Desni retrovizor mi je vibrirao tijekom vožnje i to me izluđivalo godinu dana, ali ga se nisam odvažio rastavljati.
E pa danas je došao dan da to konačno riješim. Iako sam sumnjao da je problem na onom zglobu, ispostavilo se da je problem bio u nečem drugom i potpuno banalnom.
Naravno najveći problem je rastaviti retrovizor. Raditi polako i pažljivo. Ne ide baš lako i sam sam htio odustati par puta.

Nešto sam poslikao tijekom rada pa se nadam da će nekom pomoći.
1. Rastavio sam vanjski pokrov retrovizora na način da sam s prve strane nategnuo zrcalo i tankim odvijačem otkačio 2 kopče pokrova na gornjem dijelu. Donji dio se sam otkačio kako sam ga pomicao. Prije svega sam zrcalo postavio u položaj skroz dolje, da imam gore što više mjesta za rad.

2. Kad sam maknuo pokrov, mogao sam otkačiti staklo. To sam napravio kroz otvor s strane auta (označeno dolje na slici). Isti princip kao prije za pokrov. Kad se dva otkače ostala idu lakše pomicanjem. Otpojiti žice i maknuti zrcalo.

3. Zatim sam maknuo motorić zrcala. Drže ga 3 vijka. Otpojiti konektor i maknuti motorić.

4. Nakon toga se skida okvir retrovizora. 3 vijka s jedne strane, 1 s druge. Skinemo okvir.

5. I onda dolazimo do uzroka problema. Ovaj označeni vijak od dolje je bio otpušten. Istog trena kad sam ga zategnuo retrovizor je postao čvrst i ne vibrira.

Na kraju sve vratiti na mjesto obrnutim redosljedom.
Koristio sam ovaj alat. Ovo svjetlo je s nekog privjeska i koristilo mi je da lociram kopče iza zrcala. Budući da je tanko mogao sam ga nagurati iza zrcala.