti ako sta vrisne

a neznam, nisam do sada cuo da se orginal pumpa vode raspadne tako brzo.. iskreno neznam ni puno detalja tocno jer od tog lika nema puno realnosti.. imao je golfa IV prije, najbolji auto na svijetu, sada bravo jtd najbolji auto na svijetu. raspadne mu se motor nakon velikog servisa u ovlastenom servisu, servis je i dalje najbolji na svijetu...

Offline Mislav1986

• Na probi
  • *
    • Mali Lošinj
« Odgovori #36 u: 22-02-2014, 10:24:38 »
dakle samo da spomenem iako tema nije dugo aktivna, bio jucer kod Darka na pregledu i dijagnostici vozila. covjek je apsolutno strucan i predan svom poslu. Za svaku pohvalu i toplu preporuku!

Offline Luka_ri

• Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #37 u: 22-02-2014, 14:31:18 »
dakle samo da spomenem iako tema nije dugo aktivna, bio jucer kod Darka na pregledu i dijagnostici vozila. covjek je apsolutno strucan i predan svom poslu. Za svaku pohvalu i toplu preporuku!

Naslusao sam se ja takvih pohvala pa brzo shvatio da sam iznimka. A pokude o Darku forumasi salju samo na PM. Zasto?

Ja vjerujem da je doktor za Alfe ali po meni je neprimjereno skup i u mom slucaju nije dao istinitu informaciju. A to ne trpim i zato sam se vratio serviseru koji mi je prijasnji auto odrzavao...
Aliis si licet, tibi non licet.

Offline plavi156

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • Giulietta 1.4 TB
    • Zagreb
« Odgovori #38 u: 22-02-2014, 17:32:02 »
Ja već treću alfu održavam kod Valenčića, skorz su korektni i do sad su uvijek posao ok odradili, da se dogovorit s njima sve, jednio što nisu baš presretni od kad im dolazim sa 164-kom ::) zato smo se dogovorili, ja nabavljam djelove, a oni odrade posao, i prednost mi je što su mi blizu posla :hap:
EX: 156 1.8TS|156 1.9 JTD|164 TS|156 1.6TS|159 1.9 JTS|166 2.0TS LPG|156 2.0 JTS|147 1.6 TS

Offline Mike20

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #39 u: 22-02-2014, 18:43:57 »

Utvrdili su da je kvar na centrali, ok to su naplatili. Mada ti tvrdiš da nisu ništa utvrdili >Ti promjenio centralu dođeš kod njih i tražiš povrat novca :rol:

Meni je Stevo ok..
Nisam ziher al mislim da meni na puntu nisu izmjenili vilicu a uredno naplatili, jer kako bi drugčije vilica otišla u roku od godine dana :rolll:

Ne, nisu utvrdili niš. Rekao je da ne zna kaj je s centralom, da ju treba izvaditi i reparirati.
Utvrdili su samo da se nemreju spojiti na centralu-znači zaštekal je dijagnostiku koja mu je izbacila connect error i do su naplatili.

Da sam igdje drugdje išao-to nebi SIGURNO naplatili.

TO je lopovski, nastup Stevice je bahat, s time da ja ne spadam u galamđije.

Sad sam opremljen tehnički i maximalno kaj mogu slažem si sam.

Kao što sam već spomenuo, dečki iz dućana s dijelovima kod Prikratkog su druga priča, nikad nikakvih problema, dijelove koje sam trebao su brzo naručili, nazvali kad su stigli itd

Nakon dosta dosađivanja Sebu s upitima preko foruma  ::) , konačno sam ulovio vremena i otišao do Bertola, iako sam na knap s vremenom i u oba smjera nekih 200km.
Za one koji hodaju tamo, ne trebam niš reći.

Ali za one koji još razmišljaju-APSOLUTNA preporuka.
Od načina komunikacije, ljubaznosti, načina na koji radi-to još u RH nisam doživio.

Mnogi se boje ovlaštenih servisa radi cijena. Ali ne treba zaboraviti da kod fušera nema garancije na dijelove/ugradnju pa i nema neke uštede

« Zadnja izmjena: 22-02-2014, 18:45:16 od Mike20 »

Offline Antonio

• Član Alfa Kluba 11
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 159 2.4 JTDm TI
    • Crikvenica
« Odgovori #40 u: 22-02-2014, 18:49:47 »

Mnogi se boje ovlaštenih servisa radi cijena. Ali ne treba zaboraviti da kod fušera nema garancije na dijelove/ugradnju pa i nema neke uštede
I ovlašteni moraju ulagati u tečajeve i obuku zaposlenika, nabavku nove opreme, poštivati određene standarde koje zahtjeva proizvođač. A to sve treba i platiti.

Odrđeeni ovlašteni servisi u HR su došli na loš glas jer su fušarili, mešetarili s neorginalnim dijelovima, naplaćivali fantomske zamjene ulja i sl, zato većina ljudi i bježi od njih čim istekne garancija. Hrvatska posla
« Zadnja izmjena: 22-02-2014, 18:50:46 od Antonio »

Offline Marin krk

• Ovisnik o alfistima
    • KRK
« Odgovori #41 u: 22-02-2014, 19:29:37 »
Ne, nisu utvrdili niš. Rekao je da ne zna kaj je s centralom, da ju treba izvaditi i reparirati.
Utvrdili su samo da se nemreju spojiti na centralu-znači zaštekal je dijagnostiku koja mu je izbacila connect error i do su naplatili.

Da sam igdje drugdje išao-to nebi SIGURNO naplatili.

TO je lopovski, nastup Stevice je bahat, s time da ja ne spadam u galamđije.

Sad sam opremljen tehnički i maximalno kaj mogu slažem si sam.

Kao što sam već spomenuo, dečki iz dućana s dijelovima kod Prikratkog su druga priča, nikad nikakvih problema, dijelove koje sam trebao su brzo naručili, nazvali kad su stigli itd

Nakon dosta dosađivanja Sebu s upitima preko foruma  ::) , konačno sam ulovio vremena i otišao do Bertola, iako sam na knap s vremenom i u oba smjera nekih 200km.
Za one koji hodaju tamo, ne trebam niš reći.

Ali za one koji još razmišljaju-APSOLUTNA preporuka.
Od načina komunikacije, ljubaznosti, načina na koji radi-to još u RH nisam doživio.

ja kod Seb-a vec 9 godina, i to idem iz italije u jednom smjeru  330 km. razlog, upravo ono sta si ti naveo.  :da:

Offline Alfa166DA

• Starosjedioc
    • Daruvar
« Odgovori #42 u: 22-02-2014, 23:07:35 »
- u Kutini u Auto plusu sam tražio zupčasti remen za JTD i  oni kao moraju naručiti a sutra je tu zovem cijelo dopodne i nitko se ne javlja, na to sam im poslao SMS u smislu da ne samo da ću pisati autokomercu već i talijanima, i onda se gospodin, navodno gazda javio u roku 2 minute i još ga htio slati busom u Daruvar al to mu nisam dozvolio jer bi me opet možda zavaljao pa sam sjeo u auto i pravac k njemu i onda naravno pitanja tko ti radi auto jel imaš vodenu pumpu to ti neće biti dobro a ja samo šutim i čekam da provali još koju glupost pa da mu kažem sve što mislim o njemu kao majstoru za Alfe i ostalo
098 871 798

Offline Marin krk

• Ovisnik o alfistima
    • KRK
« Odgovori #43 u: 23-02-2014, 09:25:08 »
 a kojim bi to talijanima pisao ?

Offline Alfa166DA

• Starosjedioc
    • Daruvar
« Odgovori #44 u: 23-02-2014, 10:15:15 »
a kojim bi to talijanima pisao ?
:smijeh a našao mi neki meil od koncerna Fiat hhheh :party i to bi sigurno nešto vrijedilo ali u tom trenutku sam bio ljut pa sam mu tako napisao
098 871 798

Offline Marin krk

• Ovisnik o alfistima
    • KRK
« Odgovori #45 u: 23-02-2014, 13:23:38 »
 :hehe: :hehe:  samo im moras pisat na tal jeziku, jer neznaju ni jedan drugi jezik

Offline Alfa166DA

• Starosjedioc
    • Daruvar
« Odgovori #46 u: 23-02-2014, 21:40:12 »
 :party  a valjda imaju Google prevoditelja ili im prevedem i pošaljem, hahah :spam
:hehe: :hehe:  samo im moras pisat na tal jeziku, jer neznaju ni jedan drugi jezik
098 871 798

Offline Marin krk

• Ovisnik o alfistima
    • KRK
« Odgovori #47 u: 23-02-2014, 22:05:08 »
 :hehe: :hehe:
ne razumiju se oni cesto medu sobom a kamo sa nama . 

Offline kovac.01

• Na probi
  • *
  • AR MiTo
    • Zagreb
« Odgovori #48 u: 24-02-2014, 15:06:36 »
147 sam održavao 4 godine u Valenčiću, i uvijek sam bio ful zadovoljan, i cijenom, i uslugom, sve se može sa njima dogovoriti, brzi su i kvalitetni.

Sad sam sa Mitom bio kod Seba u Bertolu par putu, stvarno se ljudi trude, i uslužni su, ali mi nisu baš riješili problem.

Bio sam nakon toga 2 puta Autocommercu, otišao sam tamo sa puno predrasuda (puno sam se loših stvari o njima naslušao i pročitao) i stvarno sam se vratio od njih ful zadovoljan. Skroz profesionalni odnos, uslužni, izašli su mi u susret maksimalno, odmah riješili problem....
« Zadnja izmjena: 24-02-2014, 15:22:44 od kovac.01 »

Curly

• Gost
« Odgovori #49 u: 24-02-2014, 15:27:17 »
Naša Alfa se servisira kod Prikratkog (Varaždin)....nemamo primjedaba za sada...
od kvalitete usluge, cijene, susretljivosti, fleksibilnosti u plaćanju...sve na nivou...
znam da su se neki znali prije par godina žalit na njih, ali mi stvarno ne vidimo razlog, osim kaj nekad malo dulje čekamo...to je možda jedan od nedostataka...

Offline Mrzli

• Ovisnik o alfistima
  • 159 i 500
    • DE Gunzburg
« Odgovori #50 u: 24-02-2014, 19:29:33 »

Vidiš ja sam pisao na mail adresu od alfe ( ne sječam se točno koja je ) na engleskom i uvijek sam dobio odgovor na engleskom bez problema.  :ok:

A što se tiće servisa ja trenutno odlazim kod Žege u Gorenjskom (Slo)  i samo pohvale za sad za njih.
-PITAJ MRZLOGA-

Offline Marin krk

• Ovisnik o alfistima
    • KRK
« Odgovori #51 u: 24-02-2014, 20:57:43 »
makar su odgovorili  :hehe:

Offline crnaguja

• Na probi
  • *
  • Alfa 159 SW 1.9 JTDm
    • Zagreb
« Odgovori #52 u: 03-04-2014, 12:46:43 »
imam dobra iskustva s Valenčićem

A navodno su dobri i Mrkša i Karić

Kod Mrkše sam bio samo jednom za neku sitnicu, ali mi se činio profesionalan.
Kod BERTOLA više ne idem zbog bezobraznog ponašanja njegovog radnika prema meni...

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #53 u: 05-04-2014, 09:13:42 »
Kod Mrkše sam bio samo jednom za neku sitnicu, ali mi se činio profesionalan.
Kod BERTOLA više ne idem zbog bezobraznog ponašanja njegovog radnika prema meni...
da!
ne mogu a da se ne dopišem malo na ovo: Kod BERTOLA više ne idem zbog bezobraznog ponašanja njegovog radnika prema meni...
naravno BERTOL ko kuća veliko kad ga treba popljuvat...znam, znam reko si mi da meni svaka čast ali da onako ponašanje mog dijelatnika se ne može tolerirat. znam i vidio sam da si bio vidno uzrujan nakon onog što ti je on rekao ali onako ruku na srce jesi sjeo kod kuće u miru i malo razmislio o svemu tome što se desilo?! da se razumijemo ne opravdavam postupak mog dijelatnika koji je napravio prema tebi onaj dan, kažnjen je n aplači iako je otac troje dijece i uz to hrani i oca i majku ali kad se priča pogleda malo sa druge strane i da si ti bio na njegovom mjestu zanima me baš kako bi ti odreagiro?! naravno 100 ljudi 100 čudi pa možda ti i nebi tako odreagiro ali eto on je čovjek koji je dugi niz godina kod mene u radioni, točnije više od 15 (inače radi se o Goranu električaru i majstoru za klime), malo je težeg karaktera ali jedna od njegovih velikih vrlina je poštenje i zalaganje koje ispoljuje prema mojoj firmi već dugi niz godina i to je JEDAN od razloga zašto sam ga unapredio u voditelja servisa i jako mu teško pada nepravda pogotovo kad se potrudi biti fer prema nekom a taj neko onda baš ne odreagira fer prema njemu ili da kažem u ovom slučaju prema našoj firmi. kako bi stvar bila malo jasnija svima opisat ču događaj kako je išo a ti reci dali sam što slago i podvuci onda jedan rezime:
Naime nakon dogovora o terminu i predhodno pregledavanju tvog vozila prije redovnog servisa žalio si se na slinjenje ulja na svojoj alfi gdje je u ovom slućaju taj bezobrazni djelatnik u nazoćnosti starijeg kolege dijagnosticirao slinjenje ulja oko cijevi plastićne na usisu...nakon objašnjenja da bi u pravilu trebalo mijenjat cijev na kojoj dođe gumica koja je razlog puštanja uljnih para i prljanju motornog prostora i koja košta preko 1.000,00 kn možemo skinut cijev i silikonom zadihtat gumicu ali bez garancije da će na taj naćin se riješit problem slinjenja...ti si prihvatio tu opciju za određeni iznos (mislim da je bilo 150 kn u priči) i dolaziš na servis sljedeći dan!Kako vec dugi niz godina dolaziš kod nas na servis i stojiš tik uz auto znaš što se sljedeće događa!!Nakon zamjene ulja i filtera prostor oko filtera ulja biva zamazan sa uljem.Djelatnik uzima čistač za kočnice (sprej) i čisti prostor oko filtera ulja!!Napominjem ti stojiš uz vozilo!!Zatim skida cijev koju smo se predhodni dan dogovorili da ćemo sa silikonom namazat i pere ponovno čistaćem kako cijev tako i prostor oko usisne grane!!!!Zatim skidamo gumicu i nalazimo novu gumicu naravno neoriginalnu i pokazivamo ti i kažemo da odustajemo od mazanja silikonom i da ćemo stavit novu gumicu!!Ti pitaš koliko to košta a bezobrazni djelatnik Goran zbog toga što dugo godina dolaziš kod nas ti sada kaže 50kn i ti pristaješ!!!!znači 100 kn manje nego što je rečeno prijašnji dan!!! nakon montaže cijevi na svoje mjesto i ponovnog cišćenja čistaćem tog prostora taj isti bezobrazni dijelatnik prilikom prolaženja uz tvoj auto uočava da prostor (koji je predhodno bio jako zauljen)oko cijevi nije još dovoljno očišćen od strane mehaničara koji cijelo vrijeme radi na tvom vozilu i uzima novi čistać jer smo jedan predhodni potrošili i kreće sa dodatnim čišćenjem i nezaboravimo ti i dalje stojiš uz auto!!!!Nakon završenog posla na tvom vozilu taj bezobrazni djelatnik odlazi po mojoj naredbi po neke dijelove u grad i predaju vozila vrše drugi ljudi!! tebi se vozilo predaje, plačaš karticom i zaustavljaš mene na dvorištu i počinješ stvarat problem oko toga što je na radnom nalogu napisano da su potrošena dva čistaća (spreja) iako si cijelo vrijeme bio uz vozilo i sve vidio dok sam ja isto tako bio dva metra od tebe ali radio svoj posao i nisam pratio tok događanja na tvom autu!!Kako nije prisutan moj bezobrazni djelatnik i ja neznajući stvarno koliko je potrešeno čistaća pitam mehaničara koji ti je radio vozilo i on odgovara jedan čistać neznajući da je bezobrazni djelatnik uzeo novi još jedan čistać da ti se dodvori i očistio dodatno spomenuti prostor i naravno upiso dva čistaća!!Ja ti se isprićavam i naredujem da ti se vrati """""29kn""""!!!!!!!.Pošto si platio karticom malo si morao pričekat da ti vratimo u gotovini tih 29kn.... uzimaš novce i odlaziš...naknadno nakon kontrole moje svih radnih naloga uočavam da ti je moj bezobrazni dijelatnik napisao cijenu za spornu cijev tj popravak curenja ulja od 50kn, a taj poso kod nas košta 150kn.Sutra ujutro pozivam bezobraznog dijelatnika i kažem mu za njegov propust i zašto je to tako on mi odgovara:da ja sam mu reko 50kn i napiso sam dva čistaća jer sam htio da se to cakli i da čovjek bude zadovoljan i nisam mislio da će čovjek stvarat problem oko 29kn.Ja mu odgovaram da to nije u redu cijena i on meni daje 100kn i kaze da kad vidi gospodina da će mu objasnit i tražit ga 100kn....ti dolaziš nakon koji dan reklamirat pvc plastku ispod motornog prostora kao i svaki put nakon svakog servisa,i moj bezobrazni djelatnik ti  prilazi pruži ruku i kaže:dobar dan gospodine kako ste?...ti odgovaraš dobro sam nešto mi lupka mislim da je protvan ispod motora i on ti kaze: Gospodine ćuo sam da ste stvarali problem oko čistaća i da ste tražili novce natrag!!! ti kazeš: pa nemojte reći da ste potrošili dva čistaća?! on odgovara: da Gospodine jednog je potrošio mehaničar a drugi  osobno ja i ja sam Vam napiso dva neznajući da ćete stvarat problem oko 29kn. ti odgovaraš: da vratili su mi novce, na što bezobrazni djelatnik kaže: e super sad Vi meni dugujete 100kn i molim Vas da mi date jer sam htio biti dobar prema Vama a ispo sam budala i moro sam dati gazdi 100kn jer sam Vam naplatio poso 50 umjesto 150kn!!!ti kazeš: dobro dobro sad ćemo to rijesit i dolaziš do mene, vadiš 200kn i daješ meni misleći da ja imam nesto stim!!Moj djelatnik ti donosi 100kn iz svog novčanika i ti iz protesta kazeš meni: LOŠA ti je reklama i ja više neću doći i odlaziš bez da smo ti stigli pogledat reklamaciju na tvoju prijavu!!!! dok si pričao sa Goranom ja sam se sagno dole i vidio da plastika visi sa strane na način kao da si zapeo na rizol ili nešto tj vidno je popigana e sad dali je to razlog ili nemarluk mojih djelatnika neznam...to ti tj tvoj budući majstor vjerojatno znate najbolje.
sve ove godine koje si dolazio kod mene, u većini slučaja si donosio svoj materijal, ja nisam nikad zbog toga dizo cjenu rada, neke stvari smo napravili i za 0 kn, naravno to su sitnice ali, neznam možda griješim, nisam nikad vidio da si napiso nešto pozitvno za moju firmu negdje (ako griješim duboko se izpričivam ali forum ima puno tema a ne zalazim u sve) a sada evo nisi izdrži nego da VELIKIM slovima napišeš da nejdeš više kod BERTOLA !!!!
iskreno, malo me sve to pogađa na kraju!! napominjem ne opravdavam postupak svog djelatnika ali ruku na srce kako bi se ti osječo u takoj ili sličnoj situaciji?!?!?!?
eto razpisah se i molim moderatore da ne brišu ovo nego ako je potrebno neka premjeste u neku drugu temu ili neka ova dva posta premjese negdje ...
hvala
Seb
NHF
ispričavam se na gramatičkim greškama
« Zadnja izmjena: 05-04-2014, 10:09:25 od Seb »
SEBastijan Bertol 091 62 22 223
BERTOL Seb servis - Specijalizirani servis za Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Abarth vozila

Offline Alfa166DA

• Starosjedioc
    • Daruvar
« Odgovori #54 u: 05-04-2014, 10:00:38 »
- upravo tako 100 ljudi 100 čudi, grbavih drva u šumi i čudnih ljudi nikada neće nestati, koliko god puta sam bio ili se čuo sa BERTOLOM nikada nikakvih problema, za razliku od npr. AUTO PLUS u Kutini koji mi je uz natezanje od 2 dana uspio prodati običan zupčasti remen za JTD, prvo nema, mora naručiti pa se ne javlja i navlači i razvlači
098 871 798

Offline Luka_ri

• Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #55 u: 05-04-2014, 10:08:10 »
Ovo je za plakat. Da se ljudi natezu oko 30 kuna? ma odite vozit jugice.

ja serviseru uvijek ostavim 50-100 kuna vise od trazenog jer je fer i korektan. Onda kad ne bude fer vise necu ici kod njega. Ali ovo je sprdnja. Da 29 kuna...majko mila.

Iako Seb, iskreno, to sa naknadnih 100 kuna je blesavo. Ako je radnik pogrijesio neka plati i gotovo. Nema sta kasnije zicat od stranke. Moze joj spomenut kakva se situacija dogodila pa ako je stranka fer neka da a ako je bijedna nek ne da ali da trazi stranku 100 kuna je glupo.

Iako...opcenito je jadna ukupna situacija...

Sent from my PAP5044DUO using Tapatalk

Offline Luka_ri

• Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #56 u: 05-04-2014, 10:13:49 »
I jos jedno pitanje. Zasto bi dizao cijenu rada ako nisu tvoji dijelovi? rad je rad a dijelovi dijelovi, ili se varam? znam da ims zaradu na dijelovima ali ne vidim kako je fer da se kroz povecanje cijene ruku zaradi na dijelovima koji nisu prodani...?

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #57 u: 05-04-2014, 10:19:57 »
Ovo je za plakat. Da se ljudi natezu oko 30 kuna? ma odite vozit jugice.

ja serviseru uvijek ostavim 50-100 kuna vise od trazenog jer je fer i korektan. Onda kad ne bude fer vise necu ici kod njega. Ali ovo je sprdnja. Da 29 kuna...majko mila.

Iako Seb, iskreno, to sa naknadnih 100 kuna je blesavo. Ako je radnik pogrijesio neka plati i gotovo. Nema sta kasnije zicat od stranke. Moze joj spomenut kakva se situacija dogodila pa ako je stranka fer neka da a ako je bijedna nek ne da ali da trazi stranku 100 kuna je glupo.

Iako...opcenito je jadna ukupna situacija...

reko sam u textu... Goran je malo težak karakter ali izuzetno pošten čovjek i ima svoje principe na koje ja ne mogu utjecat...to ga je jako pogodilo i on je meni reko da bilo gdje da ga sretne da če on to sa njim tako riješit... mogu ja pričat šta hoču ali on kad ode iz moje radione, može radit šta hoče...punoljetan je, oženjen čovjek otac troje djece... da na žalost kako se situacija dogodila samo para dana nakon servisa bio je još pod tim dojmom, mada nebi puno splahno ni nakon godinu dana, i to je napravio u mom servisu... za to je kažnjen ne na jednoj plači nego... to su dalje naše interne stvari
ponavljam...ovo što pišem ne opravdavam ga nego da svi vi koje vas zanima kad pročitate i onako ljudski ruku na srce na stranu svi bon-tonovi ovoga svjeta procjenite situaciju
BERTOL Seb servis - Specijalizirani servis za Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Abarth vozila

Offline Luka_ri

• Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #58 u: 05-04-2014, 10:23:02 »
Ok, covjek je posten, mislio je da je ovaj kolega sa foruma nekorektan i tako je reagirao...nije trebao ali uslijed svojeg karaktera ipak je to ucinio.

Gadarija je danas biti i u jednoj i u drugoj kozi. svi paze svaku kunu a htjeli bi savrsen posao...

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #59 u: 05-04-2014, 10:24:12 »
I jos jedno pitanje. Zasto bi dizao cijenu rada ako nisu tvoji dijelovi? rad je rad a dijelovi dijelovi, ili se varam? znam da ims zaradu na dijelovima ali ne vidim kako je fer da se kroz povecanje cijene ruku zaradi na dijelovima koji nisu prodani...?

ja to ne radim ali neki servisi rade
svi mi kad kalkuliramo cjene rada uzimamo u obzir kolko čemo zaradit i na dijelu pa sa time možeš utjecat na cjenu rada...naravno da mi je ostvarit maržu 200% da bi mogo spustit cjenu rada jako nisko jer puno zarađujem na RUCu a drugo je kad imam 20-30% onda moram držat cjenu sličnu ko konkurencija...e sad kad imam zaradu 0% na dijelu onda ne samo ja nego i svi drugi koji rade su ..... nesretni !!! neki onda dižu cjenu rada...ja ne