12-06-2026, 07:11:21

Autor Tema: Alfa GT Q2  (Posjeta: 21551 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline NiTo

• Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • Cuore Sportivo...con due bambini !!!
    • Split
Odg: Alfa GT Q2
« Odgovori #60 u: 22-08-2018, 13:32:45 »
aaaa... slatko   :love:

bit će i ona čita forum  :lol

:smijeh :smijeh :smijeh

159 jtdM , GT 3.0

Offline Darjan

• Sa stažom
    • Tučepi
« Odgovori #61 u: 11-10-2018, 20:35:18 »
Malo novosti u temi...

Doživjeli smo još jedan Alfa moment. Početno oduševljenje novim amortizerima je brzo splasnulo. Auto bi zaplesao u desnoj krivini, a nigdje lufta na trapu. Psihički me izluđivalo... Na kraju kad se odvojio zadnji amortizer i otpustila poprečna ramena, vidjelo se da jedno ima lufta. Pa su sva promijenjena.

Ukratko, uz to je stavljen i Eibach Pro Kit. Pa je proklapala naprijed. Uglavnom, promijenjen je desni unutarnji križ poluosovine, zadnja poprečna ramena, naprijed kompletan trap, gornje i donje vilice, stabilizatori, gumice balans štange i krajnice letve volana. Sad je nova na volanu, bolja nego kad je iz tvornice stigla, još ostaje napraviti optiku i to je to.

A stigle su i zimske gume, 225-40R18. Za zimski set se sprema nešto zanimljivo, bolje od Q2 felgi, slike kad budu gotove.

Offline bestija

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • karavan
    • Vrgorac
« Odgovori #62 u: 11-10-2018, 21:39:41 »
Simbolicno nesto.. :)
''Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere''.

Offline Darjan

• Sa stažom
    • Tučepi
« Odgovori #63 u: 11-10-2018, 22:04:50 »
Zmija me za novčanik ugrizla. :) :tooth

Offline Big D

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • GTV 2.0 TS Grigio Chiaro
    • Čakovec
« Odgovori #64 u: 12-10-2018, 21:47:19 »
Igleda fakat odlično. Sad si bar jedno vrijeme na miru po pitanju ovjesa.

Offline M.P.

• Ovisnik o alfistima
    • Zadar
« Odgovori #65 u: 12-10-2018, 21:53:51 »
Topčina, auto je finjak!  :respect:

Nego, koje si leće stavio ? Nešto me svrbi da na svoju ugradim :tooth

Offline Darjan

• Sa stažom
    • Tučepi
« Odgovori #66 u: 13-10-2018, 20:50:45 »
Ne znam, to je prošle godine Jens u Zagrebu radio.

Offline SS

• Trade Count: (+14)
  • Ovisnik o alfistima
  • AR 156 SW 2.4 JTDm 20V
    • Zagreb
« Odgovori #67 u: 22-10-2018, 22:06:29 »
 :love: :ok:

odlična...frend gleda kupit GT pa javi ak ce bit na prodaju  :da:
Nakon prve ide druga...

Offline Arnie

• Na probi
  • *
  • Alfa GT Q2
    • Zadar
« Odgovori #68 u: 04-08-2022, 14:38:01 »
Evo 4 godine nakon zadnje objave, auto je kod mene od 01/2022 kupljen sa 213 tisuca kilometara.

Offline Alfista145

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS 2001 - Volvo V60 RD4 2018
    • Istra
« Odgovori #69 u: 04-08-2022, 15:12:34 »
Top, i ja bin volio farove sa lecom, al novi su preskupi  :rol: :rol:
Alfa u srcu, Volvo u garazi.

Offline Arnie

• Na probi
  • *
  • Alfa GT Q2
    • Zadar
« Odgovori #70 u: 04-08-2022, 16:54:35 »
Top, i ja bin volio farove sa lecom, al novi su preskupi  :rol: :rol:

Kolega Darjan je prethodno napisao da su originalni farovi doradeni kod Jensa u Zagrebu tako da to je isplativija alternativa

Offline Alfista145

• Ovisnik o alfistima
    • Istra
« Odgovori #71 u: 04-08-2022, 19:07:07 »
Mislis kupit lecu, otvorit far i sam to odradit? To svakako je.

Offline Arnie

• Na probi
  • *
  • Alfa GT Q2
    • Zadar
« Odgovori #72 u: 05-08-2022, 12:36:06 »
Mislis kupit lecu, otvorit far i sam to odradit? To svakako je.
Jos bolja opcija ako je volja prisutna.

Pošto tema nije zaključana, nastavio bih sa pričom o ovom autu i što se sve izmijenilo u ovom roku od skoro 4 godine.
Konkretno ću napisati što je sve rađeno kod mene uz slike.

Čim sam ga kupio, auto je bacao u safe mode i greška je pokazivala regulator common rail pumpe, iako sam promjenio par komada defekt je bio u samoj pumpi koju sam zamjenio i od tad se greška nije pojavila nijednom.
Stavljena druga sa bivše 159.
Uz to, auto je bio mapiran ali loše. Mapa se radila na postotke i nije bila prilagođena parametrima auta. Imala je puno momenta u niskim okretajima sto nije odgovaralo ni autu ni mome stilu voznje. Posao je odradila mapa iz R Tuninga.
Dok je auto bio na zamjeni pumpe, promjenio se citav set kvacila (Valeo) zbog druk lezaja koji je cvilio i vratili smo cetveroklipni brembo 310 koji je bio skinut iz razloga tehnickog pregleda i jer su navoji bili losi. Usput je promjenjeno ulje u mjenjacu i manzetna na poluosovini.

Auto je došao u originalu sa crnim sicevima koji su bili dobri ali crveno crna kombinacija mi se vise dopala pa je isao cijeli komplet crvene unutrasnjosti odmah nakon servisa. Malo rijeđa i specijalnija kombinacija barem po meni.

Pošto se kolegi Darjanu netko bacio na haubu a i u meduvremenu su stradali branici i to je išlo novo. Kako je imala bixenon naknadno ugraden, a bez peraca ne prolazi tehnicki, uzeo sam odmah branik sa peracima i zadnji branik sa senzorima.

Auto sam kupio na originalnim Q2 18 felgama medutim bile su zimske gume na tom setu pa sam trazio jedan set za ljeto i kolega Toni se odlucio na prodaju svog seta Multispoke 18 tako da smo upotpunili sezonu s tim felgama.
Na njih su isle GY Eagle F1 Asymmetric 5 koje su bile u OK stanju. Da odlazak kod mehaničara bude isplativ i meni i njemu, usput se napravio mali servis, svi filteri i ulje, nova vida kartera, protocniji Pipercross panel filter, Races povezivac muldi koji je bio preko potreban ovakvom autu.
Pošto je protocniji usis, da napravio balans, na kraj je dosao full protocni lonac iz Lastovcica sa fi80 nastavcima. Opet korekcija mape :). Nakon svega, optika.

Za malo noćnog ambijenta, ugrađena je plafonjera od starije Giuliette koja ima dvi crvene ledice sto bacaju svijetlo na podrucje mjenjaca. Doveo sam napon sa kutije osiguraca tocnije kratkog svijetla, tako da kad se upale kratka svijetla skupa s njima se pali i ambijentalno osvjetljenje.

Primjetio sam da su dva crijeva balava, tocnije crijevo izmedu usisa i turba i donje crijevo od turba do intercoolera. Naručeno u Pasarića i zamjenjeno. Idemo dalje...

Nakon dosta noćnih vožnji, primjetio sam da mi auti koji se nalaze iza mene dosta smetaju svojim svijetlima prvenstveno jer je auto nisko i kut zadnje sajbe je cudan. Stavljena je folija sa zatamnjenjem od 95% na zadnja stakla i sjenilo protiv sunca naprijed. Extremno je pomoglo.
I ovako drag auto mi je postao draži.

Klasicna Alfa, jedan dan samo vise nije htjela upalit. Anlaser se zblesirao i zapeo, poslan na reparaciju i sve je nazad u najboljem redu.

Na 220.000 izdao je zadnji lijevi lezaj, usput smo bacili pogled na zadnji trap i promjenili dva stabilizatora(febi Bilstein). I kocnice su novo ulje dobile (ATE). Lezaj je SKF jer se pokazao dobar na prosloj 159.

Kad je uredna sa trapom i lezajevima, odlucili smo skratit malo vijek trajanja tih elemenata :D Squadra Sportiva i set distanci od Noviteca debljine 15mm. Set je dosao sa pripadajucim duzim vidama. Ima certifikat za atest i to mi je bilo najvaznije. Totalno je promjenilo izgled i ponasanje cijelog auta. Uz takav izgled, picnuli smo farove polirkom da to kompletno izgleda kako treba.

Odlucili smo se tako vozit jedno vrijeme i usput su se pojavili problemi sa tako spustenim autom, gumom 225/40/18, felgom et32 i distancom od 15mm. Zadnje gume su dirale rub karoserije gotovo citavo vrijeme pa se tu moralo nesto poduzet dok se nije kriticno naskodilo gumama.
Gewinde Novitec Corse + (jedna varijacija KW V2 gewindi) koje je stavio vlasnik prije mene su poslane na reparaciju u Rijeku, pocele su slinit, auto je bio tjedan dana na jackovima i to je bila prilika za jos jedan mali servis. U pravilu mjenjam ulje i filtere svakih 6-8 tisuca kilometara jer se auto ne vozi babski uz to sve danasnje ulje i gorivo su prelose kvalitete a servis opcenito nije nesto skup tako da zasto ne. Ovaj put u motor je dodan Liqui Moly Ceratec. Kad je sve doslo nazad, nastelali smo visinu po mom gustu i uhvatili se problema oko rubnjaka koji su stalno imali doticaj sa gumama.
Pregled ovaj put prednjeg trapa daje naznake da je desna gornja vilica malo pokazala znakove borbe i zamjenjena je novom.
Opet je auto dobio optiku, nastelani su nagibi i rebound na gewindama a servis u Rijeci ih je uz moju naznaku tvrdo napunio posto se auto rijetko vozi po gradu i vise manje je postao oruzje za otvorenu cestu i stazu.
Nagibi na trapovima su jako agresivni, -3 naprijed a -2.5 iza.

Rijesili smo problem zuljanja guma rolanjem rubnjaka.

To je to za sada, auto je kod mene osam mjeseci i u tih osam mjeseci doveo sam kilometrazu sa 213 na 225 tisuca. Posto mi je to prakticki vikend auto i ne vozim ga ni po gradu ni do posla, mislim da cijeli ajmo rec projekt ide u pravom smjeru.
Bas je pravi gran tourer.

Unaprijed se ispricavam ako slike nisu kronoloski poredane sa pricom. Neke fale, imam nesto i viska al da ne bude preopsirno, nisam ih htio stavljati. Zadnja slika je trenutno stanje u kakvom se auto nalazi.

Ono sto znam da je radeno kod vlasnika prije mene, klasicna problematika jtdma, euro 4 grana je pustila svoja fina krilca u motor tako da je on totalno stradao, zamjenjen sa drugim od 140.000km i stavljena je aluminijska euro 3 grana, eliminirana krilca totalno zajedno sa onim motoricem koji ih pokrece. Auto sam dobio sa shortshifterom bez kojeg ga ne mogu zamisliti posto 156,147, i gt imaju jako glibav i neprecizan birac. Netom prije nego je auto dosao kod mene stavljen je drugi rail to jest magistrala do dizni koja je balila i nove standardne dizne. Downpipe nisam morao dirati posto je vec bio Viktorov dolje. Uz to sve, cilindri kvacila su bili novi, nove sajle rucne, plocice i diskovi relativno novi, prednji i zadnji trap nisu imali mrvicu lufta... Auto nema tockicu hrđe dolje, pragovi su minimalno nagnjeceni od dizalice posto je to za ocekivat na ovako niskom autu, sve u svemu u urednom stanju sam je dobio a svoje musice ne mogu izlijecit tako da mora bit perfektna a ne samo uredna.

« Zadnja izmjena: 05-08-2022, 13:41:48 od Arnie »

Offline Alfista145

• Ovisnik o alfistima
    • Istra
« Odgovori #73 u: 05-08-2022, 15:03:25 »
Lipa uredna GTjka.
Livi prednji far mi se dosta matirao. Ispolirali ga par puta al nula bodova, bit ce da je iznutra u klincu. Nesto cu morati napraviti, dal kupit nov, ili ga otvorit i ispolirat iznutra neznam ni ja vise.
« Zadnja izmjena: 05-08-2022, 15:05:16 od Alfista145 »

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: Arnie

Offline Arnie

• Na probi
  • *
  • Alfa GT Q2
    • Zadar
« Odgovori #74 u: 05-08-2022, 17:49:47 »
Lipa uredna GTjka.
Livi prednji far mi se dosta matirao. Ispolirali ga par puta al nula bodova, bit ce da je iznutra u klincu. Nesto cu morati napraviti, dal kupit nov, ili ga otvorit i ispolirat iznutra neznam ni ja vise.
Naravno ako mozes kupi novi jer otvaranje je upitno osim ako nemas sumnji da ces ga zabrtvit kako treba da vlaga ne upada unutra jer nakon nekog vremena opet ce se stvorit neka magla unutra to jest tanak film prljavstine pa cijela prica ide u krug. Meni je desni takav, netko nije dobro zabrtvio kad je radio lece pa se to sa vremenom pogorsalo. Momak prije mene i ja smo ih dobro zabrtvili i sad je to to. Skidanje nije pretjerano tesko na tvornickom silikonu ali ako je vec netko prckao po njima onda je problem, tako je bilo u mom slucaju. Doduse i xenon je malkice zapalio staklo.
« Zadnja izmjena: 05-08-2022, 17:51:18 od Arnie »

Offline dgas

• Starosjedioc
    • Vinkovci
« Odgovori #75 u: 05-08-2022, 18:43:22 »
Lipa uredna GTjka.

Izbrusiš ga sa 800 papirom i samo nabaci kvalitetni 2K lak gore bez primera, kad se dobro odradi traje godinama...

Neznam za jeftinije od ovoga ako ti treba novi
https://www.motointegrator.de/produkte/beleuchtung-119/
« Zadnja izmjena: 05-08-2022, 18:51:21 od dgas »

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: Alfista145

Offline Alfista145

• Ovisnik o alfistima
    • Istra
« Odgovori #76 u: 05-08-2022, 21:51:43 »
Naravno ako mozes kupi novi jer otvaranje je upitno osim ako nemas sumnji da ces ga zabrtvit kako treba da vlaga ne upada unutra jer nakon nekog vremena opet ce se stvorit neka magla unutra to jest tanak film prljavstine pa cijela prica ide u krug. Meni je desni takav, netko nije dobro zabrtvio kad je radio lece pa se to sa vremenom pogorsalo. Momak prije mene i ja smo ih dobro zabrtvili i sad je to to. Skidanje nije pretjerano tesko na tvornickom silikonu ali ako je vec netko prckao po njima onda je problem, tako je bilo u mom slucaju. Doduse i xenon je malkice zapalio staklo.
Ma ja sam ih bio otvorio, napravio GTA look i vratio sve natrag. Zna mi se malo maglit kad operem auto i tu se zajebe.

Offline Toya

• Starosjedioc
  • Veloce 2.0 Q4
    • Senj / Zadar
« Odgovori #77 u: 05-08-2022, 22:52:27 »
Alfica je bombončić :love: :love: baš kako i treba biti - agresivna ali sa stilom !  :ok:
Uživo još lipša, svaka čast i pratim temu dalje.  :respect:
Bor bor ograda ! :D

Offline Arnie

• Na probi
  • *
  • Alfa GT Q2
    • Zadar
« Odgovori #78 u: 06-08-2022, 00:51:52 »
Alfica je bombončić :love: :love: baš kako i treba biti - agresivna ali sa stilom !  :ok:
Uživo još lipša, svaka čast i pratim temu dalje.  :respect:
Hvala ti! Nadam se da cemo skupa prema Grobniku na susret, nadam se da ides?

Offline kizo

• Ovisnik o alfistima
    • Zagreb
« Odgovori #79 u: 06-08-2022, 08:26:51 »
odlična GT, samo uživaj :love:

Offline Arnie

• Na probi
  • *
  • Alfa GT Q2
    • Zadar
« Odgovori #80 u: 06-08-2022, 11:04:18 »
odlična GT, samo uživaj :love:
Hvala kolega, nadam se da hocu. Svakom preinakom mi je sve draza.

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: kizo

Offline crnmarin

• Član Alfa Kluba 2
  • Starosjedioc
  • *
  • 156 JTD | GiULiETTA 1.4TB | STELViO 2.0TB
    • Split
« Odgovori #81 u: 08-08-2022, 09:18:17 »
vrhunski sve svaka čast!
Alfonso_156

Offline M.P.

• Ovisnik o alfistima
    • Zadar
« Odgovori #82 u: 08-08-2022, 10:37:50 »
Kod Kantunića je malo malo vidim, uzivo jos bolje djeluje.  :ok:

Offline Arnie

• Na probi
  • *
  • Alfa GT Q2
    • Zadar
« Odgovori #83 u: 08-08-2022, 22:52:20 »
vrhunski sve svaka čast!
Hvala ti!

Kod Kantunića je malo malo vidim, uzivo jos bolje djeluje.  :ok:
Je, tamo se moze vidit jer znam otic u marinu okupat se i sist na pice bas u kantunic. Relativno je malo kod mene tako da ima vremena za napredak! :D

Offline Arnie

• Na probi
  • *
  • Alfa GT Q2
    • Zadar
« Odgovori #84 u: 08-08-2022, 22:57:21 »
Uspio sam nabaviti Ricambi Originali multifunkcijske tipke sa 4 opcije sa svake strane.
Pošto su moje dotrajale, istrošene i nedavno je lijeva strana pocela totalno odbijati poslušnost, plastični okvir je napukao vrijeme je bilo za nove.
Naravno, sve što se pokvari je prilika za upgrade  :smijeh

Ubrzo slijede slike instalacije tipki.

Offline Toya

• Starosjedioc
  • Veloce 2.0 Q4
    • Senj / Zadar
« Odgovori #85 u: 09-08-2022, 07:17:11 »
Hvala ti! Nadam se da cemo skupa prema Grobniku na susret, nadam se da ides?

Taj tjedan sam na godišnjem pa ću na susret, ako budem išao, ići iz drugoga smjera ali se svakako družimo tamo ! :pivo:
A ko nam brani i po Zadru se družiti  :drive: :pivo:
Bor bor ograda ! :D

Offline Paso

• Član Alfa kluba 14
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GTV 3.0, GT 1.9, Giulia 2.2 JTDM, Giulia 2.0 Turbo
    • Zaljev, Rijeka
« Odgovori #86 u: 09-08-2022, 08:39:01 »
Velika dobra volja i stalna želja za poboljšanjima je tako lijepa! Dobra GT-jka! :)

Offline Alfista145

• Ovisnik o alfistima
    • Istra
« Odgovori #87 u: 09-08-2022, 10:54:20 »
Velika dobra volja i stalna želja za poboljšanjima je tako lijepa! Dobra GT-jka! :)
I para..  :D ja isto imam jako dobru volju i zelja za poboljsanjima al kad se nema para mogu samo lupat glavu u A stup od auta i plakat  :D

Offline Arnie

• Na probi
  • *
  • Alfa GT Q2
    • Zadar
« Odgovori #88 u: 10-08-2022, 20:40:42 »
Taj tjedan sam na godišnjem pa ću na susret, ako budem išao, ići iz drugoga smjera ali se svakako družimo tamo ! :pivo:
A ko nam brani i po Zadru se družiti  :drive: :pivo:
Makar i po Zadru, dobro veliš!

Hvala ti! Uvijek sam autima pridava posebno mnogo pažnje pa ni ovaj ne odstupa

I para..  :D ja isto imam jako dobru volju i zelja za poboljsanjima al kad se nema para mogu samo lupat glavu u A stup od auta i plakat  :D
Pare nisu problem :D
« Zadnja izmjena: 10-08-2022, 22:49:47 od Arnie »

Offline Arnie

• Na probi
  • *
  • Alfa GT Q2
    • Zadar
« Odgovori #89 u: 10-08-2022, 20:44:58 »
Evo, danas tipke montirane. Napokon je lijeva strana proradila, ne moram više na Androidu pojačavati i smanjivati što zna bit jaaaako nelagodno na ovako tvrdom autu.