Nakon što sam promijenio kompletnu unutrašnjost u autu, ostala mi je zadnja klupa i prednja sjedala u koži i bočne obloge u tkanini koja se lagano ljušti. Da kompletiram interijer odlučio sam pretapecirati bočne obloge. Kupio sam umjetnu kožu najsličniju sjedalima i krenuo s poslom.
Ovo je original:

Tkanina se lagano skida, ali ostaje spužva koja se mrvi. Kao što je to kolega par postova prije naglasio, to treba skinuti žičanom četkom. Taj dio se obavi za 5-10 minuta po oblozi. Nakon toga još benzinom za čišćenje skinuti ostatak ljepila.

Nakon toga se prema uzorku tkanine koja je skinuta sa bočne obloge iskroji podloga na koju će se lijepiti koža, samo nešto veća. Tapecirung se zaštiti krep trakom.

Potom podlogu i bočnu oblogu premazati ljepilom (metapren ili slično, ja koristim kleiberit),pustiti da se ljepilo osuši da bude suho na dodir (5-10 min) i pažljivo podlogu (spužvica, tkanina ili sl.) zaljepiti na oblogu. Zgodno se pritom koristiti nekim pogodnim alatom (nožić, tanko drvo, itd).

I kad je to obavljeno izgleda ovako:

Sad se može izrezati koža prema uzorku tkanine koja je skinuta sa obloge.

Na isti se način zaljepi i koža na oblogu. Odreže višak i ostatak zagura pogodnim alatom u spoj 2 dijela iz kojih je obloga sastavljena.

Za kraj se može dodati dekoracija od crne kože. Izreže se trakica, zaljepi se po sredini da se dobije lijep rub.

...i zagura u rub u koji je prethodno postavljena koža bočne obloge.

Obloga koja je završena izgleda ovako:

Eto, to je sve.
Usput, sad imam kompletnu unutrašnjost u koži, boje bijele kave. Nudim ju na prodaju ako koga zanima.