A jeste ga isprepadali, sa 156 sam napravio preko 200000km sa par komada i mogo bi rec da je jedna od najpouzdanijih alfi i najjeftinijih za voznju, 145/6/55 i starije necemo uvlacit u to.
Nije can bus i mijenjas sto zelis i kako zelis i 99% stvari je po principu prekidac/rele/osigurac a to je povoljno. Ovjes je kakav je ako se uredi i malo pazi nece se razvalit odma.
Ts ce ga drkat sa uljem, lambdama, bobinama, maf, variator itd.
Jtd 8v vrti 400-500000km bez otvaranja i ako ga nece ubijat trajt ce turbo i pumpa i dizne toliko, kvacilo uzmi sachs jer valeo ima smece od korpe a dmf ti kakve si srece.
Najbitnija stavka imaj pouzdanog mehanicara ili se naruci sam radit, ako ovo sve ispitujes sam ces kurca napravit tak da si nadji pouzdanog mehanicara, pouzdan i sposoban meho ti moze cuda ustedjet jer ovo su sve stari auti po kojima je tko zna što krpano i tko zna kakvom je sto stanju.
Ovjes rjesis za 300e komplet, turbo srce je 200-300e dmf i kvacilo 500-600e dizne su rabljene 4kom cca 100-150e pumpa Cr cca 50e.
Prekidaci, podizaci itd po 5-20e
Za 147 mehanika je ista ali struja košta x3 a isto tako i zna x3 zajebavat.
Za 159 je mehanika gotovo duplo skuplja, svi mjenjaci se raspadaju osim na 2.4 i nekim modelima 2.0 te ako si srece pa kupis odrzavani qtronic.
Struja skuplja od 147 a drka skoro pa podjednako.
Ako kupujes jeftin primjerak racunaj da ces imat vise sranja u startu.
I 159 trosi prosjeku 20%-30% vise od 156/147
Na tako starim autima je bitno samo da nisu truli i da nije puno kemijano po njima.