Evo jedan diy, neka cijenjeni moderator premjesti u adekvatni podforum!
Znaci situacija je bila sljedeca, obloge su mi se izvitoperile i guma je derala po njima na obije strane auta. Zamjenske ne postoje, pretrazio cijelu Europu a za original pitaju 900kn+pdv PO KOMADU!! Tako da reko nemam sta izgubit, ostalo smole od maskara idem probat

Treba vam:
-plasticna smola ili fiberglas smola ili kako vec to ko zove, pola kg je dosta
-utvrđivac za to, 1dcl je za 5l pa oprezno s tim
-mrezica tj platno tj fiberglas, cim tanje to bolje
-pistolj za tapicranje
-sablona, 2 stare gume, ja sam koristio gumu 195/50 15 al moze i nesto slicno, nije bitno za par cm promjera
-volja, nje puno
Znaci pocupajte obloge dole i dobro ih operite, odmah operite i blatobrane iznutra osobito onu rupu ispred kotaca, skuzit cete kad skinete.
Obloga se savila po ovom rubu, ne znam zbog cega, gravitacije valjda, malo mi je tesko to objasnit al evo slika

Na desnoj strani je bilo gore, poderala se totalno

Dok je mokra izgnjavite ju rukama dobro dobro da omeksa da bi ju mogli oblikovati. Prislonite na gumu tj sablonu i pribijte pistoljem za tapiciranje dok niste zadovoljni oblikom, ja sam to cca pola sata namjestao da izgleda dobro. Pribijajte uz sam rub obloge ako je moguce da ih je poslije lakse skinut.

Zamjesajte smolu, platno izrezite na trakice i ne pretjerujte s platnom, 1 sloj je dovoljan! Ojacajte gdje mislite da je potrebno tj gdje se obloga savila,a ostalo samo obilno namazite smolom. Zaokruzio sam dijelove gdje sam stavio platno a ova mjesta gdje su crte treba ostaviti bez njega da bi se obloga mogla savijati! I ne stavljajte platno preko spajalica jer ih necete skinut vise!

Ako ste otprilike pogodili omjer smole i utvrđivaca osusit ce se na dodir za 3-4 sata. Ja sam nakon cca sat i pol kad sam vidio da je dovoljno cvrsto skinuo s gume da mi se ne zalijepi sve skupa.
Nakon sto se osusi pazljivo poskidajte spajalice, ako ste pazili i niste stavili platno preko njih ne bi trebao bit problem. Nakon sto sam ih skinuo ja sam jos jednom prosao sve sa smolom i crnim sprejem, ali sam stavio malo vise utvrđivaca tako da je bilo suho za sat vremena.

Montaza. Ako ju niste previse ukrutili ne bi trebalo bit problema. Meni su sve rupe bile unutar 2 cm tako da sam uz malo sile pripasao manje vise bez problema.

Obloga se mozda moze skinut bez skidanja kotaca al postavit nazad tesko...tako da najbolje skinut dole i odmah pregledat malo sve.
Ugl to bi bilo to, i da safety first tako da ako nesto zaserete pa idete pilit fiberglas kakvom brusilicom obavezno maskica za usta i naocale jer je zajebana stvar! I nije lose kod rukovanja nosit debele rukavice jer nije ugodno kad ti se pod nokat zabije iglica. Have fun!