23-07-2026, 14:45:22

Autor Tema: ALFA 156 Kupnja 10 auta za TAXI  (Posjeta: 5784 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline dinko156ti

• Trade Count: (0)
  • Pripravnik
  • **
  • Spol: Muški
    • sisak
Odg: ALFA 156 Kupnja 10 auta za TAXI
« Odgovori #30 u: 07-04-2019, 11:55:56 »
Nije 156 los auto ali nikad nije bio zamisljen kao ekonomski opravdano sluzbeno vozilo. Je vozili su ga karabinjeri ali to je vise politika i ponos domace industrije. Raspitaj se za pocetak o cijeni i trajnosti dijelova ovjesa koje ces svaki dan drndati po losim putevima pa od toga kreni.
A to to su ti sve savjeti od ljudi koji voze i vole alfe...
« Zadnja izmjena: 07-04-2019, 11:57:40 od dinko156ti »

Offline Rocka13

• Na probi
  • *
  • ALFA ROMEO
    • Makedonija
« Odgovori #31 u: 07-04-2019, 12:02:46 »
Najkvarljivi delove na alfe do sad sto vozim obe su ovjes al to se lako resi sa repariranjem to sam uzeo u obzir da ce da se menja jedan put godisnje cjeli prednji trap dva put gornje i jedan put doljne viljuske.
To su mi svi rekli kao neki minus kod alfe 156.I to je tacno.
Ne odustajem od alfe samo zbog jednog rasklipanog ovjesa kojeg znam da cu da menjam sto polovne sta nove sta reparirane djelove.

Sta je toga sto neznam oko nje.

Offline petra

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 SW
    • Grad na 4 rijeke
« Odgovori #32 u: 07-04-2019, 12:12:48 »

:? Mislim da sam negdje naletio na oglas o prodaji ove!  :Hm
Postoje dvije vrste ljudi:
... oni kojima se sviđam i oni koji nemaju ukusa.

Offline dinko156ti

• Pripravnik
  • **
    • sisak
« Odgovori #33 u: 07-04-2019, 12:25:51 »

Ako si vec odlucio onda super, molim te da nas izvjestavas kako ide 😁
« Zadnja izmjena: 07-04-2019, 12:26:39 od dinko156ti »

Offline Rocka13

• Na probi
  • *
  • ALFA ROMEO
    • Makedonija
« Odgovori #34 u: 07-04-2019, 12:32:11 »
Svi cete znati kako ide i sto se najvise kvari kod alfe kad im se vadi mast.
Ali jos da odlucim jer ste me razubedili ma skroz.Al mozda ste i u pravo ideja je skros luda.Ali to je sta je da se ja pitam uzeo bi 10 Gulia i bas me briga garancija ce pokrit sve al i njima ce garancija otic za 2 godine jer ce da napucaju kilometre al tada ak krenu da se kvare delove nece biti ista cjena kao na 156 djelove....Treba to sve dobro razmislit jer i djelove 156 ima svuda e sad hocu da nadzem perfektni auto za taksiranje.
Gde ima tog perfektog?  :mehanic
« Zadnja izmjena: 07-04-2019, 12:33:48 od Rocka13 »

Offline ..miha..

• Sa stažom
    • N. Marof
« Odgovori #35 u: 07-04-2019, 12:40:37 »
Hvala bogu pa po zakonu auto za taxi nemije biti stariji od 7g., a od 2021. najviše 5godina. :hello: Nije vam dosta čađe u gradovima?

edit:
A ja mislio da to kod nas :smijeh Onda me baš briga.
« Zadnja izmjena: 07-04-2019, 12:42:42 od ..miha.. »

Offline Bandit

• Član Alfa Kluba 19
  • Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Stelvio 280 Q4 TI
    • Split
« Odgovori #36 u: 07-04-2019, 13:36:41 »
Pa ne voze se ljudi taxijem radi toga da bi se vozili u tom autu jer im je simpatican. Voze se iz potrebe i nebitno koja marka.....

Al dobro, tvoja ideja, zelja, volja....

Sent from my iPhone using Tapatalk
Postoji Alfa i (ne) postoje drugi automobili.

Offline Rocka13

• Na probi
  • *
  • ALFA ROMEO
    • Makedonija
« Odgovori #37 u: 07-04-2019, 13:48:20 »
To je sve tacno i to stoji tako je
Ali kad na taxi parkingu u gradu kad stoje auti nebitno alfa vw ferrari, oni odu u ta sta joj najbolje izgleda na postoji sistem da moras uc u prvi taksi koj je na parkingu kako u skoplju ,primer u skoplju kad ides uzimas ono taksi koj je na red nemres uc u srednji,,,,e u ovaj grad oni se vozu u onaj koji im najbolje izgleda i koji je najcistiji i da nije izlupan svugde.....to da oni hoce da se voze sa bilo kojem e kada oni pozovu taksi i onda koj prate prate nebitno i voze se u taksi koj je centrala pratila.....ali kade je na parking i kade oni odlucuju to nije isto idu u ta sto je po njima najbolja a bitno je da je cista neizlupana nebitno alfa ili golf,,,,, al vidi se kad stoje na parkingu svi parkirane ovi idu u nje il ona sto je novija mislim da me razumes...nije to da oni zele da se voze samo u alfe sta kako rece kolega ko da je bentli...oni prosto zele da daju pare i da se voze ko ljudi a u ovom momentu kakvo je stanje nemres birat ides u golf 3 il vento ak dodze ovi sa oktavie il novia jetta onda udzu u jetta ne udzu u golf to sam video par puta.
A to da su cadare i da zagaduju to da al vise zagaduju ovi skoda fabia i renault megane i golfove sto ih vidim tako da ako neko oce cist grad nemoze 10 alfi ili nebitno koja marka da zagade toliko grad kako svi drugi ukupno jer nije ovo newyork svi da voze aute 2010+

Offline Bandit

• Član Alfa Kluba 19
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Stelvio 280 Q4 TI
    • Split
« Odgovori #38 u: 07-04-2019, 13:59:16 »
To je sve tacno i to stoji tako je
Ali kad na taxi parkingu u gradu kad stoje auti nebitno alfa vw ferrari, oni odu u ta sta joj najbolje izgleda na postoji sistem da moras uc u prvi taksi koj je na parkingu kako u skoplju ,primer u skoplju kad ides uzimas ono taksi koj je na red nemres uc u srednji,,,,e u ovaj grad oni se vozu u onaj koji im najbolje izgleda i koji je najcistiji i da nije izlupan svugde.....to da oni hoce da se voze sa bilo kojem e kada oni pozovu taksi i onda koj prate prate nebitno i voze se u taksi koj je centrala pratila.....ali kade je na parking i kade oni odlucuju to nije isto idu u ta sto je po njima najbolja a bitno je da je cista neizlupana nebitno alfa ili golf,,,,, al vidi se kad stoje na parkingu svi parkirane ovi idu u nje il ona sto je novija mislim da me razumes...nije to da oni zele da se voze samo u alfe sta kako rece kolega ko da je bentli...oni prosto zele da daju pare i da se voze ko ljudi a u ovom momentu kakvo je stanje nemres birat ides u golf 3 il vento ak dodze ovi sa oktavie il novia jetta onda udzu u jetta ne udzu u golf to sam video par puta.
A to da su cadare i da zagaduju to da al vise zagaduju ovi skoda fabia i renault megane i golfove sto ih vidim tako da ako neko oce cist grad nemoze 10 alfi ili nebitno koja marka da zagade toliko grad kako svi drugi ukupno jer nije ovo newyork svi da voze aute 2010+

Kad si vec cvrsto odlucio, kreni s 1-2 Alfe pa vidi kako ce se pokazat i prema tome dalje planiraj.

Offline Marcos

• Pripravnik
  • **
    • Banja Luka
« Odgovori #39 u: 07-04-2019, 14:13:43 »
Mislim da u ovoj priči auto mora biti proste konstrukcije poput astre g ili one prve octavie, benzinac isključivo. Sa jtd ne možeš biti profitabilan. 156-ca se može srediti za privatne potrebe pa da služi, ali u floti kao taksi nikako.

Offline Rocka13

• Na probi
  • *
  • ALFA ROMEO
    • Makedonija
« Odgovori #40 u: 07-04-2019, 14:58:23 »
Mislim da u ovoj priči auto mora biti proste konstrukcije poput astre g ili one prve octavie, benzinac isključivo. Sa jtd ne možeš biti profitabilan. 156-ca se može srediti za privatne potrebe pa da služi, ali u floti kao taksi nikako.

Sta je to sto se nemoze sredit nikako  svi pisete da to nemoze nikako da se koriste kao taksi, ali sta je to sto se nemoze sredit dajte konkretan odgovor.Slobodno mozete dat misljenje sta je to sto kod drugih auta moze kod nje nemoze.....pricamo o aute od 98-2004

Offline Marcos

• Pripravnik
  • **
    • Banja Luka
« Odgovori #41 u: 07-04-2019, 15:14:23 »
Takav kvalitet vožnje koju daje 156-ca je za taxi vozilo nebitan, nije da se ne može srediti, sve se može popraviti. Ako si već naumio da ostvariš svoj plan onda idi ka tome. To što govoriš da će 156-ca nekome biti atraktivna, da će poželjeti da se provoza, mislim da to ne stoji. Bilo bi više taxi  Alfa vozila da je to tako, nikada nisam vidio Alfu kao taxi, evo ima kolega forumaš izgleda, do sada to nisam vidio. Balkanci generalno će poželjeti e-klasu da se vozaju, Alfa je onako simpatična ljudima, možda danas više nego prije.

Offline Rocka13

• Na probi
  • *
  • ALFA ROMEO
    • Makedonija
« Odgovori #42 u: 07-04-2019, 15:25:52 »
Takav kvalitet vožnje koju daje 156-ca je za taxi vozilo nebitan, nije da se ne može srediti, sve se može popraviti. Ako si već naumio da ostvariš svoj plan onda idi ka tome. To što govoriš da će 156-ca nekome biti atraktivna, da će poželjeti da se provoza, mislim da to ne stoji. Bilo bi više taxi  Alfa vozila da je to tako, nikada nisam vidio Alfu kao taxi, evo ima kolega forumaš izgleda, do sada to nisam vidio. Balkanci generalno će poželjeti e-klasu da se vozaju, Alfa je onako simpatična ljudima, možda danas više nego prije.

Ma nije to da ce da ona bude atraktivna da se vozaju svi u njoj to daleko,atraktivna ce bit prvih 5 dana dok se svi provozaju u nje i toliko atrakcije to je sa svim autima isto....
Sada pricamo glavno od problemima kod 156 koje mogu doc osvjen ovjesa ..
A to da je atraktivna rekao sam atraktivna je prvih 5 dena i toliko nije ovo Aston Martin pa i da je i njemu ce atrakcija da prodze
Pricamo kao probeme koje bi se najvise i najcesce javljali kod alfe 156 na toliko opterecenje.
Nija bas sad puklo da bude 156 mozda i ne bude nicega ali niko da kaze konkretno od one sto su vozili duze vreme 156 sto je najkvarlivije i najcesce ume da sozda probleme.
Ipak hvala sto se podjelili misljenje.

Offline Bandit

• Član Alfa Kluba 19
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Stelvio 280 Q4 TI
    • Split
« Odgovori #43 u: 07-04-2019, 15:51:24 »
Ma nije to da ce da ona bude atraktivna da se vozaju svi u njoj to daleko,atraktivna ce bit prvih 5 dana dok se svi provozaju u nje i toliko atrakcije to je sa svim autima isto....
Sada pricamo glavno od problemima kod 156 koje mogu doc osvjen ovjesa ..
A to da je atraktivna rekao sam atraktivna je prvih 5 dena i toliko nije ovo Aston Martin pa i da je i njemu ce atrakcija da prodze
Pricamo kao probeme koje bi se najvise i najcesce javljali kod alfe 156 na toliko opterecenje.
Nija bas sad puklo da bude 156 mozda i ne bude nicega ali niko da kaze konkretno od one sto su vozili duze vreme 156 sto je najkvarlivije i najcesce ume da sozda probleme.
Ipak hvala sto se podjelili misljenje.

Ovaj forum egzistira vec mnogo godina i postoji podforum 156 di mozes naci SVE vezano za to auto. Ne ocekuj ovdje tehnikalije kroz par postova. Imas tamo na tisuce postova oko problema, mana i ostalog sto te zanima.

Offline Batina

• Ovisnik o alfistima
  • 156 2.4 20v
    • Zagorje, Luka
« Odgovori #44 u: 07-04-2019, 16:59:06 »
A jeste ga isprepadali, sa 156 sam napravio preko 200000km sa par komada i mogo bi rec da je jedna od najpouzdanijih alfi i najjeftinijih za voznju, 145/6/55 i starije necemo uvlacit u to.
Nije can bus i mijenjas sto zelis i kako zelis i 99% stvari je po principu prekidac/rele/osigurac a to je povoljno. Ovjes je kakav je ako se uredi i malo pazi nece se razvalit odma.
Ts ce ga drkat sa uljem, lambdama, bobinama, maf, variator itd.
Jtd 8v vrti 400-500000km bez otvaranja i ako ga nece ubijat trajt ce turbo i pumpa i dizne toliko, kvacilo uzmi sachs jer valeo ima smece od korpe a dmf ti kakve si srece.
Najbitnija stavka imaj pouzdanog mehanicara ili se naruci sam radit, ako ovo sve ispitujes sam ces kurca napravit tak da si nadji pouzdanog mehanicara, pouzdan i sposoban meho ti moze cuda ustedjet jer ovo su sve stari auti po kojima je tko zna što krpano i tko zna kakvom je sto stanju.
Ovjes rjesis za 300e komplet, turbo srce je 200-300e dmf i kvacilo 500-600e dizne su rabljene 4kom cca 100-150e pumpa Cr cca 50e.
Prekidaci, podizaci itd po 5-20e
Za 147 mehanika je ista ali struja košta x3 a isto tako i zna x3 zajebavat.
Za 159 je mehanika gotovo duplo skuplja, svi mjenjaci se raspadaju osim na 2.4 i nekim modelima 2.0 te ako si srece pa kupis odrzavani qtronic.
Struja skuplja od 147 a drka skoro pa podjednako.
Ako kupujes jeftin primjerak racunaj da ces imat vise sranja u startu.
I 159 trosi prosjeku 20%-30% vise od 156/147
Na tako starim autima je bitno samo da nisu truli i da nije puno kemijano po njima.
Can a car ever be art? Most experts say no, but they obviously haven't seen the Alfa Romeo.

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: Rocka13

Offline dgas

• Starosjedioc
    • Vinkovci
« Odgovori #45 u: 07-04-2019, 17:00:10 »
Sta je to sto se nemoze sredit nikako  svi pisete da to nemoze nikako da se koriste kao taksi, ali sta je to sto se nemoze sredit dajte konkretan odgovor.Slobodno mozete dat misljenje sta je to sto kod drugih auta moze kod nje nemoze.....pricamo o aute od 98-2004

Svaki auto možeš koristiti kao taxi samo pitanje koliko nekom koji auto odgovara i koliko je profitabilan, ako ti se ta ideja sa 156 sviđa onda probaj nema tu puno mudrovanja osim da ih nadješ u što boljem stanju. Tražiš auta stara preko 15 god. tako da bilo koju marku uzmeš znaš i sam da te čekaju dodatna ulaganja, već imaš jednog i znaš šta možeš očekivati pa ako te to veseli samo naprijed  :ok:

Offline petra

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 SW
    • Grad na 4 rijeke
« Odgovori #46 u: 07-04-2019, 17:24:31 »
U ZG žena vodi turističku agenciju gdje nudi razgledavanje grada i šire okolice u Jugićima.
Zašto bi bio problem taxirati sa Alfama ako mu to zakon dozvoljava? Mislim ako nema starosno ograničenje vozila.
Sve je stvar isplativosti i pružanja mušterijama ono što traže.
Ono: Halo taxi! Trebam prijevoz ali tražim zeleni Gallardo! Imate to?
Naravno, imamo! 500 kn start + 100 kn km!
Ok! Dođite na adresu...!  :dontno:
Postoje dvije vrste ljudi:
... oni kojima se sviđam i oni koji nemaju ukusa.

Offline Rocka13

• Na probi
  • *
  • ALFA ROMEO
    • Makedonija
« Odgovori #47 u: 07-04-2019, 17:53:30 »
A jeste ga isprepadali, sa 156 sam napravio preko 200000km sa par komada i mogo bi rec da je jedna od najpouzdanijih alfi i najjeftinijih za voznju, 145/6/55 i starije necemo uvlacit u to.
Nije can bus i mijenjas sto zelis i kako zelis i 99% stvari je po principu prekidac/rele/osigurac a to je povoljno. Ovjes je kakav je ako se uredi i malo pazi nece se razvalit odma.
Ts ce ga drkat sa uljem, lambdama, bobinama, maf, variator itd.
Jtd 8v vrti 400-500000km bez otvaranja i ako ga nece ubijat trajt ce turbo i pumpa i dizne toliko, kvacilo uzmi sachs jer valeo ima smece od korpe a dmf ti kakve si srece.
Najbitnija stavka imaj pouzdanog mehanicara ili se naruci sam radit, ako ovo sve ispitujes sam ces kurca napravit tak da si nadji pouzdanog mehanicara, pouzdan i sposoban meho ti moze cuda ustedjet jer ovo su sve stari auti po kojima je tko zna što krpano i tko zna kakvom je sto stanju.
Ovjes rjesis za 300e komplet, turbo srce je 200-300e dmf i kvacilo 500-600e dizne su rabljene 4kom cca 100-150e pumpa Cr cca 50e.
Prekidaci, podizaci itd po 5-20e
Za 147 mehanika je ista ali struja košta x3 a isto tako i zna x3 zajebavat.
Za 159 je mehanika gotovo duplo skuplja, svi mjenjaci se raspadaju osim na 2.4 i nekim modelima 2.0 te ako si srece pa kupis odrzavani qtronic.
Struja skuplja od 147 a drka skoro pa podjednako.
Ako kupujes jeftin primjerak racunaj da ces imat vise sranja u startu.
I 159 trosi prosjeku 20%-30% vise od 156/147
Na tako starim autima je bitno samo da nisu truli i da nije puno kemijano po njima.

Hvala na iscrpnom odgovoru to je prava istina o 156.
Mislim da cu ic razgledat sta i kako...ak bude to ce da bude za par mjeseci oko 2/4 sigurno do tada imam vremena i odlucit i razgledat sto i kako i taman cu znat kak ce da ide ova 156 1.9 sto je taksi, al zato 1.8TS samo ulja i gas ne staje .Hvala svima.
Alfa 147 isto bi mogla uc al 2005+

Offline litlebastard

• Član Alfa Kluba 7
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147,155,156,Spider...nekoliko 😅
    • zagreb
« Odgovori #48 u: 07-04-2019, 17:59:54 »
Tu kod mene lik taksira za taksi Zagreb več sigurno dvije godine sa 156 sw. 1.9jtd 8v
Ako obnoviš ovjes i staviš ga na 205/55/16 teraj do imendana. . .
Kad dođe vrijeme za zamjenu potrošnih dijelova nije neka velka stavka ko što je kolega Batina napiso  :ok:
The perfect blossom is a reare thing.You could spend your life looking for one and it would not be a wasted life.

Offline flašencug

• Učim polako
    • slunj
« Odgovori #49 u: 07-04-2019, 20:08:45 »

Offline Rocka13

• Na probi
  • *
  • ALFA ROMEO
    • Makedonija
« Odgovori #50 u: 07-04-2019, 20:17:03 »

Odradila je ona svoje, sta joj bilo.

Offline Batina

• Ovisnik o alfistima
  • 156 2.4 20v
    • Zagorje, Luka
« Odgovori #51 u: 07-04-2019, 20:19:24 »
To tvoja viranka.?
Can a car ever be art? Most experts say no, but they obviously haven't seen the Alfa Romeo.

Offline Rocka13

• Na probi
  • *
  • ALFA ROMEO
    • Makedonija
« Odgovori #52 u: 07-04-2019, 20:45:32 »
Tko zna sto se dogodilo sa ova 166?
« Zadnja izmjena: 07-04-2019, 20:46:46 od Rocka13 »

Offline Rocka13

• Na probi
  • *
  • ALFA ROMEO
    • Makedonija
« Odgovori #53 u: 07-04-2019, 20:53:34 »

Offline Rocka13

• Na probi
  • *
  • ALFA ROMEO
    • Makedonija
« Odgovori #54 u: 07-04-2019, 20:54:33 »

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: otrov

Offline noiser

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • Bezalfist
    • Kaštela i di posal odvede
« Odgovori #55 u: 07-04-2019, 21:15:28 »
Bilo koje auto, toga godišta za taksiranje je rulet. Vrime entuzijazma je prošlo a da bude profitabilno. Ja se u to nebi upušta, ni pod razno
"Alfa males buys BMW, Alfa's are for nice people"

Offline Rocka13

• Na probi
  • *
  • ALFA ROMEO
    • Makedonija
« Odgovori #56 u: 07-04-2019, 21:24:46 »
Bilo koje auto, toga godišta za taksiranje je rulet. Vrime entuzijazma je prošlo a da bude profitabilno. Ja se u to nebi upušta, ni pod razno
Nekad moras i da rizikujes, da bi neceg dobio. Nebitno dal se sad konkretno radi o ovoj ideji.
Bilo sto kad pocinjas rizikues bez razlika daj je to neceg za 5000 eura ili 500.000 eura sve je rizik nekad se isplati nekad ne.
I ja se ne bih upustio u to kad bolje razmislim al kad jos malo razmislim......Ma neznam jebali ste mi mater sa ovim postovima. :pivo:

Offline dgas

• Starosjedioc
    • Vinkovci
« Odgovori #57 u: 07-04-2019, 23:43:33 »
Nekad moras i da rizikujes, da bi neceg dobio. Nebitno dal se sad konkretno radi o ovoj ideji.
Bilo sto kad pocinjas rizikues bez razlika daj je to neceg za 5000 eura ili 500.000 eura sve je rizik nekad se isplati nekad ne.
I ja se ne bih upustio u to kad bolje razmislim al kad jos malo razmislim......Ma neznam jebali ste mi mater sa ovim postovima. :pivo:

Ne razmišljaj puno već za početak kreni sa dva-tri auta ako se vidiš u tome i želiš to, ako nebude išlo bar se nečeš pitati što bi bilo kad bi bilo a osim toga ima još dosta auta s početka 2000-tih koji taksiraju pa zašto ne bi mogla i ta Alfa...

barba Oro

• Gost
« Odgovori #58 u: 07-04-2019, 23:44:57 »
Hvala bogu pa po zakonu auto za taxi nemije biti stariji od 7g., a od 2021. najviše 5godina. :hello: Nije vam dosta čađe u gradovima?

edit:
A ja mislio da to kod nas :smijeh Onda me baš briga.

Vrijedi za Uber kooperante, a on nije jedina taxi firma u nas...

Offline Mike20

• Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #59 u: 08-04-2019, 06:57:39 »
Osobno, da razmišljam o ovakvoj ideji nekog jeftinog auta (a ne o riziku), uzeo bih spomenute Octavije prve linije benzinac s plinom, ili i seriju 2
Prostran auto, jednostavno podvozje, neuništivi 8 ventilski benzinac koji bez problema odrađuje 400 000km.